• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kocamın başka kadın yanında olduğunu nasıl ispat ederim?

Ben kocasina asla hakli diyemem ama gercekten gecimsiz insanla evlilik cok zor.
O da bosanmamis birbirlerini kandirmislar yillar icinde.
Nasil ki baska bir kadin devreye girmis maymun gozunu acmis.
Yani defalarca polisler, ailelere atılan videolar, çocuklara kavga arasında baban bizi sevmiyorlar, avmlerde bile bile didiş didiş bir hayat. Bence bir yerde eninde sonunda biteceği belli. Böyle bir evliliğin devam etmesini istemesi bile çok tuhaf geliyor bana

Eziklemiyorum olanı söylüyorum. Hakkınızda fikir edinmek için ne zamandır yazdıklarınız fazla bile, farkında olmayabilirsiniz ama hayatınız hakkında çok detay verdiniz. Ailenizin içinde bekar, ekonomik özgürlüğü olmayan genç kız halinizden bile daha alt bir rütbedesiniz şu an, dişlilik böyle bir şey değil.
Bakın hala eleştirmekten başka bişey yapmıyorsunuz:) Belliki amacınız fayda değil.

Tamam cekismeli devam etsin.
Suan ofkenden burnunun ucunu goremiyorsun ama zamanla yorulacaksin.
Bak bu evlilikte okuduklarimdan yola cikarak tek suclu kocani gormuyorum.
Objektif olarak bakiyorum adamin aldatma disinda siz nasil davranmissaniz o da ayni o sekilde size iade etmis.
Sizin evliliginiz birbirinizde arinma, dinmeden ziyade birbirinizle kavganiz olmus.
Carpisip carpisip konfor alaninizdan cikmadikca her evlilik boyle degil mi zaten yanilgisiyla devam etmis ama adam ilgi alakayi baskasinda gorunce bosanma diye bir durumun varligini kabullenmis.
Surekli bu zamana kadar bana/bize yasattiklari diye yaziyorsun ama ben bu durumu muallak buluyorum.
Acikcasi bu evlilik suresince asiri gecimsiz, dominant ve fevri karakterli olusunuz esiniz tarafindan tolore edildikce siz kendi baskinliginizdan dolayi devam etti sanmissiniz ama oyle degil bu adam baska bir dali tutmadan bu evliligin ne denli sorunlu ve bitmesi gerektigi uzerinde dusunmemis sadece ve yillardir siz de bunun sagladigi konforla ara ara ipten dondurmus durmussunuz.
Uzgunum ama bu sefer olmamis iste adam da dis dunyayi farketmis.
Sen cocuklarim icin diyerek kendini kandirdigin evlilikten uyandirilmissin ve maalesef fazlaca ego sahibi olusun daha da fazla hatalar silsilesine yol aciyor.
Hadi adam suclu da sizin de bu evlilikte magdur taraf oldugunuz pek soylenemez.
Birbirinizin altini oyup suruncemede biraktiginiz evliliginiz aslinda karsilikli hatalar yuzunden biterken esiniz cogu erkek gibi araya bir de baska bir kadin serpistirmis.
Aslinda bitmis bir evlilik tek kusuru baska bir kadin.
Bunu kabullenmekle ise baslasan daha da rahat edeceksin.
Tamam durum tespiti güzel ben de biliyorum. Kabullenmek zor. Ben de tabii ki hatalar yaptım ama bunu kabullenmenin acısı daha zor, ömür boyu ben hata yaptım bu evliliğin bitmesine sebep oldum mu diyeyim? Hırsızın hiç mi suçu yok?

Tamam durum tespiti güzel ben de biliyorum. Kabullenmek zor. Ben de tabii ki hatalar yaptım ama bunu kabullenmenin acısı daha zor, ömür boyu ben hata yaptım bu evliliğin bitmesine sebep oldum mu diyeyim? Hırsızın hiç mi suçu yok?
Olanı kabul et önüne bak evladında da olma diyoruz işte
Bak hatalar yapıldı evlilik bitti. Şimdi de hatalar yapıp çocuklarını kaybetme

Elbette var ama sen ibreyi kendine dondurme konusunda maalesef dik burunlu oldugun icin uysal olmayi zayiflik, esine karsi kedi gibi olmayi eziklik saydin.
Eminim sana cok defa yapma demistir.
Bakti ki gelisme yok tutup bosanip gitmek yerine baska bir kadini hayatina alarak suzmelik etmis.
Oncelikle evlilikteki hatalarinizi didiserek devam ettirmeyi birakin, cocuklariniz var.
Kabullen diyoruz artik daha ne diyelim?
O koca olamamis sana sen de kadin olamamissin ona bu kadar degil mi olayin ozeti aslinda?

Kabul ediceniz. Önünüze bakıcanız. Unutcanız. Evlilik kazara öldürdüğünüz evlat değil, hep hatırlamak, vicdan azabından gebermek zorunda değilsiniz. Ama yok. Siz istemiyorsunuz. Unutmak, geride bırakmak, soğutmak istemiyorsunuz. İsteseydiniz yıllar önce bitmişti zaten. Siz acı verici de olsa bu bağ kopsun istemiyorsunuz. Bir şekilde devam etsin, tonla dezavantajına sıfır faydasına rağmen bitmesin istiyorsunuz.

Canım yanıyor anlayamıyor musunuz? Onun beni bırakmış olması, ilgilenmemesi, başkasına gidişi vb canım çok acıyor sakinleşemiyorum!
Takıntı olmuş, sürekli çaba sarfedip olmaması büyük takıntı yapmış. Bundan kurtulmak için profesyonel destek yanında gezmek yani dışarı çıkmak, alışveriş ve online oyun oynamanı tavsiye ederim. Oyun oynamak çok güzel kafa dağıtıyor. Boşanma davasını kaybedersin bu şekilde gidersen diyeceğim ama zaten olan olmuş. İşyerine attığın mail davadan önce mi sonra mı ? Bu önemli. Avm’de darp olayı yakın tarihte mi oldu? Bunları avukatına detaylandır. Yakın tarihse kamera kaydı isteyebilirsiniz, silmedilerse gönderirler. Madem anlaşmalı kabul etmez diyorsun, boşanma davasını kazanmaya odaklan en azından. Onlar daha tanık bildirecek, tanık yelpazeni geniş tutmaya çalış. iş arkadaşları mutlaka tanık olacak. Bu davayı kazanmak için boşanma davalarında çok deneyimli, zeki bir avukata ihtiyacın var. Doğru seçimi yapmışsındır diye düşünüyorum.

Kabul ediceniz. Önünüze bakıcanız. Unutcanız. Evlilik kazara öldürdüğünüz evlat değil, hep hatırlamak, vicdan azabından gebermek zorunda değilsiniz. Ama yok. Siz istemiyorsunuz. Unutmak, geride bırakmak, soğutmak istemiyorsunuz. İsteseydiniz yıllar önce bitmişti zaten. Siz acı verici de olsa bu bağ kopsun istemiyorsunuz. Bir şekilde devam etsin, tonla dezavantajına sıfır faydasına rağmen bitmesin istiyorsunuz.
Benim çevrem yok, arkadaşlarım hep uzakta, çocuklu, görüşemiyoruz. Sosyal çevrem sıfırlandı 2 çocuktan sonra. Geçen sene işten çıkarılınca işteki sosyal yaşamım da sıfırlandı, travma yaşadım özgüvenim sarsıldı eşim dalga geçti benimle yanımda olacağı yerde. Önümde tutunacak bir dal göremiyorum hani desem ki benim de sosyal çevrem var zaten takılır unuturum; yok. Kendime gelebileceğim ortamım yok ki, o kendine muhteşem ortamlar yaptı yıllar içinde ve kafası rahat. Ben Yıllar içinde depresyona girdim hiçbirşey yapmaya hevesim yok artık. Gezmiyoruz diye kavga ederdim; artık öyle mutsuzum ki hiçbir yere gitmek istemiyorum. Yani kısaca tutunacak dal bulan kendini kurtarıyor, benim tutunacak hiçbir dalım yok.

Benim çevrem yok, arkadaşlarım hep uzakta, çocuklu, görüşemiyoruz. Sosyal çevrem sıfırlandı 2 çocuktan sonra. Geçen sene işten çıkarılınca işteki sosyal yaşamım da sıfırlandı, travma yaşadım özgüvenim sarsıldı eşim dalga geçti benimle yanımda olacağı yerde. Önümde tutunacak bir dal göremiyorum hani desem ki benim de sosyal çevrem var zaten takılır unuturum; yok. Kendime gelebileceğim ortamım yok ki, o kendine muhteşem ortamlar yaptı yıllar içinde ve kafası rahat. Ben Yıllar içinde depresyona girdim hiçbirşey yapmaya hevesim yok artık. Gezmiyoruz diye kavga ederdim; artık öyle mutsuzum ki hiçbir yere gitmek istemiyorum. Yani kısaca tutunacak dal bulan kendini kurtarıyor, benim tutunacak hiçbir dalım yok.
Yapacağın en doğru karar anlaşmalıda evi alıp boşanmaktı. Sonrasında yalnız olduğun büyük şehir yerine çevrenin olduğu daha ufak şehirde ev alır bir düzen kurardın çocuklarınla.

Takıntı olmuş, sürekli çaba sarfedip olmaması büyük takıntı yapmış. Bundan kurtulmak için profesyonel destek yanında gezmek yani dışarı çıkmak, alışveriş ve online oyun oynamanı tavsiye ederim. Oyun oynamak çok güzel kafa dağıtıyor. Boşanma davasını kaybedersin bu şekilde gidersen diyeceğim ama zaten olan olmuş. İşyerine attığın mail davadan önce mi sonra mı ? Bu önemli. Avm’de darp olayı yakın tarihte mi oldu? Bunları avukatına detaylandır. Yakın tarihse kamera kaydı isteyebilirsiniz, silmedilerse gönderirler. Madem anlaşmalı kabul etmez diyorsun, boşanma davasını kazanmaya odaklan en azından. Onlar daha tanık bildirecek, tanık yelpazeni geniş tutmaya çalış. iş arkadaşları mutlaka tanık olacak. Bu davayı kazanmak için boşanma davalarında çok deneyimli, zeki bir avukata ihtiyacın var. Doğru seçimi yapmışsındır diye düşünüyorum.
Dava açmamıştı ama dava açıcam avukat tuttum seninle iletişime geçmiycem herşey bitti dedikten sonra attım. Avmde darp 9 ay oldu, 1,5 ay önce de gittiğimiz otelde bağırıp çağırdı ama darp yoktu, sözlü şiddet vardı. Tanık yelpazem de düşük; onun ailesi böyle olaylarda kenetlenip yalancı şahitlik dahi yapıyor; benim ailem “bizi bulaştırma şahit olmayız anlaş öyle boşan” kafasında. İyi olduğunu düşündüğüm bir avukat buldum iyi de para verdim inşallah kazanırım davayı.

Yapacağın en doğru karar anlaşmalıda evi alıp boşanmaktı. Sonrasında yalnız olduğun büyük şehir yerine çevrenin olduğu daha ufak şehirde ev alır bir düzen kurardın çocuklarınla.
Ev zaten benim; ondan gözüme gelmedi. Oğlumun bilim ve teknoloji imkanları istanbulda çok iyi, küçük şehire gitmek istesem de oğlum için gidemem sanırım imkanlarını baltalamak istemiyorum. Çevrem hiçbir yerde yok, 20 yıldır istanbuldayım ve işimden de çıkarılınca çevre falan kalmadı özgüvenim de düştü.

Dava açmamıştı ama dava açıcam avukat tuttum seninle iletişime geçmiycem herşey bitti dedikten sonra attım. Avmde darp 9 ay oldu, 1,5 ay önce de gittiğimiz otelde bağırıp çağırdı ama darp yoktu, sözlü şiddet vardı. Tanık yelpazem de düşük; onun ailesi böyle olaylarda kenetlenip yalancı şahitlik dahi yapıyor; benim ailem “bizi bulaştırma şahit olmayız anlaş öyle boşan” kafasında. İyi olduğunu düşündüğüm bir avukat buldum iyi de para verdim inşallah kazanırım davayı.
Bana fenalık geldi şuan ciddi anlamda sıkıntılı bir dava. Mecbur gelip tanıklık yapacak ailen, söyle yoksa çok yüklü para ödeyeceğim diye. Umarım avukat tuttum diye mesajda söylemiştir. Varsa mesajları kullanacaksınız mutlaka, silmesin diye ekran görüntülerini almış olmalısın. Şimdi mantıklı düşünemiyorsun, zaman geçtikçe, ayrılığı kabullendikçe anlaşalım diyeceksin büyük ihtimalle. Kendini ön plana koy, kendi iyiliğin için uğraşmalısın artık. Bırak koca derdini, hem davayı kaybedip, hem üstüne bir sürü para ödeme ihtimalin varsa, yemişim böyle sevgiyi demen şart.

Ev zaten benim; ondan gözüme gelmedi. Oğlumun bilim ve teknoloji imkanları istanbulda çok iyi, küçük şehire gitmek istesem de oğlum için gidemem sanırım imkanlarını baltalamak istemiyorum. Çevrem hiçbir yerde yok, 20 yıldır istanbuldayım ve işimden de çıkarılınca çevre falan kalmadı özgüvenim de düştü.
Aman çevre olurrr, benim de çok az çevrem vardı, karakter yapım yüzünden tabi. Herkese ısınamam, güvenemem. Bir kursa yazıl, mesela yemek kursu olabilir, başka mutlaka vardır ya büyükşehir diyorsun. Orda birsürü çevre yaparsın ya. Yeter ki güzel güzel konuş insanlarla, çekinme, fikrini belirt. Özgüvene gelince, böyle seni terkeden, istemeyen bir insanla didişerek asla yükselmez. İyice içine kapanacaksın. İstemesen bile hergün dışarı çık, ya mahallende gez, boş boş esnaf tezgahlarına bak. İstemeye istemeye zorla çıkart kendini. Zamanla açılacaksın. Evde otur otur ancak daha kötü olursun. Biryerde oturup kahve içmene gerek yok, öylesine yürü sokaklarda. Bu bile iyi gelecek kısa sürede silkelenip kendine geleceksin.

Bana fenalık geldi şuan ciddi anlamda sıkıntılı bir dava. Mecbur gelip tanıklık yapacak ailen, söyle yoksa çok yüklü para ödeyeceğim diye. Umarım avukat tuttum diye mesajda söylemiştir. Varsa mesajları kullanacaksınız mutlaka, silmesin diye ekran görüntülerini almış olmalısın. Şimdi mantıklı düşünemiyorsun, zaman geçtikçe, ayrılığı kabullendikçe anlaşalım diyeceksin büyük ihtimalle. Kendini ön plana koy, kendi iyiliğin için uğraşmalısın artık. Bırak koca derdini, hem davayı kaybedip, hem üstüne bir sürü para ödeme ihtimalin varsa, yemişim böyle sevgiyi demen şart.
Avukat tutmuş olması önemli mi ki? Her durumda beni küçük düşürdü diyor işte davada. Ayrılığı kabullenmem lazım öncelikle, kabullenemiyorum çünkü tutunacak dalım yok önümde. Kendimi çekip çıkaramıyorum. Akacak ortamım yok, kızlarla gün ortamım yok, Namuslu yaşadım benimle ilgilenen erkek yok, yani ben de isterdim boşver diyip gitmeyi.

Diğer şehirlerde de benzer imkanlar var. İstanbul’da yok sadece teknoloji imkanı. Taşınmasanız bile İstanbul’da çevre kurmak için iş aramak kurslara gitmek de bir seçenek.
İnanın evlendim iki şehir değiştirdim. Kendi çevremi baştan kurdum 35ten sonra. Siz de kurabilirsiniz. Sizin elinizde.
Yani böyle öfke içinde yalnız yaşamak da bir seçenek, evliliğim bittiğini kabul edip kendine yeni çevre bulmak da bir seçenek. Mesleğinizle alakalı iş arayın, bu arada o mesleğe paralel kurslar da bulabilirsiniz. Hatta bence biraz sanat atölyelerine workshopları araştırın. Kendiniz için bir şeyler yapmaya çalışın. Gerçekten iyi durumda değilsiniz. Eski kocaya olan öfkeyle hayatta tutunmayın bir hobi bulup kendinize başka meşgaleler arayın

Avukat tutmuş olması önemli mi ki? Her durumda beni küçük düşürdü diyor işte davada. Ayrılığı kabullenmem lazım öncelikle, kabullenemiyorum çünkü tutunacak dalım yok önümde. Kendimi çekip çıkaramıyorum. Akacak ortamım yok, kızlarla gün ortamım yok, Namuslu yaşadım benimle ilgilenen erkek yok, yani ben de isterdim boşver diyip gitmeyi.
İşte bu mesela yanlış bir tavır. Hayatı eşe yada çocuklara endekslemek namuslu yaşamak değil ki. Adamın maddi imkanı varken bakıcı bulup siz de bir hobi edinseniz çevreniz olurdu. Ben 32yaşında hamileyken hiç çevremin kalmadığı memleketime döndüm. Kurslar, komşular, çocukların arkadaşlarının anneleri derken bir çevre kurdum. Arada gidip birileriyle sohbet etmek de insana iyi gelir. Ben de çevre kurmasam eminim eşime sarardım. Biraz kendinize iyi gelecek bir şeyler bulun

Şuan çevreyi boş ver.
Benim de çok çevrem yok ama kendimce kendimi mutlu edecek şeylere odaklanıyorum.
Sinemaya gidiyorum, alışveriş yapıyorum, geziyorum.
Hava alıyorum iyi geliyor.
Bak aşırı takıntı sadece ama sadece kendine zarar.
Çocuklar da bu durumu gördükçe babalarına yanaşacaklar yapma.
Huzur neredeyse çocuklar oradadır.
Babam küçükken keşke eve gelmese derdim çünkü mutsuz, kaos dolu, egolu, sinirli, terör estiren bir adamdı.
Annelerini mutsuz gören çocuklar mutluluk neredeyse oraya yönelir.
Diğer kadının suan gösterecegi en ufak ilgi ve tebessüm de o huzuru tetikleyecek bu sefer toptan çıldıracaksın.
Sakin ol.

Back
X