- 3 Mart 2016
- 18.150
- 76.575
- 598
ben sizin bu tip konularda yorumlarınıza denk geliyorum. Bu konu ilk değil. Şiddet ve aldatma kırmızı çizgilerdir artık. Ben o konularda boşan diyenlere tepki gösterenlere kızıyorum. Ben genellikle bakıyorum profiline çalışıyor mu, imkanları var mı ona göre yorum yapıyorum. Hatta aldatma konularında affedecek olanlara kesinlikle terapi öneriyorum. Ama şiddet bir tık daha zor bir konu. Boşan denilebilecek bir konu. Ben kızıma diyemeyeceğim bir öneriyi burda yapamam. Ben kendi kızıma bir tokatı bile kabul etmemesi gerektiğini öğütleyerek büyüteceksem burda al karşına konuş diyemem. Ha bu arada kızım falan da yok ortada. Yani hayali kızıma bile yapılabilecek şeyler incitiyor beni. Konu sahibi de benim bir kızım olsun. Boşanmayabilir ama tepkisi duruşu çok ama çok sert olmalı. Bu ülkede şiddet, şiddete gösterdiğimiz sıfır toleransla bitecek. Terapiye gitsinler de ortada terapiye gitmek isteyen adam mı var?
Konu kv olur, ev işi paylaşımı olur kıskançlık olur, insanlar boşan der tepki gösterirsiniz bir derece (ki bu saydıklarım arasında çok ciddi psikolojik şiddete varan konular oluyor) ama rica ediyorum ekonomik özgürlüğü de olan kadınlara şiddet gördüklerinde boşan denilince tepki göstermeyelim. O da bir sınır olsun bence. Ki gene özgürsünüz tabi istediğiniz yorumda ama kendi evliliğiniz bu kadar güzelken bütün kadınların da bunu hakettiğini unutmayalım. Yuva kolay kurulmuyor diye buna katlanmak zorunda değiller. Bir kısım adam cidden değişiyor zamanla ama 20 yıl sonra falan. Giden 20 yıla yazık değil mi?
Iyi dilekleriniz icin cok tesekkur ederim.Dualarinizi eksik etmeyin.Eyer sonuclarim iyi cikarsa ilk isim kotu muamele goren kadinlara yardim amaciyla bir kurulusta gorev almak olacak.Yillarca yapmak istedigim ve yapamadigim birsey bu.Geçmiş olsun. Allah korktuğunuza uğratmasın. Güzel haberler alırsınız inşallah.
Allah rahmet eylesinbinlerce örnekten biri malesef. Ee yani siz şimdi ilk tokatta terketseydi öldürmeyecekti mi dediniz? yoksa keşke hiç evlenmeseydi mi dediniz? boşan diyenlere ne gibi bir pay çıktı burda anlaşılmadı? kadın zaten evi terketmiş belli ki boşanacakmış evde oturup öldürülmeyi beklememiş ki
üzgün mü yoksa senin tepkini mi ölçüyor?olaydan hemen sonra gelip yalvar yakar olsaydı mı pişman sayılırdı ? Şuan yüzüme bakamıyor olması , mahcubiyeti inan bana daha anlamlı geliyor...
Ayni haber mi tam bilmiyorum bende izledim bi haber bugün karisini oldurdukten sonra kaciyor ve evlat hasretine dayanamayip gelmis o katil es geri yakalanmis.Yani evladim babasiz kalmasin diye bosanmayan cocuguna cok ilgili bir baba diye katlanilan bir baba ama şiddetin her boyutunu yasatmis esine bu nasil vicdan nasil babaliktir ?bugün milliyette bir haber vardı,
19 yaşında güzeller güzeli bir kız, evlenir evlenmez aileme yakın davranmadın diye ilk tokatını yiyor,
sonra çok sevdiği için çok kıskanan eşin şiddeti devam ediyor,
kız evi terkediyor, konuşmak için yanına giden eşi kızı 5 yerinden bçaklayarak öldürüyor.
sonra bize şiddet görene boşan deme diyorlar
boşanmayın hanımlar, ölün, ölmek boşanmaktan daha pratik bir yöntem.
Butin yazilariniz icinde en sevdigim yaziniz buydu.. ama arkadaslar sizin arkadasiniz gibi olmasin hayati diye yaziyorlar. Bazen cok sert olabiliyor kabul ediyorum yazilanlar. Bazilatinin niyeti sanirim onu sarsip kendine getirmek icin. Bazi insanlar ne desen anlamaz ve bazende onlari zorlayacak ve ocindeki gucu cikaracak bir soze ihyiyac duyarlar onu saglamaya calisanda var. Arkadasiniz icin cok uzuldum gercekten umarim siz yardim edebilirsiniz benim anlamadigim ailesi bu kaar destek iken neden sirtini donuyor onlaraSevgili @caninfistigi, ben kimseye hayatını değiştirecek nasihatlerde bulunma hakkını kendimde görmüyorum ve fikrimin değişeceğini de sanmıyorum. Eskiden belki. Ama şu anda çok sevdiğim bir arkadaşım psikolojik şiddet görüyor eşinden. Çok sessiz, naif, kırılgan bir kadın. Biraz sert bir söz konuşsanız gözleri dolar, o derece duygusal. Ve malesef eşi dediğim dedik sert mizaclı birisi. Kesinlikle fiziksel şiddet yok. Ama daha beteri var. Arkadaşım hiçbir sosyal paylaşım sitesinde yer almıyor, çünkü internet yasak. Cep telefonundan benimle bile 40 yılda bir konuştuğu halde, çok kullandığı bahanesiyle eşi el koymuş. Beni tam 1 yıl oyaladı, bozuldu, kapanıyor, tamirde, yaptırdım yine bozuldu diye aylarca bahane üretti. Aklıma gelmediği için inandım hep. Zaten insan böyle birşeyi sadece filmlerde olur sanıyor. Evini aramak istediğimde alt kattaki kv sini arayıp çağırtmak zorundayım (ki bu hiçbir zaman gerçekleşmedi, kv asla çağırmadı). kardeşi aracılığıyla iletişim kuruyorum nerdeyse. Ne yapacağımı şaşırdım. Şimdi çocuğu da oldu resmen evde hapis. Evlenirken defalarca sordum, seviyor musun, emin misin, sanki biraz kıskanç gibi mutlu olacak mısın dedim olucam sen merak etme dedi. düğünde mutluluktan uçuyordu. Ben ona şimdi ne diyeyim? o evi bırakıp git desem (yada herhangi biri dese) sence bu kadın gidebilir mi? o kadar cesur mu? ya kendine bişe yapar diye korkuyorum, ya eşi başına bir iş getirir diye. sorsan hala iyiyim diyor. kız kardeşi delirmiş durumda. uğraşmaktan bıkmış. tüm ailesi kızım böyle olmaz dedikçe ailesinden uzaklaştı, ben 2 yıl oldu ki daha 2 kelime konuşamadım arkadaşımla. kardeşiyle hbr yolluyorum beni aramasını söyler misin diyorum. ama ne arayan ne soran. neyle arayacaksa. diğer arkadaşlar da bana soruyor nerelerde diye. kimse böyle bi hayattan bence memnun olmaz. ama işte adım atamıyor, gücü yok. her kadın güçlü ve cesur olacak diye bir kaide yok. eşinin ona ne çeşit bir psikoloji uygulayıp sessiz bıraktığını bilmiyorum. her şiddet konusu açıldığında arkadaşım gekiyor aklıma, içim sızlıyor. bu kadar uzun neden yazdım ve neden tanımadığın bir insanı anlattım: çünkü benim şiddet yanlısı ve aldatan kocaları savunduğum falan yok. aksine şiddete maruz kalan kadına gerçekçi bir şekilde yaklaşalım, bakalım boşanacak kadar cesur mu bir soralım. o gücü yoksa gurursuzsun korkaksın demeyelim. diyelim boşandılar, evini işini ekmeğini huzurunu da biz mi vereceğiz? kınamayalım kimseyi lütfen. siz kızınız olunca onu güçsüz yetiştirmeyin cesur olsun ama olmayanlara ne yapacağız? Gerçekten soruyorum ne yapacağız?
Tesekkur ederim sağduyulu yorumunuz için. Burdakı bazı arkadasların yorumlarını anlayamıyorum gercekten... Ya hiç sorun yaşamamıslar yada uzaktan konusmak çok kolay onlar için. Bende isterdim Bitti diyip arkamı dönüp gitmek. 10 aylık evliyim vajınusmus hastasıyım zaman zaman tartısmalarımız oldu ama ilkkez tokat yedim. Kocam vajınusmusu bile dert etmedi destek olmaya çalıştı hep. Zorlamadı , kızmadı. Anlayısla yardım etmeye çalıştır.
Belki bitti diyip gitmem gerekiyor , belki affedip zmaanla eskisi gib iolmayı denemem gerekiyor kafam karısık. Ruhum acıyor ...
Yaa cnm hiç kimse kimseye durduk yere tokat atmaz belki sende adamı çok sinirlendirmissin bazı insanların elinde değil kendilerine hakim olamıyorlar onu torpulemekde senin elinde en büyük yanlısı onunla aynı yatağa girmeyerek yapıyorsun peygamberimiz de diyor ne olursa olsun yataginizi ayırmayın allah yardım etsin yuvanizi yıkmayın böyle ufak şeylere yorum yapan arkadaşlar sizde bu kadar yıkıcı olmayın biraz yapıcı olun allah sizden de sorar hesabını
Ya kizlar bence bosanmak icin sebep arasaniz her evlilkte bulursuz hangi evlilkte tartisma kavga yok ki mutlaka vardir bide kadin olsun erkek olsun herkes mutlaka evde sesini yukseltir unutmayalim bu erkek leri büyüten kadindir yani kimseyi kimseyi kandirmasin yok erkek sesini yukselti bosayalim yok yok sunu yapti bosasin buyle olursa evli kimse kalmaz bu dunyada
Ya çok saçma bı tokat yedin diye bosanmacan mı evlilikte herşey olur yok git darp raporu valan ne saçma ya insanlar tartisabilir
Şiddetin sadece fiziki olmayacağını yazdınız durdunuz. Şimdi okuyorumda yorumları inanın sizi bu duruma getirdiğim için ben üzüldüm . Şuan iğneleme yapanlara sesleniyorum : sizin yaptığınızda şiddetin bir çeşidi değil mi ? Aşağılayan cümleler... Şimdi bana " Haketmissin " diyecekler çıkarsa ona da hiç şaşırmam... Herturlu yoruma açığım ama SAYGI çerçevesinde... O anki ruh haliyle kimseyle konusamadıgım için açtıgım bu başlık için pişman oldum . Teşekkürler.
olaydan hemen sonra gelip yalvar yakar olsaydı mı pişman sayılırdı ? Şuan yüzüme bakamıyor olması , mahcubiyeti inan bana daha anlamlı geliyor...
+1000Eve gitmezsem evlilik biter korkusuna girdiğin an bitti zaten mesele,sadece sen henüz idrak edemiyosun, ilişkinin inisiyatifi erkekte, daha çok seven korkan taraf sensin
Öncelikle arkadaşımıza geçmiş olsun umarım son olur bu tokat olayı sizlerden ricam da lütfen sadece konuyu konuşalım din karistirmadanyok dinde bu var bu yok .bunları dinle alakali bir konu açılır orda kaynaklar paylaşılır zaten. ama bu şekilde dinin sokulması hoş kalmıyor.teşekkür ederim :)
cinsellik evlilikte en önemli 3 şeyden biridir sevgi ve saygıdan sonra.
bu dini bilmeyen veya az bilenlere çok kızıyorum bazen. kadın dinen hiçbir şeyden sorumlu değil, evliliğin neredeyse tüm yükü (yaklaşık % 90) erkeğe aittir. ev işi çocuk bakımı geçimi vs. yok olamaz diye isyan eder bunlar. kraliçe olmam illa köle olacağım diye ayak diretiyorlar.
ben yalan yanlış bilgisiyle dini araya sokup, kocişine köle ol diyenlere cevap olsun diye yazdım.Öncelikle arkadaşımıza geçmiş olsun umarım son olur bu tokat olayı sizlerden ricam da lütfen sadece konuyu konuşalım din karistirmadanyok dinde bu var bu yok .bunları dinle alakali bir konu açılır orda kaynaklar paylaşılır zaten. ama bu şekilde dinin sokulması hoş kalmıyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?