Off bende oğlan annesiyim hem kendi çektiklerimden hem de burada okuduklarımdan ötürü, oğlum ve eşinden davet gelmediği sürece ne giderim ne gelin de gelin diye darlarım. Vallahi Allah hesap sorar karı koca arasını açmaktan. Bu insanlar neden böyle ya. Gittin yataklarında yattın tatmin ettin mi egonu bu nedir abi ya, kendi çocuğunu huzursuz edip sen nasıl rahat rahat uyuyabiliyorsun. Ben şunu gözlemledim,erkek anaları oğullarını evlendirince çifte nikah kıyıyolarmış gibi geliniyle manasız bir sidik yarışına giriyorlar. Bırak mutlu olsunlar, sorun yaşasalar bile bu senden sebep olmasın ama malesefen ufak sorunda gördün mü aldın bu kızı huzurun kalmadı, yok gündüzleri gelin yokken arayayım fitneyi vereyim bak o gelmeyen gelini ayağıma nasıl getirtiyorum egosu. Totosu gülmüştür aralarını bozdugu ıcın. Haklısınız kız annelerı aman evladım mutlu olsun da damatta benım oglum yerıne dıyor genelde
Yanlış anlamışsınız nerde yaşadığınızı sormadık. O civardan evlenmeyin diyen arkadaşlar oldu onun üzerine hangi yöre orası diye sordum, benden başka soran oldu mu bilmiyorum. Yoksa neden kişisel bilgilerinizi soralım, sorsalar da söylemeyin zaten.Bu arada ailem her zaman arkamda duracağını belirtti. Kocamı yola getirmeye çalışacağım. Nerede yaşadığımı, kocamın nereli olduğunu soranlar olmuş maalesef söylemek istemiyorum. Yarın bir gün kocam düzelir sonra burdaki mesajları biri görür anlatır uğraşmak istemiyorum.
İşletme mezununun kpss ile atanması o kadar küçük bir ihtimal ki...belki eşiniz bu yüzden evinizi geçindirmek için başka şansı olmadığını düşündüğü için çalışıyordur orda, kıyamam yaa
Aynen öyle. Ben zaten kendi rahatıma hayli düşkün bir insanım. Kimsenin düzenini bozmam kımse de benımkını bozmasın, gercekten kendı aılemle ıkı gun kalsam bıle kendı duzenımı rahatımı cok ozluyorum, evın ıcınde baska bırıyle yapamam. O yüzden mesafeli bir görüşme herkesin lehine olacaktır. Evlenince kimseyi değiştiremiyorsun malesef. Herşey yolundayken evlenenler bile problem yaşıyor da kaldı ki bende öyle düşünüyorum adam benim düzenim bu demiştir konu sahibi de kpss ile atanacak nasılsa diye evlenmiştir. Bence 'bir süre annemlerle oturalım sonra kendı evımıze cıkarız' dıyen adama nasıl inanılamazsa, buna da inanılamaz benceYa bu aile bi tık görgüsüz de anladığım kadarıyla, koca desen kendini beğendirme derdinde evrimini tamamlamamış, açıkçası bence evlenmeden önce ne mal olduğunu belli etmiştir de kızımız salağa yatmıştır. Zannediyorlar ki evlilikle kendilerine bağlanacaklar.
Söylediklerinde çok haklısın benim de oğlum var, ben kendim istemiyorum aynı semti kesinlikle mesela değil ki evlerine gitmek. Onlar da bana çok sık gelmesin mümkünse, bıkmasınlar benden. Zaten iyi kayınvalide de yaranamıyor, benimkiler fena değiller aslında ben hala kıl oluyorum çoğu zaman. Davetsiz hatta çift davetsiz evlerine uğramamak lazım
Aynen öyle. Ben zaten kendi rahatıma hayli düşkün bir insanım. Kimsenin düzenini bozmam kımse de benımkını bozmasın, gercekten kendı aılemle ıkı gun kalsam bıle kendı duzenımı rahatımı cok ozluyorum, evın ıcınde baska bırıyle yapamam. O yüzden mesafeli bir görüşme herkesin lehine olacaktır. Evlenince kimseyi değiştiremiyorsun malesef. Herşey yolundayken evlenenler bile problem yaşıyor da kaldı ki bende öyle düşünüyorum adam benim düzenim bu demiştir konu sahibi de kpss ile atanacak nasılsa diye evlenmiştir. Bence 'bir süre annemlerle oturalım sonra kendı evımıze cıkarız' dıyen adama nasıl inanılamazsa, buna da inanılamaz bencehenüz kaynanasının yanına evlenip sonradan ayrı ev açabilen birine pek şahit olmadım da
Bakin ben bakmadan söyleyeyim tabi ki Karadenizliler. Ve büyük şehirde doğup buyumedigi surece Karadenizli erkeklerle evlenip de mutlu olan yok cevremde.Yanlış anlamışsınız nerde yaşadığınızı sormadık. O civardan evlenmeyin diyen arkadaşlar oldu onun üzerine hangi yöre orası diye sordum, benden başka soran oldu mu bilmiyorum. Yoksa neden kişisel bilgilerinizi soralım, sorsalar da söylemeyin zaten.
Kelin ilaci olsa kendi basina surermis canim ALLaH yardimcin olsun is kocada bitiyor aile falan degil yani seni kocan savunur kocan yere batirir yanlarinda yani kisacasi esi kimsenin lafina bakmayan yasadiMerhabalar. 10 aylık evliyim. Ben 25 yaşındayım, kocam 27 yaşında. Kocam amcasının yanında ekmek fırının da çalışıyor. Günde 14 saat çalışıyor hiç gezemiyoruz. Pazar günü olunca da annesinin yanına gitmek istiyor. Ailesi kocamı kullanıyor. Kocam üniversite mezunu kpss çalışır iken amcası gel fırında bana yardım et demiş sonra sınava çalışırsın demiş. Kocam bir başlamış 2 yıl bırakamamış fırını. Bu işi canı gönülden yaparsan sana hissede vereceğim demiş. Halbuki amcası kimi ay sigortasını bile yatırmıyor. Ve eşim 14 saat çalışıp 3100 TL alıyor. Fırını kocama bırakıp kendi ailesiyle pikniğe,turlara katılıyor.(Şuan yasak var ama yaz ayında yapıyordu). Ramazan ayın da gündüz 2'de fırına gider sabaha karşı 4 gibi gelirdi. Ramazan da iftarıda , sahuruda tek başıma yaptım. Bu süreçte daha 1 aylık evliydim. Amcası kocama yıllık izin bile vermiyor. Biz evlendiğimizde 3 gün izin vermişti. Onda da balayına gidemedik. Ailesi boşa masraf yapma oğlum dedi. Şimdi diyeceksiniz ki bu adamın böyle olduğunu bilmiyor muydun? Hayır bilmiyordum çünkü biz nişanlı iken gayet rahat bir şekilde izin alıp gezebiliyorduk. Kasım ayının başında kombiyi yaktık. Kayınbabam geldi dediki ya niye kombiyi yaktınız havalar soğmadı dedi. Ben üşüyorum dedim. Daha sonra derecesini 45 den 35'e indirdi. Kocam da bunu gördü hiç müdahale etmedi. Kocam sürekli kendi tarafına gidip yatmak istiyor. Kocamın ailesi kalabalık olduğu için ben de rahat edemiyorum. Biz gitmeyince de onlar geliyor. Kocam yatağımızı onlara verelim rahat etsinler biz koltukta uyuruz diyor. Benim yatak odam da özel eşyalarım var çok huzursuz oluyorum.Bu genç yaşım da çok bunaldım hayattan soğdum. Robot gibiyim hergün aynı şeyleri yapıyorum hiç gezemiyoruz. Büyüklerimden , tecrübe sahibi olanlardan akıl, fikir istiyorum. Lütfen desteğinize ihtiyacım var.
O yöre neresi ya çok merak ettim ben deBen de baktım şimdi sen de mi ordasın aşkito. Sanırım o yörenin erkekleri evlenmemeli
O yöre neresi ya çok merak ettim ben de
Bu Karadenizliler ne yapti size..Ben Trabzonluyum genellemeniz cok yanlis...ayrica buranin erkekleri disarda hot zottur ama evde karilarindan cekinirler..Cunku kadinlari cevval ve gozu karadir..konu sahibi pasifse bu onun problemi..Bakin ben bakmadan söyleyeyim tabi ki Karadenizliler. Ve büyük şehirde doğup buyumedigi surece Karadenizli erkeklerle evlenip de mutlu olan yok cevremde.
Bende aynı şekilde. 2tarafı da istemiyorum. Rahat edemem. Ve kafam kaldırmıyor açıkcası. İş kadından bitiriyor bence. Bizde ilk başta sıkıntı yaşadık gidip gelme konusunda. Şimdi gidelim bile demiyor eşim. Sıkıldıgımı biliyor. Baştan tavrını koymak önemli. Bir ömür mutsuz olacagına baştan kavga edeceksin gerekırseBenim kendi ailem şehirdışından gelirler mesela bi hafta kalırlar, kayınvalidemlerle araları çok iyidir, annemler gelince eşimin ailesi de çok sık uğrar bize hoş onlar uğramasa annemler arayıp çağırır, çaya gelin kahveye gelin mangala gelin, bi hafta sonunda annemler gitmek ister eşimin ailesi beynini yer annemlerin biraz daha kalın diye, öyle zamanlarda ben de eşimi yerim çok meraklıysa alsın bizimkileri onda kalsın aaa bıktım bu ne be pazar yeri gibi ev diyeİşin özü ben kendi ailemi de istemiyorum cidden eşim bilir, o yüzden onunkileri de istemeyeceğimi bilir. Ben de rahatıma düşkünümdür.
Bu hikayede aslında konusahibinin haklı olduğu yerler var ama eşinden makul olmayan beklentileri de var. Hayatlarından memnun değil ama kendisi de konfor alanını bozup bişe yapmıyor. Herşeyi eş yapacak, eş değiştirecek ee sende koy elini taşın altına bi zahmet, kolaysa sen atan sen değiştir bişileri ,ana kuzusu bi adamı almış istiyor ki bağımsız kendi kararlarını kendi verebilen iyi bi işi olan bi adam olsun. Adamı elinde olsa baştan yaratacak yahu adamın hamuru bu, bu adam belki bi parça yontulur ama hayatta istediği adam olmaz/olamaz.
Doğru. Kimse karakterinden, alışkanlıklarından ödün vermek istemez. Bende kimse için değişmek istemem ortak paydada buluşma zorunlulugu yoksa. Evlilik çok bilinmeyenli denklem gerçekten. Bir batağa giriyorsun fakat ne kadar batacağını yada boğulup boğulmayacağını bilemiyorsunBenim kendi ailem şehirdışından gelirler mesela bi hafta kalırlar, kayınvalidemlerle araları çok iyidir, annemler gelince eşimin ailesi de çok sık uğrar bize hoş onlar uğramasa annemler arayıp çağırır, çaya gelin kahveye gelin mangala gelin, bi hafta sonunda annemler gitmek ister eşimin ailesi beynini yer annemlerin biraz daha kalın diye, öyle zamanlarda ben de eşimi yerim çok meraklıysa alsın bizimkileri onda kalsın aaa bıktım bu ne be pazar yeri gibi ev diyeİşin özü ben kendi ailemi de istemiyorum cidden eşim bilir, o yüzden onunkileri de istemeyeceğimi bilir. Ben de rahatıma düşkünümdür.
Bu hikayede aslında konusahibinin haklı olduğu yerler var ama eşinden makul olmayan beklentileri de var. Hayatlarından memnun değil ama kendisi de konfor alanını bozup bişe yapmıyor. Herşeyi eş yapacak, eş değiştirecek ee sende koy elini taşın altına bi zahmet, kolaysa sen atan sen değiştir bişileri ,ana kuzusu bi adamı almış istiyor ki bağımsız kendi kararlarını kendi verebilen iyi bi işi olan bi adam olsun. Adamı elinde olsa baştan yaratacak yahu adamın hamuru bu, bu adam belki bi parça yontulur ama hayatta istediği adam olmaz/olamaz.
Sinir oluyorum bu göçmen bu karadenizli bu kürt bu türk ayrımınaBu Karadenizliler ne yapti size..Ben Trabzonluyum genellemeniz cok yanlis...ayrica buranin erkekleri disarda hot zottur ama evde karilarindan cekinirler..Cunku kadinlari cevval ve gozu karadir..konu sahibi pasifse bu onun problemi..
Bu kafayla derken? Ben kocamı haklı bulmadım ki nereden çıkarttınız bunu?
Bir şey yapmadılar tabi ki kişisel gozlemim aşırı tembel ve evde eşlerine yardım etmiyorlar. Sürekli geniş ailesi ile takılmak istiyorlar.Karadenizli kadinlar çok çalışkan tabi ki onlara diyecek sözüm yok.Bu Karadenizliler ne yapti size..Ben Trabzonluyum genellemeniz cok yanlis...ayrica buranin erkekleri disarda hot zottur ama evde karilarindan cekinirler..Cunku kadinlari cevval ve gozu karadir..konu sahibi pasifse bu onun problemi..
Sinir oluyorum bu göçmen bu karadenizli bu kürt
Burada problemleri olan kadinlar cok..sanirim hepsi Karadenizli degil..esim yemek yapar cocuk bakimina yardim eder asla ekstra hizmet is beklemez ..yani genellemek gereksiz..Bu arada memur olup atanayim gibi dertleri olanlar bence de bi zahmet evlenmeden önce atansinlar, siralama
Bir şey yapmadılar tabi ki kişisel gozlemim aşırı tembel ve evde eşlerine yardım etmiyorlar. Sürekli geniş ailesi ile takılmak istiyorlar.Karadenizli kadinlar çok çalışkan tabi ki onlara diyecek sözüm yok.
Ama çevremde Karadeniz'i erkeklerle evlenenler hep mutsuz.
Ben cevremde gördüğüm örnekleri söylüyorum. Cevremdeki örneklerin hepsi böyle üzgünüm. Sizin eşiniz istisna olabilir.Burada problemleri olan kadinlar cok..sanirim hepsi Karadenizli degil..esim yemek yapar cocuk bakimina yardim eder asla ekstra hizmet is beklemez ..yani genellemek gereksiz..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?