- 6 Mart 2024
- 12.123
- 10.620
- 218
- 29
Siz anlatırken ben gerildim ama size . Maddi durumunuz yokken neden evlendiniz ? Tanımadığınız bir aileye eşinizin bile gücü yokken orda nasıl kalmayı kendinizi ikna ettiniz hayretler içinde şaşırdım .Başınıza az çok bunların geleceğini tahmin etmeniz gerekmez miydi ? Kusura bakmayın siz kimsiniz de eşinizi doğup büyüten insanları silmesini istiyorsunuz ?? Eşiniz sizden bunu isteseydi ne düşünürdünüz ?? Biraz empati yapın aklınızı başınıza alın . Kendiniz görüşmek istemiyorsanız gitmeyin , muhattap da olmayın ….Arkadaşlar çok uzatmayacağım okurken sıkılmayın diye .Yoksa detaylı yazsam roman olur .Eşim 3 çocuğu bir ailenin ortanca çocuğu ne okurken ne askerde babası gilden hiçbir fayda görmemiş.Ailesi okadar cimri ki 8 yıllık tarihi geçmiş mercimeği falan yiyorlar .Neyse biz depremden sonra sade bir nikahla evlendik daha sonra düğün yaparız dendi ama yapılmadı çünkü evliliğimizi masraf çıkacak diye desteklemediler .Ne bir gelinlik ne bir alışveriş ne bir düğünümüz oldu.Aylarca bekledik ama yapmadılar .Evlendikten sonra 6-7 ay bunlarla yaşamak zorunda kaldık maddi durumumuz yüzünden.Evde hizmetçi gibiydim ve beni kontrol edebiliyorlardı .Her şeyime karışıyordu kaynanam.Çamaşır asmama bile öyle olmaz diyip laf ediyordu övünmek gibi olmasın ama hem kariyer yapıp hem ev işlerini öğrendim .Sonra biz evi ayırdık her hafta ziyaret ettik ama hep daha fazlasını istedi ,zamanla benim gözüm açıldı mesafe koydum kötü oldum,fitne oldum vs vs .Kaynanam gilin beklentileri şöyle :kocamla gezmeye,pikniğe ,avmye gidiyorum onları da davet etmek zorundaymışım .Anneme kaç defa gittiğimi sayıyor.Sürekli benle kocamı kıskanıyor.Kayınbaba da aynı çok fitne iki yüzlü birisi.Diyeceğim şu ben 2 yılın sonunda artık bana sokulan lafları ve saygısızlıklara dayanamayıp ne varsa söyledim suratlarına .Pişman değilim çok fesatlat ve kardeşler arası ayrım yapıyprlar bize düğün dernek yapmayanlar şuan diğer oğullarına yapıyor.Ve sizin zıttınıza değil mi kaynına eltine herşeyin en iyisi yapacaz diyorlar.Malda mülkte değilim.Kocam çok içine kapanık 2 yıl onun hattına sustum ama artık ipleri kopardım kocam arada kaldı .Bir süre sonra bu büyük kavgaya rağmen onları affetmesinden korkuyorum.Ne yapmam gerekiyor.Artık sürekli kabus görüyorum,depresyona girdim sinir hastası oldum zaten kronik rahatsızlığım da var .Kocamı çok seviyorum o da beni seviyor ama o iblisleri silemiyor.Etkilenmesinden ve yuvamızın dağılmasından korkuyorum
Ben anlamadım kocanız işsiz mi çalışmıyor mu e o yapsa idi düğünü ailesinden niye bekledi koca adam. Siz çalışmıyor musunuz? Annenize avm ye ne kadar gittiğinizi nereden öğreniyor bunlar. Kocanızın her pasifliğini çocukluğuna bağlamayın lütfen koca adam gram geliştirememiş mi kendiniArkadaşlar çok uzatmayacağım okurken sıkılmayın diye .Yoksa detaylı yazsam roman olur .Eşim 3 çocuğu bir ailenin ortanca çocuğu ne okurken ne askerde babası gilden hiçbir fayda görmemiş.Ailesi okadar cimri ki 8 yıllık tarihi geçmiş mercimeği falan yiyorlar .Neyse biz depremden sonra sade bir nikahla evlendik daha sonra düğün yaparız dendi ama yapılmadı çünkü evliliğimizi masraf çıkacak diye desteklemediler .Ne bir gelinlik ne bir alışveriş ne bir düğünümüz oldu.Aylarca bekledik ama yapmadılar .Evlendikten sonra 6-7 ay bunlarla yaşamak zorunda kaldık maddi durumumuz yüzünden.Evde hizmetçi gibiydim ve beni kontrol edebiliyorlardı .Her şeyime karışıyordu kaynanam.Çamaşır asmama bile öyle olmaz diyip laf ediyordu övünmek gibi olmasın ama hem kariyer yapıp hem ev işlerini öğrendim .Sonra biz evi ayırdık her hafta ziyaret ettik ama hep daha fazlasını istedi ,zamanla benim gözüm açıldı mesafe koydum kötü oldum,fitne oldum vs vs .Kaynanam gilin beklentileri şöyle :kocamla gezmeye,pikniğe ,avmye gidiyorum onları da davet etmek zorundaymışım .Anneme kaç defa gittiğimi sayıyor.Sürekli benle kocamı kıskanıyor.Kayınbaba da aynı çok fitne iki yüzlü birisi.Diyeceğim şu ben 2 yılın sonunda artık bana sokulan lafları ve saygısızlıklara dayanamayıp ne varsa söyledim suratlarına .Pişman değilim çok fesatlat ve kardeşler arası ayrım yapıyprlar bize düğün dernek yapmayanlar şuan diğer oğullarına yapıyor.Ve sizin zıttınıza değil mi kaynına eltine herşeyin en iyisi yapacaz diyorlar.Malda mülkte değilim.Kocam çok içine kapanık 2 yıl onun hattına sustum ama artık ipleri kopardım kocam arada kaldı .Bir süre sonra bu büyük kavgaya rağmen onları affetmesinden korkuyorum.Ne yapmam gerekiyor.Artık sürekli kabus görüyorum,depresyona girdim sinir hastası oldum zaten kronik rahatsızlığım da var .Kocamı çok seviyorum o da beni seviyor ama o iblisleri silemiyor.Etkilenmesinden ve yuvamızın dağılmasından korkuyorum
Kocana açıkça diyeceksin. Biryere giderken davet etmek zorunda değilim. Bana karışmaya hakları yok çat çat ver cevabını. Eşinde madem seni korumuyo onlara karşı sen cevap verdiğinde veya kavga ettiğinde sana saygı duyup karışmasın.Çok seviyoruz birbirimizi depremde gene beni kocam kurtardı korudu kolladı bir damla su içemezken bana yemek su buldu çoraplarını bile bana giydirdi günlerce bana baktı,eşimden memnunum ama ailesine karşı çok sessiz bu da onlara bahane oluyor ve sürekli bizi huzursuz ediyorlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?