Canım eşin bir nevi haklı
Normalde yılbaşı tatillerinde bende mutlaka aile ziyaretine giderdim
Ama bebiş için 2 senedir gitmiyorum.
Senide anlıyorum hamilelik, doğum ve sonraki ilk sene özellikle insan biraz boğuluyor, aileni görüp hem hasret gidermek hemde rahatlamak istiyorsun.
Eğer çok uzakta değilse güzel bir dille tekrar eşinle konuş, olmazsa ailen gelsin 2 haftalığına.
Çok diretirsen tatsızlık çıkar oda hoş olmuyor sonra.
arkadaşların dediği gibi eşin haklı hava soğuk demekte ama seninle benzer durumda olduğum için gayet iyi anlıyorum seni. eşinin seni anlayıp nasıl gidebiliriz diye kafa yorması lazım. eşimim memleketine de görümcemlere de ben gidelim diyorum adam gitmiyo. annemlere gideceğim zaman dinlemem onu. ailenin gelmesi başka baba ocağına gitmek başka.
bebekle kendini nasıl alıştıtırsan öyle gidiyo. evden çıkmazsan tıkılıp kalıyosun.
bende egenim iç kısımlarındanım hemşeri çıktık bak :) gene senin 8 saatmiş benim 15 saat mesafe var.. peki eşinin memleketinde kalıcımısınız?
kocayı kandırabilirsem kalıcı değiliz.aslında eşimin memleketinde yaşıyoruz ikimiz de memuruz.ben pek alışamadım buraya gitmek gibi bi düşüncemiz var.ama zamanı belli değil.
Sizi çok çok iyi anladım ;' Burnunda tütme' duygusu değil mi? Öteyandan eşinize de çok haksız görmedim.Üstelik onlar gelsinler demesi de güzel.Ama tabii ki sizin isteğiniz biraz daha farklı ve daha haklı.
hem nasıl tütme?sağolsun o konuda hakkını inkar etmem.konuştuklarında ne zaman geliyorsunuz ,gitmek istediklerinde niye gidiyorsunur kalın der bunları laf olsun diye de söylemez ama yani gitmek başka ya.kuzenlerim
teyzelerim,yakınlarım özledim işte gidesim var..
kocayı kandırabilirsem kalıcı değiliz.aslında eşimin memleketinde yaşıyoruz ikimiz de memuruz.ben pek alışamadım buraya gitmek gibi bi düşüncemiz var.ama zamanı belli değil.
bizde aynı durumdayız biz eşimle evlenmeden önce nerede yaşayacağımızı kararlaştırmıştık fakat memur olunca kafana göre yer değiştirme şansımız yok bakalım bekliyoruz.. objektif olamıyorum bizim tarafların havası, insanı her şey başka hep karşılaştırıyorum ve özlüyorum..
Allahım benim gibisin aynı ya.hep bir yanım orada.çocuğu olunca insan daha çok arıyo sanki.
bende onu düşünüyorum şimdi böyleyim çocuğum olsa naparım diye.. hamileyken ve çocuk doğunca hep bi desteğe ihtiyacın var yorulunca bebeğini gözün arkada kalmadan emanet edebileceğin.. off çok yoruldum diye dert yanabileceğin ailemi daha çok arayacağıma eminim.. bu arada kaç yıllık evlisin?
Uçakla gitme şansın yok mu ? Havaalanından alır ailen seni, o kadar da zor değil. Belli ki çok özlemişsin, üç günlük dünya erteleme , gidebilirsin bence ...
herşeyden önce morale ihtiyacın oluyo.doğumdan sonra annem 2 ay kaldı yanımızda.o gittikten sonra kendimi sokağa atılmış kedi yavrusu gibi hissettim.günlerce ağladım arkasından.kimseye belli edemedim üzülmesinler diye.çok zor gerçekten.2,5yıllık evliyim.6 aylık bebeğim var.eşimin ailesi çok iyiler sağolsunlar ama aile başka.Allah başımızdan eksik etmesin.iyi taraflarını düşünüyorum ben doğum yaptığım gün doğum yapacak bir bayanla tanıştım.tesadüf o da bizim oralardanmış.yanında kimsesi yoktu ailesinden.kardeşleri çalışıyormuş izin alamamışlar,annesi babası yaşlıymışlar çok gelememişler.bi kayınvalidesi bi eşi vardı çook üzüldüm durumuna.çok şükür dedim.Allah yardımcısı olsun.anneme anlattim yazık aradı odaları bulamadı kızcağızı o da çok üzüldü durumuna.
ben annemleri buraya kadar yorunca da üzülüyorum belli yaşa gelmiş insanlar otobüs yolculuğu çok uzun sürüyor geldikleri zaman iki gün kendine gelemiyolar.. direk uçak da yok aktarmaydı uçaktan in otobüse bin derken o da sıkıntı.. direk uçak olsa keşke..
havalar her yerde soğuk gideceğiniz mesafede uzakmış üstelik küçük bebeğinizde var o yolculuk sizin için çok yorucu geçebilir hem ya bebeğiniz hasta olursa... bence eşiniz haklı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?