Kocama sitem!

Burada bence kocaman bir yanlış anlama var.Conal222 yanlış anlaşılmış diye düşünüyorum.Çocuğu evliliğini kurtaracak bir aparat olarak görmüyor çünkü.o sadece çok fazla çocuk istiyor ve bu hayatta belkide en çok istediği şey bir çocuk.Hayata tutunabilmek için bir umut.Neredenmi biliyorum çünkü onunla aynı şeyleri yaşıyorum.Benim de onun eşi gibi bir kozalağım var ama ben artık çocuk fikrini erteledim bence sende böyle yap canım.Biraz kendini dinle.Sağlıklı düşünebilene kadar evet şimdi bu adamdan baba olur diyene kadar bekle.Çünkü eşin gerçekten iyi bir koca değil.Bence iyi bir baba da olmaz.Senin sevinçlerini bile üzüntüye çevirebilen biri çocuğu ne kadar hakediyordur veya ne kadar huzurlu bir ortam sağlayabilir.Herşeyi bir kenara bırak biraz kendini dinle ama şunu da söyleyebilirm senin yaşadıklarının aynılarını yaşadığım için dayak olsun küfür olsun ayrılma noktasına gelip özürlerle tekrar barışmak olsun bu kadar şey yaşadıktan sonra birşeyler ölüyor içinde.Hala kocamı çok seviyorum diyemiyorum ben vazgeçemem derken vazgeçebilirim demeye başladım en kötüsü de bu hale getirilmek sanırım.Allah yardımcımız olsun.

böyle bişeyi sana nasıl yapabiliyo.evlilikte öncelikle kendini kadın gibi hissettirmeli erkeğin sana.ya gitsin tedavi olsun ya da bunca eziyeti çocuğun yokken çekmeye değmez canım.çok seviyosan düzeltmeye çalış.olmuyosa zamanını boşa harcama.bi de evlilikten önceki hayatımı onun için bıraktım demişsin.nedir bu hayat.yoksa ona dayanarak mı bişeyler yapıyo eşin anlayamadım

katılıyorum..mutsuz bi ewlilik warken birde üstüne çocuk düşüncesi hiç sağlıklı olmaz.
anne baba umrumda degıl benım canım..
ben sadece bebegı dusundum ..
cunku neler yasıycagnı bılıyom cocuk yuvanın kurtarısıcı degıldır..
ama cogunluk cocuk olsa esım eve baglanır dusuncesınde..bunda yıpranan en cok cocuk oluyo..cocuklug sorunlu gecen cocuklarda gelecekde aynı hataları yapma ıhtımallerı cok fazla..

sıddet ne demek ya bunu hakedıyomusun arkadasım bıde bu kadar agrasıf bırı ıçın kendını paralıyosun degerını bılmeyen bıseyler ıçın caba harcamayan saygısız bırıne bıde cocukmu verıceksın senı ayrı bıyere koyuyorum o cocugu dusun tamam belkı cocugu olmuyo dıye bu agrasıflık ama ne olursa olsun sana bole davranmamalı bazı seyler bıtmeye basladıysa ınan bıter yenıden asla balamaz cunkı bendede ole durumlar var bazı seyler bıtıyoo ve asla eskısı gıbı olmuyo arada cocuk vardıye devam etmek hem kendıme hem cocuma hemde ılışkıme zarar verıyoo sımdı sana sabırlı ol dıcem boş konusucam esınle konuş dıcem dınlemeyen bı ese ne kadar ne anlatılır bellı basımda var cunku herseyden vazgecıceksın kendını ona odaklıcaksın ve bılmıcek soruyorum sana kendıne yaptıgın ıyılıkmı kotulukmu ayrıl demıyorum tabıkı ama kendıne olan saygınıda kaybetme kımseye oldugundan fazlada deger verme degersız olursun zaten ole olmuşuzda neyse allah herkesın yardımcısı olsun rabbım hayırlı ınsanlarla karsılastırsın uzulme arkadasım ınan kendıne yaparsın sana tavsıyem bıdaha sana el kaldırmasına ızın verme sevgıyle kal

çok zor bir durum allah yardmcınız olsun nasıl olurda bi adam aynı evi aynı yatağı paylaştığı bir isnana karşı böyle davranabilir anlayamıyorum

arkadaşıma sonuna kadar katılıyorum ve eklemek istiyorum; bir çocuk için kim ne derse dedin anne ve babsının mutlu ve bir arada olması dünyalara bedeldir. o küçücük beden sevgisiz bir ortamda istenmeyen insan gibi hisseder kendini ve herşeyin kendisi yüzünden olduğunu düşünüp sağlıklı bi psikoloji içine girer. sizi çok çok iyi anlıyorum aynı yollardan geçen biri olarak. bende boşanma aşamasındayım bana da çokd ediler çocuk yap belki düzelir. bizim de evliliğimizde cinsel sorunlar vardı ve daha bir sürü sorun. ben sorunlu bir evlilik yaşayan anne ve babanın evladıyım çok şüür şimdi iyiler ama ben gece sabahlara kadar allahım ne olur boşansınlar artık kurtulalım ne olacaksa olsun diye ağladığımı biliyorum. ve ben asla ve asla ayrıldığım eşimden çocuk yapmayı bir raddeden sonra düşünmedim. çünkü kendi yaşadıklarımı yaşatmak istemem buna hakkım yok diye düşünüyorum. ben çocuk özlememimi gidereceğim diye kendi evladımı mutsuz edemem. şimdi yollarımı yaırdım. yaşımda daha 24 belki yaşımdan dolayıdır ama şimdi daha titizce daha temkinli bir seçim yapıp babalığı hak eden biriyle o kutsal duyguyu hissetmek için daha hevesli daha tutkulu ve daha umutluyum. bir şey olmuyorsa olmuyordur bazen başka çarelerde aramak lazım. herkesin yolu açık olsun allah yardım etsin ama hayat=tercih diye düşünüyorum. lütfen bir bebeğe bunu yaşatmayın. anne olma isteği çok büyük ve çok güzel ama doğru adam olsun lütfen. şimdi ben nasıl bir eş nasıl bir koca olmazı gördüm ve kendime daha çok güveniyorum.lütfen haketmeyene bu kadar sevgi saygı ve bir de bebek fazla. biraz kendinizi dinleyin arkadaşımın dediği gibi. tabi ki siz daha iyi biliyorsunuz eşinizin düzelme ihtimali varsa ki o zamanda siz aynı olur musunuz zamanla bilmem bekleyin ama sağlıklı ortam oluşmadan bebek sadece üzülür..

arkadaşlar yazdıklarınız için hepinize teker teker teşekkürederim.evlenmeden önce çalıştığım için ister istemez sosyaldim.evlendikten sonra işimi bıraktığım için arkadaşlarımla görüşmeye görüşmeye dolayısıyla bir kaç arkadaşımdan başka kimse kalmadı çevremde.onlarada anlatamıyorum tabi.ailemede.hergün kocamın yüzünden başka bir yüz görmüyorum.kayınvalidem bide o sık sık gelir gider.eşimle kvga ettiğimizde haklıda olsamuzatamıyorum gidip gönlünü alıyorum dayak yediğim akşamı çok kırgın kızgın olmama rağmen özürlerinden sonra yine yüzüne güldüm.çünkü söyledim ya konuşmaya ihtiyaç duyuyorum sevgiye güler yüze.belki bu hareketlerim beni onun gözünde değersizleştiriyor.eski çevrem olsaydı atardım stresimi.doluyorum doluyorum ağlıyorum ama ne fayda.yalnızlığım yüzünden ona sarılıyorum.kendimi daha yalnız hissetmemek için.boşanma fikrine gelince daha iki yıllık evliyiz.biraz daha sabretmek istiyorum.en zından içimdeki kırıntılar bitene kadar.belki düzelir diyorum.ama düzelmezse bişeyler tabiyki hayat benim hayatım.ömür boyu kimse böyle çekmez.çocuk işine gelince.asla evliliği kurtarayım diye düşünmedim.burda yanlış anlaşıldım.hep bunun hayalini kurduğum için bunu bastıramadım içimde.ama haklısınız.bu akşam eşimle çocuk istemediğimi biraz ertelememiz gerektiğini konuşucam.ama nasıl konuşucam nasıl dicem bilmiyorum.çok korkuyorum yine kavga çıkacak diye.bana davranışlarını çok üzüldüğümü nasıl anlatıcam bilemiyorum.dedim ya çok psikolojim bozuldu.sağlıklı düşünemiyorum..ne yapmalıyım nasıl davranmalıyım nasıl konuşmalıyım..lütfen önerilerinizi bekliyorum

Bence canım sen bana incitici davranıyorsun o nedenle biraz çocuk işini erteleyelim değilde sen bu aralar iş nedeniyle çok streslisin bende bu tüp bebek olaylarından hastanelerden dolayı biraz strese girdim sende istersen bir müddet kendimizi toparlayana kadar ara verelim ne dersin diye sor ama sakın ben karar verdim ara vermek istiyorum gibi cümleler kurma canım:kendi ruh sağlığın için kelime oyunları yapman lazım.

canım biz seni yanlış anlamadık evliliği kurtarmak için olmadığını bebeği kendin için istediğini anne olmak için istediğini anladık.ama bu adamdan olmasın dedik .o çocukta kendini hakeden bi babadan olmayı tercihederdi seçme hakkı olsaydı.çocuk istemiyorum demek için kokrutuğun biadamı baba yapmak istemen tuhaf geldi bize.Allah yardımcın olsun

cnm bnm buraya uye oldunu bılıyomu esın bılıyosa yada bılmıyosa bı sekılde goster bu yazılanları bak de bızım gıbı olanlar var yada nebılım bak derdımı yazdım sana dıyemedıım ıçın bısekılde huyuna gıderek ıstalya dogru soluyo ustune gıtmeden sakın bı sekılde cnm ama kendıne guvenerek yap bunu

sorunlu bir evliliğiniz var bunun muhtemel sebebi eşinizin kendisini eksik , kusurlu hissetmesinden olabilir.
Ama her ne olursa olsun bu size şiddet gösterme hakknı vermez ona , kaldıki siz hala ondan çocuk sahibi olma çabasındasınız.
buna pek anlam veremedim, neden böyle bir adamı babalık makamına yüceltmek için çabalıyorsunuz
ya hiç bir şey düzelmezde kendi mutsuzluğunuza yavrunuzuda dahil ederseniz o zaman ne olacak
Bence önce evliliğinizdeki derin yaraları kapatın sonra bebek konusunda çabalayın
Burada hamileyim ama eşim bana vurdu şeklinde çok fazla konu okuyoruz , lütfen bunlardan biride siz olmayın
Kendinize saygınız olsun ve asla onun boyunduruğu altına girmeyin , size böyle davranmasına müsade etmeyin
Hiç bir kadın bunalrı hak etmez

Son düzenleme:
inan ki conal 222 Allah bilip de vermiyor o adamdan çocuk bu anlayışsızlık kabalık nefret dolu bi adamla bir cocuk nasıl büyütülür iyi düşün.çocuk olunca ayrılmak çok daha zor elinden bile almaya kalkarlar dikkat et tekrar tekrar düşün aklı başında eşini mutlu etmek isteyen erkek bunları yapmaz ÇOK İYİ DÜŞÜN ÇOOOOOOOKKKKKK.

çocuğa gelen kadar ortada bir çok sorun var
tek sorun çocuğun olmaması değil
sana değer vermeyen bencil aksi evlilik tek kişinin yani benim istediğim gibi yasanacak diyen
birinden çocuk sahibi olupta ne yapacaksın
bide dayak yemişsin üstüne

arkadaşım benim anlatıkların çok tanıdık geldi bana.sana söyleyeceğim tek şey çocuğu çıkar kafandan.sakın ama sakın bu kadar mutsuzken birde çocuk planlama.

senin yaşadıklarının benzerlerini bende yaşadım canım.Bence mutlu değilsen dünyaya bir bebek getirip daha çok kendini çıkmaza sokma...çünkü ozaman herşey daha bir çıkmaza giriyor.Geri dönüşün daha zorlaşıyor.bebek olunca düzelecek sanıyorsun ama hiçbirşey düzelmiyor güzelim...huylu huyundan vazgeşmiyor yani anlayacağın .bu kadar sitrese birde çocuk büyütmenin verdiği sitres ekleniyor.sonra iyice dağılıyorsun..Tabiki karar senin ama iyi düşün bu doğacak çocuğa sağlıksız bir evlilikte ne verebilirim.....

Bir kere hatayı baştan yapmışsın. Bir kadın mecnunun leylası da olsa, petrol kralının eşi de olsa kimse için işini bırakmamalı. Mesleğini bırakmak demek özgürlüğünü eşine armağan etmek demek.
Arkadaşlar genelde çocuğu ertele demişler. Bu insanlar denir ya 7 de neyse 70 de de odur. Doğrudur. Bazıları düzelir 80 yaşından sonra. Yani elden ayaktan düşünce karısına muhtaç olunca.
Şimdi bir düşün.
Evlilikte fiziksel ve psikolojik şiddet var. Saygının bitmesi demek sevginin de bitmesinin habercisi.
Çocuğa odaklandığın için belki bunları göremiyorsun. Anne olmak her kadının hakkı ama o çocuğa nasıl bir gelecek sağlayacaksınız. Ayrılsanız bile çocuk nedeniyle ömür boyu yine bağlantı halinde olmak zorundasınız.
Kendi isteklerinden önce böyle bir evliliğe çocuk düşünmek bencillik değil mi diye bir daha düşün istersen.:1no2:

eşimle konuştum az evvel..mağazadan fabrikaya giderken eve uğrmış.hazır konuşayım dedim.neden uğradığınıda bilmiyorum ama heralde biraz suçluluk hissediyor.gerçi onuda bilmiyorum genelde uğramazdıda.neyse şöyle konuştum arkadaşlar.bana yaptıkların gün geçtikçe içime oturuyor.artık aynada kendi yüzüme bakmak bile istemiyorum.ben seni seven sana sığınan sende mutluluk arayan karındım dedim.çocuk tedavisinde nasıl hayal kırıklığına uğradığımı sen biliyorsun dedim.(çünkü doktora gitmeden bir gün önceki akşam doktor telefond aşılama yapılamayacağını tüp bebeğe geçilceğini spermin sıfır olduğunu söylemişti.yarın gelin demişti.ve ben ilk o akşam öğrendim.yıkıldım yani.ertesi günde bu kavga oldu işte )neyseben bu hayal kırıklığı içindeyken bir kelimemle kavga çıkardın.hoşgörülü olmadın.neden destek olman gerekirken bunu yaptın dedim.ama biliyorum bunada verecek bir cevabın vardır dedim.bak sende çok üstüme geldin diyip lafımı kesmeye çalıştı bende sus beni dinle.sonrada istediğini söyle dedim.ben senin üstüne gelmedim.bileğimi bükğnce hayvanlık yapma dedim sadece.hatasızım demiyorum.tabiyki benimde hatalarım var bende herkes kadarım.dört dörtlük değilim dedim.surat astığımı söylüyordun kim hiçbişey yokken surat asar .bana vuran o ellerin kaç kere çiçek getirdi söylermisin.dedim.bu evliliğin bitecek olma ihtimalini hiç düşünmüyorsun ama ben okadar çok düşünüyorumki.birgün tamamen bitse ve gelmeyeceğimden emin olsan.pişman olmıcakmısın.bence olcaksın ama ikimizede faydası olmıcak dedim.ben seni çok sevdim.çoook.dedim.mutlu olmak kolaydı.evde seni bekleyen sana muhtaç bir karının olduğunu bilseydin eğer...dedi.dinliyor öyle.tıkk yok.hem beni sevdiğini söylüyosun hemde bunları yapıyosun dedim.Bben ne hayallerle çıktım babamın evinden.bunlar içinmiydi dedim hiç ses çıkarmadı.zaten zil çaldı tam osırada ev sahibinin karısı.buda hemen iyi siz oturun bende gitcektim zaten dedi gitti...zaten ev sahibide fazla kalmadı gitti.anlamadım şimdi.yani anladımı bu manyak anlamadımı..ama sanki gözlerinde böyle bi üzüntü bi mahçupluk gördüm.yani kesmedi lafımı.ama içimde bi söz kalmıştı.bu arkadştan gördüm.onuda mesaj attım sonra.mesajta şu.BıR KADINI AĞLATIRKEN ÇOK DıKKAT EDıN.ÇÜNKÜ ALLAH ONUN GÖZYAŞLARINI SAYAR.KADIN ERKEĞıN KABURGASINDAN YARATILDI

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…