Bunda sizin hatanız yok mu? Yıllarca çocukların gözü önünde yapmadığını bırakmamışmış, niye durdurmadınız niye engel olmadınız? Yapsın etsin aman ses çıkarmayayım giderse kalırım ortada dediniz değil mi? Halen aynı şeyi sayıklıyorsunuz çünkü. Yeter ki dönsün gelsin sesimi kısıp oturmaya razıyım yazıyorsunuz hala. Adam boşanmak istiyorum dediğinde niye kabul etmediniz, her şey mükemmeldi de dün yatakta mı bastınız? Yıllardır boşanalım ne istersen al diyen, başka kadınlarla başka hayatlar yaşayan adamı nikahı bende diye esir tutmanızın bedeli bu. Çocukları niye öne sürdünüz, biz aramızda halledelim, çocuklar etkilenmesin bilmesin diyeceğinize her şeyi önlerinde yaşamışsınız. Güzellikle boşanmayınca adam da pisleşmiş iğrençleşmiş. Eve gelmeme çocukları görmeme nedeni bile sizsiniz. Bana değilse de onlara mecbur, çocuklar için seve seve gelecek planınız tutmuyor tutmamış. Yani sonunda bizleri sadakatsiz sevgisiz bencil narsist bir adamla bile empati kurma noktasına getirdiniz artık.
Hiç bir şey sizin kontrolünüzde değil, evlilik aile koca moca yok ortada. Adam elinizde değil, özgürlüğün bedeli çocuklarsa gelmem de görmem de diyor. İftirayı hakareti size yapmış çocuklara değil, boşanma davasını size açmış çocuklara değil. Onu unutsunlar falan hayırdır, buna da mı siz karar vereceksiniz? Mahkeme görüş günleri belirleyecektir hatta yatılı bile kalacaklar. Sizin kontrolünüzde baba çocuk ilişkisi kurulacağına sizi devreden çıkartıp kanun yoluyla yapacak. 38 yaşında millet yeni evleniyor çocuk sahibi oluyor. sanki 50+ yaşlardasınız da her şey için çok geç kalmışsınız. Kendi eviniz işiniz var, çocuklar bebek değil okul çağında, kabul ediyorum dediği protokole tüm şartları yazdırın. Nafakanın arttırım oranını bile yazdırın. Vermez ödemez sallamaz diye bir şey yok millet icraya veriyor alıyor. Böyle bir adam yüzünden çocuklarınızın heba olmasına nasıl gönlünüz elveriyor? Adam uçtu gitti bitti, yok artık sizin hayatınızda. Boşanma gerçekleştiği anda bırak yüzünü görmeyi yazışmaları bile avukat arkadaş vs aracılığıyla yapacak.