Birey olamama kısmı doğrudur. Mesela konu sahibinin eşi birey olabilmenin hiçbir özelliğini taşımıyor.
Boşanmanın çözüm olup olmaması kısmına girmeyeceğim çünkü boşanma aslında sorun ne olursa olsun her zaman o soruna çözümdür. Boşanırsanız adamla ilişkiniz kalmayacağı için sorun da biter. Yani mantığı bu boşanmanın.
Burada etkili olan o sorunla ilgili rahatsızlık seviyenizdir. Soruna çözüm olup olmaması değil. Yani eksiler artılar hesabı yaptığında konu sahibi, muhtemelen zaten boşanmayacaktır. Çünkü eşinin bağımlılığını ve sorununu ''çok sevmek'' olarak görüyor ki alakası yok.
Benim vurguladığım kısım, bu forumda da çokça görülen yapışma sendromuyla ilgili. İnsanlara yapışıp, aynı zamanda kendini acındırıp nefes alma fırsatı vermemek çok kötü bir şey.
İnsanlar boğuluyor ama karşı taraf kendini o kadar hassas gösteriyor ki tepki bile veremiyor. Verdiğinde de sürekli ''Şunu mu yanlış yaptım?'', ''Bu nasıl oldu?'' gibi sorularla muhatap oluyor.
Fazla ilgi = Bağımlılık
Fazla ilgi= Çok sevmek değil.
Çok yalın, basite indirgeyerek anlatmaya çalışacağım, umarım konu sahibi ne demek istediğimi anlar.
Eşim bana her gün çiçek alsa, çiçeğin bir kıymeti kalmaz.
Eşim benimle her gün beraberse, geçirdiğimiz zamanın kaliteli bir yanı kalmaz.
Eşim sürekli dokunsal temasla iletişimini destekliyorsa, evlilikteki en samimi, en sevgi dolu duygu olan dokunmanın bir önemi kalmaz.
Eşim sürekli, benim adıma bir şeyler yapsa, beni mutlu etmek için kendini yorsa, yaptığı hiçbir şeyin önemi kalmaz.
Bu kısım doğruya doğrudur.
Bundan sonrası benim ne yaptığımla, benim karakterimle ilgilidir.
Ben her şeyi eşimden beklersem, o evlilikte mutlu olamam.
Ben her zaman 'ama kırılacak' diye düşünürsem, mutsuzluğuma kapı aralarım.
Ben her gün, onun benim adıma bir şey yapmasına müsade edersem, kişiliğimi kaybederim.
Ben, eşimi uyardığım halde bu davranışlar devam ediyorsa, benim duruşumda ya da ifade biçimimde sıkıntı vardır, bunu değiştiririm.
Hele de ben eşimi seviyorsam, bunları boşanmak için sıkıntı görmek bir kenara, çözüme ulaştıracak fikirler bulmaya çalışırım.
Soluğu avukatın yanında almak yerine, eşime belki gösteremediğim ilgiyi göstermeye çalışırım.
Onun neden bu kadar üzerime düştüğünün sorununu önce kendimde aramaya, sonra ondaki hataları görmeye çabalarım.
Umarım anlatabilmişimdir...