bence de.. illa ev alıp ayrılmayı neden bekliyorsunuz ki? bu çok uzun yıllar sürebilir.. neden kiraya çıkmıyorsunuz?
kiradayken bi birikim yapamayızki. şuan eşimin bi işbulmasını bekliyorum şu mübarek ayda tek isteğimde bu zaten.[/B
canım mutlaka ev alıp evime çıkıcam diye düşünüyorsan görümcem şunu dedi kayınbabam bunu dedi demeyeceksin kulaklarını tıkayıp hayatını yaşayacaksın
yok ben bu laflara gelemiyorum diyorsanda bir an önce kiraya çık derim ben
sonuçta kirada olan milyonlarca insan var kısmetinizde varsa o şekildede ev sahibi olursun
kiradayken bi birikim yapamayızki. şuan eşimin bi işbulmasını bekliyorum şu mübarek ayda tek isteğimde bu zaten.[/B
Bence herkes nerede ne konuşacağına, nereye kadar sınırı olacağını bilecek.
Bekarken çok rahat, o evin bekar kız kardeşi, hadi abi bütün gün evde oturuyorsun, kalk çayı sen koy diyebiliyorsa, o zaman evlenmiş, yuvasını kurmuş (aynı evde dahi otursalar bile), yetişkin bir insana, hele de eşinin yanında, bu tarz konuşmaması gerektiğini ve müdahele etmemesi gerektiğini bilecek.
He beraber yaşamaktan ve maddi katkısı olmamasından (bu arada zavallı gelinde çalışıyor, katkıda bulunuyor) yakınıyorlarsa, alıp evlatlarını karşılarına dertlerini söylecekler.
Bekar görümceye ne düşüyor, laf sokmak mı.
Kardeş olarak ne destek ama.
böyle sözler işitmektense ömrüm boyu kirada kalırım daha iyi.
kaldı ki o sözleri işitsem tepkinin alasını veririm,eşimin avukatıda olur herbişeyi olurum,o ne öyle ya,ne biçim bir üslup? sinir oldum ,sen gene sakinmişsin.eşin belli ki alışık bu dengesizliğine kardeşinin,ama ne olursa olsun senin yanında öyle bir dil kullanmamalılar!
Zavallı gelin de çalışıyor ama ev almak için para biriktiriyorlar....
Yani çalıştıklarını biz yemeyip içmeyelim buyrun siz harcayın diye birilerinin eline vermiyorlar....
Kiraya çıkarsak kira masrafı olur.. Kiraya vereceğimiz parayı biriktirip ev alalım diye o evde yaşıyorlar.... Yani zavallı gelin ev almak için çalışıyor görümcesinin karnını doyurmak için değil....
2 ay iş bulmak için kısa bir zaman da değiluzun bir zaman da değil...
Ama bu 2 ay içinde bi taraftan iş ararken bir taraftan da para kazandıracak bişeyler yapabilir insan... Zaten konusahibi de eşininçok da canla başla iş aramadığını her erkek(!) gibi rahatına düşkün olduğunu itiraf etti.... Görümce de bu rahatına düşkünlüğü frketmiş ki kardeşine laf sokuyor, rahata alışmasın iş arasın diye....
Valla ben hep kendimden örnekverdim, öyle yapmaya da devam edicem... O eve 10 milyar maaş dahi alsam katkıda bulunmam... Neden mi?? Çünkü herkes maaşını evin bütçesine koyacak... Kıt kanaat geçinilip kardeşle geline ev lınacak.. Hadi yaaa... Niye böyle bir fedakarlık yapayım ki....
Banane.... Bekarken kira mira derdi olmadan bizim evde yaşarken alsaydı evini ondan sonra evlenseydi derim ben olsam... Ev bark sahibi olmadan evlenmeye kalktıysa da benim maaşıma güvenmesin kardeşim... KArdeşimle karısına ev almak için eve katkıda bulunacağıma kendi üst başıma makyajıma süsüme gezmeme harcarım....
Bir adam evlenmeye kalkışıyorsa evin karısının ileride doğacak çocuklarının sorumluluğunu almayı da bilecek... Alamayacaksa da evlenmeyecek...
valla cnm biz aldığımız veriyoruz ama ev almak için kenarda köşede para biriktirmiyolar.aldığımız gidiyo.yani en aızndan ben göremiyorum ev almak için kenara para koyduklarını.yok şuydu yok buydu ekstra masraflar çıkıyomuş.
Valla ben hep kendimden örnekverdim, öyle yapmaya da devam edicem... O eve 10 milyar maaş dahi alsam katkıda bulunmam... Neden mi?? Çünkü herkes maaşını evin bütçesine koyacak... Kıt kanaat geçinilip kardeşle geline ev lınacak.. Hadi yaaa... Niye böyle bir fedakarlık yapayım ki....
Banane.... Bekarken kira mira derdi olmadan bizim evde yaşarken alsaydı evini ondan sonra evlenseydi derim ben olsam... Ev bark sahibi olmadan evlenmeye kalktıysa da benim maaşıma güvenmesin kardeşim... KArdeşimle karısına ev almak için eve katkıda bulunacağıma kendi üst başıma makyajıma süsüme gezmeme harcarım....
Bir adam evlenmeye kalkışıyorsa evin karısının ileride doğacak çocuklarının sorumluluğunu almayı da bilecek... Alamayacaksa da evlenmeyecek...
Zaten görümcenin abisine bir katkısı olması beklenemez, buna zorunluluğuda yok ayrıca.
Herkes evlendiyse, kendine güvenip evlenmiştir.
Kimse geline de güvenipte evlenmemiştir, evlenmemelide.
Eğer bir ev alınamıyorsa da, gelin bunu baştan kabul etse bile, suç bence gelinde değil, ayrı bir ev açmayı beceremeyen erkektedir.
Aile illa bir laf sokacaksa, oğluna bu konuda laf soksun önce.
Hani saygı denen birşey vardır büyüklere, bu görümcenin bir kere karşısnda abisi var,
ev de dahi oturuyor olsa, hiç iş aramıyor dahi olsa, git çay demle demeye hakkı yok, hani karşıdaki abi ya, saygılı olmak durumunda ya.
He abisine akıl vermek istiyordur, o zaman doğru düzgün akıl verir.
Şimdi kendisi çıkmış işten bu görümce, o zaman bu arkadaşta işten gelince,
evde oturuyosun görümce, kalk çayı sen koy dese, olur mu, olmaz, diyemez çünkü.
Aynı şekilde bir kız kardeşte, evde oturan abisine diyemez, dememelide.
Aynı şey başınıza gelse, eşiniz çalışmasa, eşinizin kardeşi, sizin yanınızda eşinize, bu tarz bir terbiyesizlik yapsa, sanmıyorum ki sizde, kardeşler arasına girilmez diyip, istediği gibi konuşmasına müsade edin, ister istemez zorunuza gider.
Bu görümcenin elle tutulur hiç bir yanı yok.
Abi gerçekten hiç iş aramıyor bile olsa, böyle davranmaya hakkı yok.
Böyle bir durum varsa, önce gerekli uyarıları ciddi ciddi yapmak eşine, annesine ve babasına düşer. Görümceye böyle laf sokmak düşmez.
Bundan sonra evde oturduğuna göre görümce, çayı kendi demler artık, ev işi sıkıntısı da çözülmüş olmuş.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?