Kocamın ailesi yuzunden yasadigimiz sorunlar

Kesinlikle kiz kardesi boyle yaptikca, kolundan tutup kendine gel diyemiyor musun diye eşime de demistim. O da kardesimle konustum, babama da söyluyorum daha ne yapiyim diyordu. Siddet gosterme egilimi olan birisi degil esim. Insanlara fiziksel olarak temas etmez. En fazla uyarir, konusur, kisaca bir derdi varsa insan gibi konusup anlamasini bekler insanlarin. Esimin ailesinin bunu anlamasi icin esimin farkli bir tepki vermesi gerekirdi, esim de o dediginiz sert tepkiyi verecek kisi degil. Sakin, konusup anlasmaci bir yapisi olmustur her zaman.
Esimin erkek kardesi de tam dediginiz gibi hem abisinin abisinin arabasi ile geziyor, hem de abisine atarlaniyor. Kesinlikle komik bir durum. Ben de esime araba isini halledelim diyorum. Ama esim ben o arabayi babama verdim. Geri alamam diyor. Kardesinde zaten biraz gurur olsa abisinin parasi ile alinmis arabayla gezmezdi de işte. Nereden tutsan elimizde kaliyor konu.

Sorun şu kim ne kadar değer veriyorsa o kadar değer vereceksiniz, ne kadar saygı/sevgi varsa o kadar. Ananız babanız da olsa bu böyle. Aynı ana baba küçük kardeşe her şeyi yapmış size yapmamış. Para da verilse anlayış da gösterilse eğer karşınızdaki sizi salak yerine koyuyorsa verdiğinizi hak etmiyor demektir. Ben bunu 30'umdan sonra çözebildim, gözüm geç açıldı. Ama artık karşımdakine onun bana verdiğinin 1 kuruş fazlası değer vermemeyi öğrendim. En azından artık "sevilmiyorum", çok mutluyum. Size de tavsiye ederim.

Ailesi konuşarak, mesafe koyarak, ima ederek, sabrederek anlayabilecek seviyede olsaydı şimdi bu noktaya gelmezdiniz zaten. Daha kalıcı çözümler bulmanız lazım, eşinizin hiç değilse o arabayı alması lazım ki ailesi artık tahammül edemediğinizi görsün. Ben burdan sinir oldum kayın biraderinizdeki yüzsüzlük seviyesine....

kiz kardesi de bagirip aglayarak cigliklar atarak "mahvetti ailemizi, ailemizin icine etti" dedi.

Görümce bu lafları boşuna söylememiş. E haklılar da. Yıllarca oğullarının etinden sütünden faydalanmışlar. Sen gelip tüm dengelerine çomak sokmuşsun. Öyle biz görüşmek istedik, eşime ailesi ile görüşmesini söylüyorum demekle olmuyor. Senin de maaşın varmış. Oturacaktın totonun üstüne, sesini de kesecektin, oğullarından beş kuruş almadan evinize bakacaktın. Oğulları da ne kazanıyorsa onlara suvamaya devam edecekti. Sonradan gelip para musluğunu kesersen tabi kötü olursun.

Allah eşinle sana hem huzur hem sabır versin bacım. Görümce kocaya gidene kadar çekeceksin başka yolu yok gibi. Tez zamanda kurtulursun inşallah. Yaşattığını yaşasın diyelim. Bakalım o zaman kendisi koca ailesine zırnık koklatır mı.

Öncelikle size bol sabırlar diliyorum zira eşinizin ailesi oldukça garip. Sizin aslında iletişimi çok daha önce kesmeniz gerekiyordu geç bile kalmışsınız. Bu arada alıntı yaptığım kısım eşinizin tarafının düşmanlığını net şekilde özetliyor. Maddi yardım kesilince size düşmanlık beslemişler. Açıkcası bu insanların düzeleceğine de inanmıyorum. Aman ne olursa olsun böyle insanlardan uzun durun lütfen. Kaynınız ayrı görümceniz ayrı sıkıntı…

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…