kocamın köye ev sevdası :S

Tamam demeyin,tamam derseniz sonrasının bi önemi kalmaz.

Bence pes etme. Şimdi o 25 bini verirsen emin ol devamı gelir. Baştan nasıl gelişirse öyle gelir devamı. Sakın müsade etme. Size mi güvenmişler, bi de gram destekleri olmadan.

Kar payı üzerinden borç veren bankalar var. Evi onlar alıp kar koyup taksitle size satıyorlar. Bir çok hoca onaylıyor ama siz bilirsiniz. .

Ben hamile halimle çalışıyorum eve destek olim diye ne demek 25 bin size koymaz. Sanki 300-500 istiyorlar. Yüzsüzlüğe bak. Madem seni aç açık koymadıktan sonra ailesine verecekmiş. Sende işten ayrıl bakalım ne yapacak. Bol keseden sallamak kolay. Bide araba alsın sana malum açıkta bırakmıcak.

Saçmalamasın ya off içim sıkıldı. Napıcakmış köydeki evi. Vazgeçiremezsen yarı hisseyi enazından eşinin üzerine yapsın bari. Töbe töbe ne garip sözler veriyor bu kocalar. Ve bu erkek aileleri be saçma şeyler istiyor anlayamıyorum

Onlar evi yaZa yaparlar bence kışın uğraşılmaz. Sen de o zmna kadar doğum yapmış olursun. 6 ay ücretsiz izin alcağını peşinen söyle. Arabayı da kesinlikle alın. Sonrasında düşünürüz falan de. Belki bu şartlarda eşin veremez

Vijdansız adam diren verme parayı ayrıca o parayı verirse de çalışma yani sen çalıştığın için o rahatlık ordan geliyo sen çalışmak zorunda değilsin ama kocan evi geçindirmek zorunda.

Son düzenleme:
Memurdun bebek doğunca 2 yıl ücretsiz izin al evide kendi geçindirsin bakalım nasıl olacak yine para birikecek mi?

300 bin 400 bin ev için biriktirene kadar daha küçük miktarla köydeki eve destek daha mantıklıymıs.
ay bunu bir mühendis mi söylüyor çatlıyacağım nasıl bir köy bu bildiklerimizden farklı mı kiraya filan verip ek gelir yapar mı

Vijdansız adam diren verme parayı ayrıca o parayı verirse de çalışma yani sen çalıştığın için o rahatlık ordan geliyo sen çalışmak zorunda değilsin ama kocan evi geçindirmek zorunda.
Evet dinen çalışmak zorunda değilsiniz madem dinen kredi almıyor

Aynı bizim mevzuya benziyor. Benimde kayınpederim eşime 20-25 bin sen ver gerisini ben tamamlayım köye ev yapalım senin olsun ev arada bizde kalırız dedi. Ben çok istedim açıkcası çünkü istanbul beni bazen bığuyor köyde canım istediğinde gidip kalacağım bir evim olmasunı çok isterdim. Hele çocuklar olunca daha cazip geldi bana. Ama benimde eşim pek istekli değil. Tabi eşinizin sizin fikrinizi almasıda önemli bi konu.

eşinin mutlu olmasını istiyorsan engelleme imiş. peki ya senin mutluluğun ? üstelik hamileyken.. bencil adam.. o paranın her kuruşunda senin emeğin hakkın var. helal olup olmadığını düşünmüyor mu beyfendi?? faizsiz ev istiyorsa islami bankalar evi alıp üstüne kar koyup sana satıyor adı faiz olmuyor. çok istiyorsa böyle bir yol seçebilir..ayrıca araba size çok lazım olacak otobüsle nasıl gidecek çocuğun kontrollerine aşısına filan

Sizi okadar iyi anliyorumki Ben zaten okurken tahmin ettim kp boyle konuscagini bu sayfayi gorcegimi. Benim kp yok kv ayni yakin zamanda gizlice devremulk alip eksik kalani esimden istemisti dort oglu olmasina ragmen hepsinin durumu bizden iyi herkes luks yasar biz totomuza zor don aliriz ha bu ilkmi degil kaynim alkollu kaza yapar ceza kesilir o hayatindan hic biseyini eksik etmez pahali giyim hergun disarda yemeler ama onun cezasinida bide odetmeye kalkma bide Ben calismiyorum bebegim var ev kredisi oduyoruz 18 aylik oglum daha bi paket mamalarini gormedim diger torunlara hersey yapilir ama benim esimde hepsinde illa vericem diye tutturuyodu verdirmedim ( dugunden 4 bilezik kalmisti onlarida esim yapmisti yani en sonunda hic begenmesemde eski model araba aldirdim allahin hikmeti arkadasi normalde bizim butcemizden yukarda satiyodu bu olaydan iki gun sonra fiyat indirdi hemen esimin aklina girdim aldirdim. Sizde arabayi aklina sokun ne bilim gece rahatsizlanmis gibi yapin araba olsaydi hemen cikar giderdik diye soylenin yarin obur gun cocuk olunca napicaz soguklarda deyin gercekten araba bebek varsa ihtiyac yani ne bileyim esinizi isleyin babasinda oylesine bir borc istesin baksin bakalim vereceklermi bizimkiler vermiyo valla esim en son kaynimdan bayramda oglum icin harclik istedi yalandan banada goz kirpti vermedi kaynim kafa salladi yok diye yavas yavas gozunu aciyo benimki o adam zaten ev yaptirmayu dusunuyomus yani esin para vermesede kendi karari insanlar para icin evlatlarinin huzurunu bile gormuyo

Bide bazi arkadaslarin dedigi gibi arkasi kesilmez bu istemelerin ev biter araba istenir o olmaz havaya istenir nede olsa ogulcuklari kirmiyo karisini takmiyo isten cikayim desem isiniz iyiyse onlar yuzunden neden emeklerinizi heba edesiniz. Allah yardimciniz olsun dogmamis bebeginizin yuzune baksin insallah bizler el kiziyiz bizi kimse takmiyo

Bende bu erkekleri anlamıyorum,karın hamile üstelik kiradasın !
E derdin ne ? evin yok iken ev yaptırmak para vermek insanın neyine yarar sıkıntı çekmekten başka

Resmi sözleşme yaparak yollasın parayı eğer kardeşleri varsa.

Konu sahibi, eminim kp familyası şöyle düşünüyordur: onlar iki kişi çalışıyor, atıyorum 4 bin falansa maaşlarınız "biz o parayla dünyaları alırız" mantığı vardır. Kimse kimsenin geçimini bilemez, kazancı üzerinden de kendine pay biçmemeli. Belli ki onlar yapmış, akıllı kocan da gaza gelip ooo ben de varım, tabi yardım ederim havalarına girmiş. Söndür havalarını gitsin. Sakın müsade etme.
Aynı muamele bize yapıldı, kaldı ki biz en düşük maaşlı memurlarız, yeni evlenmiştik bütün eşyalarımızı,herşeyimizi kendimiz yaptık. Ben yurtdışındayken eşimin ailesi eşimden istemiş ama grçekten yardım edecek durumumuz yoktu. Yardım edilecek durumda da değillerdi. Çünkü kendi paralarını diğer oğullarına(eltim de kaynım da çalışıyor ama kendi keyifleri için,ev ve çocuk bakımı kp ailesi tarafından üstlenilmiş) akıttıkları için zorda kalıyorlar. Bu yaz kaynım ipsizi parasını bitirmiş annesinden benzin parası aldı gitti gözümüzün önünde(maaşını çerez,içki ve benzine harcar kendi tamamen). Parayı veren kv de de gülüp "Allah akıl versin diyor" arkasından ben de Çok konuşurdum eşim durup durup aileme yardım edelim der dururdu, böyle bir damar var bazı erkeklerde galiba. Düşün geçen yıl o çalışmıyordu ben sabah 7 akşam 10 çalışıp daha borçtan yeni kurtulacaktık ki onun eline geçecek 3kuruşu aileme gönderelim planlaması yapıyordu. Bir de hep ben dışardan aç bi aç geldiğimde söylüyordu bunuofff Allahım kabus gibiydi. Benim eşim de faiz yüzünden kredili ev olayına girmiyor ama adı gibi şunu da biliyor "benim rızam olmadan 3 kuruş veremez artık ailesine"
Ne yap ne et müsaade etme. Ver dediysen de dün akşam geri dön, inat etme ailesi nezdinde yapma açıklamayı "benim rızam yok" de. Ayrıca gerçekten sizin için araba şart gibi. Bir de inşaat firmalarının 60-72 ay falan taksitle ev satışı oluyor, olmadı bu parayı 100bin üzeri biriktirir öyle bir ev olayına dahil olursunuz. Sakın diyorum başka birşey demiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…