Merhabalar,
Dün gece açtığım konuma bakmanızı rica ediyorum. Ben de şuanda bekar bir baba ile beraberim, zorluklarını vs düşünüyorum, evlilik yolundayım, hakkımızda hayırlısı.
Sizin konunuzu okuduğumda, eski eşle ilgili bir durum olmadığını, çocuğun 15 günde bir size geldiğini ve bazı maddi beklentilerinin olduğunu gördüm. Bence boşanmak için yeterli nedenleriniz yok, öyle ki karşınızdaki kişi bir çocuk, tabi ki de evinize gelecek, hediye bekleyecek vs. Sizler de biraz toleranslı davrandığınız takdirde bir sorun olacağını düşünmüyorum. Yani kendi çocuğunuz o yaşa geldiğinde tablet alır mıydınız borcunuza rağmen? Eğer cevabınız evetse, lütfen bu çocuğa da alın, hem sizi kendine daha yakın hisseder, hem de bi yavrunun isteğini gerçekleştirmiş olmanın mutluluğunu yaşarsınız.
Burdaki tek hata, eşinizin tutumu. Yani borç harç içindeyken tüm yük sizin üstünüzdeyken bu beklentilere dur demesi gereken kişi eşiniz. Bunu açıkça konuşmanızı tavsiye ediyorum.
Çocuk geldiğinde de, cumartesi gününü bakım günü yapın, kuaföre gidin, arkadaşlarınızla bir kahve için, o çok beğendiğiniz gömleği bulmak için mağaza mağaza dolaşın. 3-5 saat çocuğun babası ile başbaşa kalmasına fırsat verin. Bu o çocuğun en doğal hakkı. Sonrasında da çocuğun sevdiği bir yemeği sırf o geldi diye yaptığınızı belirterek beraber akşam yemeğinizi yiyin ve sonrasında hep beraber yaşına uygun bir aile oyunu oynayın / dvd film falan izleyin. İnanın çok mutlu olacaktır.
Ben sevgilimin kızı ile akla hayale gelmeyecek oyunlar oynuyorum, eve gittiğinde bile .. Ablam hep benle oyun oynuyor, şahane biri diyormuş. çocuklar ufacık şeylerden sizinle bağ kurarlar, size yakınlaşırlar.
Allah yardımcınız olsun, ama lütfen bu sebepten dolayı evliliğinizi bitirmeyin. Bence güzel bir yemek hazırlayın ve eşinizle başbaşa oturup çocuk isteğinizi dile getirin ve çocuğun isteklerine hayır denilecekse de bunu babası olarak kendisinin söylemesini rica edin.
Her şey yoluna oturur zamanla.