Siz yüceltseniz ne yüceltmeseniz ne, eşinizin umrunda olmayacak. Çekişmeli boşandığınız için dert ettiğini bile sanmıyorum. Dert edenler hemen evlenmeyi düşünenler. Onlar evliyken buluyor birini, boşanmak için gün sayıyor, onlara dert oluyor. Ev var, araba var, birikmiş para var madem ailenize çekin resti beni bunaltmayın diye.
Ben boşandım, kimse bana karışamadı ne boşanırken, ne sonrasında. Herkesin kapısı ayrı, sizden bana bakın demiyorum, para istemiyorum, siz de kendi hayatınıza bakın dedim geçtim. Hatta boşanırken ailemle uğraşmamak için söylemedim bile boşanacağımı, boşandım öyle söyledim. Ben sizde pek öyle ayakları üzerinde duran bir kadın imajı almadım. Umarım öyledir. Ayrıca duygusal bağımlılık çok zordur. Sizde bu var. Dava açana kadar düzelir, geri döner diye umut etmişsiniz. Mental hem maddi anlamda güçlü olmak gerekli çekişmeli boşanma için. Yıllarca baktım bu davalara, en sonunda ne zaman bitecek diyen hep kadınlar oldu. Gerçekten hiç ne zaman boşanacağım, yıllardır sürünüyorum diyen bir erkeğe denk gelmedim. Gerçekten umurlarında değil. Tek istisnası hemen evlenmeyi planlayanlar. Onlar da hemen evlenemeyince, birlikte oldukları kadınla olup diğer yandan bekar hayatlarını yaşamaya devam ediyorlar. Hatta çocuklardan da boşanıyorlar. Olan sizin zamanınıza, toparlanmanıza olacak bunu anlatmaya çalışıyor insanlar. Madem elinizde maddi imkan var, ondan da alın keyfinize bakın. Gezin, yiyin, için kafanızı dağıtmak için hobiler edinin. Kendinize mis gibi hayat kurun. 10 yılınızı çalmış biri için 1 gün bile kaybetmeyin. Belki sever sevilirsiniz, çok mutlu eden biri çıkar karşınıza. Mutsuz bir evlilikten sonra boşanma ikinci doğum gibi geliyor. Zaten hırs, kin, öfke bittikten sonra ben kendime ne yapmışım diyeceksiniz. Eğer anlaşmalı boşanmıyorsa, hakkınızı vermiyorsa, hatta sizdeki mala göz diktiyse çekişmeli mantıklı tabi. Yoksa insanlıktan anlamayan biriyle zaman kaybetmeye değmez.