kocamın köye ev sevdası :S

melek_yuzluu

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Nisan 2015
203
55
28
37
benim sıkıtnım daha evleneli 1,5 sene olmasına ragmen köylerine ev yapmak için babasına 20-25 bin hibe edtme derdinde.
biz kendimiz evlendik, her şeyi kendimiz yaptık.. benim ailem mutfaktır perdedir yardımcı oldu. kayınpederin taktıgı bilezikleri bile kendimiz aldık. kp emekli 2 ye yakın maaş alıyor, anadoluda yasıyor; görümce de var 3 kişiye yetiyor. kendi evleri var bir de köye ev yaptırmak istiyor. benim eşim de sen biriktir ben sana 20 25 yardım ederim diye söz vermiş; benden habersiz söz verdiği için hatasının farkında ama hala o parayı verip köylerine ev yaptırma derdinde. he krediye sokup ev araba aldırayım diyorum ama yok krediye karsı dine uygun olmadıgı için.

her zaman bu köye ev mevzusundan kavga ediyoruz. ya yapmayalım demiyorum ama biz kiradayız 1300 lira kira veriyoruz. araba ev hiç bişeyimiz yokç ama tek eksik köye ev gibi az bucuk biriktirdigimizi de verme derdinde.
ben de eşim de mühendis ve ikimiz de calısıyoruz.
ay akıl verin çok bunaldım. buarada 28 haftalık da hamileyim.. stres stres bunaldım artık :/

şimdi bence imkanı varsa ve kendisi de köye gidip kalmaktan hoşlanıyorsa, evde siz de hak iddia edebilecekseniz, tekrar altını çiziyorum imkanı varsa o parayı vermesi mantıklı olabilir.

Once kendinize ev alsin sonra babasina yardim etsin koye ev yaptirmak icin
Sanki koye ev yaptirinca siz kalacaksiniz orda

Köye ev yapınca siz gidip kalacak mısınız? 25 binde az değil yani tapuya ortaklık isteyin o zaman yada size ev yaptırsın kira ödemezsiniz.

şimdi bence imkanı varsa ve kendisi de köye gidip kalmaktan hoşlanıyorsa, evde siz de hak iddia edebilecekseniz, tekrar altını çiziyorum imkanı varsa o parayı vermesi mantıklı olabilir.

daha evleneli ne kadar olmus 6 ay zaten borc ödedik, yangından mal kacırır gibi davranmaları kp de bunu istemesi beni cok sasırttı. sanki aman gelinin gözü acılmadan bunların paraları alalım gibi dusunduruyor. yanlıs bir dusunce olabilir ama seytan işte aklıma dusuruyor :/

Ev yaptırmak cok kolay geliyor sanırım eşinizi.
Para yetiştiremezsiniz.
Hem madem köye ev yaptırıcaktı neden şehirde yaşıyor. Köye gitse imiş.

Bebeginizde olucak onunda bir ton masrafı oluyor.

Köye ev yapınca siz gidip kalacak mısınız? 25 binde az değil yani tapuya ortaklık isteyin o zaman yada size ev yaptırsın kira ödemezsiniz.

yılda 2 yılda maximum 1 hafta kalırım kalırsam..
kp in umrunda degil, ev almak istedigimi biliyor ama ona ragmen hala mayısta emaneti yollarsanız eve baslayayım diyor.

Kayınpederin istememiş ki eşin kendi teklif etmiş sen biriktir ben sana 20-25 bin yardım ederim diye.

kabul etmeyin
zorlarsa da "hayır.. eğer benden gizli gider parayı oraya hibe edersen asla helal etmiyorum" diyeceksiniz
madem dinen kredi olaylarını düşünüyor bunu da idrak edebilir bence
seni açta açıkta bırakmıyorum, gerisini de anama babama harcayabilirim diyor. ailemin refahını etkilemeycekse sorun olmaz kafasında..

evet haklısın, ne yapayım ben şimdi.
Karşı çıkacaksın madem krediyi uygun bulmuyor dinen sende gizli verirsen helal etmiyorum de, bugun ev yaptırmak kolay mı 25 binle iş biteceğini zannediyor,Arsası var hadi arsayı buldu oraya zemin yapılması var,projesi var,inşaat için malzemeler var,usta tutulacak günlük paraları var 100-200 arası belkide daha fazla çalışanın yemeği çayı,yol parası yada kalacak yer temini,inşaat bitti diyelim evin içi var kapı,pencere dolap onlara daha çok para gider yeni ev demek yeni eşya demek ayrıca.

Eşinizin ailesi de ne kadar düşüncesizmiş yerinde olsam direk onlara laf sokardım haft direk söylerdim yani azıcık elinizi vicdanınıza koyun ev yok araba yok bebeğimiz de gelecek bir de köye ev nasıl yaptıracağız diye valla küserlerse de küssünler ay sinir oldum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…