Kocam ve sigara tartışmamız.

Bakın en başta eşinize bırakacağım demişsiniz söz vermişsiniz bunun için çaba göstermeniz lazım neden sigara içenler içmeyenleri anlamıyor ki. Çok kötü kokuyor inanın kıyafetleriniz saçlarınız bile sigara kokuyor annem kardeşim içiyorlar başta bende alışıktım o evde yaşadığım için pasif içici olmuştum ama evlendim eşim içmiyor evimizde içilmiyor bana annem bana geldikçe biz gittikçe o kadar kötü gelmeye başladı ki ve yanınızdaki kişinin kıyafetlerine kadar siniyor bu çok kötü bir şey empati yapın.

Kaldı ki tuvalette içmek daha da kötü küçücük yer. Keşke ben bırakamam deseydiniz o zaman yarın birgün bebeğiniz olacak o zaman ne yapacaksınız balkonda içip üzeriniz sigara kokarak bebeğinizi mi kucaklayacaksanız. Zaten içmeye vaktiniz bile olmayacak. Eşiniz çok haklı.

Evin içinde bırak içmeyi, elinde sigarayla iki adım yürüsen bile iki gün çıkmıyor evden kokusu. Hele tuvalet? Evin içinde herhangi bir bölgede içilmesine karşıyım. Benim evimde sigara içilebilecek tek yer balkondur. Eşim de hep balkonda içer, evime gelen misafirim de bunu bilir. Hatır gönül için bile olsa kimsenin içmeyeni zehirlemeye hakkı yok. Kaldı ki bir de çocuk varsa evde bizdeki gibi, içmeye kalkanı evden kovarım

Bende aynı şeyi yaşadım canım. Eşimle tanıştığımızda bende iciyordum hep laf yapardı arada tatlı tatlı nişanlanınca tatlı laflar gitti birakacaksın sigarayı evlenince evimde icilmesini istemiyorum falan bende istiyordum aslında ama demekle olmuyor tabii bizde biliyoruz faydası olmadığını çok zararlı olduğunu. Neyse bi kaç denemede bir şekilde bıraktım ama arada hep canım istedi bi tartışmamızdan sonra eve gelince içtim. Sonra canın çok isteyince kendimi kısıtladım günde en fazla bir tane bazen hiç. Bir kez söyledim kavga gürültü şuan çok çok çok istersem kendimi tutuyorum haftada bir sigara iciyorum ve uzun zaman icmeyince ictigi zaman tiksiniyor insan böyle böyle aklı.a dahi gelmiyor. Benimki de kendi ailesi gelip içtigi zaman evde sadece mutfakta iciriyorum misafirlerime gelin gelin burda için diyor. Sen kendin için çabala eşinden ziyade. Ve ben içerken de evimde asla mutfak harici bir yerde icmezdim kendim de asla kokmazdım özen gösterirdim çünkü içerken bile bana kokusu çok kötü gelirdi eşinde kokudan rahatsız oluyordur belki

Son düzenleme:
Kızlar selam..eşimle ilk tanıştığımız günden beri sigara içtiğimi biliyordu. Bırakmam konusunda herzaman ısrarcı oldu.bir kaç kere denedim başarılı olamadım.evlendikten sonra evde sigara içemezsin dedi.ilk başlarda çok zorlandım.gizli içtim camda içtim vs...wc de havalandırma var artık orada içiyorum.bundan da çok rahatsız.yalnız bekarken 1 günde biten paketim evlendikten sonra 4 günde biter oldu bu bile benim için büyük ilerleme çünkü ben tiryakiyim.az evvel sigara içtim suratı asıldı.yetti senin bu şımarıklığın dedi.sonıclarını görürsün dedi.2 metrelik wc de sigara içiyorum seni sayıp.yoksa mutfakta da içebilirdim dedim.neyin şımarıklığı oluyo bu derken laf saymaya başladı defol git yallah vs...bende bencilsin dedim.arkadsların geldiğinde balkonda içtikleri sigara kokusu salona doluyo sesin çıkmıyo.ben wc de içiyorum şimarık oluyorum dedim.
Bu sorunu aşamıyoruz ve ben tam anlamıyla sigarayı bırakabileceğimi sanmıyorum.ne yapıcam bu sekilde çok zor
Sigara içmeyene o kadar kötü geliyorki o koku anlatamam. Eşimde bende içmiyoruz. Hatta sigara içen arkadaşlarımızı evimize davet etmiyoruz, dışarıda görüşüyoruz. Sigara içen birinin montunun yanına montumu asınca dahi kokuyor üstüm başım. Hamilelik dönemindede ilk 4 ay çok mide bulantısı ve kusma yaşadım. Sigara kokusunu alınca isyerinde wcde kusuyordum. Sigara sadece kendinize değil etrafınızdaki insanlarada zarar veriyor. Eşiniz şikayet etmekte çok haklı.

Ben sigaradan nefret ediyorum, benim bu rahatsızlıgımı bilerekten etrafımda içenlerede hakkıma edilen tecavüz diyorum ve haram ediyorum.. Kesinlikle kokusuna dumanına hiç bişeyine katlanamıyorumm. Erkek arkadasımda içerdi ama ona asla büyük büyük tepkiler göstermedim.. şahsen aynı evde olsaydık mutfakta balkonda müsade edebilirdim ve agız temızlıgıne dikkat ettigi sürece sıkıntı yapmam bu durumu.. Sizin eşinizin sigarayla degilde başka durumlarla ilgili problemleri var bence. Yani ciddiye alınmamak gibi şeyler kuruyor olabilir kafasında yda kendisinin sevmedigi hoşlanmadıgı halde neden sizin bırakmadığınız dikkat etmediginizz onu çıldırtıyor olabilir.. Size karşı davranışları sözleri saygısızca , destek olsa size çözülür üstesinden gelinir bu durumun bence ..

Yaa birakirmisin birakmasmisin bilmiyorum zor bi durum ancak benim dikkatimi ceken wc de icmeniz ..lutfennnnnnn bunu yapmayin lutfenn benimde alttakiler wcde iciyolar havalandirmadan direk bizim eve doluyo kac defa uyardim ama yine yapiyolar cokk coook igreniyorum bu durumdan hergun kufur ediyom valla gidin balkonda icin yada camdan disari ufleyin ne bilim benn milleti rahatsiz etmeyin
Bizimde yab komsumuz iciyor. Yanyana ikiz villa ve bahcelerimiz bitisik. Kadin bahceye ciktiginda kari koca eve kaciyoruz ve pencerleri kapatiyoruz. Kendi evimizde hapis gibiyiz. Simdi bebekler gelecek. Baharda bahcede oynayacagiz, komsuma artik soylemeyi dusunuyorum.

Ben kullanmıyorum.Eşimde bırakmak için sürekli mücadelede.3 ay bırakıyor,sonra dayanamıyor tekrar başlıyor ..Bırakmayı çok istediğini biliyorum bu yüzden baskı kurmakta istemiyorum..
Ve eşim tekrar başladığı zamanlarda gerçekten kötü kokuyor,kıyafetleri eli yüzü :(Sigara içmeyen insan için eziyet oluyor.
Eşin haklı bence de sen de elinden geleni yapmalısın gerekirse tıbbi destek al..

Kızlar selam..eşimle ilk tanıştığımız günden beri sigara içtiğimi biliyordu. Bırakmam konusunda herzaman ısrarcı oldu.bir kaç kere denedim başarılı olamadım.evlendikten sonra evde sigara içemezsin dedi.ilk başlarda çok zorlandım.gizli içtim camda içtim vs...wc de havalandırma var artık orada içiyorum.bundan da çok rahatsız.yalnız bekarken 1 günde biten paketim evlendikten sonra 4 günde biter oldu bu bile benim için büyük ilerleme çünkü ben tiryakiyim.az evvel sigara içtim suratı asıldı.yetti senin bu şımarıklığın dedi.sonıclarını görürsün dedi.2 metrelik wc de sigara içiyorum seni sayıp.yoksa mutfakta da içebilirdim dedim.neyin şımarıklığı oluyo bu derken laf saymaya başladı defol git yallah vs...bende bencilsin dedim.arkadsların geldiğinde balkonda içtikleri sigara kokusu salona doluyo sesin çıkmıyo.ben wc de içiyorum şimarık oluyorum dedim.
Bu sorunu aşamıyoruz ve ben tam anlamıyla sigarayı bırakabileceğimi sanmıyorum.ne yapıcam bu sekilde çok zor

Şikayetçi olmayın evlilik fedakarlık gerektiriyor takdir edersiniz ki. Sizde sigarayı tamamen bırakmanız lazım öyle ya da böyle.

De

Evet bırakıcam dedim ama olmadıı
bırakacağım dediysen eşin haklı sanki. ben içmediğim için içenleri anlayamıyorum çok fazla. sen olumsuz yaklaştığın için bırakamam dediğin için bırakman dahada zor .( . keşke bıraksan eşin için değil kendin için sağlığın için. hamile kalınca ne yapacaksın yine mi içeceksin Allah korusun :/

eşiniz eminim ilk başta sağlığınız icin birakmanizi cok istemiştir siz birakmadikca o da inada bindirmistir gözünde iyice itici bi hal almıştır sigara içmeniz. bence başka sorununuz yoksa sakin bu yüzden ayrilmayi filan düşünmeyin. sigara zaten bi sürü hastalığa sebep oluyor bi de yuva yıkılmasına sebep olmasin. eğer birakamiyorsaniz bu konu da siz eşinizi duymazdan gelceniz başka yapcak biseyok

Bende sigara içiyorum.Ama bırakırım diye söz vermem çünki olmuyor.Aslında haklı adam çok fena kokuyor içmeyen insanlara hamilelikte içmedim sayılır o zaman işyerinde kızlar içip gelirdi yanıma çok kötü kokardı ki bende tiryakiyim ona rağmen.Tuvalette içme bence balkonda iç.Soğuk ama bizde bebeğimiz olduğu için balkonda içiyoruz eşimle hem daha az içmiş oluyoruz hemde ev kokmuyor.Keşke bırakabilsek

Kadın söz vermişse vermiş de sigara öyle sözle bırakılabilen bir meret değil ki. Sigara içene bırak baskısı her zaman ters teper. Ancak kendi isteyince bırakacak.

Sigara benim de başıma bela. Ortaokul-lise yıllarından beri içiyorum. İlk gebeliğimde vicdanı olarak bıraktım doğum sonrası geri döndüm. 6 yıl yine içtim şimdi ikinci kez hamileyim çok şükür vicdanı olarak yine bıraktım. 1 buçuk aydır içmedim. Bu sefer gerçekten ve ömürlük bırakmak istiyorum. Özellikle ona verdiğim paraya üzülüyorum. Çünkü yeri geliyor kuruş arıyorsun. O israf edilen parayi çocuklarıma harcarım diyorum. Şimdilik sağlık sorunum olmadı ama ileride o da olabilirdi. Allahım İnşaAllah geri başlamam İnşaAllah. :dua:

26 yıldır içiyorum
Bir tiryaki olarak sana şunu diyebilirim wc de asla içme, hayatımda daha kötü bir koku duymadım inan, havalandırma falan hikaye. Bunun dışında bir tiryaki ile evlenen sonucun bu olduğu bilecek, bence şımaran eşin öyle yallah falan diyemez bana kimse adamın totosuna basarım tekmeyi, haddini çok aşmış.

Sigara öyle ha deyince bırakılabilen bir şey değil, söz verme konusu da muhtemelen psikolojik baskı altında gerçekleşti.
Eşinin gerçekten sigarayı bırakmasını isteyen adam, ona yardımcı olur, buradaki konu "Benim sözüm geçer ulen" konusu.
Adam haksız, görüyordu biliyordu, sigara bir bağımlılık.

Bir de farklı bir nokta var ki şu havalandırmaya sigara üflenmesi durumu.
Havalandırmalar, tıpkı merdivenler gibi apartmanların ortak kullanım noktalarından birisi. Buradan sigara dumanı üflemek, üst katınızda oturan komşunuzun hava sahasını taciz etmek demek. Tuvalette, banyoda sigara içmeyin, içecekseniz de havalandırmayı kapatın koku kendi evinize dolsun, başkasının değil.

Evlenmeden önce bırakacağım diye söz vermişsin. Ve hala iciyosun. Bende içiyordum evlenmeden önce 6 yıl içtim günde. 1.5 paket olarak ama evlendiğinde icmeyecegim diye söz vermiştim.ve düğün günü içmedim halada içmiyorum.. esin içmeyen birisi ise buna katlanmak zorunda değil. Bazen dışarda kokusu dahi gelse midem bulanıyor.bence bırakmalısınız. Ayrıca tiryakiyim bırakamam.eskiden sukadar içiyordum şimdi bukadar içiyorum deyip kendinizi kandırmayın.Eşiniz son derece haklı.

Icmeyene cok kötü kokuyot ama bence balkonda icsen daha iyi. Tuvalette falan iyi olmaz sanirim

Yazik su birakamayanlara vallahi uzuluyorum ha.
Ah su sigarayi icat edeninde..bilmem nesininde.. :sopa::KK62:

Back
X