Kocamın hakaret alışkanlığı

Asya672

Üye
Kayıtlı Üye
31 Ağustos 2021
67
3
8
31
Merhaba arkadaşlar 27 yaşındayım 7 yıllık evliyim 2 tane çocuğum var biri 2 diğeri 7 yaşında eşimle en ufak bir tartışmanızda hakaret işitiyorum ağzı alışmış ailesi kardeşleri babası da öyle sürekli hakaret ediyor gerizekalı salak manyak vs. Gibi hakaretler benim çok gücüme gidiyor defalarca kez küstüm konuşmadım gelip özür diliyor gönlümü alıyor bi daha yapmicam diyor ama yine yapıyor güzellikle denedim olmadı oturup ağladım saatlerce olmadi bağırıp ortalığı ayağa kaldırdım olmadı her seferinde özür diliyor ama yine aynı ne yapabilirim nasıl davranmam gerekiyor lütfen bi akıl verin bırakıp bi süre gitmek istiyorum yanlız kalırsa aklı başına gelir diye ama gidecek yerim yok ailem bana çok uzak farklı bir şehirde zaten gitsem bile annem den de ayrı çekiyorum boşansa dahi ben sana bakmam evime almam diyen bir annem var ne yapacagimi bilmiyorum nolur bana yardımcı olun.

Bu herif değişmez. Ağız alışkanlığı, gidecek yerinizin olmaması , özür dileyince her seferinde barışmanız gibi sebeplerden dolayı. Mesleğiniz var mı ?

Bosanmayi düsünemden önce esinizi tedavi almaya ikna edin. Bu cözülmeyecek bir sorun degil. Yeter ki istesin. Baktiniz olmuyor yine bosanabilirsiniz. Insan olumsuz huylarindan vazgecebiliyor.

Eşinizin 30 yaşında olduğunu varsayiyorum. 30 yıldır böyle olan üstelik ailesinden de bunu görmüş olan adam neden değişsin? Sebep ne?evlenmeden öncede büyük olasılıkla böyle idi..bile bile evlenip değişmesini beklemeniz lazım. ..artık alışkanlık olmuş...alışmış kudurmustan beterdir

Bu herif değişmez. Ağız alışkanlığı, gidecek yerinizin olmaması , özür dileyince her seferinde barışmanız gibi sebeplerden dolayı. Mesleğiniz var mı ?
Yok malesef lise mezunuyunum çocuğun küçük daha büyük olsaydı iş bulup çalışırdım ama çocuğum engel oluyor kimsem yok bırakacak

Özür dileyince halloluyorsa her şey niye adam kendine çeki düzen versin ki?
Alışkanlık diyor ailemden böyle gördüm vazgeçemiyorum diyor az önce bile hakaret ederek çıktı evden bende bağırdım ağladım çekti gitti ne yapacağımı bilmiyorum

Eşim 34 yaşında görücü usulü evlendik ama sevdik birbirimizi hakaret dışında hicbir sorunumuz yok ama en ufak bi şeyde hakaret etmesini kaldıramıyorum evlendikten sonra ilk tartışmamızda başladı zaten hakaret etmeye ilk o zaman öğrendim

Huy biraz zor değişir ama sizi kaybetme korkusu yok kaybetme korkusu yaşatırsanız bir nebze düzelebilir.

Ooooooo oooo..ilk tanismada mi?nasıl yol vermediniz merak ettim...yapacak birşey yok..bile bile lades demissiniz

Bosanmayi düsünemden önce esinizi tedavi almaya ikna edin. Bu cözülmeyecek bir sorun degil. Yeter ki istesin. Baktiniz olmuyor yine bosanabilirsiniz. Insan olumsuz huylarindan vazgecebiliyor.
Tedaviyi hiç önermedim zamanla bırakır diye düşündüm ama olmadı ki zaten boşanamam annem beni kabul etmez ailemden başka kimseye de gidemem malesef sadece nasıl davranmam gerektiğini bilmiyorum

Ben de hakaret eder iyice sıvardim galiba. Boyle şeyler 7 senede duzelmiyorsa ne zaman duzelir bilmem.
Bazi arkadaslar tedavi vs demiş ben bunun tedavilik vs oldugunu da dusunmuyorum.
Sizden baskalarina da her kizdiginda kendini tutamayip hakaret ediyor olsa tedavi olsun derdim ama baskalarina kizdiginda hakaret etmiyorsa, bir sizi şamar oglani edip hakaret ediyorsa tedavi medavi degil bilerek yapiyor gayet.

Ooooooo oooo..ilk tanismada mi?nasıl yol vermediniz merak ettim...yapacak birşey yok..bile bile lades demissiniz
Ilk tartışma da evlendikten sonra o zamanlar çok fazla kavga gürültümüz olurdu ama ilk 3 yıldan sonra çok mutluyduk hala öyleyiz çok mutluyuz ailesi beni bi türlü kabullenemedi hep dışladı hep arkamdan dedikodumu yaptılar onlara karşı beni hep savundu gerektiği yerdesert konuşur ailesiyle benim için gezdirir dolaştırır bir isteğimi eksik etmez ehliyet almak istiyorum dedim tamam dedi araba kullanmayı öğretir ama tek sorunu hakaret bundan nasıl vazgicerecegimi bilmiyorum

Sen de ona hakaret et. Ya aslında benim eşimin de böyle bi sorunu var. Görmezden geliyorum yada ben de ona söylüyorum. Kavga etmediğimizde güzel gidiyor bir şeyler. Dört dörtlük evlilik var mı acaba? Bilmiyorum dayanamadığınız noktada ayrılın. Ben ailevi sebepler ve bu hakaretten ötürü evden gittim. Ayrılmak için şehir değişikliği yaptım geldi aldı. Şuan düzeldi gibi.

Tedaviyi hiç önermedim zamanla bırakır diye düşündüm ama olmadı ki zaten boşanamam annem beni kabul etmez ailemden başka kimseye de gidemem malesef sadece nasıl davranmam gerektiğini bilmiyorum

Esiniz istese kendine de ceki düzen verebilir, ama bunun icin bu aliskanligin nerden geldigini ve neden oldugunu anlamasi lazim. Mesela dediginize göre babasi da küfürbaz. Acaba annesine de küfür edermiydi? Babasi annesine küfür ederken kendini cocuk olarak nasil hisseder di? Bunlari bir düsünmesi lazim. Her ailenin iletisim yollari farklidir. Kimileri saglikli iletisim kurar, kimileri de böyle toksik ve huzusuz edici sekilde. Cocukken bunlara maruz kalmis tamam, ama cocuklarinin da ayni sekilde büyümesini ister mi? Bir insan kendini ifade edebiliyorsa ne küfüre gerek duyar nede sesini yükseltmeye. Evlilik güc savasi degildir. Yol arkadasligidir. Hickimse yaninda küfürbaz, agresif bir insan istemez. Heleki baba rolünde asla. Esiniz kendine bu konuda ceki düzen vermeli. Kendine yeni iletisim yollari bulmali. Tek basina yapamiyorsa evliligin temeline bomba koymamak icin profesyonel destek almali. Benim mesela eskiden küsme huyum vardi. Bende biraktim, cünkü oda oldukca sinir bozucu ve yipratici bir huydur iki taraf icin. Hepimiz birseylerin yükünü tasiyoruz, ama kendi ailemizde devam ettirmemek bizim elimizde

Benim gidecek yerim olsa bende aynı şeyi yapmayı düşünüyorum ama gidecek yerim yok

Ailesi hakaret dışında şiddet bile uyguluyor eşlerine elçilerim kayinvalidem içi hakaret çok hafif ailesinin çok etkisi var çocukluğundan beri babası annesine şiddet uygulamış hakaret ediyor 66 yaşında adam hala hakaret ediyor ben ailesini kabahatli buluyirum ama ben ne yapabilirim bilmiyorum belli bir süre konuşmayı düşünmüyorum yemeğini çamaşırını ürününü yapmayı düşünmüyorum

Ya şunlari da "eşimin iyiliği" diye yazmasaniz keşke.

Eşi mutfak alisverişi yapiyor ve mutfaga istedigi yiyecekleri aliyor diye ne istesem alir, her istedigimi yapar yazmişti burada okumuştum onu da, kimisi ehliyet almak istedim tamam dedi der.

Hangi yilda sıkışıp kaldiniz anlamiyorum ki ben. En doğal haklarinizi eşiniz bahşetmiş, bir hakareti dert kalmiş sanki.

Esinizin geldigi ortam belli. Belli ki fiziksel ve psikolojik siddetin "normal" oldugu bir ailede büyümüs. Bunların izlerini sizde yasiyorsunuz su anda. Bunlardan kurtulmak icin farkindalik olusmasi lazim. Sorun sizde degil ki, cözüm üretesiniz. Ama ona bu durumu cözmeye yardimci olabilirsiniz. Ben esinizin yaptiklarini asla onaylamiyorum veya ah vah travma yasamis ondan böyle demiyorum (vardir muhakkak o ayri konu), ama siddet ortada büyüyenler bunu maalesef eger kendileri fark etmiyorsa evlilige de tasiyor. Yemegini yapmamak, camasirini yapmamak felan (bunlarda aslinda ortak yapilabilecek seyler) cezalandirma olarak denersiniz, bu ama sadece ortami daha da gerir ve aslinda asil soruna cözüm degil. Siz esinizle oturup bu durumu acik acik oldugu gibi konusacaksiniz. Her defasinda söz verip tutmadigi sizi yiprattigini, artik kaldiramadiginizi söyleyeceksiniz. Ya bunun üstesinden gelmenin yollarini arayacak cidden yada bu evliligi bitirecek. Bunu iyice anlamasi lazim.
olur ya hicbirsey fayda etmedi: Anneniz sizi kabul etmeyecekse kendi ayaklarinizin üstünde durmanin yollarina bakmaniz lazim.
Sunu da eklemeden gecmek istemiyorum: Alkollü veya agresif insanlarla asla agiz dalasina girmiyorum. Insan gibi konusmak isteyen karsima gelsin, aksi takdirde aha da kapi orda. Size hakaret etmeye baslayinca hic öyle durup dinleyip durmayin. Insan gibi iletisim kuracaksa konussun, aksi takdirde ciddiye alinmasini hic beklemesin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…