- 14 Mart 2015
- 7.525
- 5.469
- 198
Sen de soyld icinden geliyorsa, soylemeye soylemeye cok absurt gibi geliyor hitap etmek zamanla
Amaaan ne dicem o desin bana yeter.o dio zaten surekli :)
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Sen de soyld icinden geliyorsa, soylemeye soylemeye cok absurt gibi geliyor hitap etmek zamanla
Bunu soruncaSonra sen niye kullanmiyorsun diyor?
işte bundan dersin sen de o zaman..Esim insanlarin yaninda bi iki bebegim, hayatim dedim diye cok kizdi yeni evliyken.
Ufff bunlari dusunmek bile sinav stresi gibi geldi. Ama bi adim atmak sartHiç yapmadığın bişey düşün ilk yapacağın Zaman tedirgin olursun sonra alışırsın, farketmezsin bile Nasıl yaptığını
Onun gibi alıştırabilirsin kendini
Utansanda Bi anda söyle geç
50lik 60lık kendinden geçmiş teyze amca modunda takılmayı bırakın, Şirin hitaplar aradaki bağı kuvvetlendirir
Siz karı kocasınız aranızda kibirden gururdan kaleler olmamalı
Biz de canim hitabini kavgada kullanirdik. Kustuysek konusmaya devam eder ama isimle.hitap ederdikBizdede tam tersi bir durum var tartissak bile isim kullanamiyoruz kavgada "askim" , normalde "hayatim/bitanem". Hal boyle olunca ailelerin yaninda isim kullanmakta zorluk cekiyoruz agzimizdan kactigi bile oluyor
Bu durumu sevgililikte oldugu gibi kademe kademe ; ilk mesajla sonra telefonda sonrada yuzyuze asabileceginizi dusunuyorum ..
Bazen hitap konusunu konusunca dalgasina hanim diyorBen başkalarının yanında diyemiyorum, hele aile ortamında.
Bi de çok aşkımlı bebeğimli konuşmak sevginin kanıtı değil bence. Eskileri düşünsene sadece 'bey, hanım'![]()
Gururumdan dolayi evde suslu giyinmeye bile cekiniyorumHerşeyden önce (sadece bu konu için değil, genel olarak) eşinize karşı gururunuzu bir kenara bırakmanız gerekiyor. İlişilerdeki samimiyetin katilidir gurur.
Ya tamam esim suclu daBunu sorunca
işte bundan dersin sen de o zaman..
Ben herkesin içinde eşime sevgi sözcüğü kullanacağım o da höt zöt yapacak. Bir daha zor duyar tabi ki.
Sadece sevişirken söylenen sözlerin hiç bir anlamı yok.
Ben de aşkım diye hitap etmeye alıştım ismiyle hitap edemiyorum. Eşim de aynı şekilde. Bu da bir sorun mesela.
Ben de oyle dusunuyorum ama agzimdan kacti bi kac kez.Benim eşimde ailelerimizin yanında böyle bebeğim aşkım.vs şeyler söylemez, söyletmez. Ama canım.hayatım diyebilirsin der bende derim bazen kaçırır aşkım da derim. Ama arkadaş ortamında veya evimizde kesinlikle adıyla hitap etmemi istemez, çok sinirlenir hatta. Oda dışarda bile olsak aşkım der, ismimi sadece sinirlenince kullanır.. Ama bencede aileler içinde söylenilmesi ne bileym el ele kol kola olmak bana da eşime de saygısızlık gelmiştir.
Yok kotu hitap edebiliyorum ben deSöyle gitsin ucunu sonunu dusunme. Benimkine sümüklü dana bile diyorum. Danaları çok severim sümüklü olurlar bide.:)) Eşek sipasi, pembe kunduz, mor tırtıl aklıma gelen şeyi siraliyorum. Deliriyordu alıştı :) insanların yanında aşkım hayatım diyorum tabi)
Bizim kendi kurdugumuz hitaplar vardir,onunla sesleniriz ama ikimizde hoslanmayiz disarida askim,hayatim denilmesinden.Sizi de o tepkisi kirmis ve bi nevi kendinizi korumaya almissiniz psikolojik olarak.Bende baslarda diyemezdim o tur seyleri ama bir tanesinden basladiniz mi gerisi geliyor:)Siz birini agziniza almaya baslayin,esinizden karsilik aldikca daha da cesaretleneceksiniz:)7 yillik evliyiz. Biz sevgiliyken ismimizi sadece kirgin oldugumuzda kullanirdik. Simdi ise sadece duz isimle hitap eder olduk.
Esim insanlarin yaninda bi iki bebegim, hayatim dedim diye cok kizdi yeni evliyken. ben de agiz aliskanligindan kimse var mi yok mu bakmiyordum. Aliskanligim gitsin diye yalnizken de kullanmadim hitaplari. Oyle oyle sogudum sanirim. Simdi yalnizken de edemiyorum. Etmek istesem de dilimin ucuna geliyor soylemiyorum. Esim de soylemiyor.
Mesajlasirken yazayim diyorum onda bile yazip siliyorum.
Sadece cinsellik sirasinda kullanilir oldu guzel hitaplar bizde.
Bir insan esine canim bile diyemez mi?
Sanki dersem gururum kirilacak gibi hissediyorum.
Ama eslerine sevgiyle hitap edenleri gorunce kiskaniyorum.
Esime niye hitap kullanmiyorsun deyince dalgasina 3-5 hitap soyluyor arka arkaya. Sonra sen niye kullanmiyorsun diyor?
Nasil cozulebilir bu durum? Gercekten rahatsizim bu durumdan.
Canim sut ve ekmek alir misin gelirken yazdim. Sonra canimi silip gonderdim.
Kadinlar kulubundeki forumdaslara bile daha cok canim diyorum inanin.
Ya abarti olani ben de sevmiyorum dogrusu. Ama herkesinki kendibe degerlidif bence.Dememeniz isabet olmus.Oyle yapay ogle agdali geliyor ki bana..Askiuummmm sesi kulaklarimi tirmaliyor resmen.Hayir oyle ayaga dustu ki zaten hic bir degeri de yok.Belki cok kastiniz kendinizi ve bilincaltiniza isledi bu durum.Cok kafaniza takmayin bence.
Benim istedigimde sizinki gibi olmasi ama ev disari ayrimini yapamiyorum.bazi erkekler disarda askim hayatim sozcugunden hoslanmiyor benim kocam da oyle baskalarinin yaninda canim yada hatun der anane babanne yaninda da ismimle hitap eder bende baskalarinin yaninda sadece canim diyorum ama evde o da bende istedigimi soyluyoruz hatta kizkardesiyle enistesi yanlarinda anne baba dayi dede anane babanne konu komsu kim olursa olsun askim hayatim derler ama bizimki sinir okuyo eve gelince el gordumluk yasiyolar ne gerek disarda milletin yaninda o kadar askim demeye evinde ne dersen de diyo dayisi da oyle mesela gorumceme kizim benim yanimda kocana askim deme oda sana demesin demis yani aileden gorduklerinden oyle ben pek takilmiyorum evde ne olsa icinden icimden gelenleri soyluyoz
Deniyorum. Simdi mesaj attim canim bu gun ne pisireyim diyeÖnce ufaktan başla,
Mesajlarda başla en azından..Bir şey istediğinde ''Canım bunu bunu gelirken alır mısın '' de mesela
Agzın alışsın,onun da gözü..
Sonra zamanla dile de vurur bu.
Bir zaman sonra sen bile anlamazsın,otomatik çıkar ağzından.
Ama ondan da bekle tabiki, onu da alıştır.
Tek taraflı olmaz ama ilk adımı sen at.
:) Artik zor bu tarz bi oyun canim yaKeşke bu kadar zaman geçmeden tazeyken durumu anlatsaydınız sizi üzdüğünü falan 7 yılın ardından nasıl yeniden alıştırabilirsiniz bilmiyorum ama aklıma şu geldi sanki herşeye baştan başlıyormuşsunuz gibi bir yerde karşılaşsanız tanışsanız sonra birbirinizi tanıyıp yeniden sevgili olsanız yani kendinize böyle küçük bir oyun kurup belki herşeyi yeniden alevlendirebilirsiniz :)Sismaniye