Kocamın Başkasına Aşık Olduğunu 20 Günlük Gelinken Öğrendim

Bu sözlerin bana iyi geldi, aslında farkındayım ruh halinin ama kadınım işte kendi cehenneminden kurtulmak için beni kurban etmesi ağır geliyor ama büyük resme bakınca onu anlıyorum, bir misyonum var onun hayatında, ben Allahtan zorba ve zalim olmayan uyumlu iyi kalpli sorumluluk sahibi bir eş istedim verdi, sanki Allah bana "kulum, almadan vermek bana mahsus nasıl ki o senin hayatındaki boşlukları doldurup evvelkilerin açtığı yaralara büyük ölçüde merhem oldu şimdi sıra sende diyor sevginle merhametinle ve benim iznimle sende onu bu illetten kurtar "diyor.

karşımda öyle bir adam var ki bugün onu terk etsem 1-2 flörtle dener baktı olmuyor yıllarca yaptığı gibi gerçekte öyle olmadığını bildiği hayalinde bir sürü anlam yüklediği olmayacak bir kadını beklemekle ömrünü heba edecek. Zayıf bu konuda ve önünü görmemiş göremiyorda :KK43:
Allah kulu kulla sınar. Olayların içindeyken insan ne yapıcağını bilemez. Bizde geriden bakıp sana yol göstermeye çalısıyoruz. Eşinde olayın içindeyken farkında degildi hiç bişeyin. Şu an daha net görebiliyor her şeyi. Dank etti cünki. Seni tanıdı. İçinde kocaman bir pişmanlık yaşıyor eminim. Sendende hatırlatmamanı ztn unutmaya çalıştıgını defelarca söylemiş. Gitmek isteseydi giderdi bu adam. Sen vicdanlı bi kadınsın. Herkez 2.bi şansı haketmez ama eşşek gbi pişman olan bi adam varsa hayatında bende bu şansı ona vermelisin. Hiç bir şey kolay degil bu hayatta. Çaba sarfetmeden hiç bir şey elde edilmiyor. Allah güç kuvvet versin. Sabır..

Allah kulu kulla sınar. Olayların içindeyken insan ne yapıcağını bilemez. Bizde geriden bakıp sana yol göstermeye çalısıyoruz. Eşinde olayın içindeyken farkında degildi hiç bişeyin. Şu an daha net görebiliyor her şeyi. Dank etti cünki. Seni tanıdı. İçinde kocaman bir pişmanlık yaşıyor eminim. Sendende hatırlatmamanı ztn unutmaya çalıştıgını defelarca söylemiş. Gitmek isteseydi giderdi bu adam. Sen vicdanlı bi kadınsın. Herkez 2.bi şansı haketmez ama eşşek gbi pişman olan bi adam varsa hayatında bende bu şansı ona vermelisin. Hiç bir şey kolay degil bu hayatta. Çaba sarfetmeden hiç bir şey elde edilmiyor. Allah güç kuvvet versin. Sabır..

Hayata sen gibi bakan insanların çok olması dileğiyle :KK50:

Teşekkür ederim bu sağ duyulu yaklaşımından ötürü.

Bu olayı bana anlatan kadın kendi annesi yalnız bir kadınken bir erkekle olan muhabbetleri nedeni ile red etme derecesine gelmiş yıllarca annesi ile konuşmamış o kadar namus iffet düşkünü bir kadınmış, hayat çok garip gerçekten, bir gün kendi iffetsizlik yapmış, ah o dilim diyor başka bir şey demiyor ve annesine artık kızmıyor.
Geçecek bunları. Yatakta tek başıma eşimi bekleyip aldatacak dereceye gelsem boşanırım. Rol yapan kendini bile kandıran insanların işi bu. Kendine bunları örnek alma bence. Erdemli insanlar kayda değerdir benim gözümde. Böyle bir kadının cümlelerinden ancak ibret alırım, ya demek böyle olabiliyormuş diye çıkarımlarda bulunup esnetmem kendimi yani. Çevrende aklı başında kimse yok mu? Böyle karanlık bir yerdesin, saçma sapan insanlarla muhatap ola ola örselenmişsin gibi bir his uyandırıyor yazdıkların bende.

Geçecek bunları. Yatakta tek başıma eşimi bekleyip aldatacak dereceye gelsem boşanırım. Rol yapan kendini bile kandıran insanların işi bu. Kendine bunları örnek alma bence. Erdemli insanlar kayda değerdir benim gözümde. Böyle bir kadının cümlelerinden ancak ibret alırım, ya demek böyle olabiliyormuş diye çıkarımlarda bulunup esnetmem kendimi yani. Çevrende aklı başında kimse yok mu? Böyle karanlık bir yerdesin, saçma sapan insanlarla muhatap ola ola örselenmişsin gibi bir his uyandırıyor yazdıkların bende.

İyi huylu gönlü ferah başarılı insanlardan örnek, diğerlerinden ancak ibret alırım. Onunla konuşma amacım ihanet psikolojisini anlamak ve sonraki süreç hakkında bilgi sahibi olmak, acaba benim kocam nasıl hissediyor merakı bu.

Ayrıca öyle kimseyi beğenmemezlik yapmam herşey insan için vardır ve bu dünyanın yaratılma gayesi sınavdır, herkes erdemli olsa direk cennete giderdik dünya teferruat olurdu, demek ki erdem nadir olan ve zamanla kazanılan bir şey ki Allah sınava tabii tutup ödül ve ceza sistemi uyguluyor yani özetle ne oldum değil ne olucam der dilimi ısırırım daima.

Merhabalar.. Hiç birimiz sizi anlayamayız sizin hissettiklerinizi tam olarak hissedemeyiz ancak ısrarla yazdıklarınızdan ben eşinizden ayrılmak istemediğinizi yaptığı şeye rağmen bizden de size onay vermemizi bekliyorsunuz. Açıkcası işin özü bu. Bunu sizi kınamak amacıyla söylemiyorum. Böyle hissetmek ve istemek sizin en doğal hakkınız. Bence enerjinizi burada evliliğinizi sürdürün onayını beklemekle harcamayın.İstediğiniz gibi cümleler duyamayabilirsiniz. Herkesin olaylara tepkisi hayatta aldığı yer verdiği mücadele farklıdır. Siz ne istiyorsanız yaşayın. Bol şans..

İyi huylu gönlü ferah başarılı insanlardan örnek, diğerlerinden ancak ibret alırım. Onunla konuşma amacım ihanet psikolojisini anlamak ve sonraki süreç hakkında bilgi sahibi olmak, acaba benim kocam nasıl hissediyor merakı bu.

Ayrıca öyle kimseyi beğenmemezlik yapmam herşey insan için vardır ve bu dünyanın yaratılma gayesi sınavdır, herkes erdemli olsa direk cennete giderdik dünya teferruat olurdu, demek ki erdem nadir olan ve zamanla kazanılan bir şey ki Allah sınava tabii tutup ödül ve ceza sistemi uyguluyor yani özetle ne oldum değil ne olucam der dilimi ısırırım daima.
İyi senin hayatın istediğinden ibret almak istediğinden ders almak en doğal hakkın. Tercih etmeyeceğim bir hayatı yaşadığın için ben seni anlayamam. Sen de ben olmadığın için beni anlayamazsın. Bana çok uzak şeyler var hayatında açıkçası. Ve evet ben bu karakterdeki insanları küçük görüyorum. Aklımı kaybetmediğim ya da zincirle bağlanmadığım sürece aldatmam. Varsa sorunum çeker giderim. Hiç öyle dil ısırmalık bir çekincem en ufak olabilir mi düşüncem yok benim. Yani gidipte ilgisizlikten, sevgisizlikten ya da başkasını unutamamaktan böyle davranmam. Ölürüm daha iyi benim için. Tiksinti uyandıran insanların ne iyiliği ne gönlü ferahlığı olacak ya hu :) en başta güven vermiyor bitmiştir süs niyetine mi duracak yanımda.

İyi senin hayatın istediğinden ibret almak istediğinden ders almak en doğal hakkın. Tercih etmeyeceğim bir hayatı yaşadığın için ben seni anlayamam. Sen de ben olmadığın için beni anlayamazsın. Bana çok uzak şeyler var hayatında açıkçası. Ve evet ben bu karakterdeki insanları küçük görüyorum. Aklımı kaybetmediğim ya da zincirle bağlanmadığım sürece aldatmam. Varsa sorunum çeker giderim. Hiç öyle dil ısırmalık bir çekincem en ufak olabilir mi düşüncem yok benim. Yani gidipte ilgisizlikten, sevgisizlikten ya da başkasını unutamamaktan böyle davranmam. Ölürüm daha iyi benim için. Tiksinti uyandıran insanların ne iyiliği ne gönlü ferahlığı olacak ya hu :) en başta güven vermiyor bitmiştir süs niyetine mi duracak yanımda.

Haklısın anlayamayız birbirimizi.

Allah yardımcınız olsun çok üzüldüm durumunuza böyle bir insan ömrü yer zor işiniz

Bu nasıl bir konu olmuş. Konu sahibi bşe yana diğer üyelerin yorumlarını okurken bir tuhaf oldum. Kendinize saygınız olsun

Aradan baya zaman geçti ve güzel gelişmeler oldu.

Çok şükür Rabbime artık huzurlu mutlu bir evliliğim var :KK60:

Allah boşuna sabredenlerle beraberim dememiş ayetinde...

Çok şükür Rabbim mutluluğunuzu huzurunuzu daim etsin hep mutlu olun

Sanırım ben daha adi pislik olanlarına çattığım için bana iyi gibi geliyor. Ama iyi derken aslında şunu da söylemek istiyorum, dışarıda daha iyisi yok. var demeyin açarsam ağzımı hepiniz evliliğinizi ilişkinizi sorgularsınız.
Sadece iyi olduğu için de bir evlilik yürütülmesi ama

Sadece iyi olduğu için de bir evlilik yürütülmesi ama

Son 4 yıldır Kur'an meali okuyup hayatıma o ayetleri taşımaya çabalıyorum, bu okumalarda eş seçimindeki kriterlerin başında inançlı biri olması ve sakınan takva sahibi biri olması yer alıyor.
Allah üstüne basa basa, eşler ve evlatlar da dahil dünya nimetlerini süslü gösterdim bir sınav aracı yaptım diyor.
Kur'an'ın genelinde ise şu iki sebep sonuç ilişkisi kurduran mesaj var.
1. İnsan nankördür
2. O süslü gösterilen herşey bir fitnedir (sınav için cazip gösterilendir)
Benim eşim yukarıdaki o iki kritere uygun biri ve bu 3. evliliğim bunu belirtme amacım 3. yü de boşamaktan utanmam falan değil, şöyle bir göz atın birderdim var başlığı altında açılan konulara herkes eşi, ailesi ve evladı ve malı ile ilgili türlü türlü dertlerle mücadele içinde, bazı ayetleri kavradıktan sonra önce kendinize, beklentilerinize ve bu dünyaya sizi bağlayan herşeyle aranıza bir ölçü koyuyor ve sürprizlere açık hala geliyorsunuz.

Özetle sadece iyi olduğu için bile nikah masasına oturuyorsunuz, eşim de aynı mantıkla yol aldı, bunu şimdi şimdi anlıyorum.

Fakat benim şansım onun bazı hatalarının şuuruna varıp kendisine çekidüzen vermesi ve beni tanıdıkça sevmesi oldu.

Şimdi o kadının gerçek yüzünü de görür hale geldi ne ahmakmışım ben diyor.

Son 4 yıldır Kur'an meali okuyup hayatıma o ayetleri taşımaya çabalıyorum, bu okumalarda eş seçimindeki kriterlerin başında inançlı biri olması ve sakınan takva sahibi biri olması yer alıyor.
Allah üstüne basa basa, eşler ve evlatlar da dahil dünya nimetlerini süslü gösterdim bir sınav aracı yaptım diyor.
Kur'an'ın genelinde ise şu iki sebep sonuç ilişkisi kurduran mesaj var.
1. İnsan nankördür
2. O süslü gösterilen herşey bir fitnedir (sınav için cazip gösterilendir)
Benim eşim yukarıdaki o iki kritere uygun biri ve bu 3. evliliğim bunu belirtme amacım 3. yü de boşamaktan utanmam falan değil, şöyle bir göz atın birderdim var başlığı altında açılan konulara herkes eşi, ailesi ve evladı ve malı ile ilgili türlü türlü dertlerle mücadele içinde, bazı ayetleri kavradıktan sonra önce kendinize, beklentilerinize ve bu dünyaya sizi bağlayan herşeyle aranıza bir ölçü koyuyor ve sürprizlere açık hala geliyorsunuz.

Özetle sadece iyi olduğu için bile nikah masasına oturuyorsunuz, eşim de aynı mantıkla yol aldı, bunu şimdi şimdi anlıyorum.

Fakat benim şansım onun bazı hatalarının şuuruna varıp kendisine çekidüzen vermesi ve beni tanıdıkça sevmesi oldu.

Şimdi o kadının gerçek yüzünü de görür hale geldi ne ahmakmışım ben diyor.
Bahsetmek istediğim gayet netti bana göre evliligi surdurmek icin sevgi de iyilik de mantık da kendi başına yeterli değil. . Hayatını paylasacagin insan kalbe de mantığa da hitap etmeli... Bu yüzden tanıma süreci diye birşey var... Emin olun ki herkes sevmediğine kötüdür nankördur eksiltendir..Bu insanın elinde değil içinden gelen birşeydir. .. Bu yüzden çoğu insan o yada bu sebeple sevmediğini incitir.. Onun da suçu yok.. İnsan sevmediğini ne kadar mutlu edebilir kendi onunla mutsuzken... Siz Evet ben mutlu edildim yada mutluluktan daha önemli şeyler var benim için diyorsanız hayat sizin...

Evleneceğiniz güne kadar başka bir kadına aşık olduğunu söyleyip ona dönsün diye yalvardığını unutabildiniz mi cidden?

Bahsetmek istediğim gayet netti bana göre evliligi surdurmek icin sevgi de iyilik de mantık da kendi başına yeterli değil. . Hayatını paylasacagin insan kalbe de mantığa da hitap etmeli... Bu yüzden tanıma süreci diye birşey var... Emin olun ki herkes sevmediğine kötüdür nankördur eksiltendir..Bu insanın elinde değil içinden gelen birşeydir. .. Bu yüzden çoğu insan o yada bu sebeple sevmediğini incitir.. Onun da suçu yok.. İnsan sevmediğini ne kadar mutlu edebilir kendi onunla mutsuzken... Siz Evet ben mutlu edildim yada mutluluktan daha önemli şeyler var benim için diyorsanız hayat sizin...

İnsan sadece sevmediğine değil sevdiğine de nankördür, sırf muhalif olmak için böyle yazmadığımız belirtmek istiyorum.

İnsan nankördür,

Tanıma süreci demişsiniz, yıllarca flört edip kanlı bıçaklı ayrılanlar da olduğunu unutmamak gerekir, belki bir çok kişi aksini düşünüyordur ama eş ancak evlenince kısmen tanınır, sürpriz yumurta gibidir evlilik ne kadar deneyimli ve bilgili olursa olsun kimse kimseyi yeterince tanımıyor.

Benim evliliğime gelince, evet tek başına mantık asla yeterli değildir, yeterli olmadığı için o sıkıntıları yaşadım.
Bende sevgi ve mantık onda yalnızca mantık vardı, adeta evliylen flört yaşadık :)
ve sevildiğimi iliklerime kadar hissediyorum artık, tabi sevgi derken o kadına beslediği saplantılı duygudan bahsetmiyor, aşktan da bahsetmiyorum, hani aşktan sonra elde kalan ve evliliği sürdürmeye yarayan o duygudan bahsediyorum.

Buraya özellikle yazdım ki benzeri durumları yaşayanlara bir umut olsun.
-------------
Herkes İçin Not: Bir göğse iki kalp koymamıştır Allah, kimse yalnızca mantık veya aşk için nikah masasına oturmasın, çok ağır bedeller öder ve ödetirsiniz sonra.

Evleneceğiniz güne kadar başka bir kadına aşık olduğunu söyleyip ona dönsün diye yalvardığını unutabildiniz mi cidden?

Unutmadım, unutamam da ama hayat devam ediyor ve ben herzaman ki gibi önüme bakmaya çalışıyorum eğer böyle yapmamış olsaydım ilk eşten ve ikinci eşten boşandığımda ya da maddi manevi çektiğim diğer sıkıntılarda burnumun üstüne düşer kalırdım.

Back
X