Kocamın ailesi, boşanmalı mıyım?


Ya bu aile bi tık görgüsüz de anladığım kadarıyla, koca desen kendini beğendirme derdinde evrimini tamamlamamış, açıkçası bence evlenmeden önce ne mal olduğunu belli etmiştir de kızımız salağa yatmıştır. Zannediyorlar ki evlilikle kendilerine bağlanacaklar.

Söylediklerinde çok haklısın benim de oğlum var, ben kendim istemiyorum aynı semti kesinlikle mesela değil ki evlerine gitmek. Onlar da bana çok sık gelmesin mümkünse, bıkmasınlar benden. Zaten iyi kayınvalide de yaranamıyor, benimkiler fena değiller aslında ben hala kıl oluyorum çoğu zaman. Davetsiz hatta çift davetsiz evlerine uğramamak lazım
 
Yanlış anlamışsınız nerde yaşadığınızı sormadık. O civardan evlenmeyin diyen arkadaşlar oldu onun üzerine hangi yöre orası diye sordum, benden başka soran oldu mu bilmiyorum. Yoksa neden kişisel bilgilerinizi soralım, sorsalar da söylemeyin zaten.
 

Bence konusahibi makul düşünmüyor ki işletme mezunları linç etmesin beni ama elini sallasan iibf liye çarpıyorsun bu ülkede, sanki adam Ankara Hukuk mezunu da fırında çalışıyor. Ayrıca babasına yatağını veren amcasından çekinir ki o tarz sülaler birbirime çok bağlıdır amcaya da saygı çok büyüktür, konusahibi kendini dolduruyor bence adamın başka şansı yok ki. Şu pandemide işten çıksa nolur iş mi bulabilir sanki.
 
Benim oğlum 3100 alsa evde de küçük bebek yoksa bi zahmet kalın giyinin kombiyi kısın derim ki ne var bunda, benim annem battaniye altında oturun ne gerek var kasımda kombiye der mesela. Sanki adam 10 bin kazanıyor.
 
Aynen öyle. Ben zaten kendi rahatıma hayli düşkün bir insanım. Kimsenin düzenini bozmam kımse de benımkını bozmasın, gercekten kendı aılemle ıkı gun kalsam bıle kendı duzenımı rahatımı cok ozluyorum, evın ıcınde baska bırıyle yapamam. O yüzden mesafeli bir görüşme herkesin lehine olacaktır. Evlenince kimseyi değiştiremiyorsun malesef. Herşey yolundayken evlenenler bile problem yaşıyor da kaldı ki bende öyle düşünüyorum adam benim düzenim bu demiştir konu sahibi de kpss ile atanacak nasılsa diye evlenmiştir. Bence 'bir süre annemlerle oturalım sonra kendı evımıze cıkarız' dıyen adama nasıl inanılamazsa, buna da inanılamaz bence henüz kaynanasının yanına evlenip sonradan ayrı ev açabilen birine pek şahit olmadım da
 

Benim kendi ailem şehirdışından gelirler mesela bi hafta kalırlar, kayınvalidemlerle araları çok iyidir, annemler gelince eşimin ailesi de çok sık uğrar bize hoş onlar uğramasa annemler arayıp çağırır, çaya gelin kahveye gelin mangala gelin, bi hafta sonunda annemler gitmek ister eşimin ailesi beynini yer annemlerin biraz daha kalın diye, öyle zamanlarda ben de eşimi yerim çok meraklıysa alsın bizimkileri onda kalsın aaa bıktım bu ne be pazar yeri gibi ev diye İşin özü ben kendi ailemi de istemiyorum cidden eşim bilir, o yüzden onunkileri de istemeyeceğimi bilir. Ben de rahatıma düşkünümdür.

Bu hikayede aslında konusahibinin haklı olduğu yerler var ama eşinden makul olmayan beklentileri de var. Hayatlarından memnun değil ama kendisi de konfor alanını bozup bişe yapmıyor. Herşeyi eş yapacak, eş değiştirecek ee sende koy elini taşın altına bi zahmet, kolaysa sen atan sen değiştir bişileri ,ana kuzusu bi adamı almış istiyor ki bağımsız kendi kararlarını kendi verebilen iyi bi işi olan bi adam olsun. Adamı elinde olsa baştan yaratacak yahu adamın hamuru bu, bu adam belki bi parça yontulur ama hayatta istediği adam olmaz/olamaz.
 
Bakin ben bakmadan söyleyeyim tabi ki Karadenizliler. Ve büyük şehirde doğup buyumedigi surece Karadenizli erkeklerle evlenip de mutlu olan yok cevremde.
 
Kelin ilaci olsa kendi basina surermis canim ALLaH yardimcin olsun is kocada bitiyor aile falan degil yani seni kocan savunur kocan yere batirir yanlarinda yani kisacasi esi kimsenin lafina bakmayan yasadi
 
Bakin ben bakmadan söyleyeyim tabi ki Karadenizliler. Ve büyük şehirde doğup buyumedigi surece Karadenizli erkeklerle evlenip de mutlu olan yok cevremde.
Bu Karadenizliler ne yapti size..Ben Trabzonluyum genellemeniz cok yanlis...ayrica buranin erkekleri disarda hot zottur ama evde karilarindan cekinirler..Cunku kadinlari cevval ve gozu karadir..konu sahibi pasifse bu onun problemi..
 
Bende aynı şekilde. 2tarafı da istemiyorum. Rahat edemem. Ve kafam kaldırmıyor açıkcası. İş kadından bitiriyor bence. Bizde ilk başta sıkıntı yaşadık gidip gelme konusunda. Şimdi gidelim bile demiyor eşim. Sıkıldıgımı biliyor. Baştan tavrını koymak önemli. Bir ömür mutsuz olacagına baştan kavga edeceksin gerekırse
 
Doğru. Kimse karakterinden, alışkanlıklarından ödün vermek istemez. Bende kimse için değişmek istemem ortak paydada buluşma zorunlulugu yoksa. Evlilik çok bilinmeyenli denklem gerçekten. Bir batağa giriyorsun fakat ne kadar batacağını yada boğulup boğulmayacağını bilemiyorsun
 
Bu Karadenizliler ne yapti size..Ben Trabzonluyum genellemeniz cok yanlis...ayrica buranin erkekleri disarda hot zottur ama evde karilarindan cekinirler..Cunku kadinlari cevval ve gozu karadir..konu sahibi pasifse bu onun problemi..
Sinir oluyorum bu göçmen bu karadenizli bu kürt bu türk ayrımına
 
Bu arada memur olup atanayim gibi dertleri olanlar bence de bi zahmet evlenmeden önce atansinlar, siralama
Bu Karadenizliler ne yapti size..Ben Trabzonluyum genellemeniz cok yanlis...ayrica buranin erkekleri disarda hot zottur ama evde karilarindan cekinirler..Cunku kadinlari cevval ve gozu karadir..konu sahibi pasifse bu onun problemi..
Bir şey yapmadılar tabi ki kişisel gozlemim aşırı tembel ve evde eşlerine yardım etmiyorlar. Sürekli geniş ailesi ile takılmak istiyorlar.Karadenizli kadinlar çok çalışkan tabi ki onlara diyecek sözüm yok.
Ama çevremde Karadeniz'i erkeklerle evlenenler hep mutsuz.
 
Sinir oluyorum bu göçmen bu karadenizli bu kürt
Burada problemleri olan kadinlar cok..sanirim hepsi Karadenizli degil..esim yemek yapar cocuk bakimina yardim eder asla ekstra hizmet is beklemez ..yani genellemek gereksiz..
 
Burada problemleri olan kadinlar cok..sanirim hepsi Karadenizli degil..esim yemek yapar cocuk bakimina yardim eder asla ekstra hizmet is beklemez ..yani genellemek gereksiz..
Ben cevremde gördüğüm örnekleri söylüyorum. Cevremdeki örneklerin hepsi böyle üzgünüm. Sizin eşiniz istisna olabilir.
 
Düzeniniz oturuncaya kadar sakın çocuk düşünmeyin. Bu arada sen de kpss ye çalış devlete geçmeye çalış. Eşinin yapacak başka bir şeyi yok gibi görünüyor şu anda... Su anda piyasalar kötü. İs yok güç yok insanlar aç ... Esinin en azindan isi var. Senin maaşin olursa esin de o sirada isi birakip devlete geçmeye calisir. Eğer bu süreçte birikim yapabilirseniz ve esin de devlete geçemezse kendi bir fırın açsın.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…