Kocamla ben enayi miyiz?

Kaynanamın eşimin çeyizi diye bize verdiği bi pike nevresim seti var o bile almamış görümcesininmiş onlara vermiş o da oğluna diye kaldırmış. Geçen örttüm ytağa anne nasıl olmuş dedim ir iki kem küm e işte güzel falan çok kaliteli bişey bu ya falan dedi. Hemen arkasından istersen kullanma kaynının çeyizine kaldırayım dedi. Bişey diyemedim ama gözüm seyirdi. Şimdi emin değilim kaldırıp çöpe dahi atasım var ağzımın tadı bozulsun istemiyorum. Sizinki yine para değeri olan bişeye demiş benimki çula çaputa bile göz dikti düşünğn yani
Bagislayin bir kermese,ben oyle yaptim,aileme bile gosterememistim,bohcacidan mi almis ne yapmışsa:))

Altinlari esim claisip aldigi icin böyle bir durum yasamadik
Ama bana verdigini geri isteyen olursa verirdim bir daha da yüzüne bakmazdim

Banka da kendi oğlu ne yazık ki
Malesef takmıyorsun çık delikanlı gibi bizim durumumuz yok yapamayacağız de
yada biz sadece oğlan veriyoruz düğünü yaparız bir şey takmayız desinler

Milletin içinde biz oğlan evlendirdik şu kadar altın taktık deyip arka taraftan oğluna hatta geline ödetme saçmalığına kızgınlığım
Yada borç yaptık deyip gelinin ailesinden gelen altına bile göz dikilmesi
Yapma da geri istemede

Bagislayin bir kermese,ben oyle yaptim,aileme bile gosterememistim,bohcacidan mi almis ne yapmışsa:))
Hayır çok kaliteli bi ürün gerçekten. O kadar kaliteli olduğu için herhalde bize llayık görmedi. Önce bi gös boyama ardından dilenci gibi isteme taktiği meşhurdur onun. Ama diğer oğlu evlenirken gelinine bunu aynen ileteceğim o zaman düşünsünler ayıbı falan hiç umrumda olmayacak

Bu ne saçmalıktır yahu sizden alıp diğer geline takacak. Gücü yoksa evlendirmesin o zaman

Konu sahibi degilim de,valla iyi yapmissiniz:DBenim gorumcem de cocugumun takilarini çaktiriyordu kendince daha mevlit aksami,utanmalari yok bazi insanlarin ya:))
Hepimiz konu sahibiyiz bı yaşanmışlığımız oluyor dimi.
Şöyle bi de bı konu var, delimiyiz divanemiyiz bu duruma bizi getiriyorlar. Ben de valla hayatımda yapmadığım şeyleri yaptım o akşam. Hani öyle bı hale soktu ki beni en ince noktasına bile vurdum... Ki asla insanları ince noktaları ile vurmam. Ama rezil rezil şeyler yapıp bizim sakın durmamızı beklemesinler.
Almadı dimi altınları inanmıyorum dicem de kk da öyle şeyler okuyoruz ki inanıyorum.

Malesef takmıyorsun çık delikanlı gibi bizim durumumuz yok yapamayacağız de
yada biz sadece oğlan veriyoruz düğünü yaparız bir şey takmayız desinler

Milletin içinde biz oğlan evlendirdik şu kadar altın taktık deyip arka taraftan oğluna hatta geline ödetme saçmalığına kızgınlığım
Yada borç yaptık deyip gelinin ailesinden gelen altına bile göz dikilmesi
Yapma da geri istemede
Niye borç yaptın bana mı sordun dimi.. Neyse ki bizden isteyen olmadı. Yapmadılar, en temizi oldu

Bazıları yapıyor bunu sizden alıp öteki oğluna sonra ondan alıp varsa öteki oğluna kiralık bilezik gibi dua et düğünde tüm takılanları istemiyor kaç bilezik var bir kısmını verebilirsin hepsini verme evlenecek olan bunu biliyor mu sizden alınıp ona verileceğini ve bu verme kalıcı mı olacak çünkü bazıları mesela maddi durumu yok milletin önünde rezil olmayalım diye senden alıyor ona takıyor düğün bitince sana geri veriyor bir iki tane ver düğünde de takı takma veya çok az birşey takın hepsini verme altınların sorarlarsa bozdurduk harcadık deyin

Bilezik deyince hep babaannemin yaptığı pislik geliyor aklıma. Annemin bekarken kendi parasıyla biriktirip aldığı bileziği ‘seninkini ver de benzerini alayım düğünde takalım’ deyip almış. Düğün günü bir de utanmadan gelip annemin bileziğini anneme takmış kendi almış gibi. Annem hiç affetmedi onu. Bir de o zamanlar baba tarafımın durumu çok çok iyiymiş. Düğünün olduğu şehre dedem amcam ve babam ayrı arabalarla gelmiş hepsi de bmw falan o zamanın en pahalıları, sene 1995. Sırf gösteriş. Annem gariban bir ailenin kızı diye ezmişler iyice. Baba tarafımda da yapılır bu geri isteme muhabbeti yani. Normaldir onlara göre. Bozdurduk ya da bankada belli bir zamana kadar geri alamayız deme şansınız var mı?

Konuyu doğru yere mi açtım bilmiyorum.

Merhaba , ben üç yıllık evliyim bir de bir buçuk yaşında oğlum var .
Kayınvalideler ve kendi annemlerden uzakta başka şehirde yaşıyoruz.
Düğünü eşim kendisi yaptı benim ailemde üzerine düşenleri maddi olarak yaptılar . KV düğünde taktiği bilezikleri bizden geri istiyor diğer oğlu evlendiğinde ona takmak için. Bazı akrabalar bile biliyor bunu hatta demişler ki kıza kıl gibi kolye taktınız kepaze gibi bir de taktiginiz bilezikleri mı istiyosunuz. Ben de kv ile bunu bu yaz konuştum haklısın dogrusun diyebildi sadece.. ama gün gelirde bu konu açılırsa ne olur bilemem ben bileziklerde değilim bı insan oglunu böyle yer mi ya evlat ayırımı yapio resmen. Ve bu bilezikler geri ödeneceği zaman eşim değil ben çalışıyor olacağım evlenip üstüne para vercem bı de şaka gibi .. biz enayi miyiz..
Verme canım. Bozduk onları diyin.

ben olsam sıkışmıştık bozdurdum derdim he gerçekten eşim vermek isterse de gerçekten bozdurur çatır çatır yerim.

ay dur dur en en en enayisi biziz. düğünde eşim iki kaynıma da düğünde bize taksınlar diye bilezik aldı. düğünden sonra da tüm takıları satıp kaynımın aldığı dükkana koyduk. ne ortağız ne bişeyiz.3yıl geçti üstünden.:KK11:ne diyeyim daha başka. attık deyin sattık deyin ama sakın vermeyin

Düğünümde KV'nin taktığı seti eşimle beraber almıştık. Eşim her şeyi kendi cebinden yaptı, anasının takacağı takıyı dahil.. KP de eşimin yakasına(gelinin koluna niye takmazlar anlam veremiyorum) 14 ayar bilezik takmıştı. 4 bilezik diye konuşuldu düğün öncesi. O da benim cebimden çıkacak dedi eşim, vaz geçtim...
Bu düğünlerdeki takı meseleleri çok sinir bozucu
bileziği eşinizin yakasına mı taktı :KK57: bir yaşıma daha girdim

Şöyle erkekler bizim kadar diretmez ve kabul edip geri vermek gibi bir hataya düşebilir onu demek istiyor aslında. Ben anladım onu ki düne kadar eşim öyleydi ama öyle şeyler duyduki ben de ona benden aha bu kol kadar değil aha benim boyumda özür borçlusun dedim utandı zamanında annesini kotuluyorum sandı halbuki onun için annesinin dediklerini kabullenmek zor biliyorum sadece benim ağzımdan duyduğu için sinirlendi. Ve benden özür diledi
İyi bari kafasına dank edip özür dilemiş ya pişkin pişkin o benim annem ne yapabilirim deseydi :sinirli:

Back
X