- 7 Ağustos 2016
- 3.487
- 7.319
- 158
Gelmeden once soylediler herkesin yeri belliydi ama ikinci eltimler gelmicekti onlari cagirdilar bunu bana soylemediler iste.Esim calisiodu ve beni hic calistirmak istemedi yoksa bende cabalardim tabiki.ilk sene kursa gittim ama bi iki saatti cok bisey ogrenemedim sonrada isleri bozuldu gidemedim.Haklisiniz 7 sene cok uzun bi zaman ama bunu kabullenemedim ve psikolojim bozuldu boyle seylerle ugrasirken gectiAyrı ev olacak demişler.Ev hazırlamadınız mı evlenmeden önce?Biliyordunuz nikah kıyılmadan yani nerde oturacağınızı.O zaman itiraz etseydiniz.
7 senedir bir ülkede yaşayıp dilini hala bilmemekte garip ne olursa olsun.İnsan çat pat da olsa derdini anlatacak kadar öğrenir.Çalışmak için tek engel dilse bunu aşmak için koskoca 7 seneniz varmış.Değerlendirmemişsiniz.
Özetle,hiç ses etmediğiniz ve çabalamadığınız şeylerin sonuçlarını şu an dert ediyorsunuz kendinize.Bunları yaşamamak sizin elinizdeymiş oysa.
Ceken biliyo cekmeyen nerden bilsin anlasineşim de öyle diyo hee deyip geç diyo ama geçirtmiyor kardeşim öyle söylemesi kolay. gelip yaptığım yemeğin içine ben arkamı döndüğümde bir kalıp tereyağı koymadığı mı kaldı (ben eşim yağsız seviyor diye yağsız yapıcam demiştim), bebeğimi beslerken ağıznın içinden meyveyi almadığı mı kaldı. çocuk yutacak artık son raddeye gelmiş uzaktan koşup boğuluyoooo diye ağzından çıkardı ya ki boğulma fln yok kendisi panik. oyuncak alma diyorum hergün yeni oyuncakla gelipy saçmasapan. bakıcım var çoğu şeyi ona söylettiriyorum onu da çok bunaltıyomuş gerçi de yine biraz daha iyi. sabah kahvaltı yaptırmıyor çocuğa sürekli babaannesi napıyosun babaannesi ne yiyosun çocuk bunu görünce çıldırıyor beni kucağına al diye sürekli çocuğun tepesinde başka projesi olmadığı için, o yokken güzel güzel oturan çocuk o varken arsız bişey oluyo ki daha 11 aylık. dün burnu tıkanmış uyuyamadı ben de indirdim salona o da evdeymiş eşimle oturuyolar. önce kucağına aldı ben geri aldım 2 dk sonra yerde siniri geçsin diye oyn oynatıyodum uyutmaya götürcem. babannemmm bak bana bak bak bak bak bak diyo bakmayınca sehpaya pat pat vurdu çocuk ona koştu hemen kucağına aldı tutuyo kucağında. bende 30 sn sonra kucağından aldım burda otursun dedim. 1 defa almışım 2. niye yelteniyosun ve sürekli bebeğin konsantrasyonunu bozuyo hiçbişeye odaklanmıyor onun yüzünden yine sinirlendim ya nası başa çıkıcam bununla
Keske dediginiz kadar kolay olsaydi.Esim calistirmak istemedigi icin bende boyle arastirmalra girmedm dogrudur bisey demiyrm7 yılda insan iatedi mi sokakta gezse dil öğrenir. O sizin eksikliğiniz bence. İsviçre gibi ülkelerde muhakkak sizin durumunuza göre ucuz dil ve meslek edindirme kurdları bulunabilir. Almanya da akrabamızı yeter ki çalışsın diye devlet devamlı meslek kurslarına gönderiyor, ya da emekliliğini vermiyor kurs ya da işe gitmiyorsa. Araştırmanız lazım. Biraz sizin yırtıcı olmanız lazım bu konuda. Büyükelçiliğe gidip danışabilirsiniz.dilini bilmeden tabi ki bir ülkede düzgün bir yaşam kuramazsınız.
Anlamak istemeyince hersey bahane gelir dogrucalışmıyanlata bedava kurslarda var..onuda boşver .7 yılda hic mi 100 200 Euro kenara atıp ödıyemedınız. Benım kuzende ısvece gelin gitti. Calışıyorda dünyanın ev arsasını aldılar türkiyede. Calışkan heryerde calışkandır. 7 yılda biraz dil oğrenemedıysen bu kendi tembelliğindendir. Bende yurt düşündayım... her türlü kurslar var pahlısındam ucuzuna ve calışayınca zaten bu kurslar işizllşk dairesinden başvurusanız tabi:) karşılarnır. Hepsi bahane...
Esim calisana kadar bi cozum yok bizim icin bana gore ilk once ekonomik olarak ozgur olmamiz lazim ki sesimiz ciksinhem kocan hem sen stresten ruh sağlığınızı kaybetmişsiniz. biriniz okb, biriniz panik atak.
bu rahatsızlıkların kaynağı sürekli strestir. bu yüzden muhtemelen çocuk da olmuyor.
ya o evden acilen kiraya çıkıp karı koca çalışacaksınız. ya da yaşlanana kadar bir sürü dert hastalık sahibi olacaksınız.
eşim de öyle diyo hee deyip geç diyo ama geçirtmiyor kardeşim öyle söylemesi kolay. gelip yaptığım yemeğin içine ben arkamı döndüğümde bir kalıp tereyağı koymadığı mı kaldı (ben eşim yağsız seviyor diye yağsız yapıcam demiştim), bebeğimi beslerken ağıznın içinden meyveyi almadığı mı kaldı. çocuk yutacak artık son raddeye gelmiş uzaktan koşup boğuluyoooo diye ağzından çıkardı ya ki boğulma fln yok kendisi panik. oyuncak alma diyorum hergün yeni oyuncakla gelipy saçmasapan. bakıcım var çoğu şeyi ona söylettiriyorum onu da çok bunaltıyomuş gerçi de yine biraz daha iyi. sabah kahvaltı yaptırmıyor çocuğa sürekli babaannesi napıyosun babaannesi ne yiyosun çocuk bunu görünce çıldırıyor beni kucağına al diye sürekli çocuğun tepesinde başka projesi olmadığı için, o yokken güzel güzel oturan çocuk o varken arsız bişey oluyo ki daha 11 aylık. dün burnu tıkanmış uyuyamadı ben de indirdim salona o da evdeymiş eşimle oturuyolar. önce kucağına aldı ben geri aldım 2 dk sonra yerde siniri geçsin diye oyn oynatıyodum uyutmaya götürcem. babannemmm bak bana bak bak bak bak bak diyo bakmayınca sehpaya pat pat vurdu çocuk ona koştu hemen kucağına aldı tutuyo kucağında. bende 30 sn sonra kucağından aldım burda otursun dedim. 1 defa almışım 2. niye yelteniyosun ve sürekli bebeğin konsantrasyonunu bozuyo hiçbişeye odaklanmıyor onun yüzünden yine sinirlendim ya nası başa çıkıcam bununla
Birincisi gercekten cok pahali gidenlerde bilir ve bu ulkede iki cesit almanca var ki konustuklarini yazi dilinde kullanmiolar ikincisi etrafinizdaki insanlar calismaya acik deilse bunuda yapmaniz gercekten zor.ucuncusu kredi borcu yada uzerinizde baska borc varsa kiraya cikmakta pek kolay olmuyor.Ayrica bu soylediklerinizi bende dusundum zaten hemde kac kere sayisini ben bile unuttum.Bence önyargiyla yaklasmadan sizde bi dusunun
Ben sadece zenginler ogreniyor demedim.Ben kendi adima soyluyorum haftada iki dersle bisey ogrenemiyorsun intensiv kurslara gitmek gerekio onlarda suan benim icin pahali diyorum.Cocugum da yok buaradaYani isvicreye giden hic kimse dili ögrenemiyor mu? Sadece zenginlermi ögreniyor? Kendinizi daha fazla kandirmayin. Isvicre bir avrupa ülkesidir, hali ile yurtdisindan gelen insanlarin entegre olmalarina isterler ve bunun yolu dil oldugunu cok iyi bilirler. Kaldi ki artik internet caginda yasiyoruz. Sayisiz uygulamalar var cep telefonu ve tablet icin.
Tekrar diyorum, dili ögrenin, kendinizi gelistirin ve bosanin. Asil yapilmasi gereken bunlar. Ha derseniz ki Hayat benim, cekerim bu kabile hayatini, tabiki sizin bildiginiz birsey. Sadece umarim ki cocuk yoktur. Onlar böyle bir hayati hak etmiyor cünkü.
dar görüslü degilim... ama inan evlilik 2 kiskyle baslar coluk cocuk olur vs... bu kvde kayinbaba yasamakta nedir yil 2018... kayinvalde cok anlayislimismis. Mahremiyetin yok birkere... evdeki herkes benim kocamla beraber oldugumu bilmelimi? özeliniz yok birkere yatak odasini disinda.. büyüklere saygiyla alakasi yok bu isin... bence siz dar ve geri düsüncelsiziniz. Niye beraber oturuluyor yok para biriktirmek icin vs vs sacma... kvde hastÇok dar görüşlüsün ben bana yemek yapsın demiyorum tabiki herkesin düzeni ayrı ama bu kayınvaliden kayınvalideye degişir ben kendi kayınvalidemi anlatıcak olursam etliye sütlüye karışmayan bi kadındır yemek varsa yer yoksa neden yapmadın bile demez bir kaşıgımın daha yerini degiştirmez. Kocamla özel zamanımı her zaman geçiriyorum allah razı olsun kv o konuda çok anlayışlıdır. Ayrıca evime her zaman akrabam annem babam misafirim arkadaşım gelir hiç biride rahatsız olmaz ben kayınvalidemi her zaman yanımda tutarım ondan asla rahatsız olmam bu şekilde düşünmeyin büyüklerimize saygımız olsun onun misafiri gelincede ben her zaman onlara yakın olurum.
hepsi yalan hevesim yok demiyorsunda... herseye bir bahane yok esim calistirmiyor niye kendi filirleron özgürlügün yokmu senin.. tembellim demiyorsunda herseye bir kilof uydurmussunBen sadece zenginler ogreniyor demedim.Ben kendi adima soyluyorum haftada iki dersle bisey ogrenemiyorsun intensiv kurslara gitmek gerekio onlarda suan benim icin pahali diyorum.Cocugum da yok buarada
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?