Bakın hala eleştirmekten başka bişey yapmıyorsunuz:) Belliki amacınız fayda değil.
Hanımefendi konularınızı ilgiyle takip ettim yazılan birçok mesajı, sizin cevaplarınızı okudum. İnsanlar daha boşanma yokken eşim benimle sadece çocuklar için iletişim kuruyor diye konu açtığınızdan itibaren birçok şey yazdılar her adımda şunu yap, şöyle davran diye. Hiç birini yapmadınız herşeye itiraz ettiniz duygularınız gözünüzü kör etti, hala bile bunu yapma dedik yaptın senin zararına diyene iyi ki yaptım diyorsunuz. Şimdi de verilecek tavsiye kalmadı ne desinler şimdi ne yap desinler. Olabildiğince güçlü delillerle karşı dilekçenizi hazırlayacak, avukatın sözünden çıkmayacak, sakin kalıp sadece kendinizle ve çocuklarınızla ilgileneceksiniz.
Hayata çok çarpık bir yerden bakıyorsunuz, hatta bence bütünlüklü bir bakış açınız da yok, öfkeyle, acıyla hareket edip sonra yaptıklarınızı bir mantığa oturtarak savunmaya çalışıyorsunuz, her eleştiriye farklı bir perspektiften cevap veriyorsunuz.
Neyse amacım sizi daha fazla eleştirmek değil, lütfen kendinize değer verin ve kendinizin ve çocuklarınızın çıkarına olacak şekilde hareket edin, geri kalan herşeyi boşverin.
Eşiniz bedel ödesin istiyorsunuz da bu adamın ödeyeceği tek bedel maddi olabilir, alabileceklerinizi alın, onun dışında sosyal ya da duygusal olarak adama bir etkiniz yok bunu kabullenin ve ona zarar vermesi umuduyla sizi zora sokacak hamleler yapmayın. Adam için siz yok hükmündesiniz, bunu söylemek benim için bile acı, sizi nasıl eziyordur tahmin etmeye çalışıyorum ve bu duruma yıllardır nasıl katlandığınızı inanın anlayamıyorum. Hiçbir maddi olanak, evli olmak gibi bir sosyal statü, başkalarının gözünde evli mutlu insan olmak hatta çocuklarımın her gün babası ile baba evlat ilişkisi yaşıyor olması bile beni sizin yaşadığınız aşağılanmanın içinde o adamla aynı çatı altında tutamazdı. Sizi de tutamamış esasında yaşadığınız aşağılanmanın etkisiyle huysuz geçimsiz dürtüsel bir insan olmuşsunuz evliliğiniz öyle devam etmiş.
Boşanınca bunların değişeceğini, çok daha sakin, tutarlı, olgun ve neşeli bir insana dönüşeceğinizi düşünüyorum.
Çocuklarınız için yapabileceğim birşey yok babaları gözlerini boyayacak ve onlar da gidecekler gideni zorla tutamam demeniz çok acımasızca, yapmayın bunu. Zorla değil, anne şefkatiyle, sevgiyle, güzellikle çocuklarınızı yanınızda tutabilirsiniz. Gözünü boyamak dediğiniz de hakkıyla babalık yapmak, velayeti almak için bile yapsa sebebi önemli değil, çocuklarınıza yapması gereken babalığı yapacak mı, yapacak siz buna bakın, buna sevinin.
Bırakın şu adamı salın gitsin dehşetle okuyorum hala gelse kabul ederim severek evlendiğim kocam diyorsunuz. Yahu severek bilmeden kendinize dikenli bir kazak alsanız her gün canım kazağım beni kesiyor kanatıyor ama severek aldım diye her gün giyecek misiniz deli misiniz adam size koca değil işte kocalık eşlik bu değil. Bir zamanlar bir hata yapıp sevmişsiniz bırakın şimdi kim severse sevsin sizin için süpürüp çöpe attığınız tozdan daha değersiz olmalı yaptıklarıyla. Tozdan intikam almaya, bedel ödetmeye çalışır mısınız, aman tozutup da bir de nefes darlığı yaşamayayım diye dikkatle yavaşça sakince klozete döker sifonu çekersiniz. Lütfen şu boşanma aşamasında da sakin, yavaş ve dikkatli olun, çocuklarınızla huzurunuza odaklanın bakın herşey nasıl da yoluna girecek.