- Konu Sahibi melek_yuzluu
-
Tamam demeyin,tamam derseniz sonrasının bi önemi kalmaz.Son durumu yazıyorum kızlar;
Evet kp ile konuştum makul olmasını beklerken ben şok.. Eşimle aramda huzursuzluk oldu evimiz arabamız olsun size destek olur yaparız beraber dedim. Bana ben bu sene yaptırcam yanımda görmek isterim dedi(bu da parayı isterim demek)
Maddiyatçı olma eşinin Mutlu olmasını istiyorsan engelleme dedi resmen. Ben bu Ada'mı böyle düşünmüyordum. 25lira size koymaz; 25e de ist da ev yok zaten, neden bekleyeyim dedi..
Ne diyeceğimi şaşırdım.
Bundan sonra çok da görüşmek istemiyorum artık; köye de gitmek istemiyorum..
Eşime diyeceğim; tamam ver parayı ama ekstra kuruş vermem ve faiz mi istemiyorsun eminevime başvuralım öde her ay dicem. Araba da al benim için zor oluyor dicem. Kendimi sıkmışım ben boşa kp in bi tarafında değil. Kuruş geçmedi şunca zamandır bana oğluna
Bence pes etme. Şimdi o 25 bini verirsen emin ol devamı gelir. Baştan nasıl gelişirse öyle gelir devamı. Sakın müsade etme. Size mi güvenmişler, bi de gram destekleri olmadan.Son durumu yazıyorum kızlar;
Evet kp ile konuştum makul olmasını beklerken ben şok.. Eşimle aramda huzursuzluk oldu evimiz arabamız olsun size destek olur yaparız beraber dedim. Bana ben bu sene yaptırcam yanımda görmek isterim dedi(bu da parayı isterim demek)
Maddiyatçı olma eşinin Mutlu olmasını istiyorsan engelleme dedi resmen. Ben bu Ada'mı böyle düşünmüyordum. 25lira size koymaz; 25e de ist da ev yok zaten, neden bekleyeyim dedi..
Ne diyeceğimi şaşırdım.
Eşime diyeceğim; tamam ver parayı ama ekstra kuruş vermem ve faiz mi istemiyorsun eminevime başvuralım öde her ay dicem. Araba da al benim için zor oluyor dicem. Kendimi sıkmışım ben boşa kp in bi tarafında değil. Kuruş geçmedi şunca zamandır bana oğluna
Memurdun bebek doğunca 2 yıl ücretsiz izin al evide kendi geçindirsin bakalım nasıl olacak yine para birikecek mi?Son durumu yazıyorum kızlar;
Ne diyeceğimi şaşırdım.
ay bunu bir mühendis mi söylüyor çatlıyacağım300 bin 400 bin ev için biriktirene kadar daha küçük miktarla köydeki eve destek daha mantıklıymıs.
Evet dinen çalışmak zorunda değilsiniz madem dinen kredi almıyorVijdansız adam diren verme parayı ayrıca o parayı verirse de çalışma yani sen çalıştığın için o rahatlık ordan geliyo sen çalışmak zorunda değilsin ama kocan evi geçindirmek zorunda.
+1Evet dinen çalışmak zorunda değilsiniz madem dinen kredi almıyor
eşinin mutlu olmasını istiyorsan engelleme imiş. peki ya senin mutluluğun ? üstelik hamileyken.. bencil adam.. o paranın her kuruşunda senin emeğin hakkın var. helal olup olmadığını düşünmüyor mu beyfendi?? faizsiz ev istiyorsa islami bankalar evi alıp üstüne kar koyup sana satıyor adı faiz olmuyor. çok istiyorsa böyle bir yol seçebilir..ayrıca araba size çok lazım olacak otobüsle nasıl gidecek çocuğun kontrollerine aşısına filanSon durumu yazıyorum kızlar;
Ne diyeceğimi şaşırdım.
Sizi okadar iyi anliyorumki Ben zaten okurken tahmin ettim kp boyle konuscagini bu sayfayi gorcegimi. Benim kp yok kv ayni yakin zamanda gizlice devremulk alip eksik kalani esimden istemisti dort oglu olmasina ragmen hepsinin durumu bizden iyi herkes luks yasar biz totomuza zor don aliriz ha bu ilkmi degil kaynim alkollu kaza yapar ceza kesilir o hayatindan hic biseyini eksik etmez pahali giyim hergun disarda yemeler ama onun cezasinida bide odetmeye kalkma bide Ben calismiyorum bebegim var ev kredisi oduyoruz 18 aylik oglum daha bi paket mamalarini gormedim diger torunlara hersey yapilir ama benim esimde hepsinde illa vericem diye tutturuyodu verdirmedim ( dugunden 4 bilezik kalmisti onlarida esim yapmisti yani en sonunda hic begenmesemde eski model araba aldirdim allahin hikmeti arkadasi normalde bizim butcemizden yukarda satiyodu bu olaydan iki gun sonra fiyat indirdi hemen esimin aklina girdim aldirdim. Sizde arabayi aklina sokun ne bilim gece rahatsizlanmis gibi yapin araba olsaydi hemen cikar giderdik diye soylenin yarin obur gun cocuk olunca napicaz soguklarda deyin gercekten araba bebek varsa ihtiyac yani ne bileyim esinizi isleyin babasinda oylesine bir borc istesin baksin bakalim vereceklermi bizimkiler vermiyo valla esim en son kaynimdan bayramda oglum icin harclik istedi yalandan banada goz kirpti vermedi kaynim kafa salladi yok diye yavas yavas gozunu aciyo benimki o adam zaten ev yaptirmayu dusunuyomus yani esin para vermesede kendi karari insanlar para icin evlatlarinin huzurunu bile gormuyoSon durumu yazıyorum kızlar;
Ne diyeceğimi şaşırdım.
benim sıkıtnım daha evleneli 1,5 sene olmasına ragmen köylerine ev yapmak için babasına 20-25 bin hibe edtme derdinde.
biz kendimiz evlendik, her şeyi kendimiz yaptık.. benim ailem mutfaktır perdedir yardımcı oldu. kayınpederin taktıgı bilezikleri bile kendimiz aldık. kp emekli 2 ye yakın maaş alıyor, anadoluda yasıyor; görümce de var 3 kişiye yetiyor. kendi evleri var bir de köye ev yaptırmak istiyor. benim eşim de sen biriktir ben sana 20 25 yardım ederim diye söz vermiş; benden habersiz söz verdiği için hatasının farkında ama hala o parayı verip köylerine ev yaptırma derdinde. he krediye sokup ev araba aldırayım diyorum ama yok krediye karsı dine uygun olmadıgı için.
her zaman bu köye ev mevzusundan kavga ediyoruz. ya yapmayalım demiyorum ama biz kiradayız 1300 lira kira veriyoruz. araba ev hiç bişeyimiz yokç ama tek eksik köye ev gibi az bucuk biriktirdigimizi de verme derdinde.
ben de eşim de mühendis ve ikimiz de calısıyoruz.
ay akıl verin çok bunaldım. buarada 28 haftalık da hamileyim.. stres stres bunaldım artık :/
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?