- Konu Sahibi Ofyoruldum
-
Doğru söylüyorsun ama boşandığı mi zaman ona hiçbirsey olmayacak ona o çok düşkün olduğu özgürlüğü nü verecem olan çocuklarla bana olacak maddi ve manevi
Ben öyle ev içinde herşeyden bı haber biri değilim sürekli okurum sosyalim insanlar içinde eşim genelde komplekse girer insanlar onu bırakıp beni dinliyor bana daha saygı duyuluyor dikkat çekiyorum diyeSiz çalışamaz mısınız? Hem ekonomik özgürlüğünüz olur hem sosyalleşirsiniz.
Eşlerin yıllar geçtikçe değişmesi normal. Farklı kişilerle tanışılır, farklı ilgi alanları edinilir, düşünce yapısı değişir yeni yerler gördükçe, kitaplar okudukça... Eşler bu duruma ayak uyduramazsa böyle kopukluklar oluyor.
Nasıl eminsiniz mesela. Bence o kadar emin olmayın bu ihtimali hep düşününNereden başlasam bilemiyorum arkadaşlar ama içimden çıkamıyorum hikayem çok uzun sizi sıkmamak için kısaca özetlersem , 17 yıllık evliyim eşim iş nedeniyle 3 yıldır başka bir şehire gidip geliyor hafta içi bir kez ve haftasonu evde oluyor evliliğimiz de hep sıkıntı larımız oldu ama bu sefer başka her günümüz kavga eften püften herşeye kavga çıkıyor sevgi saygı paylaşım hiçbir şey yok artık evde olduğu zamanda ya TV. Ya telefon yada kitap okuyor maç izliyor bana ilgisiz çocuklara ilgisiz beni kısıtlama özgür bırak arkadaşlar ımla bulusayim diyor bı pazar yemeğe çıkıyoruz o da kendi yanımızda ruhu yok sanki ben kızınca da ne var her evlilik böyle ne yapmamı bekliyorsun beni böyle kabul et diyor ve son üç yıldır her tartışmada boşanalim diyor kalbinde hayatında başka biri olmadığına eminim ama bende yokum onun kalbinde ve hayatında....çocuklarımız var boşanmak çözüm değil gibi ama ne yapabilirim de onu kazanırım ( bakımsız değilim bakımlı ol demeyin onun için söylüyorum)veya akışına mı birakmaliyim ???
Onun sürekli bı özgürlük takıntısı var benim kisitladiğimi düşünüyor ama bilmiyorum bütün hafta bizi görmemişken ctesi yi arkadaşıyla geçirmek istemesi normal mi? Ben mi yalnış düşünüyorum ?Olan bir şey yok ki
KAFANIZDA boşanmak varsa tabi.
İlk veya son boşanan siz olmayacaksınız.
Maddi olarak zarar görürüz demişsiniz çocukların zaten nafakası yatar.
Manevi olarak ise hergün istenmeyen kadın pozisyonunda olacağıma tek olurum daha iyi bu şekilde manevi sarsılır bir müddet sonra düzelirsin.
Ayrıca çalışırsınız.
Birde başka açıdan bakalım olaya .
Eşinizi çok mu sıkarsınız yani buradan bunu anladım.
Kısıtlama var gibi
Evet çevrede örnek çift gösteriliriz herkes gıpta ile bakar çektiğim cefanin imamın haddi hesabı yok yıllarca psikolojik problemler yaşadı ben sabahlara kadar onu dinledim destek oldum yol yordam öğrettim insan içine soktum lohusa halimle bile sabahlara kadar onun dertlerini dinledim ama şimdi herşeyi yoluna girdi işi maddi durumu insanlar içindeki statüsü......
Siz bihabersiniz, o kendini geliştirmiş demek istemedim. Kişiler farklı yönlere evrilebilir geliştikçe. Belki de komplekse girdiği için uzaklaşıyordur sizden. Uzlaşma yoluna gider mi usulünce konuşsanız sizce? Belki terapi denenebilir.Ben öyle ev içinde herşeyden bı haber biri değilim sürekli okurum sosyalim insanlar içinde eşim genelde komplekse girer insanlar onu bırakıp beni dinliyor bana daha saygı duyuluyor dikkat çekiyorum diye
Kitap dediğim işi ile ilgili ders kitapları ama ben kitap okuyorum zatenbeni istemeyen bir adam ister özgürlüğünü kazanacak olsun ister zil takıp oynayacak olsun bir saniye durmam
aileniz de mi yok, bir süreliğine yanlarına taşınsanız?
adam boşanalım diyor, bırakmıyorsunuz, bu gidişle iş aldatmaya kadar gider
bir de fiziksel bakımdan öte ruhsal bakım önemli
eşiniz aktif çalışıyor, kitap okuyor vs. siz de mesela kendinizi onun ilgi alanlarında veya başka alanlarda yetiştirebiliyor musunuz? sohbet anlamında paylaşabileceğiniz şeyler var mı?
Onun sürekli bı özgürlük takıntısı var benim kisitladiğimi düşünüyor ama bilmiyorum bütün hafta bizi görmemişken ctesi yi arkadaşıyla geçirmek istemesi normal mi? Ben mi yalnış düşünüyorum ?
eşim iş nedeniyle 3 yıldır başka bir şehire gidip geliyor hafta içi bir kez ve haftasonu evde oluyor
Siz bihabersiniz, o kendini geliştirmiş demek istemedim. Kişiler farklı yönlere evrilebilir geliştikçe. Belki de komplekse girdiği için uzaklaşıyordur sizden. Uzlaşma yoluna gider mi usulünce konuşsanız sizce? Belki terapi denenebilir.[/QUOT
Ben böyleyim diyor beni böyle kabul et hiçbir şey isteme özgür bırak ben arkadaşlar ımla bulusayim böyle ...tek uzlaşma onun istediği gibi yaşamı kabul etmek bir beklenti ye girmemek
Geçen tartışmada kızgınlık la boşol dedi şimdi kızgınlık la dedim diyor ama böyle nereye kadar gidecek ne yapmalıyım da onun saygısını tekrar kazanmaliyim veya bitmelimi artık ama çocuklar çok etkilenir ekonomik özgürlüğümde yok ....
Yani eşiniz son 3 yıldır bir nevi bekar gibi yaşamayı tecrübe etmiş görünüyor. Boşansak da zaten bu kadar görüşürüz, kaybedeceğim bir şey yok gibi bir mantık kurmuş olabilir. Yeni düzenini benimsemiş, eve geldiğinde de aynı tavrı takınıyor. Sizi anlıyorum bunca yıldan sonra boşanmak kolay değil elbette. Fakat şöyle düşünün sizin kaybedeceğiniz şeyler varsa onun da kaybedeceği şeyler var. Açık açık bir konuşma yapın eşinizle. Boşanma durumunda iyice özgür olacağını düşünüyorsa çok yanılıyor, lütfen bunu anlamasını sağlayın. Siz evde çocuklarla ilgileneceksiniz o da arada gidip gelecek gibi bir şey olmadığını net bir şekilde ifade edin. Madem boşanılacak o halde o da en az sizin kadar çocuklarla vakit geçirecek ve yeni düzende siz de hayatınıza bakacaksınız belki bazı haftasonları hiç olmayacaksınız. Tüm bunları ona açıkça ifade edin, boşanarak sorumluluklarından kurtulmuş olmayacağını bilsin!
Çok doğru ben kendimi ifade edemedim şu anki ruh halimden ama olay tam olarak bu bekarlık hayatını deneyimledi ve evlilikten daha cazip geldiYani eşiniz son 3 yıldır bir nevi bekar gibi yaşamayı tecrübe etmiş görünüyor. Boşansak da zaten bu kadar görüşürüz, kaybedeceğim bir şey yok gibi bir mantık kurmuş olabilir. Yeni düzenini benimsemiş, eve geldiğinde de aynı tavrı takınıyor. Sizi anlıyorum bunca yıldan sonra boşanmak kolay değil elbette. Fakat şöyle düşünün sizin kaybedeceğiniz şeyler varsa onun da kaybedeceği şeyler var. Açık açık bir konuşma yapın eşinizle. Boşanma durumunda iyice özgür olacağını düşünüyorsa çok yanılıyor, lütfen bunu anlamasını sağlayın. Siz evde çocuklarla ilgileneceksiniz o da arada gidip gelecek gibi bir şey olmadığını net bir şekilde ifade edin. Madem boşanılacak o halde o da en az sizin kadar çocuklarla vakit geçirecek ve yeni düzende siz de hayatınıza bakacaksınız belki bazı haftasonları hiç olmayacaksınız. Tüm bunları ona açıkça ifade edin, boşanarak sorumluluklarından kurtulmuş olmayacağını bilsin!
Eğer 3 kere boşol demişse şuan dini manada birbirinize haramsınız. İyice araştırıp dini hükmü neyse onu uygulamalısınız.Geçen tartışmada kızgınlık la boşol dedi şimdi kızgınlık la dedim diyor ama böyle nereye kadar gidecek ne yapmalıyım da onun saygısını tekrar kazanmaliyim veya bitmelimi artık ama çocuklar çok etkilenir ekonomik özgürlüğümde yok ....
Simdi de ver o zaman ozgurlugunu adamin neden kisitliyorsun ki zaten ben anlamiyorum ya evli ciftlerin birbirinin ozel hayatina mudahale etmesine. Aldatmasindan mi korkuyorsun. Kisitlasan bile onu yapacak adam mutlaka yapar zaten. Bence biraz rahat birakin. Sizde kafanizi toparlayin gezi turlarina cikin. Farkli hobi edinin. Esiniz hakli bir sure sonra evlilikler monotonluga donuyorDoğru söylüyorsun ama boşandığı mi zaman ona hiçbirsey olmayacak ona o çok düşkün olduğu özgürlüğü nü verecem olan çocuklarla bana olacak maddi ve manevi
Çok doğru ben kendimi ifade edemedim şu anki ruh halimden ama olay tam olarak bu bekarlık hayatını deneyimledi ve evlilikten daha cazip geldi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?