• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kocamın başka kadın yanında olduğunu nasıl ispat ederim?

Ha bir de siz aileniz için herhangi biri değilsiniz, sizin hiçbir olayınıza uzak duramazlar. Ben karışmam bulaşmam olmaz evlada. Neden doğurdun madem karışmıyosun derler adama. Bi tek onların çocuğu mu laf dinlemiyo, bi onlarınki mi başına buyruk? Beni görseler intihar falan edicekler heral. Aileden zaten beklentisiz yetişmişsiniz, herifi de yıllarca onların yüzünden çekiyorsunuz. Aileden ailelik beklememişsiniz, kocadan da kocalık beklemiyorsunuz haliyle.

E ikinci çocuk 4 yaşında o zamanlar sorunlar başlamış. Neden ikinci çocuk? Adamı eve bağlamak için değil mi?
Başından beri belliymiş. Ama siz adam kötü de olsa evlilik kötü de olsa evliliğe devam etmek istiyorsunuz.
Şimdi boşanınca görmüşsünüz gibi yapmayın.
Çocuklar da ne olursa olsun arada bırakılmamalı.
Yapacağınız şey çekişmeli yerine anlaşmalıyı zorlamak olmalı. Eski eşle ortak bir uzlaşmayı sağlamalısınız.
İkiniz de çocukları doldurmama konusunda anlaşmak zorundasınız. Siz de doldurmayın ona da doldurmamasını çocukları istediği zaman göstereceğinizi belirtin. Anlaşmaya çalışın.
Senelerce çocukları iki arada doldurup durmayın. Çocuklara acıyın.
Ya ne kadar bilmeden konuşuyorsunuz. Kaza sonucu ertesi gün hapına rağmen hamile kaldım, aldırmak istedim bakarız iyi olur diyerek müsaade etmedi aldıramadım. Aslında kendisi bilerek kurtuluş yolu ılarak görmüş. Kaza maza anlatırsam aklınız durur her türlü kaza yani öyle bilinçsizlik değil. kendisi dilekçede de dile getirmiş ikinci çocuktan sonra düzelir sandım ama daha da hırçınlaştı yazmış, salak herif lohusalığımda bile yurtdışındaydın destek olmadın tabii hırçınlaşırım, bunu bile yazmış boşanma isteğine:) Ha çocuğum iyiki olmuş o ayrı.

Ya ne kadar bilmeden konuşuyorsunuz. Kaza sonucu ertesi gün hapına rağmen hamile kaldım, aldırmak istedim bakarız iyi olur diyerek müsaade etmedi aldıramadım. Aslında kendisi bilerek kurtuluş yolu ılarak görmüş. Kaza maza anlatırsam aklınız durur her türlü kaza yani öyle bilinçsizlik değil. kendisi dilekçede de dile getirmiş ikinci çocuktan sonra düzelir sandım ama daha da hırçınlaştı yazmış, salak herif lohusalığımda bile yurtdışındaydın destek olmadın tabii hırçınlaşırım, bunu bile yazmış boşanma isteğine:) Ha çocuğum iyiki olmuş o ayrı.
Yazdıklarının çoğu boş, dilekçe doldurmak için yazılmış şeyler. Komik. İkinci çocuktan sonra düzelir sanmış ahaha kendi doğuruyo çocuğu çünkü. Erkekler düzelir diye çocuk yapmaz. Kadın eve bağlansın, elinde uğraşı olsun bana bulaşmasın diye yapar. 😂

İkiniz de normal değilsiniz ama.
Bu sizin de sağlıksız bir insan olduğunuz gerçeğini değiştirmiyor. Tüm suçu erkeğe de atmayın yani.
Eski konuda sinirlenip bağrııp çağırdığınızı, çocuklara babanız beni de sizi de sevmiyor dediğinizi siz söylediniz.
Öfke kontrolünüz olmadığı belli.
Adam da iyi halt değil. O konudan hariç hiç
Kimse sürekli bağıran Çağıran, çocukları manipüle eden birini çekmek zorunda da değil.
Hala öfkeyle saçma sapan hareketler ediyorsunuz. Kocanızın haklı olduğu tek şey sizin de öfkenizi yönetemediğiniz zaten. Çocuklara en az kocanız kadar zarar vermişsiniz veriyorsunuz

Yazdıklarının çoğu boş, dilekçe doldurmak için yazılmış şeyler. Komik. İkinci çocuktan sonra düzelir sanmış ahaha kendi doğuruyo çocuğu çünkü. Erkekler düzelir diye çocuk yapmaz. Kadın eve bağlansın, elinde uğraşı olsun bana bulaşmasın diye yapar. 😂
Bir de tek lohusayken yalnız çocuk bakan kendisi gibi yazıyor. Çocukların biri 9 biri 4 yaşında onlara tek bakmaktan korkuyor annesini babasını da ondan dahil ediyor. Halbuki ikisi de artık kendini nispeten kurtarmış yaşta. 9 olanın anneye bir yükü yok, 4 yaş desem okul çağı zaten.
Bu ülkede kaç kadına sorsan çocuklar ufakken erkek yoğun çalışıyorsa bakımında tek zaten. Ama krizler geçirip çocuklara şiddetli kavgalar yansıtmıyor.
oğlum 4 aylıktan 7 yaşına kadar eşim nöbetli çalıştı. Pazardan salıya evde gece gündüz tek başımaydım. Ama adamın çalışma mecburiyeti vardı ve ben de kendi sorumluluğumu yerine getirdim. Bu nedenle evde terör havası estirmedim.
Kadın burada adamın ilgisizliğinden çıldırdım diyor da ikinci çocuk zamanında da bu adam ilgisizmiş. Bile bile yapıp sonra çocuklara yansıtması kabul edilemez.
Adamla ne derdin varsa çocuk uyuduktan sonra yaparsın. Çocukları dahil etmezsin. Edersen de adam böyle mahkemede kullanır.
Kadın yada erkek hiç kimse evdeki sorunları o çocuklara yansıtmamalı. İkisi de çocukları hırpalıyor sürekli. Ruhsal açıdan verdikleri hasarın farkında değiller

Bir de tek lohusayken yalnız çocuk bakan kendisi gibi yazıyor. Çocukların biri 9 biri 4 yaşında onlara tek bakmaktan korkuyor annesini babasını da ondan dahil ediyor. Halbuki ikisi de artık kendini nispeten kurtarmış yaşta. 9 olanın anneye bir yükü yok, 4 yaş desem okul çağı zaten.
Bu ülkede kaç kadına sorsan çocuklar ufakken erkek yoğun çalışıyorsa bakımında tek zaten. Ama krizler geçirip çocuklara şiddetli kavgalar yansıtmıyor.
oğlum 4 aylıktan 7 yaşına kadar eşim nöbetli çalıştı. Pazardan salıya evde gece gündüz tek başımaydım. Ama adamın çalışma mecburiyeti vardı ve ben de kendi sorumluluğumu yerine getirdim. Bu nedenle evde terör havası estirmedim.
Kadın burada adamın ilgisizliğinden çıldırdım diyor da ikinci çocuk zamanında da bu adam ilgisizmiş. Bile bile yapıp sonra çocuklara yansıtması kabul edilemez.
Adamla ne derdin varsa çocuk uyuduktan sonra yaparsın. Çocukları dahil etmezsin. Edersen de adam böyle mahkemede kullanır.
Kadın yada erkek hiç kimse evdeki sorunları o çocuklara yansıtmamalı. İkisi de çocukları hırpalıyor sürekli. Ruhsal açıdan verdikleri hasarın farkında değiller
Kaç tane eski koca boşandıktan sonra çocukları için arka sokağa taşınıyor? Ödeviyle kursuyla getir götürüyle ilgilenirim, bende de kalırlar diyor? Yeni kurduğu evde iki çocuğuna ayrı oda yapıyor? Sen de gençsin, belki yeniden sever evlenirsin çocukların yükünü alırım sırtından demek değil mi bu? Acaba bu adam burada konu açsa neler anlatırdı? Bu kadar rezillik çirkinlik hem de çocukların önünde ama adam bugün tamam geliyorum vazgeçiyorum boşanmaktan dese evde bayram havası esecek. Çocuklarım diyip duruyor, akılları ermeye başlayınca onlar da görecek anlayacak kim neye sebep olmuş.

Ben ikinci çocuğa kadar hem çalıştım hem çocuk baktım. İkincide ücretsiz izin aldım yapayalnız büyüttüm ikisini de hem pandemiydi hem eşim şüpheli davranışlarda ve yurtdışı seyahatlerindeydi. Çocuk bakmak zor gelmedi; zor gelen eşimin psikolojik desteği olmadan çocuk büyütmekti. Benden bişey bekleme bakıcı tut demesiydi. Bana ne sen de yurtdışı seyahatli bir iş bul sen de gez demesiydi. Ev işlerine elimi sürmem git temizlikçi bul demesiydi. Yani siz bordo berelisiniz diye bir annenin normal olarak isteyeceği paylaşım ve psikolojik destek sanki hak değilmiş gibi davranamazsınız. 9 yaşındaki çocuğum psikolojik olarak çok zor bir çocuk, üstün zekalı aynı zamanda şiddetli öfke ve dopamin arayışı problemi var, destek alıyor. İleride uyuşturucu, kavga, gizli saklı işler gibi şeylere bağımlılık geliştirmeye çok müsait bir zemini varmış. çok fazla ilgi çok fazla doyum gerekiyor, elimizden geldiğince spora ve sanata yönlendirdik, bilsem öğrencisi aynı zamanda. Büyük oğlumun bakımı tel başına ciddi anlamda zor. Ergenliğe de girecek. Küçüğüm ise kuzu gibi, bambaşka bir karakter sevgi pıtırcığı. İstanbuldayım bir yerden bir yere gitmek kaos çocuğu kursa yetiştirmeye çalışmak bile tek başıma zorlu bir mücadele. Siz bu koşullarda belki zorlanmazsınız ama ben zorlanıyorum.

Kaç tane eski koca boşandıktan sonra çocukları için arka sokağa taşınıyor? Ödeviyle kursuyla getir götürüyle ilgilenirim, bende de kalırlar diyor? Yeni kurduğu evde iki çocuğuna ayrı oda yapıyor? Sen de gençsin, belki yeniden sever evlenirsin çocukların yükünü alırım sırtından demek değil mi bu? Acaba bu adam burada konu açsa neler anlatırdı? Bu kadar rezillik çirkinlik hem de çocukların önünde ama adam bugün tamam geliyorum vazgeçiyorum boşanmaktan dese evde bayram havası esecek. Çocuklarım diyip duruyor, akılları ermeye başlayınca onlar da görecek anlayacak kim neye sebep olmuş.
Adam en başından her şeyi vermeye hazırdı, şimdi de zaten nafaka azaltmaya gidecekti olmuş. Hayır zaten verdiği malı geri alamaz da, üç bin TL de azalıversin nafakan, zaten kendi evin var adamdan alacaklarından ayrı, ailen de arkandaymış eee ne olacak azcık nafakan iniverse ne değişecek hayatında? De işte, uğraşmak istiyorum de, kolay bırakmayacam yakasını de. De bunları. Konunun başındaki çocukların aşkı baba bi ilgisiz oluyo bi ilgili oluyor, duruma göre değişiyor falan. Gerek yok.

İyi niyetle taşındığını düşünmüyorum, adam narsist, el iyisi dediklerinden. Dışarıya karşı ve dava sürecinde kendini mükemmel gösterme çabasında. Dava dilekçesini görseniz iki cümlesinden biri “müvekkilim mükemmel bir eştir mükemmel bir babadır hiçbir kusuru yoktur “ yazıp durmuşlar. Yok artık geliyorum dese de gelemez o iş bitti, benim sınırım buraya kadarmış, bana attığı iftirayı görene kadarmış. Kendimi bilerek onun çekişmeli dava açmasını bekledim; çünkü benim bağlılığım bağımlılığımı kıracak tek şey buydu; başka türlü yapamazdım. Davayı gördüm ve bitti çok şükür içimde.

Ben ikinci çocuğa kadar hem çalıştım hem çocuk baktım. İkincide ücretsiz izin aldım yapayalnız büyüttüm ikisini de hem pandemiydi hem eşim şüpheli davranışlarda ve yurtdışı seyahatlerindeydi. Çocuk bakmak zor gelmedi; zor gelen eşimin psikolojik desteği olmadan çocuk büyütmekti. Benden bişey bekleme bakıcı tut demesiydi. Bana ne sen de yurtdışı seyahatli bir iş bul sen de gez demesiydi. Ev işlerine elimi sürmem git temizlikçi bul demesiydi. Yani siz bordo berelisiniz diye bir annenin normal olarak isteyeceği paylaşım ve psikolojik destek sanki hak değilmiş gibi davranamazsınız. 9 yaşındaki çocuğum psikolojik olarak çok zor bir çocuk, üstün zekalı aynı zamanda şiddetli öfke ve dopamin arayışı problemi var, destek alıyor. İleride uyuşturucu, kavga, gizli saklı işler gibi şeylere bağımlılık geliştirmeye çok müsait bir zemini varmış. çok fazla ilgi çok fazla doyum gerekiyor, elimizden geldiğince spora ve sanata yönlendirdik, bilsem öğrencisi aynı zamanda. Büyük oğlumun bakımı tel başına ciddi anlamda zor. Ergenliğe de girecek. Küçüğüm ise kuzu gibi, bambaşka bir karakter sevgi pıtırcığı. İstanbuldayım bir yerden bir yere gitmek kaos çocuğu kursa yetiştirmeye çalışmak bile tek başıma zorlu bir mücadele. Siz bu koşullarda belki zorlanmazsınız ama ben zorlanıyorum.
İşte oğlunuzun öfke patlamalarının sebebi ikinizsiniz. Sizden gördüklerini yapıyor. Evde öfke patlamaları yaşayan iki yetişkin varken çocuktan nasıl sakin olmasını bekliyorsunuz?
Size bunun için artık intikam kin nefretle devam etmeyin diyoruz. Çocuklara zararınız. Yine siz üzüleceksiniz. Yazık o çocuklara.
Ayrıca her şey tam istediğiniz gibi olamaz. Adam böyle bir baba ilkinde gördünüz ikinci de oldu. Hala inatla hayır benim istediğim gibi olacaksın diye kavga gürültü çıkaracağınıza keşke bakıcı desteği temizlikti desteği alsaydınız. İnanın bakıcıyla büyüseydi annesi faha az öfkeli olsaydı bu çocuklar daha az hasar alacaktı.
Çocuk ergenliğe girmek üzere. geç kalmadan çocuklar için siz de kendinizi düzeltin adamla da uzlaşmaya bakın. Oğlunuzu kaybediyorsunuz

Oğlu şimdiden kayboluyor zaten bak öfke sorunu olan bir çocuk. Bir iki seneye ergenlikte o çocuk harcanacak.
Eğer bu kafayla devam ederse beş sene sonra koca için değil oğlu için ağlayacak.
Çocuk tehlike çanları çalıyor kadın hala koca derdinde

Adam en başından her şeyi vermeye hazırdı, şimdi de zaten nafaka azaltmaya gidecekti olmuş. Hayır zaten verdiği malı geri alamaz da, üç bin TL de azalıversin nafakan, zaten kendi evin var adamdan alacaklarından ayrı, ailen de arkandaymış eee ne olacak azcık nafakan iniverse ne değişecek hayatında? De işte, uğraşmak istiyorum de, kolay bırakmayacam yakasını de. De bunları.
Arkadaşlarımın nafakası 50 binden 30 bine düştü. Çocuklarının özel kolej paraları 1 sene sonra iptal edildi. Adamlar 1 yıl içinde kendini işten çıkmış gibi gösteriyor, malı mülkü başkasına geçiriyor, iflas ettim borcum var diyor. Benimki lafta ne istersen al diyordu da o iş öyle değildi, hayatımızda her alanda olduğu gibi “paşamızın canı ne isterse, o nasıl uygun görürse” bir anlaşma olacaktı.

Oğlu şimdiden kayboluyor zaten bak öfke sorunu olan bir çocuk. Bir iki seneye ergenlikte o çocuk harcanacak.
Eğer bu kafayla devam ederse beş sene sonra koca için değil oğlu için ağlayacak.
Çocuk tehlike çanları çalıyor kadın hala koca derdinde
Tehlike çanları boşansak da anlaşsak da aynı değil mi? Ben çocuğumun ailesinin başında bir baba figürüyle büyümesini istedim. Farzedin ki anlaşmalı boşandık, oğlan yine aynı yolda bu sefer iki farklı ebeveyn ve onların yeni hayatıyla..

Tehlike çanları boşansak da anlaşsak da aynı değil mi? Ben çocuğumun ailesinin başında bir baba figürüyle büyümesini istedim. Farzedin ki anlaşmalı boşandık, oğlan yine aynı yolda bu sefer iki farklı ebeveyn ve onların yeni hayatıyla..
Hayır değil. Biz anlaşamadık ama baban iyi bir baba annen iyi bir anne derse iki taraf aynı şey değil. Babasına gider kalır annesine gider kalır. Kavga eden bir çift görmeden yaşar. Annem sevgisini baba sevgisini görür.
Bu şekilde siz doldur bana doldur iki arada iki öfkeli insanı görerek büyüyen bir çocukla bu çocuk bir değil.
Çocuklarınıza yapıyorsunuz kocanıza değil.

Arkadaşlarımın nafakası 50 binden 30 bine düştü. Çocuklarının özel kolej paraları 1 sene sonra iptal edildi. Adamlar 1 yıl içinde kendini işten çıkmış gibi gösteriyor, malı mülkü başkasına geçiriyor, iflas ettim borcum var diyor. Benimki lafta ne istersen al diyordu da o iş öyle değildi, hayatımızda her alanda olduğu gibi “paşamızın canı ne isterse, o nasıl uygun görürse” bir anlaşma olacaktı.
Şimdi ne değişti, çekiştiniz diye çıkarıp verecek mi 50 bin tl, kolej parası, zart zurt? Neyi garanti etti adamı dava açmaya mecbur bırakmanız?

Şunu da söyleyeyim benim ablam eşinden kızı beş yaşındayken boşandı. İlgisiz kötü bir kocaydı. Ama ablam baktı kavga dövüş büyüyecek o çocuk boşandı. Asla babasıyla görüşmesine mani olmadı. Adam boşanır boşanmaz gencecik biriyle evlendi ondan da iki çocuk yaptı. Başkası olsa bu kadar kısa sürede nerden buldu der belki arayı soğuturdu.
Asla yapmadı. Yine de baban iyi bir baba dedi her haftasonu gönderdi. Babasıyla arasına girmedi. Çocuk asla kavga görmeden huzurlu iki ayrı düzemde büyüdü.
Çok akıllı çok tatlı bir genç kız şimdi ve çok iyi bir bölüm kazandı okudu. Hep başarılı olgun biri oldu.
Boşanmak değil kötü olan kavga gürültü ve nefretle büyütmek.
Dön bu yoldan. Çocuklarına yazık etme

İkinizde en başından beri o çocukları birbirinize karşı kullanmışsınız kullanmaya devam ediyorsunuz.
O çocuklar birer insan. Sizin uzantınız değil. Buna hakkınız yok.
Evliyken çocuklara babanız sevmiyor diyen sizsiniz eşiniz de anneniz manyak bakın diye video çekiyordu. Şimdi boşanmaya dönünce de görüştürmemeye başlamışsınız.
Bu kadar olmaz ama artık.
Şu çocuklarla uğraşmadan boşanamıyor musunuz?
İkiniz de o kadar birbirinden beter insanlarsınız ki yazık o çocuklara. Çocukların psikolojisini perişan ediyorsunuz ya.
Benim mesleği bırakmam, insanlara tahammülümün olmaması ne iş yükü ne de zorluğu. Bebekliğimden itibaren sürekli kavga eden, hiç huzur nedir bilmeyen, kavgalarda beni ve kardeşimi kullanan anne ve babam tek sebebi. İnsanın bilinçaltı çöplük oluyor. Vücut bütünlüğü tam olunca sanıyorlarki zarar vermedik çocuklara. Hayatlarını mahvediyorlar. İleride hepsinin sonuçlarını görecekler.

Benim mesleği bırakmam, insanlara tahammülümün olmaması ne iş yükü ne de zorluğu. Bebekliğimden itibaren sürekli kavga eden, hiç huzur nedir bilmeyen, kavgalarda beni ve kardeşimi kullanan anne ve babam tek sebebi. İnsanın bilinçaltı çöplük oluyor. Vücut bütünlüğü tam olunca sanıyorlarki zarar vermedik çocuklara. Hayatlarını mahvediyorlar. İleride hepsinin sonuçlarını görecekler.
Oğlan zaten büyümüş. Böyle devam ederse 12-13 yaşında babamla kalacağım diyip gidecek. O zaman elinden de bir şey gelmeyecek. Adama zarar vereceğini sanırken çocuklarına zarar veriyor çocuğuyla ilişkisind zarar veriyor. O kadar üzüldüm ki o iki küçük çocuğa mutsuz bir ortamda sürekli kavgayla büyümüşler. Ben bir ortamda bir çift gerilse geriliyorum. Küçücük çocuk kaçamıyor da. Bunu yaşatmaya hakkı yok

Oğlanı o yola siz sokmuşsunuz niye anlamıyorsunuz? Kızınız da aynı olacak. Bizzat anneleri huzur vermemiş hatta şimdi anneanne dedeleri de dahil olmuş huzur vermemeye. Hır gür, bir görünüp bir kaybolan baba, devamlı şikayet eden söylenen anne, babanız bize şunu bunu yaptı bizi sevmiyor demelerinizin katkısı yok mu? Ben iki çocuğumun ergenlik sürecinde uzmanından yardım aldım. Geçici sorunlar kalıcı travmaya dönsün istemedim. Ondan önce bilmiyordum, terapi tedavi sadece çocukla yapılmıyormuş. Anne babayla da görüşüp sorular sorup ödevler veriyorlar. Kadın bize siz de şunu bunu yapacaksınız haftaya da konuşacağız dedi. Sanki öğretmenim ödev vermiş gibi hissettim, yaptık eşimle söylenenleri. Kadın kocası çalışırken çocuğunu kendi büyütüyorsa bordo bereli mi oluyor?

Hayır zamanında boşansanız aynı olmayacaktı, çocuklar duruma alışacaktı istedikleri zaman babayla istedikleri zaman anneyle olacaktı. Kendileri söz konusu olunca anne babalarının medenice konuşabildiklerini göreceklerdi. Çocukları doldururmuş siz doldurmadınız mı, babanız bizi sevmiyor demek doldurmak değil mi?

Size ne avukat dayanır ne terapist ne de çocuk psikoloğu. Çünkü bir gram yol alamıyorsunuz, sabit fikirlisiniz, ölçme tartma muhakeme sıfır, hasar tespit edip ona göre yol almak yok. Varsa yoksa ben ben ben. Kaç kişi kaç sayfa yazdı ama adam davayı açıncaya kadar boşanmayı düşünmediniz bile.

Oğlanı o yola siz sokmuşsunuz niye anlamıyorsunuz? Kızınız da aynı olacak. Bizzat anneleri huzur vermemiş hatta şimdi anneanne dedeleri de dahil olmuş huzur vermemeye. Hır gür, bir görünüp bir kaybolan baba, devamlı şikayet eden söylenen anne, babanız bize şunu bunu yaptı bizi sevmiyor demelerinizin katkısı yok mu? Ben iki çocuğumun ergenlik sürecinde uzmanından yardım aldım. Geçici sorunlar kalıcı travmaya dönsün istemedim. Ondan önce bilmiyordum, terapi tedavi sadece çocukla yapılmıyormuş. Anne babayla da görüşüp sorular sorup ödevler veriyorlar. Kadın bize siz de şunu bunu yapacaksınız haftaya da konuşacağız dedi. Sanki öğretmenim ödev vermiş gibi hissettim, yaptık eşimle söylenenleri. Kadın kocası çalışırken çocuğunu kendi büyütüyorsa bordo bereli mi oluyor?

Hayır zamanında boşansanız aynı olmayacaktı, çocuklar duruma alışacaktı istedikleri zaman babayla istedikleri zaman anneyle olacaktı. Kendileri söz konusu olunca anne babalarının medenice konuşabildiklerini göreceklerdi. Çocukları doldururmuş siz doldurmadınız mı, babanız bizi sevmiyor demek doldurmak değil mi?

Size ne avukat dayanır ne terapist ne de çocuk psikoloğu. Çünkü bir gram yol alamıyorsunuz, sabit fikirlisiniz, ölçme tartma muhakeme sıfır, hasar tespit edip ona göre yol almak yok. Varsa yoksa ben ben ben. Kaç kişi kaç sayfa yazdı ama adam davayı açıncaya kadar boşanmayı düşünmediniz bile.
Bir de adam temizlikçi al bakıcı tut diyor. Hayır illa sen yardım edeceksin demenin ne katkısı var. Tamam de bakıcı tut temizlikçi desteği al sen de çık git gez toz hava al işine git gel. Evde terör estirince ne oldu? Daha az yıpran demiş adam hayır hep beraber yıpranacağız diye hır gürün ne katkısı var

Back
X