Eşinizi tasvir edişinizi okuyunca kendi eşim gözümün önüne geldi.Benzer durumları yaşıyoruz bazen.
Benim eşim de ketumdur,çok konuşmayı sevmez,çok konuşanı sevmez, kalabalığı sevmez,dün gezmeye çıktık diyorum
'emirgana gidelim mi?' diyor 'orası kalabalık',
'piknik yapalım mı?'
'ormanlar kalabalık

'.
İstanbul'da kocamın iç dünyasına uygun program yapmak çok zor.
Fakat önce böyle söyleyip sonra gidiyor benimki.Ben insan görmeyi özlüyorum çünkü.
Ben evlenirken yapısını bilerek evlendim,benim babam kv gibidir,çok konuşur, gereksiz konuşur, eleştirir.O yüzden evlenirken dikkat bile etmiştim bu konuya.
İnanın erkeğin hem çok hem boş konuşanı hiç çekilmiyor.
Fakat bende ailemden uzakta olduğum için bu şehirde en yakın hatta neredeyse tek arkadaşım eşim oldu,bu yüzden insan sürekli konu açan,yol gösteren, öneri sunan olmak yerine bazen de sadece birinin elinden tutup ona uymak,onun anlatacaklarını dinlemek istiyor.
Bence eşiniz size değer veriyor, fakat yapı itibariyle bunu yansıtamıyor.Ben eşimin ailesi yanındaki sessizliğini görünce evlilikle birlikte ne kadar törpülendiği farkettim.
Yani hiç umursamasa,sizin önerilerinize de kulak vermez,sizin anlattıklarınızı da dinlemez.
Aile yapısı ve kendi karakteri bu ise sizinle birlikte bir miktar değişir,fakat çokta girişken,ilgi manyağı bir adama dönüşmez bence.
Sürekli benimle konuş diye gözünün içine bakma,sen benim tek arkadaşımsın gibi ona muhtaçlık hissettirecek cümlelerle onun seninle olan iletişimini lütuf gibi görmesine izin verme.
Üstüne çocuk gibi düşme, çocuğun değil hayat arkadaşın.
Biraz geriye çekilin, yanında oturun ama başka bir şeylerle ilgilenin,kitap okuyun,birşeyler yazın.
Ben kendimi ne zaman böyle geriye çeksem eşim bana bir adım atar.
Çünkü ben konuşmasam, çocuğum uyuduktan sonra evde kimse yok sanılır.O sessizlikten bir zaman sonra rahatsız oluyor.O sussa da ben daima konuşmalıyım :)
Benimki çoğu zaman konuşmadığının farkında bile değil,ben sürekli içimden konuşuyorum diyor.Fakat biz baya yol aldık.
Bazen isyanlarımla,bazen onun gibi sessizleşmemle bir şekilde iyiyiz.
Umarım siz de ortak bir payda da buluşursunuz.