• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kocamın başka kadın yanında olduğunu nasıl ispat ederim?

Wp yazışmıyoruz benimle iletişimi kesti.Sadece avukatımla görüş diyor asla iletişim kurmuyor. Kızımı bulaştırmayacağım. 9 yaşında oğlum var bazı konuşmalarımı duydu, babamın çift hattı vardı anne ben gördüm sen bilmiyor muydun diyor. Çift sim kullanıyor diyor. Vardı birşeyler zaten ama ben yaz boyu uzaktaydım hiç araştıramadım; yıl içinde de çok sık yurtdışında oluyor zaten yaptıysa da anlayamam diyerek kurcalamıyordum. Yoksa bir ara spam klasöründe arkadaşlık sitelerinden eşleşmeler bulmuştum. Telefonuyla yapışık yatıyordu zaten, benimle duygusal fiziksel hiçbir teması yoktu. Bana akşam uyuyorum dediği vakitlerde gece 3 lere kadar wpde çevrimiçi oluyor birileriyle yazışıyordu.
yani bunları niye kendinize yaşatıyorsunuz ki. çocuklar zaten küçük, kendinize bir hayat kurmaya çalışın kendinize ve çocuklarınıza odaklanan, adam zaten çocukları için ölüyor diyorsunuz, eğer siz bu şekilde ondan uzaklaşırsanız gözünde kıymetiniz artacaktır. diğer türlü hırs ve sürekli ona odaklanmak onu uzaklaştırmaktan başka birşey yapmaz. tekrar bir araya gelmek değil mesela ama sonuçta bu adam sizi eşi olarak seçip iki çocuk yapmış yine aynı değerinize dönebilirsiniz ama kendiniz için yapın bence bunu

Daha önceki konumdan bakabilirsiniz boşanma aşamasındayız. Eşim ben yaptıklarına dayanamayıp evden git diyince hemen gitmişti. 1 ayı geçti nerde olduğu belli değil, çocuklar soruyor söylemiyor “uzaklardayım” diyor. Biz görüşmüyoruz, avukatı beni sürekli tehdit ediyor hadi hemen anlaşın bir an önce yoksa çekişmeli açıcaz diyerek. Prim vermiyorum çünkü amacı belli bir an önce kurtulup başkasıyla yaşayabilmek. Dün kızımla görüntülü konuşurken kenarda dinliyordum, bir kadın “al canım” dedi ona bişey verdi. Bir kadın var yanında, acaba polise gidip eşim kaçak desem bulunur mu? Avukatlarla görüştüm ama onlar hep dava sonrasıyla ilgili bilgi veriyor öncesini söylemiyorlar. Canım o kadar yanıyor ki sağlıklı düşünmek çok zor. Bir kadınla olduğunu nasıl ispatlarım?
O zaman çocukları bahane etmiştin şimdi neyi edeceksiniz ya maddi durumunuz yerinde Allah aşkına niye yapıyorsun su eziyeti kendine

Diğer konumda da yazışmıştık sizinle. Burada sorun ben duygularımı bitiremedim, o bitirdi. Ben duygularımla hareket ediyorum hala ve canım çok yanıyor, o benden çoktan ruhsal olarak boşanmıştı ve onun için çok kolay. Ben zorlanıyorum. Kestirip atamıyorum çok haksızlığa üzüntüye uğradım.
Diger konunuzda da farkettim şimdi de diyorum ki kendine değer vermeyene kimse vermez o kadar cok poposunu kaldirmissiniz ki adam sizden o kadar vazgeçmiş kendinize bir hayat mi kursaniz

Şu an benzer şeyleri yaşayan biri olarak söylüyorum arkadaşım bırak bu adamı. Bu adam sana daha önce de yaptı bunu sana geri geldiğinde o kadın onu bırakmıştı çünkü. Lütfen şu adamı bırak. Fazla fazla iste elindeki maldan mülkten o zaten bi an önce boşanmak için kabul edecek. Çevremde bunun bir sürü örneği oldu. Seviyor olabilirsin ben de severek ayrılıyorum ama seviyor olman onun adam olduğunu göstermiyor sevgi denen şey huzur vermiyorsa takıntıdır. Zor biliyorum ama yapma bunu kendine. Boşver uğraşma kanıtlayamazsın olan sana olur bi de senin bu adamdan çocukların var, çocuklar da yıpranır.

Daha önceki konumdan bakabilirsiniz boşanma aşamasındayız. Eşim ben yaptıklarına dayanamayıp evden git diyince hemen gitmişti. 1 ayı geçti nerde olduğu belli değil, çocuklar soruyor söylemiyor “uzaklardayım” diyor. Biz görüşmüyoruz, avukatı beni sürekli tehdit ediyor hadi hemen anlaşın bir an önce yoksa çekişmeli açıcaz diyerek. Prim vermiyorum çünkü amacı belli bir an önce kurtulup başkasıyla yaşayabilmek. Dün kızımla görüntülü konuşurken kenarda dinliyordum, bir kadın “al canım” dedi ona bişey verdi. Bir kadın var yanında, acaba polise gidip eşim kaçak desem bulunur mu? Avukatlarla görüştüm ama onlar hep dava sonrasıyla ilgili bilgi veriyor öncesini söylemiyorlar. Canım o kadar yanıyor ki sağlıklı düşünmek çok zor. Bir kadınla olduğunu nasıl ispatlarım?
Gerı gelir sende kabul edersın. Adam senı gerı kabul edecegını çok ıyı bılıyor.

Wp yazışmıyoruz benimle iletişimi kesti.Sadece avukatımla görüş diyor asla iletişim kurmuyor. Kızımı bulaştırmayacağım. 9 yaşında oğlum var bazı konuşmalarımı duydu, babamın çift hattı vardı anne ben gördüm sen bilmiyor muydun diyor. Çift sim kullanıyor diyor. Vardı birşeyler zaten ama ben yaz boyu uzaktaydım hiç araştıramadım; yıl içinde de çok sık yurtdışında oluyor zaten yaptıysa da anlayamam diyerek kurcalamıyordum. Yoksa bir ara spam klasöründe arkadaşlık sitelerinden eşleşmeler bulmuştum. Telefonuyla yapışık yatıyordu zaten, benimle duygusal fiziksel hiçbir teması yoktu. Bana akşam uyuyorum dediği vakitlerde gece 3 lere kadar wpde çevrimiçi oluyor birileriyle yazışıyordu.
bu raddeye gelmeye gerek var mıydı
adam yüzüme bakmıyo diyordunuz
neden tekmeyi koymadınız da bir de üstüne aldatılıp terk edildiniz
bunun yurt dışındaki versiyonu boşanmayan kadın-adamları öldürmek
biz de oraya doğru gidiyoruz

Amacınız boşanmak mı gerçekten onu bir tam kararlaştırırak hareket edin bence . Her senaryoyu düşünün şuanda eşiniz sizinle iletişim kurmuyor ve diyelim ki geri döndü hemen kabul edip devam edecekseniz bunların bir anlamı yok yıprandığınızla kalacaksınız duygularım bitmedi diyorsunuz başka kadını ortaya çıkardıktan sonra bile eğer eşiniz isterse devam edebilecek bir potansiyel görüyorum sizde yanlış anlamayın sadece boşanmaktan çok korktuğunuzu anlattığınız yorumlara dayanarak bunları söylüyorum. Eşinizle aranızda evlilik zaten biteli çok olmuş cinsellik sevgi ilgi hiçbirini görmeden devam eden bir tuhaf durum var ortada . Sizi üzmek istemiyorum ama gerçekten bir başkası olması çok olası duruyor. Bir süre siz de sessiz kalıp kendinizi dinleyin ve kulak verin buradaki yorumlara birçok kişi hazır eşiniz ayrılmayı hızlandırmak için işbirliğini kabul ediyorken mantıklı olup çocuklar ve sizin için gerekli olan ekonomik şartları iyileştirmek veya düzeni devam ettirmek . Duygusal anlamda maalesef bitmiş
Bence adam nafakayı görünce boşanmaktan vazgeçsin diye yapıyor yoksa böyle eli bile eline değmeyen bir çift muhabbetin adamı yıllarca çek şimdi kanıt dava nafaka derdine düş çok yapmacık

Bişey diyimmi biraz kendine bakmaya ne dersin mesela bir çanta alsan giyim tarzını değiştirsen saçlarını yeni bir renge boyasan adami da adamın eşyalarını da çöpe atsan ne güzel olur demi hatta bir kaş bakımı bir tırnak harikulade olmaz mı parasal konularını bilemem ama butcene göre kendine odaklanirmisin o esnada sende kendine ilerde canım diyeceğin birisini bulursun adamı arkanda birakma zamanın gelmiş hemen boşa

yani bunları niye kendinize yaşatıyorsunuz ki. çocuklar zaten küçük, kendinize bir hayat kurmaya çalışın kendinize ve çocuklarınıza odaklanan, adam zaten çocukları için ölüyor diyorsunuz, eğer siz bu şekilde ondan uzaklaşırsanız gözünde kıymetiniz artacaktır. diğer türlü hırs ve sürekli ona odaklanmak onu uzaklaştırmaktan başka birşey yapmaz. tekrar bir araya gelmek değil mesela ama sonuçta bu adam sizi eşi olarak seçip iki çocuk yapmış yine aynı değerinize dönebilirsiniz ama kendiniz için yapın bence bunu
Çocukların okulu İstanbulda ve hiçkimsem yok burda, yaşam çok zor desteksiz olmuyor ailem 1 aydır yanımda ama kendim için asla birşey yapmama müsaade etmiyorlar; yani aile evinde yeniden çocuk olup onaylanma-onaylanmama duygusuna girmek beni inanılmaz yoruyor; her yaptığımda onaylarını izinlerini almak zorunda gibi hissediyorum. Psikologa da başladım, çocukluktan beri bu onaylanmama beğenilmeme duygusuyla yaşamışım kendimi değersizleştirmişim. İnanın bu süreçte eski eşim işine gücüne eğlencesine devam ediyorken ben de işim gereği bir fuara katılmak istiyorum; ailem “önceliğin şu an boşanma ve çocukların olmalı sen kendi derdindesin” diyor. E ben bu süreci kafamı oyalayarak, kendime güvenerek, ışıldayarak atlatamayacak mıyım? Sünepe gibi dul kadın evde çocuk bakıyor kendinden vazgeçmiş şekilde mi boşanmamı bekliyorlar? Çok yoruldum. Onaylanmama, beceriksiz hissettirilme, “sen dulsun kendine gel” yaklaşımları ile bir ömğr sürdüreceğime kocam gerş dönse de sessizce ağlayarak evliliğe devam etsem diyorum.

Çocukların okulu İstanbulda ve hiçkimsem yok burda, yaşam çok zor desteksiz olmuyor ailem 1 aydır yanımda ama kendim için asla birşey yapmama müsaade etmiyorlar; yani aile evinde yeniden çocuk olup onaylanma-onaylanmama duygusuna girmek beni inanılmaz yoruyor; her yaptığımda onaylarını izinlerini almak zorunda gibi hissediyorum. Psikologa da başladım, çocukluktan beri bu onaylanmama beğenilmeme duygusuyla yaşamışım kendimi değersizleştirmişim. İnanın bu süreçte eski eşim işine gücüne eğlencesine devam ediyorken ben de işim gereği bir fuara katılmak istiyorum; ailem “önceliğin şu an boşanma ve çocukların olmalı sen kendi derdindesin” diyor. E ben bu süreci kafamı oyalayarak, kendime güvenerek, ışıldayarak atlatamayacak mıyım? Sünepe gibi dul kadın evde çocuk bakıyor kendinden vazgeçmiş şekilde mi boşanmamı bekliyorlar? Çok yoruldum. Onaylanmama, beceriksiz hissettirilme, “sen dulsun kendine gel” yaklaşımları ile bir ömğr sürdüreceğime kocam gerş dönse de sessizce ağlayarak evliliğe devam etsem diyorum
Evet zor bi durum ama aileni de terapiye dahil edersen çok daha iyi yol alabilirsin. Böyle olmaz kafayı yersin olan sana olur

Sünepe gibi dul kadın evde çocuk bakıyor kendinden vazgeçmiş şekilde mi boşanmamı bekliyorlar? Çok yoruldum. Onaylanmama, beceriksiz hissettirilme, “sen dulsun kendine gel” yaklaşımları ile bir ömğr sürdüreceğime kocam gerş dönse de sessizce ağlayarak evliliğe devam etsem diyorum.
Yani bu ikisi dışında yol yok mu? Kendi eviniz var, mesleğiniz var, ya annem babam ya da kocam başımda dursun mu diyorsunuz? Size en başta yazdım ev üstünde ev olmaz, anne baba ziyarete gidilir gelinir ama aynı evde yaşanmaz. O çocukların özel alanı mahremiyeti olmayacak mı, devamlı tepelerinde birileri mi olacak? Babaları belki de bu yüzden çocukları aramıyor sormuyor. Bu kadar aciz insanlar çocuk yapmasın yeter artık. Olay sadece sizin evliliğiniz kocasız kalmanız değil artık niye anlamıyorsunuz? O çocuklara kalıcı düzen nizam lazım. Baba yok onun yerine her şeye karışan dede anneanne var. Annelerinin mutsuz huzursuz halini gördükleri yaşadıkları yetmiyor mu? Çocukları siz bile isteye yaptınız, ne baba var ortada ne de anne anneliğini yapıyor. Hala tek derdiniz kocam olsun kocam gelsin. Çoluk çocuğun kaderine yaşamak zorunda olduklarına bak. Kaç yaşında, evi işi mesleği olan kadın bana dul diyorlar, onu bunu şunu yapamıyorum babam kızıyor diyor.

Sizin derdiniz boşanmak kurtulmak değil, ille de kocam gelsin mutlaka bana dönsün. Adam anne babanızı arayıp ağlamış nolur ikna edin boşansın demiş, bunu bile yutuyorsunuz pes artık. Ya siz ne sabit fikirli, bedeli ne olursa olsun dediğim olsun kafasında birisiniz.

Yani bu ikisi dışında yol yok mu? Kendi eviniz var, mesleğiniz var, ya annem babam ya da kocam başımda dursun mu diyorsunuz? Size en başta yazdım ev üstünde ev olmaz, anne baba ziyarete gidilir gelinir ama aynı evde yaşanmaz. O çocukların özel alanı mahremiyeti olmayacak mı, devamlı tepelerinde birileri mi olacak? Babaları belki de bu yüzden çocukları aramıyor sormuyor. Bu kadar aciz insanlar çocuk yapmasın yeter artık. Olay sadece sizin evliliğiniz kocasız kalmanız değil artık niye anlamıyorsunuz? O çocuklara kalıcı düzen nizam lazım. Baba yok onun yerine her şeye karışan dede anneanne var. Annelerinin mutsuz huzursuz halini gördükleri yaşadıkları yetmiyor mu? Çocukları siz bile isteye yaptınız, ne baba var ortada ne de anne anneliğini yapıyor. Hala tek derdiniz kocam olsun kocam gelsin. Çoluk çocuğun kaderine yaşamak zorunda olduklarına bak. Kaç yaşında, evi işi mesleği olan kadın bana dul diyorlar, onu bunu şunu yapamıyorum babam kızıyor diyor.

Sizin derdiniz boşanmak kurtulmak değil, ille de kocam gelsin mutlaka bana dönsün. Adam anne babanızı arayıp ağlamış nolur ikna edin boşansın demiş, bunu bile yutuyorsunuz pes artık. Ya siz ne sabit fikirli, bedeli ne olursa olsun dediğim olsun kafasında birisiniz.
Hanımefendi çözüm bulamıyorum. 1 yıl oldu işten çıkarıldım mis gibi işim vardı, kocamın sorumsuzlukları yüzünden(hiçbir zaman izin almadı çocukların herşeyiyle ben ilgilendim, yarı zamanlı çalışma izni aldım üstüne tekrar tekrar izinler aldım eşim işinden asla ödün vermediği için) işe düzgün devam edemedim hep ben fedakarlık yaptım ve sebepsiz (aslında sebep belli) çıkardılar. 1 günde işsiz kaldım, kendi işimi kurdum az çok asgari ücrete yakın kazanıyorum ama çok ilgilenmek istiyor. Derdimden ilgilenemiyorum. Çok ilgi, çok pazarlama gerektiriyor. Çocuklar okullarına devam ediyor düzenleri var aç değiller açıkta değiller şu an. Anneliğimi yapmadığımı nerden çıkarıyorsunuz nerden bu yargılama cesareti? Herşeyleri ile ilgileniyorum şu aşamada ne yapabilirim?

Hanımefendi çözüm bulamıyorum. 1 yıl oldu işten çıkarıldım mis gibi işim vardı, kocamın sorumsuzlukları yüzünden(hiçbir zaman izin almadı çocukların herşeyiyle ben ilgilendim, yarı zamanlı çalışma izni aldım üstüne tekrar tekrar izinler aldım eşim işinden asla ödün vermediği için) işe düzgün devam edemedim hep ben fedakarlık yaptım ve sebepsiz (aslında sebep belli) çıkardılar. 1 günde işsiz kaldım, kendi işimi kurdum az çok asgari ücrete yakın kazanıyorum ama çok ilgilenmek istiyor. Derdimden ilgilenemiyorum. Çok ilgi, çok pazarlama gerektiriyor. Çocuklar okullarına devam ediyor düzenleri var aç değiller açıkta değiller şu an. Anneliğimi yapmadığımı nerden çıkarıyorsunuz nerden bu yargılama cesareti? Herşeyleri ile ilgileniyorum şu aşamada ne yapabilirim?
Ailenize "karışmayın, ben bu süreci kendi uygun gördüğüm şekilde atlayacagim" demekle başlayabilirsiniz. Şuan için sizin birinci önceliğiniz anne babanızın, çevrenizin, eşinizin lafları, dedikodulari. Kendiniz ve çocuklarınız değilsiniz. Onları gozardi edip kendi iyilesmenize odaklandiginizda gerisi kendiliğinden gelecek zaten.

Karınlarının doyması yetiyor mu? Psikolojileri, belirsizlik, babanın ortada olmaması, anne hariç iki yetişkinin daha otorite göstermesi... Bunlardan bahsediyorum. Annelerini mutsuz dertli üzüntülü görüyorlar değil mi? Ekmekle de doyar kimse aç kalmaz. Dün başlayan bir olay değil adam yıllardır böyleymiş. Madem çocukların her şeyiyle siz ilgilendiniz baktınız ettiniz, fedakarlıklar yaptınız... bu adama ne gerek var? Zamanında bağlantınızı kesseydiniz şimdiye çoktan düzeninizi oturturdunuz. Adamın canı sıkılmış gitmiş, eğlenmiş yaşamış o ortamda tutunamayınca geri gelmiş. Tekrar güç toplamış geri gitmiş. Geliyorum dese hemen kabul edeceksiniz. Bu çocuklar görmüyor mu bunları? Bugün baba var yarın yok, haftaya var ondan sonra yine yok. Evet kocanız vicdansız sorumsuz sadakatsiz bir adam ama siz de çocukları bir düzene oturtmadınız, karalar bağlayıp kocam gelsin diyip boşanmıyorsunuz. Sizinle iletişim bile kurmuyor, avukatla konuşturuyor muhatap ediyor.

İşiniz gelir getirmeye başlamış, büyük çocuğunuz okula gidiyor diğeri de kreş - okul öncesi yaşta. Adam ne istiyorsan veririm yeter ki boşanalım demiş. Hali vakti yerinde durumu iyi diyorsunuz. Alsanıza yüklü nafaka, çocukların bütün masraflarını ödeme garantisi. Çekişmeli dava olsa, çocukların sorumluluğundan kaçıyor ondan boşanmıyorum deseniz hadi uğraş süründür denir de ne istiyorsan veririm diyen adamdan boşanmamanın nasıl bir sebebi olabilir? Nasıl bir çözüm arıyorsunuz? Dava dilekçenize çocukların bakımıyla tek başınıza uğraştığınız için işten çıkarıldığınızı da ekleyin, tazminat isteyin. Derdim de derdim... kangreni kesip atarsanız derdiniz biter, en azından huzur bulursunuz artık.

Hanımefendi çözüm bulamıyorum. 1 yıl oldu işten çıkarıldım mis gibi işim vardı, kocamın sorumsuzlukları yüzünden(hiçbir zaman izin almadı çocukların herşeyiyle ben ilgilendim, yarı zamanlı çalışma izni aldım üstüne tekrar tekrar izinler aldım eşim işinden asla ödün vermediği için) işe düzgün devam edemedim hep ben fedakarlık yaptım

Yaomasaydin ablacigim, suclu sensin varsa yoksa koca koca koca, koca diye kafayı yedin . Senin evliliğin yıllardır berbat, gel gibi bir isi berbat bir evlilik icin cope atmissin, kim suclu burda o adam mi, sen mi? Her konuna yazıyorum kendine hiçbir saygın yok, ama daha kotusu kendine hiçbir sevgin de yok. Kendini hiç sevmiyorsun, kendini hiç düşünmüyorsun ben ne olucam diye. Acınacak haldesin bir doktor bul git tedavi ol.

Diğer konularınızı da az cok okudum, yukardaki arkadas bu ikisi disinda yol yok mu diyerek denilmesi gereken cogu seyi soylemis aslinda. Artik silkelenip kendinize gelmeniz gerekiyor. Duygusal olarak zor bir süreçten geçiyor olabilirsiniz ancak siz yetiskin olarak bu kadar zorlanirken cocuklariniz ne kadar yoğun duygular yasiyordur kim bilir? Bu yuzden onceliginiz kendiniz ve cocuklariniz olmali.

Ailenizle yasamaniz cocuklariniza ve kendinize haksizlik, esinizle bosanmaniz da size imkansiz bir durum gibi gelirken bakın simdi o aşamaya geldiniz. Cocuklarla da tek basima ilgilenemem yetisemem diye korkuyorsunuz ama iş başa düşünce oyle bir yetisirsiniz ki sonra kendiniz bile şaşarsınız kendi gücünüze.

Hayata 10-0 önde başlamışsınız suan resmen, eviniz var . İstanbulda en buyuk sorun en buyuk geçim sıkıntısı kiradır, sizin boyle bir derdiniz olmayacak. Evi ve işi olmayan bir suru kadin cocuklariyla bosanmak zorunda kaliyor, kendine duzen kurmaya calisiyor. Siz de gayet tabii yaparsiniz, cogumuz gurbette tek basimiza cocuk yetiştirmeye calisiyoruz. Esi olanlarin cogunun da esleri cok yoğun calistiklari icin zorunlu olarak kadinin ustune kaliyor bu dediginiz cocuklarla ilgili halledilmesi gerekenler. Yani demek istedigim ilgili bir baba olup babanin calisma sartlarindan dolayi, yine yükün cogunun anneye kaldigi aileler epey fazla.

Ailenize, bir sure bana destek icin kalin ama sonra siz memlekete dönün ,ben de kendi duzenimi kurayim cocuklarla deyin.

Ailenizle yasamaya devam ederseniz iki ihtimal var. Ya ailenizle memlekete gideceksiniz,ya aileniz sizle istanbul’da kalacak. Eger memlekete giderseniz hem cocuklar babalarini sık göremez ki bu onlara haksızlık olur, hem de babalari bekar adam gibi kafasina gore takilir hayati kolaylasir. Siz cocuklarla ugrasirir durursunuz o keyfinde takilirken. Gelelim ikinci ihtimale, aileniz sizle kalirsa babaniz anneniz surekli size ve cocuklara karisacak , bu sefer de huzurunuz kalmayacak. Zaten içime dokunuyor cocuklarima kizmalari bile demissiniz, bu sefer yagmurdan kaçarken doluya mi yakalandım diyip esimle barissam da duzenim evimde tek olsaydim diyeceksiniz . Ki oyle diyorsunuz, bunlari yasamaktansa esimle barissaydim keske diyorum diye yazmissiniz. Burdan cikan sonuc iki ihtimalin de size zarar verecek seçenekler oldugu. Ailenizden ayri bir duzen kurmaniz gerekiyor, gerekirse simdilik sosyal medyaya ailenize gizleyin hikayelerinizi. Bir seyinizi goremezlerse karisamaz yorum yapamazlar. İsiniz icin bir seminere yada etkinlige gidiyorsaniz, sorun ediyorlarsa bir arkadasim hasta ziyarete gidip geleceğim deyin. Kisacasi hayatinizi kurmak icin bir sure yarariniza olacak seyler icin cabalayin. Denemediginiz bir sey icin yapamam diye kesin kararlar almayin. Baktiniz denediniz, baktiniz olmadi o zaman yapamadim geliyorum yada siz gelin diye dersiniz ailenize. Nasilsa sifirdan duzen kurup ev kiralama esya alma yapmayacaksiniz. Denemekten ne zarar gelir? Üstelik bu rahati gorup alisirsaniz, sonrasında ailenizle yapamadiginizda yeterki tek olaym varsin zorlanaym moduna geleceksiniz. Çocukların kursları, okullari bir sure zorlar sonra ona da alisirsiniz. Yeter ki kendine guven, cesaret goster. Mis gibi evin var, ailen var kendine gel biraz. Boyle karalar baglayip yapamam deme, o adam sevgilisiyle kavga edip yine sana aglayip zirlayabilir barisalim diye. Sakın inanma, bu yola cikmayi basarmissin bir kere. Geri adim atma, inan birkac sene sonra kendin bile sasiracaksin basardiklarina. Bekarken bile 10 sene tek basima yasadim, cocuklarimla neden yasamayayim de ailene de. Sorun cikarirlarsa eger sana, sen dik dur . Evliyken de cocuklar senin sorumluluğundaydi zaten, tek farki simdi o seni huzursuz eden adam da olmayacak evin icinde.

Sana dedik. Biri var hayatında dedik. İlk fırsat bulduğunda seni sutlayacak dedik.
Ağzını bırak bı yerinle kuş tutsan artık kocan dönmeyecek.
Zaten kocan değil de. Sen sümük gibi yapismissin. Adam aylardır yıllardır Sana bir mikrop gibi davranıyor halen yapıştın adama.
Ya adam ne istersen verecek. Uzatmanın manası yok. Kendin ve çocukların için en iyi düzeni kur. Ne lazımsa al adamdan. Para, ev araba, okul masraflari. Adamı da arayıp rahatsız etme. Adam gitmiş. Adam gitmiş senin hayatından. Bunu kabul et. Bak zamanında kabul etseydin belki halen bir işin olacaktı.
Acıdim adama ya.

Ayrıca diyelim ki ispatladin ne olacak? Tazminat alırsın fazla. Adam zaten verecek o parayı. Hastasın sen. Takintilisin.

Back
X