• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kocamın başka kadın yanında olduğunu nasıl ispat ederim?

Benim çevrem yok, arkadaşlarım hep uzakta, çocuklu, görüşemiyoruz. Sosyal çevrem sıfırlandı 2 çocuktan sonra. Geçen sene işten çıkarılınca işteki sosyal yaşamım da sıfırlandı, travma yaşadım özgüvenim sarsıldı eşim dalga geçti benimle yanımda olacağı yerde. Önümde tutunacak bir dal göremiyorum hani desem ki benim de sosyal çevrem var zaten takılır unuturum; yok. Kendime gelebileceğim ortamım yok ki, o kendine muhteşem ortamlar yaptı yıllar içinde ve kafası rahat. Ben Yıllar içinde depresyona girdim hiçbirşey yapmaya hevesim yok artık. Gezmiyoruz diye kavga ederdim; artık öyle mutsuzum ki hiçbir yere gitmek istemiyorum. Yani kısaca tutunacak dal bulan kendini kurtarıyor, benim tutunacak hiçbir dalım yok.
Bu durumunuza alternatif değil yaşadığınız evliliğimsi şey. Sürekli itilip kakıldığınız, uzaklaştırıldığınız, görülmediğiniz, aynı çatı altında varlık içinde yokluğa maruz bırakıldığınız hayat asosyal yalnız hayata karşı daha tercih edilebilir değil. Sizin herşeye rağmen eş olabildiğiniz bir evlilik yoktu, görevlerini yerine getiren, zaman zaman iyi yerinden kalkmışsa içinizi açabildiğiniz bir koca yoktu ki iki tane kırığına da göz yumasınız. Artık sevmiyorsunuz bile, tek duyduğunuz öfke ve hırs. Birden dünyanın en aşık adamı olsa gelse bu sefer yine mutlu olmayacaksınız. Sizin olayınız adam değil, evlilik.

Avukat tutmuş olması önemli mi ki? Her durumda beni küçük düşürdü diyor işte davada. Ayrılığı kabullenmem lazım öncelikle, kabullenemiyorum çünkü tutunacak dalım yok önümde. Kendimi çekip çıkaramıyorum. Akacak ortamım yok, kızlarla gün ortamım yok, Namuslu yaşadım benimle ilgilenen erkek yok, yani ben de isterdim boşver diyip gitmeyi.
Ya önemli, sen avukatına söyle, mesaj attıysa önemli tabi. Bu mesajla, maili nötr hale çevirmek için kullanacak. Zaten cevap dilekçende yazacaktır avukat, çevirecek durumu tersine. Nasıl olacak diye açıklamıyorum , avukatın var sonuçta, o bilir işini. Yazılı delil zaten, ben mail atmadım diyecek halin yok.
Ama yani çok emek isteyen bir dava, avukatın ne derse öyle hareket et, mesaj atma, arama, çocukları babadan uzaklaştırmaya çalışma. Çocuklara karşı fazla diktatör olma, dışarı çıkar, gezdir, evde film gecesi yapın mesela mısır patlat. Sevdikleri şeyleri yapın, oğlun futbol seviyorsa maça götür, basketbol seviyorsa bunun maçına götür gibi gibi. Yoksa çocuklar elinden gidebilir. Sen artık kocayı bırak silkelen, acil önlemler alman gereken durumdasın.

Ya önemli, sen avukatına söyle, mesaj attıysa önemli tabi. Bu mesajla, maili nötr hale çevirmek için kullanacak. Zaten cevap dilekçende yazacaktır avukat, çevirecek durumu tersine. Nasıl olacak diye açıklamıyorum , avukatın var sonuçta, o bilir işini. Yazılı delil zaten, ben mail atmadım diyecek halin yok.
Ama yani çok emek isteyen bir dava, avukatın ne derse öyle hareket et, mesaj atma, arama, çocukları babadan uzaklaştırmaya çalışma. Çocuklara karşı fazla diktatör olma, dışarı çıkar, gezdir, evde film gecesi yapın mesela mısır patlat. Sevdikleri şeyleri yapın, oğlun futbol seviyorsa maça götür, basketbol seviyorsa bunun maçına götür gibi gibi. Yoksa çocuklar elinden gidebilir. Sen artık kocayı bırak silkelen, acil önlemler alman gereken durumdasın.
Konu sahibi mutlak butlan avukat.
Sen onun sözlerini dikkate al ondan.
Bin tane benzer dava görmüştür sana acil önlem alman lazım diyorsa al. Sakinleş ve avukatınla paralel ilerle

Avukat tutmuş olması önemli mi ki? Her durumda beni küçük düşürdü diyor işte davada. Ayrılığı kabullenmem lazım öncelikle, kabullenemiyorum çünkü tutunacak dalım yok önümde. Kendimi çekip çıkaramıyorum. Akacak ortamım yok, kızlarla gün ortamım yok, Namuslu yaşadım benimle ilgilenen erkek yok, yani ben de isterdim boşver diyip gitmeyi.
Kendinizi çekip çıkarabileceğiniz bir zemin yok. Kaymış o zemin. Siz havada kalmışsınız. Kanatlarınızın gücünü belki zemin kaydığı yerden yine altıma gelir diye sabit durmak için harcıyosunuz.

Konu sahibi mutlak butlan avukat.
Sen onun sözlerini dikkate al ondan.
Bin tane benzer dava görmüştür sana acil önlem alman lazım diyorsa al. Sakinleş ve avukatınla paralel ilerle
Ya söylesenize baştan avukat olduğunu 🥲 Hiç mesaj atmıyorum 1,5 aydır, o bana çocukları görmek istiyorum diyince cevap yazdım sadece biraz zorluk çıkardım; karakoldan gelip çocukları alırım dedi. Haftada 1 görüşmelerine müsaade ettim. Haftasonları kursuna götürüyorum hep gezdiriyorum, oğlumun istediği doğum günü hediyesini aldım mutlu oldu. Mısır patlatıyorum akşamları tablette takılıyor. Eşim hep avukatla beraber attığı mesajlarda “çocuklarla ilgilenmek için arka sokakta ev tuttum, senin uygun gördüğün gün ve saatlerde programınızı bozmadan çocukların her ihtiyacına koşmak istiyorum” yazmış. Falan filan adam her zaman el iyisiydi zaten; şimdi de avukatla muhteşem adammış rolü yapıyor. 9 ay önce de evden gidip başka bir avukat tutmuştu; haftalarca asla dönmiycem dava açıcam avukatımla görüş diye beni engellemiş sadece avukatıyla muhattap etmişti. Ben dönmesi için çok yalvarmıştım en sonunda kabullenmiştim peki demiştim. Sonra bir anda bir gece ağlayarak eve döndü ben sana çok haksızlıklar etmişim beni affet. Senin çok canını yakmışım anlayamamışım kalbini kırmışım, bu avukatlık süreciyle seni çok yıpratmışım affet demişti hop diye affetmiştim. Bunu da kullanmayı düşünüyorum davada duygularımı güvenimi altüst etti çelişkili davranışlarıyla diye.

Bakın hala eleştirmekten başka bişey yapmıyorsunuz:) Belliki amacınız fayda değil.
Hanımefendi konularınızı ilgiyle takip ettim yazılan birçok mesajı, sizin cevaplarınızı okudum. İnsanlar daha boşanma yokken eşim benimle sadece çocuklar için iletişim kuruyor diye konu açtığınızdan itibaren birçok şey yazdılar her adımda şunu yap, şöyle davran diye. Hiç birini yapmadınız herşeye itiraz ettiniz duygularınız gözünüzü kör etti, hala bile bunu yapma dedik yaptın senin zararına diyene iyi ki yaptım diyorsunuz. Şimdi de verilecek tavsiye kalmadı ne desinler şimdi ne yap desinler. Olabildiğince güçlü delillerle karşı dilekçenizi hazırlayacak, avukatın sözünden çıkmayacak, sakin kalıp sadece kendinizle ve çocuklarınızla ilgileneceksiniz.
Hayata çok çarpık bir yerden bakıyorsunuz, hatta bence bütünlüklü bir bakış açınız da yok, öfkeyle, acıyla hareket edip sonra yaptıklarınızı bir mantığa oturtarak savunmaya çalışıyorsunuz, her eleştiriye farklı bir perspektiften cevap veriyorsunuz.
Neyse amacım sizi daha fazla eleştirmek değil, lütfen kendinize değer verin ve kendinizin ve çocuklarınızın çıkarına olacak şekilde hareket edin, geri kalan herşeyi boşverin.
Eşiniz bedel ödesin istiyorsunuz da bu adamın ödeyeceği tek bedel maddi olabilir, alabileceklerinizi alın, onun dışında sosyal ya da duygusal olarak adama bir etkiniz yok bunu kabullenin ve ona zarar vermesi umuduyla sizi zora sokacak hamleler yapmayın. Adam için siz yok hükmündesiniz, bunu söylemek benim için bile acı, sizi nasıl eziyordur tahmin etmeye çalışıyorum ve bu duruma yıllardır nasıl katlandığınızı inanın anlayamıyorum. Hiçbir maddi olanak, evli olmak gibi bir sosyal statü, başkalarının gözünde evli mutlu insan olmak hatta çocuklarımın her gün babası ile baba evlat ilişkisi yaşıyor olması bile beni sizin yaşadığınız aşağılanmanın içinde o adamla aynı çatı altında tutamazdı. Sizi de tutamamış esasında yaşadığınız aşağılanmanın etkisiyle huysuz geçimsiz dürtüsel bir insan olmuşsunuz evliliğiniz öyle devam etmiş.
Boşanınca bunların değişeceğini, çok daha sakin, tutarlı, olgun ve neşeli bir insana dönüşeceğinizi düşünüyorum.
Çocuklarınız için yapabileceğim birşey yok babaları gözlerini boyayacak ve onlar da gidecekler gideni zorla tutamam demeniz çok acımasızca, yapmayın bunu. Zorla değil, anne şefkatiyle, sevgiyle, güzellikle çocuklarınızı yanınızda tutabilirsiniz. Gözünü boyamak dediğiniz de hakkıyla babalık yapmak, velayeti almak için bile yapsa sebebi önemli değil, çocuklarınıza yapması gereken babalığı yapacak mı, yapacak siz buna bakın, buna sevinin.
Bırakın şu adamı salın gitsin dehşetle okuyorum hala gelse kabul ederim severek evlendiğim kocam diyorsunuz. Yahu severek bilmeden kendinize dikenli bir kazak alsanız her gün canım kazağım beni kesiyor kanatıyor ama severek aldım diye her gün giyecek misiniz deli misiniz adam size koca değil işte kocalık eşlik bu değil. Bir zamanlar bir hata yapıp sevmişsiniz bırakın şimdi kim severse sevsin sizin için süpürüp çöpe attığınız tozdan daha değersiz olmalı yaptıklarıyla. Tozdan intikam almaya, bedel ödetmeye çalışır mısınız, aman tozutup da bir de nefes darlığı yaşamayayım diye dikkatle yavaşça sakince klozete döker sifonu çekersiniz. Lütfen şu boşanma aşamasında da sakin, yavaş ve dikkatli olun, çocuklarınızla huzurunuza odaklanın bakın herşey nasıl da yoluna girecek.

Gerçekten ne biçim insansınız anlayamıyorum. Modum düşük olsa “sünepe”, modum yüksek olsa “sönümlenecek depresyona gireceksiniz”. Dilerim kınadığınız başınıza gelir.
Herhangi bir şeyi kınamadım yazdıklarımı tekrar okuyun :) halinize üzüldüm ve çocuklar için en sağlıklı şekilde bitmesi için dua ettim . Hanımefendi şuanda öyle bir durumdasınız ki burda size sizin duymak istemediğiniz şeyleri yazan herkese beddualar ediyorsunuz bu hiç hoş değil . Şuanda karar verdiğiniz şeyler hiç sağlıklı durmuyor çünkü maalesef ortada bu süreçten etkilenen 2 evlat mevcut dünyadaki hiçbir çocuk hak etmiyor bu durumu. Anne babası boşanan değil anne babası birbirine düşman olup sürekli savaş halinde olan çocuklar maalesef hayatları boyunca bunun bedelini ödeyen taraf oluyor mesleğim gereği anne babası ayrı veya evde kavga eden çiftlerin çocukları ile karşılaştım okuttum onları ne zaman bir çocuk sorunlu davranış gösterse maalesef aile kaynaklı olduğu ortaya çıkıyor ve çok üzülüyorum. Benim de evliliğin de sorunlar oldu ama çocuğa yansımasına izin vermedik belli başlı sorunlar aşıldı ve hayatımıza daha güzel şekilde devam ettik çok şükür. Niyetimiz intikam almak savaş başlatmak değildi her iki tarafında bu yönde bir etkisi olmadı insanın başına herşey gelebilir boşanabilir ayrılabilir yeniden evlenebilir tüm bunlar biz insanlar için ama en önemlisi bu süreçler yaşanırken kişinin sağduyusunu kaybetmeden mantıklı ve sürdürülebilir kararlar almasıdır . Ayrıca sevgi bağı olmadıktan sonra bu işler çok zor .10 yıl Sevilmeyi beklemek çok zor olsa gerek dilerim gerçek sevgiyle tanışırsınız .

Birdenbire olmaz bu saydıklarınız . Ortamlar arkadaşlar çevre hepsi zamanla olacak siz de hep aynı kalmaz değişirseniz zaten zamanla ihtiyaçlarınız beklentileriniz değişecek ama kendinize izin vermeniz pencerenizi değiştirmeniz gerekiyor namuslu yaşamak kavramınız sizi sevgisiz bir evliliğe mahkum etmiş ne güzel demişsiniz tutunacak dal arıyorum diye o dal yine sizsiniz sizi sizden başka kimse ayağa kaldıramaz . Sizi bir akrabama benzettim inanın öyle benzer şeyler yazmışsınız ki o da kabullenmedi o da aynı sizin gibi yapıyordu ve eşi tekrar tekrar döndü onu her defasında herkes herşeyi unuttu ve devam ettiler şuanda adamın birkaç evi var canı istediğinde geliyor istemediğinde telefonu bile açmıyor kadınsa her zaman ona bağlı yaşıyor kızı bu durumlara dayanamadı üniversitesini kazanıp gitti ve mesafeli davranıyor oğlu ise anne bana sen kız bul ben senin istediğin kişi ile evleneceğim yeterki sen üzülme diyor bu durumu gören hiçkimse de bu oğlanla evlenmek istemiyor kısacası bana başka evde kız çekip gitti kadın ve oğlu aynı evde yaşıyor ama oğlan kendine bir hayat kuramıyor annesinden kopamıyor çünkü çocukken çok fazla kavgaya maruz kaldı annesi üzülmesin diye yanında yaşıyor.

Benim çevrem yok, arkadaşlarım hep uzakta, çocuklu, görüşemiyoruz. Sosyal çevrem sıfırlandı 2 çocuktan sonra. Geçen sene işten çıkarılınca işteki sosyal yaşamım da sıfırlandı, travma yaşadım özgüvenim sarsıldı eşim dalga geçti benimle yanımda olacağı yerde. Önümde tutunacak bir dal göremiyorum hani desem ki benim de sosyal çevrem var zaten takılır unuturum; yok. Kendime gelebileceğim ortamım yok ki, o kendine muhteşem ortamlar yaptı yıllar içinde ve kafası rahat. Ben Yıllar içinde depresyona girdim hiçbirşey yapmaya hevesim yok artık. Gezmiyoruz diye kavga ederdim; artık öyle mutsuzum ki hiçbir yere gitmek istemiyorum. Yani kısaca tutunacak dal bulan kendini kurtarıyor, benim tutunacak hiçbir dalım yok.
Bunları bu adamın yardımıyla mı yapacaksınız da yok zinhar gidemez diyorsunuz? O mu size çevre yapacak, arkadaş bulacak? Ya genç kızlığınızdaki mahalle arkadaşları, ya okul üniversite zamanlarından, ya iş hayatından ya da çocukların okulu veliler aracılığıyla olur çevre. Benim de var iki çocuk ve çoğu arkadaşlarının annelerini tanıyorum görüşüyorum. Kocam mı tanıştırdı beni, hayır okulda konuşa konuşa ilerlettik. O gitti ben kaldım o yaptı ben yapmadım, o başardı ben başarmadım... Hepsini bu adam mı yaptı size, arkadaşlarınla görüşemezsin mi dedi, evden çıkmayı mı yasakladı?

Kimseyle geçinemiyorsunuz burada bile tanımadığınız kişilere kahır beddua ediyorsunuz. Ya benim dediğim dedik ya da sinir krizi. Hem yasal hem psikolojik yardım alan birinde ilerleme olur, sakinleşir mantığını devreye sokmaya başlar. Siz iki adım ileri bir adım geri. Gerçek ortamda olsak çil yavrusu gibi kaçışırız sizden. Kimse size bu kadar yardım etmez uğraşmaz, kıymet bilmiyorsunuz. Ana babanız bile aman bize dokunma diyor. Siz bu adama acı dert keder veremezsiniz niye anlamıyorsunuz? Gayet düzenini kurmuş yeni hayatına adapte olmuş, gemi ayrılmış limandan ama siz denize atlayıp geri çekme ya da batırma hayalindesiniz . Hala onu nasıl yapayım bunu nasıl yapayım... Yazmaktan bıktık, avukatlarınız görüşecek, çocukları alma görüşme vakitleri olacak, kuruşuna kadar masraflarını karşılayacak, herkes evinde kendi özel hayatını yaşayacak. Burası benim muhitim alışverişini başka yerde yap karşılaşmak istemiyorum diyeceksiniz. Yapacağınız her agresif hareket size çok ters geri dönüyor.

Giderlerse gitsinler ne demek, çocukları annelerinden mahrum mu bırakacaksınız? Kendi yükünüzü onlara mı yükleyeceksiniz. Ne günahları suçları var, sizin histeri krizlerinize şahit olmaları yetmiyor bir de huzur aradıkları için ötelenecekler. Ben böyleyim, işinize gelirse kalın işinize gelmezse yallah kapı orada mı yapacaksınız?

Bunları bu adamın yardımıyla mı yapacaksınız da yok zinhar gidemez diyorsunuz? O mu size çevre yapacak, arkadaş bulacak? Ya genç kızlığınızdaki mahalle arkadaşları, ya okul üniversite zamanlarından, ya iş hayatından ya da çocukların okulu veliler aracılığıyla olur çevre. Benim de var iki çocuk ve çoğu arkadaşlarının annelerini tanıyorum görüşüyorum. Kocam mı tanıştırdı beni, hayır okulda konuşa konuşa ilerlettik. O gitti ben kaldım o yaptı ben yapmadım, o başardı ben başarmadım... Hepsini bu adam mı yaptı size, arkadaşlarınla görüşemezsin mi dedi, evden çıkmayı mı yasakladı?

Kimseyle geçinemiyorsunuz burada bile tanımadığınız kişilere kahır beddua ediyorsunuz. Ya benim dediğim dedik ya da sinir krizi. Hem yasal hem psikolojik yardım alan birinde ilerleme olur, sakinleşir mantığını devreye sokmaya başlar. Siz iki adım ileri bir adım geri. Gerçek ortamda olsak çil yavrusu gibi kaçışırız sizden. Kimse size bu kadar yardım etmez uğraşmaz, kıymet bilmiyorsunuz. Ana babanız bile aman bize dokunma diyor. Siz bu adama acı dert keder veremezsiniz niye anlamıyorsunuz? Gayet düzenini kurmuş yeni hayatına adapte olmuş, gemi ayrılmış limandan ama siz denize atlayıp geri çekme ya da batırma hayalindesiniz . Hala onu nasıl yapayım bunu nasıl yapayım... Yazmaktan bıktık, avukatlarınız görüşecek, çocukları alma görüşme vakitleri olacak, kuruşuna kadar masraflarını karşılayacak, herkes evinde kendi özel hayatını yaşayacak. Burası benim muhitim alışverişini başka yerde yap karşılaşmak istemiyorum diyeceksiniz. Yapacağınız her agresif hareket size çok ters geri dönüyor.

Giderlerse gitsinler ne demek, çocukları annelerinden mahrum mu bırakacaksınız? Kendi yükünüzü onlara mı yükleyeceksiniz. Ne günahları suçları var, sizin histeri krizlerinize şahit olmaları yetmiyor bir de huzur aradıkları için ötelenecekler. Ben böyleyim, işinize gelirse kalın işinize gelmezse yallah kapı orada mı yapacaksınız?
Yıllarca gözü kulağı aklı fikri adama verdiği için bu hale gelmiş heralde, etrafta pek kimse kalmamış, aile bile kokmuyo bulaşmıyo, gelme sebepleri çocuk. Bu takıntı birçok güzel huyunu sökmüş götürmüş haberi yok.

Yıllarca gözü kulağı aklı fikri adama verdiği için bu hale gelmiş heralde, etrafta pek kimse kalmamış, aile bile kokmuyo bulaşmıyo, gelme sebepleri çocuk. Bu takıntı birçok güzel huyunu sökmüş götürmüş haberi yok.
Kiraz'ın çocuklu hali. O da "boşanamam, ailesiyle arka sokakta oturuyor bir şey yapar diye korkuyorum" diyordu. Adam bir an önce boşanıp eşyalarını toplayıp gitsin diye koli getirmişti. Düne kadar düzgün evlilik sevgi saygı vardı da bugün yatakta yakalamış gibi. Bir anda şok olur kabullenemez hazmedemezsin ama yıllardır yüzüne bakmayan ilgilenmeyen, insan eş yerine koymayan adamdan soğursun, içinde bir şeyler azalır biter. Bu sevgi falan değil, tedavi gereken bir hastalık.

İlk gittiğinde boşanıyorum ben avukat tuttum dediğinde gönderdim. Hemen arka sokağımda olmasını kaldıramıyorum markette yolda vb karşılaşacak olmak, öfkeme hakim olamayacak olmam, onu sevgilisiyle vb görecek olmak, gidip evini basma olay çıkarma potansiyelim derken bu kadar yakında olmasını istemiyorum. Yani bunca şey yaşamışız canım çok yanıyor hemen dibimde olması iyi birşey mi? Olmaz, mantıken de uygun değil, beni kışkırtmak ve çocukları almak için yapıyor bunu.
Sizin de sevgiliniz olur. Siz de devam edersiniz hayatınıza. Bakın o sevgilisiyle görürüm diye düşünmeyip arka sokaktan ev tutuyor. Siz de düşünmeyin. Siz bu adamın ne olduğunu biliyorsunuz, yeni gelene acımanız lazım.

Yazdıklarınızı okudum ama sizi anlayamadım. Bence siz bu adamı takıntı haline getirmişsiniz. On yıldır evlisiniz ve adam yıllardır ortalıkta yok, kocalığa dair yaptığı bir şey yok. İnsan olayın içindeyken, psikolojik olarak sisli bir durumda olur. Ama daha sonra ara ara hiç mi aklınıza gelmedi yani bu adam nerede, kimlerle ne yapıyor diye. Yoksa yine benle kalsın da ne olursa olsun kafasında mıydınız? Belki yuvanızı dağıtmak, düzeninizden olmak istemediniz ama yıllar içerisinde şüphelenmişsinizdir. Adam zaten olayları karartan veya saklayan biri değil, gözünüzün içine baka baka yapmış. Yanında olduğu kadın muhtemelen ilk değil.
Yani krizlere girmek için biraz geç değil mi? Bu tepkileri yıllar içinde vermeniz gerekiyordu ama bence adamın sizi sevip sevmemesini çok önemsemiyorsunuz. Ya da batık maliyet peşindesiniz. On yıl boşuna geçince, bununla yüzleşmek yerine devam etmek istiyorsunuz. Bu duruma gelen hiçbir ilişki düzelmez ama. Adam gelse bile aldatılmaya devam edileceksiniz.

Diğer yanıtlarınızdan da az çok karakteriniz belli oluyor. Eşinize yaptıklarında hak vermiyorum asla ama 38 yaşında bir kadın olarak hayata bakış açınız çok saplantılı ve tek odaklı olmuş. Dullara lafınız var, kedili teyzelere var, aşırı namuslunuz, kocanızdan başka kimseye gözünüz görmemiş vs. Bunları geçin. Yaklaşık 12-13 yaşından itibaren erkeklerle platonik aşk, ilişki, evlilik yaşamış biri olarak, erkeklerin hep aynı işlediğini söylebilirim. Erkeklerde ilişki bitirebilme kabiliyeti yoktur ve hayatı hep garanticilik kavramı üzerinden yaşarlar. Kadınlar böyle değildir. Bir kadın başkasına aşık olunca mevcut sevgilisi ve kocası ona yük gelir, bir çöp gibi davranır karşısındaki erkeğe. Erkekler ise başka bir kadının yanından bile gelse, karısı boşanmaya kalkınca ne oluyoruz der. Ama bu davranış sevdikleri anlamına da gelmez. Düşündüğümde hiçbir ilişkimi karşımdaki erkeğin bitirdiğini hatırlamam. Olaylar toksik boyuta da gitse, adamla aylarca görüşmesek bile inatla ve ısrarla ayrılmamak için diretirlerdi. Muhtemelen eşinizde bundan dolayı sizden ayrılmadan kendi ikinci hayatını özgürce sürdü. Diğer namuslu kısmını da hiç anlamadım. On yıl eve uğramayan adamı hayatının odak noktası yapıp doğru mu? Ben evlilik içi sadakate inanan biriyim ama dünyada yeri doldurulamayacak insan olduğunu da düşünmüyorum. Evlilik içi kimse arayışta olmasın tabii ama bu tür yaklaşımlarda sizin kocanız tarzı erkek ve kadınlarda asla işe yaramaz. Ben kendimi ona adadım kafasından çıkın. Kendinize bir hayat inşa etmek zorundasınız ama bu size zor geldiği için sizi hiç umursamayan bir koca peşinde hem çocuklarınızı hem kendinizi heba ediyorsunuz.

Madem karsi taraf bu kadar aceleci davraniyosa lehinize cevirin.isteklerinizi söyleyin.Kabul ederlerse hic ugrasmadan yolunuza bakarsiniz zaten eninde sonunda bitcek.Avukatinda ikidebir arayip diretmeside cok garip.bunu bi avukat yaparmi orasinida anlamadim.Hatta gidin ikisi hakkindada sikayetci olun rahatsiz ediyolar diye.Cunku bi avukat bu sekilde sizi arayip surekli rahatsiz edemez zaten eşine sorar anlasmalimi olcak cekismeli diye.eşinin cevabi karsisinda haraket eder.Eger siz anlasmaya yanasmiyosaniz cekismeli acar hic karsi tarafla muhattap bile olmaz benim bildiğim.Acaba sizi suclayacak yada alacak biseyi olmadigi icin ugrasmamak adinami bu kadar ısrarcılar.cunku ev size aitti karıştırmiyosam.

Back
X