kocamın köye ev sevdası :S

1.300 lira kirada oturuyosunuz bu devirde kirada oturmak cok zor annesine babasina ev parasi vercegine biriktrip kendinize ev alin canim karsi cik hep bebeginizde olcakmis hem devirde degisti valla anne baba evli coocuguna ev icim yardm ederken simdi cocouklar anne babalarina evleri varken fazladan bi ev daha yaptrma derdindeler bana gore cok sacma

Babasi vefat ettiginde ne olacakmis? Ev 4 kardes -ve eşi yaşiyorsa- karisi arasinda paylasilacak. Kv de de ölünce esine kalacak 1/4 hissesi. Miras mali oldugu icin hak iddia edemezsin eşin yasarken. Evin degeri ne kadar olacak? Senin kazandigin para ne olacak? Senin de paran yok mu icinde? Ben mi cok maddiyatciyim a dostlar soyleyin. Gozden cikaracaksin o parayi kisaca.

Boşuna strese girme kendi bildiğini yapacaktır keşke o parayı araba almak için kullansaydı hem bebekte geliyormus

Daha evliliğin ilk yılında olması düşündürücü. Garipserdim, bunu da dile getirirdim. Hem hamilesin, serbest çalışıyorsan, belki işi bırakıcaksın. Kendin büyütmek isteyeceksin çocuğu.

Garip geldi işte!

Kp. ile konuştun mu ?

Çok sinir bozucu bir durum.Çok net olup bir daha bu konuyu açmamasını ciddi bir şekilde söylemelisin.Hamileyim beni strese sokma diye biraz duygu sömürüsü de yapılabilir :) Laftan anlamıyorsa,sen maaşından kuruş harcama eviniz için,kirayı ödeyip,faturaları halledip,mıtfak masrafını,bebeğin masraflarını karşılayıp arttırabiliyorsa göndersin madem.

Evi yok ama koyde ev baskadirci sanirim.Bu erkekler alem valla akil sir ermiyo.Duzler boyle dumduuuzzz

kabul etmeyin
zorlarsa da "hayır.. eğer benden gizli gider parayı oraya hibe edersen asla helal etmiyorum" diyeceksiniz
madem dinen kredi olaylarını düşünüyor bunu da idrak edebilir bence
+1 köyde ev ne ya
kadın oturmayacak etmeyecek
satsan satılmaz kiralasan kiralanmaz
hadi paran olur arsa alır değerlendireyim dersin
yada köy çok güzel bir yerde olur yaşlılık da burada yaşanır dersin anlarım ama daha kendine ev almadan köyde ev peşine düşmenin hiç bir mantığı yok
kayınpeder o evi kendine istiyor başka bir açıklaması yok

Konu anne baba olunca,eşden gizli para vermeyi helal kılacak bir kılıf bulunur.

Senden habersiz senin paranla söz vermesi büyük hata bir kere.Evli ve çocuk bekleyen bir adamsın,ev-araba almak için krediye girmiyorsan at bir köşeye ilerde çocuğum için kullanırım diye düşün.Anne baba aç açıkta olur her türlü yardım edersin ama ekstra bir ev için,kendi ailenden kısmak ne demek.Bir de sizin bir şeyinizi eksik etmiyorum,kalanı anne babama harcıyorum ne saçma bir cümledir.Hayat standardı daha yüksek yaşamak varken,neden nerdeyse hiç kullanmayacağınız bir eve ölü yatırım yapasınız.
Konu sahibi sende artık daha lüks yaşayacağım,çocuğum içinde en lüks şeyleri alacağım,bizim ihtiyaçlarımızı karşılamak zorundasın de madem :)

Bir kere kendi eviniz arabanız yok. Olmaz öyle şey 20-25 binle ev alınmaz ama üstüne ekler, borçlanır bir araba alırsınız. İkiniz de çalışıyorsunuz. Bebek olunca araba lazım oluyor. İmkanınız varken neden sıkıntı çekesiniz ki... O para da arabaya gider köye vercek para kalmaz

Naptiniz kp ile konuştunuz mu merak ettik

Son durumu yazıyorum kızlar;

Evet kp ile konuştum makul olmasını beklerken ben şok.. Eşimle aramda huzursuzluk oldu evimiz arabamız olsun size destek olur yaparız beraber dedim. Bana ben bu sene yaptırcam yanımda görmek isterim dedi(bu da parayı isterim demek)
Maddiyatçı olma eşinin Mutlu olmasını istiyorsan engelleme dedi resmen. Ben bu Ada'mı böyle düşünmüyordum. 25lira size koymaz; 25e de ist da ev yok zaten, neden bekleyeyim dedi..
Ne diyeceğimi şaşırdım.
Bundan sonra çok da görüşmek istemiyorum artık; köye de gitmek istemiyorum..

Eşime diyeceğim; tamam ver parayı ama ekstra kuruş vermem ve faiz mi istemiyorsun eminevime başvuralım öde her ay dicem. Araba da al benim için zor oluyor dicem. Kendimi sıkmışım ben boşa kp in bi tarafında değil. Kuruş geçmedi şunca zamandır bana oğluna

Üzülmeyin, bebeğinizi düşünün. Allah onları bildiği gibi yapsın. Siz eşinizle kötü olmayın onların yüzünden.

Zaten aksi durum olmazdı. Siz de gerçek yüzlerini görmüş oldunuz. Eşinize tamam ver demeyin. Artık kendi maaşınızdan eve katkı yapmayacağınızı, evi geçindirmenin onun görevi olduğunu söyleyin. Kendi evini geçindirip 25 bin arttırıyorsa arttırsın.

O para sizin hakkınız kendi emeğiniz vermeyin bence de zaten kp ile ara bozuldu boşver artık isterlerse darilsinlar

Malesef sorunun kaynagi esiniz. Resmen sizin maasa guvenerek konusmus. Ev idaresinden elinizi ayaginizi cekin bakalim ne oluyor?birikiyo mu o para? Ya da sizinkilere vereceksek ben de bizimkilere o kadar verecegim deyin.

Bu arada benim bi arkadasim kendi yaptirdi evini. 110 bin civari ttuttu diyodu. 25 binle de zor. Kpnizin ustunu enekli maasiyla tamamlamasi daha zor. Muhtemelen devami gelecek o para istemelerin.

i$ esinde bitiyor nasil batirdiysa oyle temizlesin
esimle kayinim ortak isyeri açtilar , sonra olmadi yurumedi kayinim geri çekildi dukkan islemiyordu
kayinum verdigi parayi istedi yani ortak olmak için verdigi hakkini
herkes benim dugun altinlarima gozdikdi,kayinim burdan babasi TR deb esimi SIKSITIRYOR, ALTINlar verilsin adamin hakki parasui diye
hergun kavga ediliyordu ben asla yanasmadim buna esime kalsa direk vericek abisi magdur olmasin diye

bigun babasina karim vermiyor napayim baba bosanayimmi dedi mutfakdaydim duydum
o gun bugun dur kimsen bi kelime çikmadi altinla ilgili
yani kp i esin isterse susturur
esinide sadece sen dizginleyebilirsin kavgalr sonunda pes etme sakin
nasil olsa o bigun pes edecek mayisa daha çok var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…