Kocam

Adama hayat enerjisi veren başka biri olduğunu düşünüyorum. Hadi size karşı ilgisiz, çocuklarına karşı neden bu kadar duyarsız? Ailenizle mutlu değil açık ve seçik.

Boşanmayı düşünmüyorsanız, illaki birlikte olmak için çabalamayın. Hiçbir şey için çabalamayın hatta. Hafta sonu geldiğinde alın çocukları kendiniz çıkarın mesela. Bence evliliğiniz bitmiş. Siz söylemezseniz bir süre sonra ondan gelecek zaten boşanma talebi. Biri olduğu kesin gibi görünüyor.

Doğru söylüyorsun ama boşandığı mi zaman ona hiçbirsey olmayacak ona o çok düşkün olduğu özgürlüğü nü verecem olan çocuklarla bana olacak maddi ve manevi

Olan bir şey yok ki
KAFANIZDA boşanmak varsa tabi.
İlk veya son boşanan siz olmayacaksınız.
Maddi olarak zarar görürüz demişsiniz çocukların zaten nafakası yatar.
Manevi olarak ise hergün istenmeyen kadın pozisyonunda olacağıma tek olurum daha iyi bu şekilde manevi sarsılır bir müddet sonra düzelirsin.
Ayrıca çalışırsınız.

Birde başka açıdan bakalım olaya .
Eşinizi çok mu sıkarsınız yani buradan bunu anladım.
Kısıtlama var gibi

Ben öyle ev içinde herşeyden bı haber biri değilim sürekli okurum sosyalim insanlar içinde eşim genelde komplekse girer insanlar onu bırakıp beni dinliyor bana daha saygı duyuluyor dikkat çekiyorum diye

Nasıl eminsiniz mesela. Bence o kadar emin olmayın bu ihtimali hep düşünün
Her evlilik öyle değil tabi ki. Ortak konuşma alanı bulmaya çalışın. Mesela kitap okuyorsa aynı kitabı sizde okuyun karşılıklı yorumlar yapın. Beraber bi dizi serisine başlayın. Çocuklar uyuyunca beraber dizi keyfi yapın

Onun sürekli bı özgürlük takıntısı var benim kisitladiğimi düşünüyor ama bilmiyorum bütün hafta bizi görmemişken ctesi yi arkadaşıyla geçirmek istemesi normal mi? Ben mi yalnış düşünüyorum ?

Şimdi burda herkesin karekteri hayata bakış açısı çok farklıdır.Her durumu inan bana her insan farklı yorumlar ama anladıgım kadarıyla gidecek yerinde yok..Hem gitsen kimin yanına sıgacaksın...Ayrıca bu bizim annnelerimizin ve babalarımızın da başına gelmiştir.Evlilikte belli bir süre sonra kopmalar , sogumalar,sıradanlıklar yaşanabiliyor..Sırf kavga anında Boşanalım dedi diye bir evliligi bitirmek çoçuklarını başka hayatlara taşımak ne kadar mantıklı...Adamın sana şiddeti yok,evinin maddiyatını karşılamama gibi durumu yok Anlattıklarından anladıgım kadarıyla..Böyle buhranları her insanoglu yaşamaktadır.Sabırla ve sevgiyle sen evliligine devam et ama Boşanma..Sanada yazık giden ömür senden gitti!

Ben öyle ev içinde herşeyden bı haber biri değilim sürekli okurum sosyalim insanlar içinde eşim genelde komplekse girer insanlar onu bırakıp beni dinliyor bana daha saygı duyuluyor dikkat çekiyorum diye
Siz bihabersiniz, o kendini geliştirmiş demek istemedim. Kişiler farklı yönlere evrilebilir geliştikçe. Belki de komplekse girdiği için uzaklaşıyordur sizden. Uzlaşma yoluna gider mi usulünce konuşsanız sizce? Belki terapi denenebilir.

Bi zaman üstüne düşmeyin. Bide böyle deneyin. Çocukların yaşları nedir? Geldiğinde onu evde bırakın çocuklarla siz çıkın. Bakalım ne olacak

Kitap dediğim işi ile ilgili ders kitapları ama ben kitap okuyorum zaten

Normal değil ama belli ki oda yoruluyor kafa dağıtmak istiyor.
Sizde tepki ile yaklaşınca etki yapıyor ve sorun oluşuyor.
Sıkmamak lazım azıcık bırakın hevesini alsın.

Ben nedense aklında biri olduğundan şüphelendim. Sürekli yanında olsaniz bile aklından ne geçtiğini bilemezsiniz. Bir süre üzerine düşmeyin. Çocuklarla gezin tozun cumartesi mi geldi alin cocuklari çıkın. O yokmuş gibi davranin. Zaten kavga etmeniz konuşmanız önem vermeniz işe yaramamış ki gözden çıkarmaya çalışıyor. Para da harcayin tabi. Masraf yapın ne bileyim eşyaları yenileyin takın takistirin. Ters psikoloji yapın onu asıl sizin onemsemediginizi hissettirin. Belli ki malum organı arşa dayanmış. Boşayin demeyeceğim ilk etapta belki çözülür. 17 yıl kolay mı? Yeni evlilik olsa cekmeyin derdim. Şimdilik istediği özgürlüğü vermiş gibi yapıp gozleyin. Sonrasına karar verirsiniz.

eşim iş nedeniyle 3 yıldır başka bir şehire gidip geliyor hafta içi bir kez ve haftasonu evde oluyor

Yani eşiniz son 3 yıldır bir nevi bekar gibi yaşamayı tecrübe etmiş görünüyor. Boşansak da zaten bu kadar görüşürüz, kaybedeceğim bir şey yok gibi bir mantık kurmuş olabilir. Yeni düzenini benimsemiş, eve geldiğinde de aynı tavrı takınıyor. Sizi anlıyorum bunca yıldan sonra boşanmak kolay değil elbette. Fakat şöyle düşünün sizin kaybedeceğiniz şeyler varsa onun da kaybedeceği şeyler var. Açık açık bir konuşma yapın eşinizle. Boşanma durumunda iyice özgür olacağını düşünüyorsa çok yanılıyor, lütfen bunu anlamasını sağlayın. Siz evde çocuklarla ilgileneceksiniz o da arada gidip gelecek gibi bir şey olmadığını net bir şekilde ifade edin. Madem boşanılacak o halde o da en az sizin kadar çocuklarla vakit geçirecek ve yeni düzende siz de hayatınıza bakacaksınız belki bazı haftasonları hiç olmayacaksınız. Tüm bunları ona açıkça ifade edin, boşanarak sorumluluklarından kurtulmuş olmayacağını bilsin!

neden bu ısrar. her tartışmada boşanalım diyen adam bu evliliği sürdürmek istemiyor belli ki. kendinize başka bir hayat kurun. önce kendinizi özgür bırakın. hayata bir kere geliyorsunuz huzurun olmadığı yerde neden sürekli sıkıntı çekesiniz ve bunu düzeltmek için tek çabalayan olasınız ki?

Çok doğru ben kendimi ifade edemedim şu anki ruh halimden ama olay tam olarak bu bekarlık hayatını deneyimledi ve evlilikten daha cazip geldi

Eğer 3 kere boşol demişse şuan dini manada birbirinize haramsınız. İyice araştırıp dini hükmü neyse onu uygulamalısınız.

Doğru söylüyorsun ama boşandığı mi zaman ona hiçbirsey olmayacak ona o çok düşkün olduğu özgürlüğü nü verecem olan çocuklarla bana olacak maddi ve manevi
Simdi de ver o zaman ozgurlugunu adamin neden kisitliyorsun ki zaten ben anlamiyorum ya evli ciftlerin birbirinin ozel hayatina mudahale etmesine. Aldatmasindan mi korkuyorsun. Kisitlasan bile onu yapacak adam mutlaka yapar zaten. Bence biraz rahat birakin. Sizde kafanizi toparlayin gezi turlarina cikin. Farkli hobi edinin. Esiniz hakli bir sure sonra evlilikler monotonluga donuyor

Çok doğru ben kendimi ifade edemedim şu anki ruh halimden ama olay tam olarak bu bekarlık hayatını deneyimledi ve evlilikten daha cazip geldi

Maalesef öyle görünüyor, bu iş durumundan dolayı oluşan mesafe zamanla ona cazip gelmiş. Boşandığında iyice özgür olacağını düşünerek gemileri yakabiliyor. Sizi anlıyorum şuan kaygılı ve boşlukta hissediyorsunuz ama lütfen kendinize güvenin, panik yapmayın. Eminim bu 17 yılda zaten yeterince fedakarlık yaptınız, belki çoğu zaman çocuklarla tek başınıza ilgilendiniz. Tüm bunları evlilik kurumu adına yaptınız ama madem boşanılacak o halde siz de artık bazı görevleri daha fazla ona devredeceksiniz. Eşinizin bunu anlaması gerekiyor. Sadece çalışıp eve para getirmekle sorumluluklarını yerine getirmiş olmuyor yani. Bu bencilliğine müsade etmeyin, o da kaybedeceği şeylerin farkına varsın. Çok istiyorsa da boşansın gitsin, ilerde hasta olduğunda bir desteğe ihtiyaç duyduğunda özgürlüğüyle baş başa kalsın.

Hayatinda baskasi olabilir bu kadar emin olma
Yoksa bile ozgur olmak , yeni iliskilere yelken acmak istiyor kesinlikle

Surekli bosanalim demesi bunun gostergesi
Seni gozden cikarmis yani

Bosanir misin bilemem
Ama bosanmam asla diyorsan da suyuna gideceksin
Ne isterse yapacaksin
Alttn alacaksin
Onu mutlu eden seyleri yapacaksin

Baska yapacak birsey var mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…