Kocama karışmaya hakkım yokmu benim?

kesinlikle katılıyorum bende aynı şeyi düşündüm
niye kötülüğüne söylesinki onler birbirlerini daha iyi tanıyorlardır
siz münakaşaya girmeyin bence sonra arada kalıp kötü olan siz olursunuz
biraz sabır düzelir herşey
ağzınızın tadı bozulmasın

bide örnek verdi k.pederim mesela dedi sende bana söyleyebilirin.örneğin benle ilgili bişi olduğunda bi kere gülmem gerekirken ben beş kere gülüyomuşum.böle kala kaldım yaa

gördün mü Bak canım, sen orda görümcenle eşin arasındaki soruna karışınca kayınpederin de sana dolaylı olarak firça çekmiş.. hiç de hoş olmamış.. ama eğer sen Bu giBi durumlarda sessiz kalırsan kimse sana laf söyleyemez kimseyle yüz göz olmazsın.. kimse sana 1 kere güleceğine 5 kere gülüyosun deme şansına sahip olamaz.. sen Böyle durumlarda sessiz ol inan Bana sessizlik de Bir tepkidir.. ve en sert tepkilerden Biridir. ve Bu tepki karşısında hiç kimse seni yargılayamaz eleştiremez.. ve herkesin haddini Bilmesi gerektiği mesajını daha iyi verirsin sessiz durarak.. tepki vermeyerek.. ama sen de konuşursan onların didişmesine karışırsan yüz göz olursun arada mesafe kalmaz..ama tepkini sessizce Beden dilinle surat ifadenle verirsen kayınpederin Bu şekilde saçmayalamaz.. çekinir senin yarattiğin mesafeden.. aradaki o senin çektiğin sınırı aşamaz..

görümcem kendi babasıyla dahi tartışmaya girer cevap verir ve bazen hararetli bi tartışma yaşarlar.görümcem bazen çok dengesizleşir.ben böyle şaşırır kalırım çünkü biz babamızdan annemizden böle görmedik babamıza asla cevap vermezdik.benim babamda işsiz kaldı ama bigün annem bişi demedi heleki bizim yanımızda çünkü bizim yanımızda sölediğinde rencide olucanı bilir.asıl konu eşimin işsiz oluşundan benim rahatsızolmam . en başta benim tabi.bu durumdan tabiki rahatsız oluyorum ama bugüne bugün asla kırıcı konuşmadım.ve bunu eşime sölücek tek insanda benim.eşimlede konuştum dün akşam konu ne olursa olsun asla sana laf söyletmem.susuyorum ama bi yere kadar.k.pederimde biliyo görümcemin saçmaladığını ama orta yol bulmaya çalışıyo kendince.

anladığım kadarıyla birlikte yaşıyorsunuz...
siz çalışıyo musunuz ? görümceniz çalışıyo mu ? o evli mi vs bunları tam bilmiyorum ama, bazı erkekler çalışmamaya çok çabuk alışabiliyor...
bunun meslekle veya eğitimle de çok alakası yok, belki de kardeşinin rahata alışmasından korkuyordur...
takındığı tavır hoş değil ama, birlikte yaşanıyorsa sizin kadar bence aynı evde yaşayan diğer kişilerin de söz hakkı var...

Valla üzgünüm ama benim de erkek kardeşim evlenip benim de yaşadığım ailemin evine yerleşse.. .2 aydır da işsiz olsa ben de hergün git iş bul derim....
Heryere haber bıraktık bekliyoruz diyerek iş bulunmaz ki... Hergün gidip birilerinin kapısını aşındırmak gerek... hergün internetten yada gazeteden ilanlara başvurmak gerek....
Eşinizin ablası eşinizin iş aradığına dair bir çabasını görse zaten bu şekilde yaklaşmazdı.. Bence yeterince çaba göstermediğini düşündüğü için sürekli dürtüklüyordur....
TAmam belki eşiniz için çayı o koysn demesi pek hoş olmamış ama abla kardeş arasında söylenir böyle şeyler... Ben de erkek kardeşim işsiz olduğu dönemde(askerden yeni geldiğinde) , bütün gün evde oturan o ben yorgunum oğlun koysun çayı derdim... Bunda çok da tepki verilecek bişey yok bence.... Ayrıca tepki verilmesi gerekiyorsa da bırakın eşiniz tepki versin.. Laf ona söylenmiş sonuçta.. Kraldan çok kralcı olup eşinizi savunmaya geçmenize gerek yokmuş bence...

Aynı evde yasanırsa herkes herseye burnunu sokar işte böyle.....Siz kocanız bile olsa girmeyin aralarına bence ben olsam gırmezdım kocam gereken haddı bıldırırdı bıldıremezsede ezılmeye mahkum olurdu madem aklı basında adam (kı aılesıyle aynı evde yasamayı kabul etmıs bırı ıcın soyledıklerınız ıltıfat kabul edılebılır bence ama) kıme neyı nasıl soyleyecegını bılebılır dıye dusunuyorum

eşim, biz görümcemle tartıştığımızda yanımızda yoktu.görümcem çalışıyodu ama 2 gün önce işten ayrıldı.daha işten çıktığı akşam bu eve 2 tane işsiz çok sabah erkenden kalkıyosun iş arıyosun diyo.eşimin iş arayıp aramadığını göremez zaten çünkü sabah bi gidiyodu işe gece 12 de geliyodu.eşimi savunmaktan ziyade ben üzülüyorum yani bununasıl anlatsam bilmiyorum.tabi abla kardeş arasına girilmez ama bende karısıyım eşim hakkında kötü söz söylensin istemem.benim eşimin işten çıkması b kadarmı ekonomik sııntı yarattı evde .ama görümcem eve para evrmez anca 3-5 kuruş veriyo.ama biz aldığımız veriyoruz.50 tl haftalık alıyoruz ama k.pederim yinedeçok harcama yapıosunuz diyo hepimize.bunu hepimize söylüyo ama bizzat kızına sölemesi lazım.

görümcem bekar 2 gün önce işten ayrıldı.bende çalışıyorum.tabi herkesin söz hakkı var ama bu daha uygun bi dille söylenir.hergün hergün kafaya kakılmaz.bende işsiz kalmıştım bekar zamanımda bibayanolarak evde oturmak benimde zoruma gidiyosu doru düzgün yemek bile yiyemiyodum eve destek olamıyorum eve fazlalığım diye düşünmeye başlamıştım.ki bi erkek için ne kadar zor oldupunu tahmin edemiyorum.

Görümcen doğruyu söylüyormuş ama çok sıklıkla sanırım.senin yerinde olsam görümcen dediği zaman karışmam.
sen yeni evlisin sanırım o yüzdeen eşinin yanlışlarını göremiyorsun.
görümcen eşinizin bu süreci uzatmasını istemiyor.
malumunuz erkek adam alışınca yatmaya kalkıp çalışmayı zor görüryasakkelime

Görümceniz bence eşinizin yeteri kadar çaba sarfetmediğini düşünüyor,mesela eşiinz çok iş değiştir mi azimli midir,evlenmeden önce nasıldı çalışkan mıydı,sonuçta ablası bu soruların cevabı onda vardır ,kardeşini iyi tanıyacağını düşünüyorum,yoksa bu kadar neden telkin versinki , peki sizce görümceniz haksız mı tavırlarında, eşiniz elinden geleni hatta fazlasını yapıyor mubilmiyorumkismile

Son düzenleme:

iş bulma konusunda tabikide eşimelinden geleni fazlasıyla yapıo diyemem.eşim çalışkandır çünkü kendi mesleği çok fazla çalışmasını gerektiriyo hatta işinde daha iyi bi yerlere gelmesi içinde kursa başladı.ve şuan kuyumculukla ilgili iş sıkıntısı var ancak tanıdık olması gerekiyo.eşim sıklıkla iş değiştiren biri değil.her erkekte olduğu gibi benim eşimde biraz rahatına düşkün.eşim görümceme göre çok sakindir daha ılımlıdır.görümcemin bigünü bigününü tutmaz.biraz dengesizdir.görümcem iş bul demesi konusunda haklı ama bunu benimyanımda eşimi aşağılayıcı bi şekilde söylemsi benim hoşuma gitmiyo sonuçta o bi erkek.

ben kızıyorum ne yalan söyleyeyim böyle evde takılan, iş bulamıyorum diyen erkeklere...
iş bulamıyosan limon da mı satamıyosun pazarda... ama bazılarının işine geliyor, iş yok bahanesi...
şöyle düşünün, birlikte yaşıyor olmasaydınız ne olacaktı ? siz çalışmıyosunuz, eşiniz çalışmıyo ? eminim görümcenizin bu söylediği laftan çok daha zor şeyler yaşayacaktınız...
mesleğinden bulamyıorsa, ne iş bulursa onu yapması lazım..
.

2 ay bir iş bulamamak için gayet makul bir süre bence.
Bir erkeğin evde oturmasına ben de kesinlikle karşıyım.
Tabi ne kadar iş aradığı ,ne kadar üstüne düştüğü de önemli.
Ben yine de görümcenizin yaptığına hak vermiyorum
ve sizin hissettiğiniz duyguyu çok iyi anlıyorum.
İnsan kendi işsiz kaldığında dahi birilerinin devamlı bunu başına kakması zorunda gidiyor.
Aynı şey eşi içinde zoruna gider.
Ve 2 ay çok uzun bir süre değil.
Herkes işsiz kalabilir ve ertesi günü iş bulamayabilir.
Bence görümce kardeşi bile olsa, bir erkeğe çay koysun derken aşırı yükleniyor
ve işe yaramaz hissettiriyor eşinizi.
Madem kardeşi böyle destek olunmaz insana.
Doğru düzgün cümlelerle de kardeşini uyarabilir.
Şimdi kendi işsizmiş, siz de hemen başlayın o zaman hemen iş bulsun.
Ama size söz düşmez tabi, o kardeş ya.

tamda benim anlatmak istediklerimi ve hissettiklerimi yazmışsınız.çok tşk ederim.

Tamam da senn görümcen senin kayınpederinin bekar kızı... Babasının ailesinin bütçesine bekar bir kız ister katkıda bulunur ister kazandığı parayı harcaz, ister çeyizi için biriktirir...
Görümcenizin eve para vermemesi sizi ilgilendirmez ki....
Ama sizin eşiniz evlendiği halde karısını da yanına alıp hala babasına yük olmaya devam eden biri konumunda... DOlayısıyla o evin bütçesine katkıda bulunmak sizin göreviniz....

Görümceniz de işten çıkmış... Kayınpeder o kadar boğazı nası beslesn.. Görümcen de haklı olarak bu eve 2 işsiz fazla hemen çıkıp iş ara demekte çok ama çok haklı bence....
Siz eşinize böyle söylenmesine üzülüyor olabilirsiniz... Ama sadece üzülürsünüz... Söylediği şey yanlış bişey değil ki... İtiraz edemezsiniz.... Dediğim gibi kraldan çok kralcı olmayın.. Laf kime söyleniyorsa savunmasını o yapsın... Eşinizin gururunun kırıldığını düşünmeyin. Onlar abla kardeş.. bir söylenirler 2 öpüşürler.. Arada siz kötü olursunuz....

Zaten bence görümceniz de eşinizi aşşağılamamış... Sadece git iş ara demiş.... Bence siz eşinizin 2 aydır işsiz oluşunu içinize sindiremiyor üzülüyorsunuz ve en ufak bir lafta gereğinden fazla hassaslaşıp gereğinden fazla tepki veriyorsun... Çünkü içten içe eşin işsiz olduğu için sen eşini suçluyorsun....
Görümcenin laf söylemesi falan bahane....
Eşinin işi ne bilemiyorum, ama 2 aydır o meslekle ilgili bi iş bulamıyorsa başka işlere bakabilir... Haber bıraktık bekliyoruz diyerek kimse iş bulmamış şimdiye kadar, eşiniz de bulamaz....

çok haklısın yazdıklarında ama şuan Allaha şükür aç değiliz açıkta değiliz.zor durumda değiliz.eşimin işten çıkması bizim bazı fuzuli harcamalarımızı engelledi o kadar.ha tabi gidip başka bi işte yapabilir.şuan ayrı yaşıyo olsaydık eşim 2 ay önce ayrıldığı işyernde çalışıyo olcaktı.sağolsun k .pederim kendince eşime taktikler verdi.eşim deneme sürecindeydi deneme süreci bittikten sonra maaşını tekrar konuşcaktı. k. pederimde işi gördüm,baktım ve yapacağım işin karşılığı bu kadar ücrettir de dedi.kendince bi maaş stratjisi uyguladı.k.pedrim sayesindede strateji tutmayınca eşimde işten çıktı.bana kalsaydı hiç çıkmasını istemezdim
.

Bu noktada yanılıyorsunuz.... Konusahibinin görümcesi anne babasıyla yaşayan bekar bir genç kız... Yani anne babanın sorumluluğu altında hala... O kız çalışmasa bile anne babası o kıza bakmakla yükümlü zaten... O yüzden kimse görümceye hadi hemen iş bul deme lüksüne sahip değil...
Ama konusahibinin eşi... Evlenecek kadar büyüdüğünü düşünüp evlenmiş yetişkn bir erkek... Aslında kendi evini kurup karısının sorumluluğunu alması gerekirken, evlenip karısını da yanına alıp babasının sorumluluğu altına girmiş bir ekek.... Ve 2 aydır çalışmıyor....
Dolayısıyla herkesin onun iş bulup bulmaması ile ilgili söyleyecek şeyleri olabilir....

valla cnm benim en başından bazı şeyler konuşuldu herks aldığı parasını vericek ona göre harcama yapıcaktık.hatta en başından 3 sene içinde bize ev alıncaktı.görümcem para vermeyebilir ama benim maaşıma karışmayı çok iyi biliyo.maaşımı aldığım ilk gün geldi başıma maaşını kime verceksin diyo.

şükür ki değilsiniz... olmayın da, kimse de olmasın...

eşinizin işten çıkması sizi sarsmadı çok fazla çünkü zaten eşinin ailesi ile yaşıyorsunuz... sorumluluk eşinizde değil, ailesinde...

ayrı evde yaşıyor olsaydınız, çok daha güç durumlara düşebilirdiniz....

karşı taraf kabul etmediyse teklif ettikleri maaşı kabul edip çalışmaya devam edemiyo rmuydu ? işsiz kalmaktan iyidir sonuçta...
bende ailemle yaşıyorken, erkek kardeşim karısını alıp bizim evimize yerleşse, sonra ikisi de çalışmasa, bende konuşurdum kardeşime... sonuçta ortak bi yaşam varsa, ortak bi mücadele gerek...

başta zaten konuştuk diyorsun, herkes aldığı parayı vericekti diye...
kime vereceksin demesi neden ters geldi ki ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…