Kocamın arkadaşlarından nefret ediyorum

Adamın içtiğini bilmiyor muydunuz?

Bunu da düşündüm. Kendi ailem olmaz. Kayınvalidemlere anlatsam böyle bi durumu asla kabul etmezler. Onların aile yapısına da ters çünkü. O zaman da eşim tamamen benden uzaklaşır anlattığım için. İspiyoncu küçük kardeş durumuna düşerim muhtemelen.

Araba markası dışında her şey aynı. Gönülden ediyorum sizi

Her haftasonu gittiğiniz halde eşiniz bazen erkek erkeğe de çıkmak istiyor mu?

Öyle bi şey olsa giden paraya da hiç acımam. Ama epey 20 yıl geç olmuş. Erkeklerin sağlam bi darbe yemesi gerekiyor sanırım hayattaki önceliklerini fark etmeleri için.

Kimi adam ortamcı oluyor. Ablam "benimle gez" dediğinde "sen beni güldüremiyorsun,onlar güldürüyor" demiş. Ablam evliyken hep annemlerde zaman geçirdi. Düşününce üzücü aslında. Biri gününü gün eden taraf, diğeri ondan sebep hayatı kararan taraf.

Yaşamayan bilmez, "şiddet yok aldatma yok,adam kafasını da dağıtmasın mı" derler belki ama evlilik hayatındaki en zor durumlardan bana göre. İnşaallah düzelir inşaallah.

Ne yapmayi dusunuyorsun peki? Adam seni meyhaneye goturmus, daha ötesi var mi?

Amin amin amin şu mübarek ramazanda ne dualar ettim hatim yaptım okudum üfledim suya okudum içirdim. Ramazanda içmiyor allahtan rahattım ama bitti. Yazın tatil her akşam görüşürler. Ben yine krizlerde

Ne yapmayi dusunuyorsun peki? Adam seni meyhaneye goturmus, daha ötesi var mi?
Sevdiği ortama dahil olursam kendime daha kolay çekebilir miyim acaba diye denemek istedim. Erkekler zıtlaşıp rest çekerek mi tola gelir yoksa tatlı dille mi emin olamıyorum.

Bazen eşli gidiyoruz sırf yalnız göndermemek için katlanıyorum. Ağzıma alkol sürmüş değilim öyle pis mekanlar ki allahım ne buluyorlar bilmiyorum. Resmen batakhane saatler geçmek bilmiyor daralıyorum.
size ters olan bi yerde ne işiniz var? Koca için gidilir mi öyle yere? Çoluk çocuk yoksa daha da pisliğe batmadan ayrılın derim size. Çünkü bu tipler kolay kolay düzelmiyo. Bunun gebeliği lohusalığı osu busu var. Kaldıramazsınız.

Sevdiği ortama dahil olursam kendime daha kolay çekebilir miyim acaba diye denemek istedim. Erkekler zıtlaşıp rest çekerek mi tola gelir yoksa tatlı dille mi emin olamıyorum.
Tatli dil ise yaramadiysa resti cekeceksiniz. Cikin ailenize gidin olanlari anlatin. Esinize de bu huyundan vazgecene kadar donmeyeceginizi soyleyin. Babaniza beni meyhaneye goturdu, her hafta icmeye gidiyor deseniz zaten adam sizi birakmaz.
Tabi 10 yil 20 yil bu kocayi cekip, yaslaninca evine baglanma ihtimali de var. Tercih sizin

Direkt ailesine söyleseniz belki sizi ispiyoncu görüp evet iyice sizden uzaklaşabilir, ama karşınıza alıp güzelce son kez konuşun büyük ihtimalle sizi yine sallamayacak. Ona sert çıkmayın ben diyeceğimi dedim böyle evlilik olmaz her hafta meyhanedesin deyin. Sonra bekleyin yine haftasonu gidelim derse gitmeyin tek başına gitsin , döndüğünde evde olmayın ailenize gidin. Sizi göremeyince bir panik olsun arayınca aileme geldim dersiniz, ailesine de anlatın dediğiniz gibilerse zaten ona güzel bir ayar verirler. Ben normalde sonunda barışılacaksa aileye kavgaları yansıtmama taraftarıyım,ancak eşiniz ipin ucunu epey bir kaçırmış. Onu birinin kendine getirmesi lazım, normalde arkadaşlarıyla görüşüyor sürekli onlarla deseniz kimse size hak vermez bırak kafasını dağıtsın der, ama sürekli arkadaşlarına gidiyor içiyorlar meyhaneden çıkmıyor her hafta gidiyor derseniz iki ailede ona güzel bir ayar çeker, diyelim ki işe yaramadı o zaman da en azından denemiş olursunuz.

Boşan demekle boşanılmıyor biliyorum bende evliyim ama bu kadar arkadaş bağımlısı kocayla da ömür geçmez, herkesin eşi arkadaşlarıyla görüşür eder ama sürekli içen ipsiz sapsız arkadaşlar da o adamı yoldan çıkarır. Hamileyken cocuk varken hiç size yardımı olmaz, sizi evde bırakıp bırakıp arkadaşlarıyla eğlenmeye gider. Ummadığı anda evi terk edip ailelere söyleyin ki ciddi olduğunuzu anlayıp ya düzelsin yada yol yakınken kendinizi ondan kurtarıp önünüze bakın.

Bundan daha güzel bir tavsiye olamazdı konu sahibi için sanırım.

Eşinizle bir daha bu buluşmalar için gitmeyin .Evinizde kalın.Geldiği zaman da konuşmayın ki hatasını anlasın.
Ve bunu bıktırana kadar yapın.
Mesela Arkadaşının eşiyle biraz limoni olun ve bunu eşinize yansıtin zamanla eşiniz de soğuyacaktir.
İlk evli olduğum zamanlar aynı olmasa da benim eşimin de bir arkadaş sevdası vardı.

Tabi evli arkadaşları çok çok iyilerdi ona yol gösteriyorlardi. .ama bekar bir arkadaşı vardı o çok bencildi. .Tabi eşim ona değer veriyordu sonra zamanla soğudu eve bağlandı..Tabi benim yerinde tepkilerim de çok etkili oldu.

Valla oluyor ben de çalışıyorum maaşın yarısı oraya buraya gidiyor
Çalıştığınız halde neden katlanıyorsunuz?
Sizin adetlerde boşanmak yasak mı, ancak kefenle mi çıkılıyor koca evinden?

Hatasını anlayacağına beni suçluyor. Ben haksız duruma düşüyorum. Sen de çık diyor hiç hobin yok arkadaşın yok kendin zaman geçir hep bana bağlısın diyor. Arkadaşlarına gitmesindense yanımda içmesine izin vermeli miyim sizce?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…