Kocamın ailesi yüzünden doğum gününden nefret ettim.

İshal kesin çözüm. İsteseler dahi olay çıkaramazlar.
Bir de gözümün önüne yeni evlendiğim sene kp nin doğum gününü kutlayan görümcem geldi 65 yaşındaki adama mum üfletmişti ya malak gibi baka kalmıştım bir de çocuklarına alkış tutturdu yetmedi mumları tekrar yakıp torunlarıyla poz verdirttirdi. Bayramdı birde. İçime içime ağladım. Gözlerim kanamıştı. Allah sabır versin.

Lavaboya git kusuyormus gibi yap miden bozulmuş gibi esin inanırsa zaten gitmezsiniz

Kendi adıma söylemem gerekirse büyük kalabalık aileden senin gibi nefret etmişim bunu yaşayan bilir öyle uzaktan göründüğü gibi hiç cazip değil, planların hep altüst olma ihtimali yüksek sonra o kalabalığın içinde sana değer veren var veya yok birde aile büyüklerinin ilişkilerde burnunu sokmaları,
Çekirdek aile favorim, planı uygularsın,
Kimseyi memnun etme zorunluluğun yok, dedim ya yaşayan bilir, gelin olarak yazdım

Sizde bu doğum günleri kaç günde bir kutlaniyor ben sevmiyorum bir doğum günü travmam var anliyorsun değil mi kayinvalideciğim de. Araya mesafe koy eşinde trip ata ata alişir sinir olma canim

65 yaşındaki adamlar doğum günü kutlayıp mum üflemez mi?
Babamın son doğumgününü 72 yaşında kutladık, her sene mum üflerdi. Becerebilsem 72 tane mum koyardım o pastaya. Anneminkini çok şükür hala kutluyoruz. 54 yıl evlilik yıldönümlerini mum üfleyerek kutladılar. Annesine babasına değer veren, doğum günlerini, özel günlerini kutlayan insanlar çok komik geliyorsa gözünüze sorunu kendinizde aramalısınız bence.

İnsanlar yaşlanınca duygularını mu kaybediyor?
Yaşlanınca direkt gömelim isterseniz. Sizin dedeniz babanız kaç yaşında? Onlara doğumgününde mutlu etmek zor mu geliyor?
Nedir bu mutluluğa tahammülsüzlük. 65 yaşında diye mutlu olamaz mı?
Ben 100 yaşıma da gelsem kutlarım. Eşiminkini de kutlarım. Torunum olursa mumu da üfletirim. Hayata bir kere geliyorum keyif almak hakkım. Yaşamayı bilmeyen de kınasın.

Ya şu tribe alistirmayin insanları sonra hep yapıyorlar. Gitmek istemiyorsam istemiyorumdur nokta. Her dogum gününe teşrif etmek zorunda değilim de. Kestirip at bir kac gun moraller bozuk olur ama alisirlar. Eşinde senin ailene sürekli sürekli yanında gelmek zorunda değil. Insanları kendi hallerine birakican hiic ısrarcı olmucan. Boşuna baskı boşuna gerginlik.

İlk evlendiğimiz zamanlar biz de eşimin akrabalarıyla sık görüşürdük. Üstelik gün falan yapmıştık iki haftada bir akşam birilerinde toplanılırdı.
Onlar yıllarca yakın evlerde bir arada yaşamışlar.
Çocuklar oldu, iş güç falan derken zaman içinde herkes kendini biraz çekti. Yine görüşülüyor ama kimse ekstra organizasyon için çaba göstermiyor.
Bıktırıyor valla insanlar. Bilseler aslında çok muhabbet tez ayrılık getiriyor. İlişkiler laçkalaşıyor. Zamanla sıkılırlar nasılsa..

Anneye babaya değer verdiklerini mi yazdım tamamen gösterişti. Siz kutlayın kutlamayın diyen mi var ne bu öfke? Çok şükür sorunlu değilim görümce kv kp hepsini tanıdığım için yazdım bence gerginliğinizi başka yerlerde atın.
Siz kutlayın hanımefendi aman kutlamayın diyen 50 yaşını geçince gömün diyen olmadı. Mutluluğa tahammülüm olup olmadığı da beni ilgilendirir. Kv kp görümce hepsini tanıdığım için gösteriş yaptıkları için itici geldi neden şimdi kutlanmıyor o zaman kp nin doğum günü bence direk saldırmayın biraz sakin toprağa basın elektiriğinizş alır.

Çok tuhafsınız. İsterse 100 yaşında olsun her yeni yaş güzeldir.
Konu sahibinin olayının sizin anlattığınız duygusuz paylaşımla alakası yok. Onun amacı hayır diyebilmek, her organizasyona katılmamak..

Yahu ben her yaş çirkin mi dedim. Ben oradaki itici olayı anlattım. 3, 5 senelik evliyim Nedne 2 senedir kutlanmıyor kp nin doğum günü. Bana gösteriş idi o sene yaptıkları siz bunu anlamıyorsanız bana saldırmanın ne anlamı var? Bende başıma geleni anlattım alakası var ya da yok. Konu sahibine de artık itici geliyor işte.

Dönüp bir yazdığınızı bir gözden geçirin bence.
65 yaşında utanmadan mum üfledi demeniz çirkin. Diyelim ki görgüsüzler bir insanı mutlu ettiler mi ettiler. Torunlar mum üfledikleri için sevindiler mi evet. O zaman bu hazımsızlık çirkin. Ortam mutlu, çocuklar mutlu, doğumgünü olan 65 yaşındaki bir adam mutlu siz rahatsızsınız. Mutluluğa tahammülünüz yok demek ki.
Biz de her doğumgününü kutlarız. Dayım 78 babam 71 yaşında. Geçen sefer yengem bizi görgüsüz bulup içini karartmak yerine pastayo kendi yapıp damla çikolatadan yaşını yazmış pastaya.
İnsan mutlu etmek de mümkün mutlu insanları etketleyip dalga geçmek de.

Sizin huzurunuzu ve bağlılığınızı aşırı kıskanıyorum.Lütfen beni hiçbir toplantınıza çağırmayın.
Gerçekten bunu bir kere söyleyin çağırmayı bırakın adınızı bile duymak istemezler.

Gelin siz, babaannemin sozune uyun.

Yemek varsa ye, dayak varsa kac

Yok kafaya koydum gitmicem diyorsaniz da, musait degilim deyip, dogumgunun olan kisiyi kisisel olarak arayip kutlayin bitti gitti. Bir dogumgunu ne kadar sorun olabilir ki, biraz abartiyorsunuz sanki.

65 yasinda adam mum ufleyince malak gibi baktiysaniz, benim 85 yasindaki ananemin dogum gunu kutlamalarini gorseniz ne gibi bakarsiniz acaba :)
Dogum gununde torunla foto cekilmez mi ayol?

Her defasında mazeret bulamazsın ki.
Sürekli bir doğum günü var bi gün mesai , bi gün midem ağrıyor, bigün yorgunum biter bahaneler.
Eşinle güzelce konuşsan anlayış gösterir bence. Onunda bu durumdan çok memnun olduğunu sanmıyorum ne o öyle zırt pırt kutlama.

Yalniz konu sahibi nasil biktiysa, dogumgunune gidip pasta yemek cay icmek yerine, ciddi ciddi acile gidip serum baglatacak eş ailesindense hastaneyi tercih ediyor. Ulan evlilik, yolda selam vermiycegin insanlarla pasta kestirip cay icirtiyosun ya..
Sizin sanki daha kalici bir cozume ihtiyaciniz var. Hadi bugun hastane serum, bir sonrakine ne olacak?

Yani istemiyorsam bir bahaneye ihtiyacım yok ben gelmiyorum derim ama senin karakterin nasıl ailen nasıl bilemem. Eşine açıkça dile getir bence istemediğini. Zorla kolundan tutup götürmez ya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…