Kocamdan Tokat Yedim

Evet malesef seviyeli şahıslara seviyeli cevaplar yazarken farketmemişim sizinkini pardon. Ama 3 değil 5 değil gerçekten artık cevap istiyorlar.
Tabiki de haklısınız, o yüzden kopyaladım ya ilk yorumumu, beni daha iyi anlayın diye. Eşim asla ama asla benimle kırıp gücendirecek şekilde konuşmaz yapısı böyle. benim de tahammül göstermeyeceğimi çok iyi bilir. Aynı şekilde ben de asla eşimin gururunu kırıcı, onu üzüp incitecek sözler sarfetmemek için uğraşırım. Bizim evliliğimiz böyle ama ben biliyorum ki bu ülkede şiddet var. cehalet diyin, kötü aile yapısı diyin, yanlış örf adet gelenekler diyin. Ama şiddet 4 yanımızda var. Herkese boşan demektense, bir yolunu bulup terapiye göndermek, medeni ülkelerde bile ilk başvurulan yöntem. Tabiki bu kurtarılmak istenen ilişkiler için önerim. Bir de şunu eklemek istedim; çocuklarımıza aşırı konservatif yaklaşmaktansa, onları şiddete meyili olmayan eşler seçebilecek şekilde bir olgunluğa eriştirmek olsa amacımız daha iyi olmaz mı?

Son düzenleme:

ben sizin bu tip konularda yorumlarınıza denk geliyorum. Bu konu ilk değil. Şiddet ve aldatma kırmızı çizgilerdir artık. Ben o konularda boşan diyenlere tepki gösterenlere kızıyorum. Ben genellikle bakıyorum profiline çalışıyor mu, imkanları var mı ona göre yorum yapıyorum. Hatta aldatma konularında affedecek olanlara kesinlikle terapi öneriyorum. Ama şiddet bir tık daha zor bir konu. Boşan denilebilecek bir konu. Ben kızıma diyemeyeceğim bir öneriyi burda yapamam. Ben kendi kızıma bir tokatı bile kabul etmemesi gerektiğini öğütleyerek büyüteceksem burda al karşına konuş diyemem. Ha bu arada kızım falan da yok ortada. Yani hayali kızıma bile yapılabilecek şeyler incitiyor beni. Konu sahibi de benim bir kızım olsun. Boşanmayabilir ama tepkisi duruşu çok ama çok sert olmalı. Bu ülkede şiddet, şiddete gösterdiğimiz sıfır toleransla bitecek. Terapiye gitsinler de ortada terapiye gitmek isteyen adam mı var?
Konu kv olur, ev işi paylaşımı olur kıskançlık olur, insanlar boşan der tepki gösterirsiniz bir derece (ki bu saydıklarım arasında çok ciddi psikolojik şiddete varan konular oluyor) ama rica ediyorum ekonomik özgürlüğü de olan kadınlara şiddet gördüklerinde boşan denilince tepki göstermeyelim. O da bir sınır olsun bence. Ki gene özgürsünüz tabi istediğiniz yorumda ama kendi evliliğiniz bu kadar güzelken bütün kadınların da bunu hakettiğini unutmayalım. Yuva kolay kurulmuyor diye buna katlanmak zorunda değiller. Bir kısım adam cidden değişiyor zamanla ama 20 yıl sonra falan. Giden 20 yıla yazık değil mi?

Adam hayvan zaten. Kadına vuruyor. Gerçekten hayvan. Şurda şu adamı savunan bunun kenarından geçen üyeler görünce ciddi manada hırslanıyorum.

Sevgili C caninfistigi , ben kimseye hayatını değiştirecek nasihatlerde bulunma hakkını kendimde görmüyorum ve fikrimin değişeceğini de sanmıyorum. Eskiden belki. Ama şu anda çok sevdiğim bir arkadaşım psikolojik şiddet görüyor eşinden. Çok sessiz, naif, kırılgan bir kadın. Biraz sert bir söz konuşsanız gözleri dolar, o derece duygusal. Ve malesef eşi dediğim dedik sert mizaclı birisi. Kesinlikle fiziksel şiddet yok. Ama daha beteri var. Arkadaşım hiçbir sosyal paylaşım sitesinde yer almıyor, çünkü internet yasak. Cep telefonundan benimle bile 40 yılda bir konuştuğu halde, çok kullandığı bahanesiyle eşi el koymuş. Beni tam 1 yıl oyaladı, bozuldu, kapanıyor, tamirde, yaptırdım yine bozuldu diye aylarca bahane üretti. Aklıma gelmediği için inandım hep. Zaten insan böyle birşeyi sadece filmlerde olur sanıyor. Evini aramak istediğimde alt kattaki kv sini arayıp çağırtmak zorundayım (ki bu hiçbir zaman gerçekleşmedi, kv asla çağırmadı). kardeşi aracılığıyla iletişim kuruyorum nerdeyse. Ne yapacağımı şaşırdım. Şimdi çocuğu da oldu resmen evde hapis. Evlenirken defalarca sordum, seviyor musun, emin misin, sanki biraz kıskanç gibi mutlu olacak mısın dedim olucam sen merak etme dedi. düğünde mutluluktan uçuyordu. Ben ona şimdi ne diyeyim? o evi bırakıp git desem (yada herhangi biri dese) sence bu kadın gidebilir mi? o kadar cesur mu? ya kendine bişe yapar diye korkuyorum, ya eşi başına bir iş getirir diye. sorsan hala iyiyim diyor. kız kardeşi delirmiş durumda. uğraşmaktan bıkmış. tüm ailesi kızım böyle olmaz dedikçe ailesinden uzaklaştı, ben 2 yıl oldu ki daha 2 kelime konuşamadım arkadaşımla. kardeşiyle hbr yolluyorum beni aramasını söyler misin diyorum. ama ne arayan ne soran. neyle arayacaksa. diğer arkadaşlar da bana soruyor nerelerde diye. kimse böyle bi hayattan bence memnun olmaz. ama işte adım atamıyor, gücü yok. her kadın güçlü ve cesur olacak diye bir kaide yok. eşinin ona ne çeşit bir psikoloji uygulayıp sessiz bıraktığını bilmiyorum. her şiddet konusu açıldığında arkadaşım gekiyor aklıma, içim sızlıyor. bu kadar uzun neden yazdım ve neden tanımadığın bir insanı anlattım: çünkü benim şiddet yanlısı ve aldatan kocaları savunduğum falan yok. aksine şiddete maruz kalan kadına gerçekçi bir şekilde yaklaşalım, bakalım boşanacak kadar cesur mu bir soralım. o gücü yoksa gurursuzsun korkaksın demeyelim. diyelim boşandılar, evini işini ekmeğini huzurunu da biz mi vereceğiz? kınamayalım kimseyi lütfen. siz kızınız olunca onu güçsüz yetiştirmeyin cesur olsun ama olmayanlara ne yapacağız? Gerçekten soruyorum ne yapacağız?

Son düzenleme:
İlk ihanetinde boşadım..Vurmayı aklından dahi geçirtmedim.. Ütopik değil gayet de gerçek.. 5 yıl geçti üzerinden hala pişman.. tekrar evlendi ve mutsuz.. Bırakın bu yezidi kaderciliğini.. Tokattan ve ihanetten sonrası kader değil. Hele de arkanızda duran bir aileniz varsa...

Konu sahibi o el kalktı bir kere emin ol devamıda gelecek çünkü ilkinde seni kaybetmedi tıpış tıpış o eve geldin nede olsa bunun getirdiği rahaglıkla bir sonraki kavgada çok daha kolay olacak sizi susturması

Yezidi kaderciliği nedir pardon?

Ben ona şimdi ne diyeyim?

Boşan boşan boşan boşan. Bin kere boşan demekten başka ne diyebilirsiniz.
İçim acıdı arkadaşınıza. Bakın geçenlere bir konu vardı o kadar çok ezmişler ki kadın kendine gelememişti. Alın size o konu:
https://www.kadinlarkulubu.com/foru...eti-sonunda-psikolojisi-bozulan-ablam.993904/

Alın size orda attraente üyesinin ablasının başına gelen:
"Bizde ablamı böyle aldık zamanında
Aç bıraktıkları için önce hastanede yattı, 36 kilodan 45 e gelene kadar
Ancak psikolojik durumu için hastane önermedi o zaman doktor, ilaçlarını alıp, sizlerle beraber olması, anlatıp içini dökmesi daha iyi, hem bebeğinden de ayrılmamış olur dedi. Yaklaşık 2 yıl kadar ilaç kullandı ve normale döndü sonra, yani bize göre normal, ev hayatına, aileye uyum falan. Kendisi açısından bakarsak yarım kaldı hayatı 26 yaşında boşandı ve bir daha hayatına kimse girmedi, erkeklere öcü gözüyle bakıyor, şu an 46 yaşında"

Böylesi daha mı iyi? Arkadaşınızın kardeşi delirmekte haklı. Boşanınca ekmeğini suyunu biz mi vereceğiz de bu şekilde yaşamak daha mı iyi? Ne biliyorsunuz arkadaşınız ne yaşıyor o evde.

Ve açıkçası böyle bir arkadaşım olsaydı ve her şiddet konusunda bu arkadaşım aklıma gelseydi en çok boşanı ben derdim herhalde. Siz arkadaşınıza ulaşamıyorsunuz, onu kurtaracak hiç bir şey söyleyemiyorsunuz ama burda erişiminiz olan insanlar var. Aklınıza o kadın geliyorsa boşan denilmesine tepki göstermenizi esas şimdi hiç anlamadım. Cesur olmayan kadınların cesareti olmalıyız. Onlar eziyetleri sonucunda kendileri olmaktan çıkmadan onlara ulaşmamız lazım.

Ah Jannefel ben o eziyetli konuyu okuduğumda iki gün kendime gelememiştim. Tek tesellim o insanların artık kurtulup ailelerinin yanında olmasıydı. O arkadaşın içimi dağladı jannefel, onun kardeşi içimi dağladı. O kardeşin yerinde olsam delirirdim. Allah yardımcıları olsun.

Bu konuyu biliyorum, benim yorumuma rastlamamışsınızdır. Kesinlikle ailesini suçladım. konu sahibine 18 senedir nerdesiniz diye sordum. Hanımefendi bu evlilik değil. Bu cinayet. 15 yaşında bir çocuk ne bilir evliliği. tamamen ihmal ve bile bile çocuğun eziyet çekmesine göz yumup hasta etmek bu başka birşey değil. Ama evet her şiddet başlangıcının bu noktaya gitme olasılığı var. Ben de zaten @in_cim e bunu söyledim. Neden taban tabana zıt şeyleri savunuyormuşuz gibi algılıyorsunuz siz? arkadaşımın kardeşi delirmekte haklı ama ne yapsın peki? polis zoruyla mı gelip aldırsın ablasını? delirip kadına ve adama öfke kustuğumuzda sorun çözülüyor mu? gitmek istemiyor işte kadın gitmiyor. ailesine de iyiyim diyor. evliliğinin dışındaki hayatı istemiyor korkuyor. çocukluğumuzdan beri tanıyorum, çocukken bile ürkekti :'( biri birşey dese kendini savunamaz, köşeye çekilir ağlardı. bu melek gibi kızı ağlatanlara o zaman da akıl sır erdiremezdim. ama insan psikolojisi bu işte. forumda da tam olarak aynı şey yapılıyor, zayıf, korkak kişilik karşı tarafta öfke yaratıyor. kişi sindikçe, karşısındaki de onun üstüne varıyor, bağırıyor, çağırıyor. Bu konuda değil belki ama birçok konuda o "aciz kadını" gördüm. Birisinde "boşan ya safmısın niye çekiyorsun elin kahrını, o kadarmı koca delisisin" diye bir yorum vardı. Doğru mu sizce bu tür yorumlar?

Yezidi kaderciliği nedir pardon?
Yezid, Hz Hüseyin'i şehit ettikten sonra mübarek başını kesip dolaştırırken tepkili olan halkına "Hüseyin'i ben öldürmedim Allah öldürdü. Onun kaderinde ölmek vardı" şeklinde yaptığı savunmaya denir. Ki Yezid tipi kadercilik anlayışına Kuran karşı çıkar...
Kocaya hizmette kusur etmeyin hanımlar... Dövsede, sövsede, aldatsada diyen mümine kardeşlerim için küçük bir bilgi... Dursun burada lazım olur...

Beni yanlış anlamışsınız, ben size, arkadaşıma kimse boşan diyemiyor o yüzden boşanamıyor mu dedim ki? Aksine ailesi sürekli evden ayrılmasını istiyor diye vurgulamak istemiştim gözünüzden kaçmış. Gayet de biliyor boşanması gerektiğini. Sizler bu kadınların boşanmak hiç aklına gelmiyor bari biz hatırlatalım demiyorsunuz değil mi? Mesele kimsenin boşan demesi değil. Boşanması için ikna edebilmek, kafasındaki önyargıyı kırabilmek. o da baskıcı yorumlarla olmuyor işte. daha çok çekiniyolardır bence

dayak yiyince asagilanmadin da bosan devamı gelir denince mi asagilandin siz de bir acayipsiniz
arkadaşlar bence boşuna banlanmak in konu sahibi icin

Arkadaşınızın terapi alması sağlanamaz mı? Yarın öbür gün arkadaşınızın başına bir şey gelse şunu şunu yapsaydık keşke denilmeyecek ne varsa o yapılmalı.18 yıldır eziyet çeken kadın da korkup ailesine bir şey diyememiş. Tehdit edilmiş. 15 yaşında evlenmemiş olsaydı gene de ailesinin yapabileceği bir şey yok muydu? Ailenin görevi evlenince bitiyor mu? Çocuklarımız ben halimden memnunum dese de iyi ne yapalım mı demeliyiz?
O kadar mı koca delisisin yorumlarını ben de sevmiyorum. Kiblenebilir bu tip yorumlar ve kiblendiklerinde de ceza alıyorlar zaten. Ve emin olun konu sahipleri de burdaki insanlara çok da güzel cevap veriyorlar. Öyle sinmiş korkak tipler de değiller. Burdaki kadınlara aslan kesiliyorlar zaten.

Son düzenleme:
Birisinde "boşan ya safmısın niye çekiyorsun elin kahrını, o kadarmı koca delisisin" diye bir yorum vardı. Doğru mu sizce bu tür yorumlar?

Bir de bu yorumlar çok yanlış ama dayak yiyen ve türlü psikolojik şiddeti gören kadına yuvan için emek ver yorumları kadar delirtmiyor beni. Saygı çerçevesi bozulduğunda kibliyorum ben ama yuva yuva diye ne önereceğini şaşırmış insanlar kadar üzmüyor. Onları kibleyemiyorsunuz da. Sabah bir konuda delirdim daha. Babasını kaybeden kadından 1 hafta sonra hizmet bekleyip, moral bozukluğu ile odasında uyuyan kadına laf söyleyen aileye daha fazla hürmet etmelisin diye yorum yapan kadına ne diyelim? Depresyondaki kadına her tartışmada senin hastalığını çekiyorum diye yüzüne vuran adama mantı bük, köfte yap diye öneride bulunan kadına ne diyim. Bu tip yorumlar doğru mu sizce. İşte o kadın boşanmalı da sonra her şeye boşan demiş oluyoruz. Babasının acısına bile saygı duymayan adamdan koca, bundan evlilik mi olur.

Neden taban tabana zıt şeyleri savunuyormuşuz gibi algılıyorsunuz siz?

Çok alıntıladım ama böyle bir algım da yok. Öyle bir algım olunca yorum bile yapmıyorum çoğu zaman. Çünkü taban tabana zıt olduğumuz insanlarla hiç bir paydada buluşamıyoruz.

bugün milliyette bir haber vardı,
19 yaşında güzeller güzeli bir kız, evlenir evlenmez aileme yakın davranmadın diye ilk tokatını yiyor,
sonra çok sevdiği için çok kıskanan eşin şiddeti devam ediyor,
kız evi terkediyor, konuşmak için yanına giden eşi kızı 5 yerinden bçaklayarak öldürüyor.
sonra bize şiddet görene boşan deme diyorlar
boşanmayın hanımlar, ölün, ölmek boşanmaktan daha pratik bir yöntem.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…