Oğlanı o yola siz sokmuşsunuz niye anlamıyorsunuz? Kızınız da aynı olacak. Bizzat anneleri huzur vermemiş hatta şimdi anneanne dedeleri de dahil olmuş huzur vermemeye. Hır gür, bir görünüp bir kaybolan baba, devamlı şikayet eden söylenen anne, babanız bize şunu bunu yaptı bizi sevmiyor demelerinizin katkısı yok mu? Ben iki çocuğumun ergenlik sürecinde uzmanından yardım aldım. Geçici sorunlar kalıcı travmaya dönsün istemedim. Ondan önce bilmiyordum, terapi tedavi sadece çocukla yapılmıyormuş. Anne babayla da görüşüp sorular sorup ödevler veriyorlar. Kadın bize siz de şunu bunu yapacaksınız haftaya da konuşacağız dedi. Sanki öğretmenim ödev vermiş gibi hissettim, yaptık eşimle söylenenleri. Kadın kocası çalışırken çocuğunu kendi büyütüyorsa bordo bereli mi oluyor?
Hayır zamanında boşansanız aynı olmayacaktı, çocuklar duruma alışacaktı istedikleri zaman babayla istedikleri zaman anneyle olacaktı. Kendileri söz konusu olunca anne babalarının medenice konuşabildiklerini göreceklerdi. Çocukları doldururmuş siz doldurmadınız mı, babanız bizi sevmiyor demek doldurmak değil mi?
Size ne avukat dayanır ne terapist ne de çocuk psikoloğu. Çünkü bir gram yol alamıyorsunuz, sabit fikirlisiniz, ölçme tartma muhakeme sıfır, hasar tespit edip ona göre yol almak yok. Varsa yoksa ben ben ben. Kaç kişi kaç sayfa yazdı ama adam davayı açıncaya kadar boşanmayı düşünmediniz bile.