Kocamın fanatikliği

Birçok erkekte fanatiklik var biz adet günlerimizde burunlarndan getiriyoruz saçma sapan bisürü diziler izliyoruz onlarında en kötü huyu bu olsun bence :) haklı saygı duymak zorundalar adam çocuğun babası ben olsam şahsen eşime suratta asablirdim göre göre neden çkarmıyosun üstünden çocuğun formayı diye.. bunlar hobi ve herkes saygı duymak mecburiyetinde duymuyorsanda adamın çocuğuna bu tarz bam teline basacak alma hakkına kimse sahip degil.

Eşiniz haklı, sırf onu sinir etmek icin yapılmış bir hareket bu. Öncesinde de konuşulmuş ve adam fikrini söylemiş saygı duyulmaliydi . Ben olsam o formayi ortadan kaldırır asla bir daha giydirmezdim. Sorarlarsa da gerekli cevabı verirdim. Özellikle etiketide koparılmış. Eşinize sizin giydirmediginizi söyleyin bence.

kadın olarak ciddi bir fanatiğimdir. özellikle üniversite yıllarım beşiktaş maçlarında geçti.
taraftarın alınmayacağı maçlara gizli girdik yeri geldi.
ki beşiktaşın "çarşı" ruhu vardır, çok farklıdır.
onu tadan kolay vazgeçmez ve bırakmaz.
şu an kalbim hızla atıyor o deli fanatik günlerimizi hatırlayınca. yaşanan heyecanı, hissedilen üzüntüyü, mutluluğu; hakemin haksız davranışında duyulan siniri.. bunu yaşamayan anlayamaz.
siz de anlayamazsınız ama en azından saygı duyabilirsiniz.
fanatik bir erkeğin fanatikliğini herkes bilir. dayınızın tutup fb forması getirmesi çok ayıp olmuş.
dayınıza bununla ilgili kibarca ültimatomda bulunun.

Mesele sadece bir takim degil, dayinizin esinizi kaale almiyor olmasi.

Hediye her ne ise esiniz hassas oldugu bir konuda istemedigini ve getirmemesini soylemis, dayiniz inadina getirmis, yetmemis giydirmis.

Esinize ekmegimizi takim vermiyor demek yerine dayiniza esinizi cignetmemeniz daha iyi olurmus.

dayınız eşinizden daha fanatik. ve saygısız bir tutumu var.
bence eşinizden önce dayınızı uyarın bu kadarı fazla diye.

Hanımefendi iş artık şakayı fanatikliği falan geçmiş farkında değilsiniz. Neyse ne, size göre saçma da olsa eşinizin hassasiyet gösterdiği bir konuda bile isteye gıcıklık yapılıyor. Yani bu bildiğiniz kötü niyet ve kasıttır. Neden diretiyorsunuz ısrarla?? Eşinize çok büyük bir ayıp yapılmış ve yapılmaya devam ediliyor.

E bilerek yapmışlar resmen kışkışrtmışlar,eşiniz haklı.Futboldan,fanatiklikden hiç hoşlanmam ama mesele zaten bu değil.Mesele gıcıklığına yapılan tavır.

adam fanatik olup evin rızkını maça yatırır anlarım da böyle bir şey için tirad çekip fanatizmin kötülüğünü anlatmak gereksiz olmuş.
keza dayının yaptığı çok büyük ayıp.
ben olsam dayıma ağzının payını verirdim asıl.

Dayınızın yaş kaç 10 mu? Şaka gibi muhabbetler.

İnsanın belli konularda hassasiyeti olabilir. Saygı duyulması gerekir. Dayım da olsa eşimin hassas olduğu konuda onun tersine hareket etse, tamam kıralım demiyorum yaş olarak büyükler ama, uyarırım. "Dayı eşim bu konuda hassas şimdi bu hediyeyi yanlış anlayabilir bilerek yapıyormuşsun gibi tatsızlık olabilir. Hediye için teşekkür ederim ama bunu çocuğuma giydiremem." Derim. Konuyu da eşim üzülmeden kapatırım.

Burada konu kayınvalide olsa ve çocuğumuza hassas olduğumuz şeyi bizim aksimize uygulamak istese ne kadar kızarız ve eşimiz yanımızda olsun isteriz. Ben empati yapar bu durumda krizi yönetirim. Ve hatalı olan karşı taraf ise asla arada kalmam. Eşime saygı duyulmazsa bunu kendi üzerime alırım.

Kısacası eşiniz haklı geldi bana. Olay takım fanatikliğinden ziyade, kişinin istemediği bir şeyin yapılması bence. Yine de siz bilirsiniz tabi.

Yani bu forma takım işleri çoğu kez böyle sıkıntılar yaratabiliyor,bende zamanında erkek yeğenim olursa Messi forması alacağım kafasındaydım ama sonradan değiştirdim belki ailesi istemez karşı takımı tutarlar vs diye..Keşke başka bir hediye alınsaymış normal bir tişört vs. gibi…Yeğenime doğum günü için mini kaskla mini akülü bi yarış motoru almak istiyordum annesine babasına danıştım “Hayır biz motosikletle bi bağı olmasını istemiyoruz.” dedikleri için mecburen saygı duydum başka hediye aldım hediyenin amacı mutlu etmektir sonuçta o yüzden amacına uygun seçilmeli.

Son düzenleme:
Eşiniz fanatik olsa kıyafetleri ya çöpe atardı ya da yakardı. Eşinize saygısızlık yapılırken dayınızı savunuyorsunuz. Çok acayip. Insanlar kendi çocuğunun tutacağı takıma karar verirken eşlerinin dayısına sorarlar bundan sonra. Aynı şeyi eş ailesi yapsa yerin dibine sokardınız eminim.

Arkadaslar hepiniz dayimi hakli buluyomusum gibi bir tutum sergilemissiniz…ben konustum forma olayindan once de konustum yapmayin damarina basmayin dedim…hatta o mac muhabbetinden sonra evime de almadim yemege veya oturmaya bugun de gecerken ugradilar…ben giydirdiklerinde de gelini esin bjk liydi dimi diyince evet ama biz karar almistik cocugumuzun kendi kararlarini verebilecegi konularda baski yapmicaktik dedim bunu da duydular ama yine ayni terhane koskoca insanlarin girtlagina yapisamam laftan anlamiyolar bende esime laf anlatmaya çalışıyorum bu onu ezdirmek icin degil huzurumuzun kacmamasi icin…goruldugu uzere onlar gitti 26272881. Ruyasinda ama biz esimle durduk yere gerildik gerek var miydi Diyorum bak sinir ettiklerini anladiklari icin ustune geliyolar umursamazsan onlarda birakir konustum olmadi tavir aldim boyle yigen mi olur dendi goruyosun dedim daha ne yapabilirim

Kocana aldığın tavrı dayına alabilirsin mesela. Mademki eşinizle karar aldınız takım eşyası giydirmeme konusunda , bu konudaki hassasiyetinizi hem siz hem eşiniz adama açık açık söyledi. Adamda sizle dalga geçer gibi formanın eriketini yırtıp çocuğa giydirdi. Üstelik pişkince bunu size söyledi,çocuğunuzun üstünde formayı gördüğünüzde dayınızın gözü önünde formayı üstünden çıkarıp, kararınızı tekrar hatırlatıp böyle bir hediyeyi kabul edemeyeceğinizi söyleyebilirdiniz. Zira dayınızın yaptığı siz farkında değilsiniz ama eşinizi yok saymak ve terbiyesizlik. Bile isteye yuvanın huzurunuz kaçırmak. Dayınız sırf siz haklı olduğu bir konuda eşinizin yanında oldunuz diye yeğenliğinize laf ediyorsa sizde eşinizin tavrını bile bile sırf sizi kavga ettirmek için böyle yapan dayı mı olur diye tepkinizi koyabilirdiniz. Siz sessiz kalarak buna ortak olmuşsunuz. Eşinizde buna kızmış. Bence biraz empati yapın, eşinizin halasının siz ısrarla yok demenize rağmen çocuğunızla ilgili bir konuyu size dayattığını, hatta sizi dinlemeden emrivaki yaptığını, ve eşinizinde bu duruma aman ne olacak sende bunu yutuver dediğini bir düşünün siz ne yapardınız.

Eşiniz bozuldu diye çocuğun üstünü mü değiştirdiniz
Bu kadar şımartmayın bu adamları yahu.
Benim eşimde fanatik galatasaraylı babamda fanatik trabzon. Babamda trabzon forması getirdi gayet giydirdik küçük gelene kadarda giymeye devam etti. Babamın getirdiği hediyeye çocuk gibi triplendiğini düşünemiyorum bile bide bozulmasın diye üstünü değiştireceğim falan..

Böyle bir durumda eşinize dur sus derseniz daha da öfkelenir. Bu sefer de ortalığı sakinleştirmek için daha agresif tavır sergilemek zorunda kalırsınız. Hiçbirşey söylemezsen birşey yapmazlar diye birşey yok, söylemedikçe daha da üstüne gidip kavga çıkartacaklar. Olayları büyümeden engellemek lazım.

Örnek vereyim forma olayında nazikçe “Takım elbisesi giydirmemek için karar almıştık” diyip orada formayı çıkaracaktınız, olmadı eşiniz gelmeden çıkartıp köşeye atacaktınız.

O zaman formayı çöpe atmalara falan hiç gerek kalmayacaktı.

Laftan anlamıyorlar değil, eğlence için sizin çekindiğinizi görüp eşinizle aranızda bırakıyorlar.
Yeğenliğe laf etmeyi de geçelim, erkekler bu davranışın ne kadar ayıp olduğunu gayet iyi biliyor. Tam blöf yapılıyor oturup da bu yüzden yeğenliktrn atacak değil.

Bu tip durumlarda laf anlatmadan öte davranışlarınız daha etkili olur. Kızmayın oturup bağırmayın ama eşinizle takım olduğunuzu da hissettirin.

Bakın ne kadar strese girdiniz hiç gerek var mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…