Evet malesef seviyeli şahıslara seviyeli cevaplar yazarken farketmemişim sizinkini pardon. Ama 3 değil 5 değil gerçekten artık cevap istiyorlar.Cevap vermediğiniz için yazmıştım o ikaz gibi cümleyi. Nedense diğer arkadaşlarla seviyeli bir tartışmayı sürdürmeyi yeğlediniz bana cevap vermek yerine de o yüzden yazmıştım.
Yuva yıkmak kolay değil de bir çocuğu yetiştirmek kolay mı? O çocuğa hamile kalmak bile bir süreç, karnında taşıması doğurması, bakması, ilk kelimesinden ilk aşkına yanında olması. Sonra o çocuk evlenince hanzonun biri bir tane patlatınca yuva yıkmak zor da, o çocuk nasıl yetişiyor? Yuva kurmak da geçerli sebeplerle yıkmak da bir çocuk büyütmenin yanında solda sıfır.
Evet malesef seviyeli şahıslara seviyeli cevaplar yazarken farketmemişim sizinkini pardon. Ama 3 değil 5 değil gerçekten artık cevap istiyorlar.
Tabiki de haklısınız, o yüzden kopyaladım ya ilk yorumumu, beni daha iyi anlayın diye. Eşim asla ama asla benimle kırıp gücendirecek şekilde konuşmaz yapısı böyle. benim de tahammül göstermeyeceğimi çok iyi bilir. Aynı şekilde ben de asla eşimin gururunu kırıcı, onu üzüp incitecek sözler sarfetmemek için uğraşırım. Bizim evliliğimiz böyle ama ben biliyorum ki bu ülkede şiddet var. cehalet diyin, kötü aile yapısı deyin, yanlış örf adet gelenekler diyin. Ama şiddet 4 yanımızda var. Herkese boşan demektense, bir yolunu bulup terapiye göndermek, medeni ülkelerde bile ilk başvurulan yöntem. Tabiki bu kurtarılmak istenen ilişkiler için önerim.
Adam hayvan zaten. Kadına vuruyor. Gerçekten hayvan. Şurda şu adamı savunan bunun kenarından geçen üyeler görünce ciddi manada hırslanıyorum.Şiddete e karsiyim diyenler gercekten şiddetin her turlusune karsi olmak gerekir kadinlarin bazen cocuklarinin duvmesi buna ne demeli buda siddetir is kendileri olunca yaygara kopariyorlar insana sidete hayir kimden gelirse gelsin hepsine hayir demeliyiz bosanirm diyenler bol keseden atiyorlar evliligi yurutmek zor eger adam gercekten hayvansa bir saniye bile yaninda olmamali
İlk ihanetinde boşadım..Vurmayı aklından dahi geçirtmedim.. Ütopik değil gayet de gerçek.. 5 yıl geçti üzerinden hala pişman.. tekrar evlendi ve mutsuz.. Bırakın bu yezidi kaderciliğini.. Tokattan ve ihanetten sonrası kader değil. Hele de arkanızda duran bir aileniz varsa...Her kelimene katılıyorum canim. İnan tüm benzer konularda aynı yorumu yazmaktan bıkmadım: Bazi hanımlar bariz şekilde, şiddet gördüm diyen konu sahiplerini gaza getirmeye çalışıyor. "Hemen boşa, böyle kocaya dayanılır mi, bosamazsan eziksin gurursuzsun" vs neler neler... buradan yazmak kolay. Allahaskina hangisi ilk tokatta kocasını bosayabiliyor yada ilk aldatılmada. Sanırsın memleketteki kadınların hepsi gurur abidesi. Ben gerçekçi yorumlar yapılsın diyorum. Ütopik yorumlar çok gereksiz. Yapıcı olalım yol gösterelim diye konu açıyor buraya kadincagizlar. Hakaret dinlemek için değil. Yazık günah. Bir kere önce şunu anlayalım, dayak yiyen değil dayak atan eziktir. Annanen ne güzel demiş, karşılıklı alttan alacaksin, üstüne gitmeyeceksin. Burda konu sahibinin özel durumu varmış, vajinismus hastasıymış, eşi destekçiymiş. Boşanıp ne yapsın, günah. Kurtaracaklar evliliği. Olması gereken bu
Yezidi kaderciliği nedir pardon?İlk ihanetinde boşadım..Vurmayı aklından dahi geçirtmedim.. Ütopik değil gayet de gerçek.. 5 yıl geçti üzerinden hala pişman.. tekrar evlendi ve mutsuz.. Bırakın bu yezidi kaderciliğini.. Tokattan ve ihanetten sonrası kader değil. Hele de arkasında duran bir aileniz varsa...
Ben ona şimdi ne diyeyim?
Sevgili C caninfistigi , ben kimseye hayatını değiştirecek nasihatlerde bulunma hakkını kendimde görmüyorum ve fikrimin değişeceğini de sanmıyorum. Eskiden belki. Ama şu anda çok sevdiğim bir arkadaşım psikolojik şiddet görüyor eşinden. Çok sessiz, naif, kırılgan bir kadın. Biraz sert bir söz konuşsanız gözleri dolar, o derece duygusal. Ve malesef eşi dediğim dedik sert mizaclı birisi. Kesinlikle fiziksel şiddet yok. Ama daha beteri var. Arkadaşım hiçbir sosyal paylaşım sitesinde yer almıyor, çünkü internet yasak. Cep telefonundan benimle bile 40 yılda bir konuştuğu halde, çok kullandığı bahanesiyle eşi el koymuş. Beni tam 1 yıl oyaladı, bozuldu, kapanıyor, tamirde, yaptırdım yine bozuldu diye aylarca bahane üretti. Aklıma gelmediği için inandım hep. Zaten insan böyle birşeyi sadece filmlerde olur sanıyor. Evini aramak istediğimde alt kattaki kv sini arayıp çağırtmak zorundayım (ki bu hiçbir zaman gerçekleşmedi, kv asla çağırmadı). kardeşi aracılığıyla iletişim kuruyorum nerdeyse. Ne yapacağımı şaşırdım. Şimdi çocuğu da oldu resmen evde hapis. Evlenirken defalarca sordum, seviyor musun, emin misin, sanki biraz kıskanç gibi mutlu olacak mısın dedim olucam sen merak etme dedi. düğünde mutluluktan uçuyordu. Ben ona şimdi ne diyeyim? o evi bırakıp git desem (yada herhangi biri dese) sence bu kadın gidebilir mi? o kadar cesur mu? ya kendine bişe yapar diye korkuyorum, ya eşi başına bir iş getirir diye. sorsan hala iyiyim diyor. kız kardeşi delirmiş durumda. uğraşmaktan bıkmış. tüm ailesi kızım böyle olmaz dedikçe ailesinden uzaklaştı, ben 2 yıl oldu ki daha 2 kelime konuşamadım arkadaşımla. kardeşiyle hbr yolluyorum beni aramasını söyler misin diyorum. ama ne arayan ne soran. neyle arayacaksa. diğer arkadaşlar da bana soruyor nerelerde diye. kimse böyle bi hayattan bence memnun olmaz. ama işte adım atamıyor, gücü yok. her kadın güçlü ve cesur olacak diye bir kaide yok. eşinin ona ne çeşit bir psikoloji uygulayıp sessiz bıraktığını bilmiyorum. her şiddet konusu açıldığında arkadaşım gekiyor aklıma, içim sızlıyor. bu kadar uzun neden yazdım ve neden tanımadığın bir insanı anlattım: çünkü benim şiddet yanlısı ve aldatan kocaları savunduğum falan yok. aksine şiddete maruz kalan kadına gerçekçi bir şekilde yaklaşalım, bakalım boşanacak kadar cesur mu bir soralım. o gücü yoksa gurursuzsun korkaksın demeyelim. diyelim boşandılar, evini işini ekmeğini huzurunu da biz mi vereceğiz? kınamayalım kimseyi lütfen. siz kızınız olunca onu güçsüz yetiştirmeyin cesur olsun ama olmayanlara ne yapacağız? Gerçekten soruyorum ne yapacağız?
Bu konuyu biliyorum, benim yorumuma rastlamamışsınızdır. Kesinlikle ailesini suçladım. konu sahibine 18 senedir nerdesiniz diye sordum. Hanımefendi bu evlilik değil. Bu cinayet. 15 yaşında bir çocuk ne bilir evliliği. tamamen ihmal ve bile bile çocuğun eziyet çekmesine göz yumup hasta etmek bu başka birşey değil. Ama evet her şiddet başlangıcının bu noktaya gitme olasılığı var. Ben de zaten @in_cim e bunu söyledim. Neden taban tabana zıt şeyleri savunuyormuşuz gibi algılıyorsunuz siz? arkadaşımın kardeşi delirmekte haklı ama ne yapsın peki? polis zoruyla mı gelip aldırsın ablasını? delirip kadına ve adama öfke kustuğumuzda sorun çözülüyor mu? gitmek istemiyor işte kadın gitmiyor. ailesine de iyiyim diyor. evliliğinin dışındaki hayatı istemiyor korkuyor. çocukluğumuzdan beri tanıyorum, çocukken bile ürkekti :'( biri birşey dese kendini savunamaz, köşeye çekilir ağlardı. bu melek gibi kızı ağlatanlara o zaman da akıl sır erdiremezdim. ama insan psikolojisi bu işte. forumda da tam olarak aynı şey yapılıyor, zayıf, korkak kişilik karşı tarafta öfke yaratıyor. kişi sindikçe, karşısındaki de onun üstüne varıyor, bağırıyor, çağırıyor. Bu konuda değil belki ama birçok konuda o "aciz kadını" gördüm. Birisinde "boşan ya safmısın niye çekiyorsun elin kahrını, o kadarmı koca delisisin" diye bir yorum vardı. Doğru mu sizce bu tür yorumlar?Boşan boşan boşan boşan. Bin kere boşan demekten başka ne diyebilirsiniz.
İçim acıdı arkadaşınıza. Bakın geçenlere bir konu vardı o kadar çok ezmişler ki kadın kendine gelememişti. Alın size o konu:
https://www.kadinlarkulubu.com/foru...eti-sonunda-psikolojisi-bozulan-ablam.993904/
Alın size orda attraente üyesinin ablasının başına gelen:
"Bizde ablamı böyle aldık zamanında
Aç bıraktıkları için önce hastanede yattı, 36 kilodan 45 e gelene kadar
Ancak psikolojik durumu için hastane önermedi o zaman doktor, ilaçlarını alıp, sizlerle beraber olması, anlatıp içini dökmesi daha iyi, hem bebeğinden de ayrılmamış olur dedi. Yaklaşık 2 yıl kadar ilaç kullandı ve normale döndü sonra, yani bize göre normal, ev hayatına, aileye uyum falan. Kendisi açısından bakarsak yarım kaldı hayatı 26 yaşında boşandı ve bir daha hayatına kimse girmedi, erkeklere öcü gözüyle bakıyor, şu an 46 yaşında"
Böylesi daha mı iyi? Arkadaşınızın kardeşi delirmekte haklı. Boşanınca ekmeğini suyunu biz mi vereceğiz de bu şekilde yaşamak daha mı iyi? Ne biliyorsunuz arkadaşınız ne yaşıyor o evde.
Yezid, Hz Hüseyin'i şehit ettikten sonra mübarek başını kesip dolaştırırken tepkili olan halkına "Hüseyin'i ben öldürmedim Allah öldürdü. Onun kaderinde ölmek vardı" şeklinde yaptığı savunmaya denir. Ki Yezid tipi kadercilik anlayışına Kuran karşı çıkar...Yezidi kaderciliği nedir pardon?
Beni yanlış anlamışsınız, ben size, arkadaşıma kimse boşan diyemiyor o yüzden boşanamıyor mu dedim ki? Aksine ailesi sürekli evden ayrılmasını istiyor diye vurgulamak istemiştim gözünüzden kaçmış. Gayet de biliyor boşanması gerektiğini. Sizler bu kadınların boşanmak hiç aklına gelmiyor bari biz hatırlatalım demiyorsunuz değil mi? Mesele kimsenin boşan demesi değil. Boşanması için ikna edebilmek, kafasındaki önyargıyı kırabilmek. o da baskıcı yorumlarla olmuyor işte. daha çok çekiniyolardır benceVe açıkçası böyle bir arkadaşım olsaydı ve her şiddet konusunda bu arkadaşım aklıma gelseydi en çok boşanı ben derdim herhalde. Siz arkadaşınıza ulaşamıyorsunuz, onu kurtaracak hiç bir şey söyleyemiyorsunuz ama burda erişiminiz olan insanlar var. Aklınıza o kadın geliyorsa boşan denilmesine tepki göstermenizi esas şimdi hiç anlamadım. Cesur olmayan kadınların cesareti olmalıyız. Onlar eziyetleri sonucunda kendileri olmaktan çıkmadan onlara ulaşmamız lazım.
Şiddetin sadece fiziki olmayacağını yazdınız durdunuz. Şimdi okuyorumda yorumları inanın sizi bu duruma getirdiğim için ben üzüldüm . Şuan iğneleme yapanlara sesleniyorum : sizin yaptığınızda şiddetin bir çeşidi değil mi ? Aşağılayan cümleler... Şimdi bana " Haketmissin " diyecekler çıkarsa ona da hiç şaşırmam... Herturlu yoruma açığım ama SAYGI çerçevesinde... O anki ruh haliyle kimseyle konusamadıgım için açtıgım bu başlık için pişman oldum . Teşekkürler.
Bu konuyu biliyorum, benim yorumuma rastlamamışsınızdır. Kesinlikle ailesini suçladım. konu sahibine 18 senedir nerdesiniz diye sordum. Hanımefendi bu evlilik değil. Bu cinayet. 15 yaşında bir çocuk ne bilir evliliği. tamamen ihmal ve bile bile çocuğun eziyet çekmesine göz yumup hasta etmek bu başka birşey değil. Ama evet her şiddet başlangıcının bu noktaya gitme olasılığı var. Ben de zatenin_cim e bunu söyledim. Neden taban tabana zıt şeyleri savunuyormuşuz gibi algılıyorsunuz siz? arkadaşımın kardeşi delirmekte haklı ama ne yapsın peki? polis zoruyla mı gelip aldırsın ablasını? delirip kadına ve adama öfke kustuğumuzda sorun çözülüyor mu? gitmek istemiyor işte kadın gitmiyor. ailesine de iyiyim diyor. evliliğinin dışındaki hayatı istemiyor korkuyor. çocukluğumuzdan beri tanıyorum, çocukken bile ürkekti :'( biri birşey dese kendini savunamaz, köşeye çekilir ağlardı. bu melek gibi kızı ağlatanlara o zaman da akıl sır erdiremezdim. ama insan psikolojisi bu işte. forumda da tam olarak aynı şey yapılıyor, zayıf, korkak kişilik karşı tarafta öfke yaratıyor. kişi sindikçe, karşısındaki de onun üstüne varıyor, bağırıyor, çağırıyor. Bu konuda değil belki ama birçok konuda o "aciz kadını" gördüm. Birisinde "boşan ya safmısın niye çekiyorsun elin kahrını, o kadarmı koca delisisin" diye bir yorum vardı. Doğru mu sizce bu tür yorumlar?
Birisinde "boşan ya safmısın niye çekiyorsun elin kahrını, o kadarmı koca delisisin" diye bir yorum vardı. Doğru mu sizce bu tür yorumlar?
Neden taban tabana zıt şeyleri savunuyormuşuz gibi algılıyorsunuz siz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?