Kocamla ben enayi miyiz?

Konuyu doğru yere mi açtım bilmiyorum.

Merhaba , ben üç yıllık evliyim bir de bir buçuk yaşında oğlum var .
Kayınvalideler ve kendi annemlerden uzakta başka şehirde yaşıyoruz.
Düğünü eşim kendisi yaptı benim ailemde üzerine düşenleri maddi olarak yaptılar . KV düğünde taktiği bilezikleri bizden geri istiyor diğer oğlu evlendiğinde ona takmak için. Bazı akrabalar bile biliyor bunu hatta demişler ki kıza kıl gibi kolye taktınız kepaze gibi bir de taktiginiz bilezikleri mı istiyosunuz. Ben de kv ile bunu bu yaz konuştum haklısın dogrusun diyebildi sadece.. ama gün gelirde bu konu açılırsa ne olur bilemem ben bileziklerde değilim bı insan oglunu böyle yer mi ya evlat ayırımı yapio resmen. Ve bu bilezikler geri ödeneceği zaman eşim değil ben çalışıyor olacağım evlenip üstüne para vercem bı de şaka gibi .. biz enayi miyiz..
vermeyın... sıze nasıl yapıldıysa o gelınede yapılacak ıkı gelınde aynı sartlara sahıp olmak zorunda hem sıze ıncecık seyler almıslar hem baskasına dıye aldıklarını yenı gelıne takacaklar ıkı gelıne de haksızlık sonra o gelınden de alırlar masraf yaptık dıye bunun sonu yok
sız vermezsenız bu durum cozulur :) oyuzden vermeyın
küserlerse küssünler küser gerı barısırlar bu ısler boyle hep

Her evlenen çift muhakkak bi enayilik yaşıyor ya, herkesin muhakkak bi sorunu oluyor.
Mesela bizde kayınpederimin bize taktığı bileziğin parasını ödedik. Çok saçma dimi, ben de kendi kendimi yemiştim bunun için ama sonradan dedim ki "emekli adam, kira geliri yok bişeyi yok".. kendi kendimi telkin etmiştim..
Fakat sizinki bizimkinden de saçma.
Eşim düğün masrafları için kredi çekti o paradan altınlarıda aldı. Evlenince de biz ödedik ne salaklık ya düşünüyorumda. Acımayacaksın valla

Istemiş , Hayır diye konuşmuşsunuz , hak vermiş.

Yaptıkları ayıp ama çözüm bulmuşsunuz işte , zorla alacak halleri yok.

Yok onlar alsinlar da rezillik filan vız gelir bence:))
Olurlar olurlar hiç merak etmeyin.
Hatta gelinin akrabalarını da etiketleyin.
Bende evlendiğimde hiç bişey takılmadı.
Ben baya baya altın yapmıştım kendime bilezik olarak. Hiç sorun etmedim.
Fakat görümcem gelip anneme ev alın diye bı konuşma yaptı utanmadan.
Yeminle kuçu kuçunun totosuna soktum soktum çıkardım. Dövsem inanın bu kadar etki etmezdi. Başka şeylerde konuştu. Öyle bi yaptım ki.
Ben içeri gidiyorum dedi solana gitmiş eşim, eşi ve abimin yanında morarana kadar ağladı. Ama öyle bı ağlamak ki hayatında böyle ağlamamıştır.
Rezil olurlar olurlar, rezil olmaz olurlar mı?
Mesala ben hiç biri ile görüşmüyorum. Herkes soruyodur e millette anlamıyor mu😀

Verme. Millete gösteriş yapıcam diye takıyorlarsa sonradan isteme hakları yok. Takarken herkes içinde, geri alırken gizli saklı:sinirli:
Aynı şekilde törenle geri veririm de L Leame mevlit gibi bir bahaneyle toplayıp herkesi, kv nin koluna milletin önünde takacağınızı söyleyin

Olurlar olurlar hiç merak etmeyin.
Hatta gelinin akrabalarını da etiketleyin.
Bende evlendiğimde hiç bişey takılmadı.
Ben baya baya altın yapmıştım kendime bilezik olarak. Hiç sorun etmedim.
Fakat görümcem gelip anneme ev alın diye bı konuşma yaptı utanmadan.
Yeminle kuçu kuçunun totosuna soktum soktum çıkardım. Dövsem inanın bu kadar etki etmezdi. Başka şeylerde konuştu. Öyle bi yaptım ki.
Ben içeri gidiyorum dedi solana gitmiş eşim, eşi ve abimin yanında morarana kadar ağladı. Ama öyle bı ağlamak ki hayatında böyle ağlamamıştır.
Rezil olurlar olurlar, rezil olmaz olurlar mı?
Mesala ben hiç biri ile görüşmüyorum. Herkes soruyodur e millette anlamıyor mu😀
Konu sahibi degilim de,valla iyi yapmissiniz:DBenim gorumcem de cocugumun takilarini çaktiriyordu kendince daha mevlit aksami,utanmalari yok bazi insanlarin ya:))

Niyeyse bu düğünlerden sonra erkek tarafının illa ödenmese icralık bir borçları çıkar
Altınlar alındıktan sonra borcun b'si kalmaz
Hatta kaynana ikinci evini falan alır
Düğünler bildiğin banka kredisi oldu bazı erkek ailelerine

Bunu da yapanı duyduğum için garip gelmiyor
😁
Bir arkadasima yapmislar bunu.
Dugunden 15 gün gecmis,demisler ki biz bilezikleri büyük gelinden ödünç aldik,ver bakalim geri.
Kim aldiysa o versin,benden bir sey islemez demis:D
Ne yaptilarsa vermemis,paşa paşa geline borc odemis kv kp:D
Kiz da 20 yasinda filandi ancak,valla akilliymissin demiştim:))

Dugunden 15 gün gecmis,demisler ki biz bilezikleri büyük gelinden ödünç aldik,ver bakalim geri.
Kim aldiysa o versin,benden bir sey islemez demis:KK70:
Ne yaptilarsa vermemis,paşa paşa geline borc odemis kv kp:KK70:
Ohhh çok iyi yapmış
Helal olsun
Adam kandıranlara milletin içinde gösteriş yapıp orada burada ballandıra ballandıra biz oğlumuza bilmem kaç tane takı yaptık diye anlatıp arka taraftan geri isteyenlere çok güzel kapak olmuş

Niyeyse bu düğünlerden sonra erkek tarafının illa ödenmese icralık bir borçları çıkar
Altınlar alındıktan sonra borcun b'si kalmaz
Hatta kaynana ikinci evini falan alır
Düğünler bildiğin banka kredisi oldu bazı erkek ailelerine
Ahhahhaaa benim kv de salya sümük alyansimi bozayim bari,size halı almistim onun borcunu odeyeyim demisti:-)
Ben saf tabi esime,ya yazik baksana alyansini bozacak,biz odeyelim demistim de,esim,ne bozarsa bozsun,1 gram altini mi var bizde,dugun gecesi taktiklarini bile ben aldim demisti:)
2 safdil tencere kapak olmusuz:D

Kim aldiysa o versin,benden bir sey islemez demis:KK70:
Ne yaptilarsa vermemis,paşa paşa geline borc odemis kv kp:KK70:
Helal olsun valla böyle dişli kadınlara hayranım.

Kaynanamın eşimin çeyizi diye bize verdiği bi pike nevresim seti var o bile almamış görümcesininmiş onlara vermiş o da oğluna diye kaldırmış. Geçen örttüm ytağa anne nasıl olmuş dedim ir iki kem küm e işte güzel falan çok kaliteli bişey bu ya falan dedi. Hemen arkasından istersen kullanma kaynının çeyizine kaldırayım dedi. Bişey diyemedim ama gözüm seyirdi. Şimdi emin değilim kaldırıp çöpe dahi atasım var ağzımın tadı bozulsun istemiyorum. Sizinki yine para değeri olan bişeye demiş benimki çula çaputa bile göz dikti düşünğn yani

Altınlarla borç ödedik altın maltin yok şu an annesi işini gör bana geri ver demiş oğluna kocama yani borç vermiş sayiliyo oğluna eliniz bollasinca alır verirsiniz demiş diğer oğlumda var daha demiş .
Eee diğer oğlunda başka altın yapsaymış zamanında
İlk geline taktıkları altına mı güvenip oğluna düğün yapıyor
Ben olsam altınları size değil kaynıma direkt takalım o zaman
Bizim taktığımız belli olsun derdim

Son düzenleme:
Back
X