kocamla bitmeyen kavgalarımız ve arada kalan cocugum

Hayır, hayır elbette bunu demek istemiyorum tatlım.
Eşin, evladımı düşünmesem yanında bir dakika durmazdım dese neler hissederdin?
Mesajlarında kendi duygularını bu şekilde açıkladığını gördüğüm için daha iyi birşey
söylemeye çalıştım. Çalışan ayakları üzerinde duran bir kadın olduğuna göre, maddi
yönden eşine bağlı değilsin. Eşine duygusal bağlılığın olmasa duramazdın.
Eşin de çocuk için yanında durduğunu hissederse yıkılırdı demek istedim.
Birbirinizi ve ailenizin devamını istediğiniz için biraradasınız ve dilerim rayına oturtur,
uyum içinde sonsuza kadar birlikte olursunuz.

İnan boşandıktan sonra yeni düzeninizi kurmak için harcamanız gereken enerjiden
çok daha azı ile aile birliğinin devamını sağlayabilirsiniz.
Arkaya dönmeden basıp gidilecek ilişkiler vardır elbette. Lakin sizin çözebileceğinize inanıyorum.
Eşini kışkırtan damarı öğrenip basmamaya çalışacaksın.

Öffff!!! Konunda kendimi hiç iyi ifade edemiyorum. Kısa ve öz söylemem gerekirse
AİLE BİRLİĞİ çok değerli ve önemli. Kaybetmeden önce değeri bilinip sahip çıkılmalı.

Aile birliğine birlikte sahip çıkılırsa çok güzel olur tek taraflı fedakarlık bazen sadece enayilik oluyor çünkü.Kadın zaten çabalyor emek veriyor yoruluyor, insanın yorgunluğu arttıkça sızlanmasıda artıyor, en ufak şeylere daha çabuk kırılabiliyor kızabiliyor. Bebek büyürken odaları ayır bencilliğinden,(Babalık bumu?) kadın sabaha kadar uğraşsın o yorgunlukla işe gitsin orda yorulsun eve gelsin koşuştursun yorulsun üzerine birde hakaret ve bencillik kim dayanabilir buna.Tipik Türk erkeği modeli. Kadın yemek yaparken salata yapan erkek çok az çıkıyor. Al laptopu kumandayı yayıl, Yorulmaya hakkın yok sinirlenmeye hakkın yok dinlenmeye hakkın yok.El insaf bu kadında makina değilki.Çamaşır makinasına bile standartın fazlası çamaşır koyabiliyormuyuz tık tık sesler geliyor. Hayat müşterek ne müşterekliği ya yok böyle birşey. Arkadaşım en azından eve bir yardımcı al, bari ev işleriyle yorma kendini, veya eve maddi anlamda katkıda bulunma ya birşekilde sıkıntıya giirsin. Ohh 5. yıldızlı otel ye iç yat, birde psikoloji boz yok böyle lüxs. Arkadaşım ayrılırsın ayrılmassın bilemem ama izin verme bu kadar ezdirme kendini.Deli deliyi görünce bastonunu saklarmış sen bu erkeği çok şımartmışsın ver cezasını.

yapacağın ne biliyormusun kavga etmemek o yokmuş gibi davranamk.sana kötü laflar söylemeye başladığında tartışmak istemiyorum deyip öbür odaya geç.genel olarak keyfin yerindeymiş gibi davran evde müzik dinle kitap oku birşeylerle uğraş.durup dururken değil de kavga etmeye çalıştığında kendinden emin ve sakin bir şekilde senin yaptıkların beni kızdırmıyor artık ama abartırsan sabretmem.sadece bir süre daha dayanırım.bir süre daha değişip değişmediğine bakıcam ona göre karar vericem de.o da bağırıp çağırmaya başlayacaktır muhtememlen.tamam uzatmayalım ben diyeceğimi dedim de fazla da uzatma,yanından ayrıl.sonrasında da aynı tavırlara devam et.zaman geçtikçe büyük ihtimal tırsacak ve peşinde dolanmaya başlayacaktır.denemekte fayda var

yapacağın ne biliyormusun kavga etmemek o yokmuş gibi davranamk.sana kötü laflar söylemeye başladığında tartışmak istemiyorum deyip öbür odaya geç.genel olarak keyfin yerindeymiş gibi davran evde müzik dinle kitap oku birşeylerle uğraş.durup dururken değil de kavga etmeye çalıştığında kendinden emin ve sakin bir şekilde senin yaptıkların beni kızdırmıyor artık ama abartırsan sabretmem.sadece bir süre daha dayanırım.bir süre daha değişip değişmediğine bakıcam ona göre karar vericem de.o da bağırıp çağırmaya başlayacaktır muhtememlen.tamam uzatmayalım ben diyeceğimi dedim de fazla da uzatma,yanından ayrıl.sonrasında da aynı tavırlara devam et.zaman geçtikçe büyük ihtimal tırsacak ve peşinde dolanmaya başlayacaktır.denemekte fayda var

Aslında su anda uyguladıgım da tam senin anlattıkların gibi
bugun de hic konusmasaydı keske ama dayanamadı
arkadasımın yanında verdiğim tepkiyse sebeb ne var bunda dedi. ben cok uzgundum bana destek olmalısın buna nasıl takılırsın cok bencılsın dedi
ben tartısmak istemiyorum dedim,senden beklentim de yok, seni suclamak yargılamak değil derdim, en doğal sekilde susmak istiyorum
adam gibi soru soruyorum ceva ver, cok mantıklı konusmalar bunlar gercekten, ne kadar ters kadınsın demeye başlamıstı ki baktım yine isin rengi değişiyor hemen oradan uzaklastım
hani gercekten de susmak istiyorum
bu onu daha cok geriyor ama geri adımda attırıyor
sonrayumusamıs bir sekilde
ben cocuga bakarım sen ders calıs dedi

ben aslında senden bisey beklemiyorum dedim
ama zaten o sırada isyerinden cagrıldı btun aksam gelemedi

bana susma ozgurlugu bile tanımıyor
ama ben cok mutluyum tek bir sey icin o da bugun oglum ağlamadı tartısma görmedi
zaten konustugumuzda farklı odalardaydık
dediğim gibi bu donem gecici, yukselme sınavına kadar buradan ayrılıp yeni hayat kuramıycam zaten en azından cocuga birsey hisstettrmeyeim derdindeyim

Aslında su anda uyguladıgım da tam senin anlattıkların gibi
bugun de hic konusmasaydı keske ama dayanamadı
arkadasımın yanında verdiğim tepkiyse sebeb ne var bunda dedi. ben cok uzgundum bana destek olmalısın buna nasıl takılırsın cok bencılsın dedi
ben tartısmak istemiyorum dedim,senden beklentim de yok, seni suclamak yargılamak değil derdim, en doğal sekilde susmak istiyorum
adam gibi soru soruyorum ceva ver, cok mantıklı konusmalar bunlar gercekten, ne kadar ters kadınsın demeye başlamıstı ki baktım yine isin rengi değişiyor hemen oradan uzaklastım
hani gercekten de susmak istiyorum
bu onu daha cok geriyor ama geri adımda attırıyor
sonrayumusamıs bir sekilde
ben cocuga bakarım sen ders calıs dedi

ben aslında senden bisey beklemiyorum dedim
ama zaten o sırada isyerinden cagrıldı btun aksam gelemedi

bana susma ozgurlugu bile tanımıyor
ama ben cok mutluyum tek bir sey icin o da bugun oglum ağlamadı tartısma görmedi
zaten konustugumuzda farklı odalardaydık
dediğim gibi bu donem gecici, yukselme sınavına kadar buradan ayrılıp yeni hayat kuramıycam zaten en azından cocuga birsey hisstettrmeyeim derdindeyim
gerçekten olan çocuklara oluyor.onların yaşadıkları çok üzücü.ama sen böyle devam et bence.istikrarlı olursan şaşırır ve korkabilir.böyle birine konuşmak veya kavga etmek yaramaz

zaten ben bu surecte yasadıklarımı anlatıcam ki benim durumumda olanlara bir nebze örnek olsun
burda aile danısmanı yok ama bir psikiyatrist var ondan da tardım alıcam

senin esinde de aynı seyler var mı mesela kırdıktan sonra abartılı bir sekilde pismanlık hareketleri, sarılma sırnasma insanı bunaltana kadar
ama ertesi gün baska bir sacmalık
inan evladım da onun gibi bir es olacak diye cok korkuyorum

merhaba canım aynennn öyle. zaten neden koptuk çünkü artık bu sırnaşmalar sinirime dokunmaya başlamıştı, yap yap sonra iki sırnaş ben affedeyim kendimi salak gibi hissetmeye başladım ve artık uzatmaya başladım dolayısı ile sorunlar büyüdü de büyüdü. daha ben bir önceki kavgayı affetmemişken 2. hatta 3. kavga girdi araya artık tamamen koptu

cnm senın adına cok uzuldum gercekten..inşallah hakkında en hayırlsı ne ıse o olr..ben ısın ıcınden cıkamayınca boyle dıyorum...
terapıst olayında cok şaşkınım acıkcası..esımı ıkna edebılseydım ben de o kadar cok gıtmek ısterdım kı...sankı oaraya gıdınce her sey duzelecekmıs gıbı gelıyordu..taaki senın soyledıklerınden sonra..nasıl boyle ters teper anlamadım:26:neden oyle olduguna bır fıkrın ar mı??
boşanılsa bır dert boşanılmasa bı dert:5:
bu yasadklarına ragmen ımkanın olsa esınle tekara bır araya gelırmısın??

terapist ne yazık ki ters tepti çünkü eşim baştan terapiste karşıydı benim zorumla geldi ilk seansta çok beğendiğini devam etmek istediğini söyledi. adam bize eleştirme saldırma iğneleme alay etme yi yasakladı. hiç kavga çıkmadı . heralde zoruna gitti bizimkinin kavga çıkmaması. 2. seansta geçmiş konular açılınca baktım acayip bir kötüleme moduna girdi bizimki, ben de açtım anlattım eski kavgaları. ben anlatınca acayip sinirlendi defoldu gitti odadan . ben kalakaldım orada. sonra akşam da ben çıkıştım eve gelince gidiyorum dedi iyi git dedim ben de.

hayatta öğrendiğim en önemli şeylerden biri büyük konuşmamak o nedenle ne asla birleşmem derim ne de biraraya gelirim derim. tek istediğim kızımla huzurlu olmak şu hayatta.

kalimero çok merak ettim belki yazmışsındır.Baştan sona okumadım.

Eşiniz evlenmeden önce de böylemiydi yoksa sonra mı değişti?

bazen çocuk için katlanıyorum derken çocuğa kötülük yapıyormuşuz gibi geliyor bana.....

kac kere ayrılma karrı aldım ama yalvardı yakardı değişicem dedi, ilaç kullanıcam dedi, hic sozunde de durmuyor
o kadar canım yandi ki artık ben de onun canını acıtmaya calısıyorum, ağzımdan cıkan kelimelere sasırır durumdayım
o kadar sorunlu bir ailede buyumus ki babasının hafifletilmiş formu gibi

Kızınızın geleceğini görebiliyor musunuz?

düzenli olarak evlilik danışmanına gitmenizi öenririm.bu tür davranışların cocuğa acacağı zararlarıda eşiniz danışmanın anlatmasıyla anlar

anlattıkların benim eşime çok benziyor

ben de benzer şeyleri uzun süre yaşadım eşimle 4 senelik aşkın sonunda evlendik. üniversitede aynı sınıftaydık ve 4 yıl çok güzel geçmişti. Eşimin ailesinde psikolojik sorunlu sinir hastası bir anne ve annenin hırçınlığı yüzünden sürekli çıkan aile kavgaları annenin sürekli çocuklarını hırpalaması ( hem de sadistlik boyutunda) gibi travmalar vardı. Ben bunları evlendikten sonra öğrendim. Eşim çok iyi bir insan iş çevresinde arkadaş çevresinde de çok sevilir çocuklarına karşı da çok iyidir tek bir yamuk göremezsiniz hayatında bana da çok düşkündür ama evlendiğimiz ilk yıllarda aynı anlattığın gibi öfke kontrolü yapamıyordu ve çok basit olaylarda bile beni tersleyip aşağılıyordu bazen daha da kabalaşıyordu ama sadece sinirlendiği anda yani 1 saat sonra bakıyordunuz o adam gitmiş, ama kaldıramıyordum haliyle küfüre kadar gidiyordu bazen tartışıp küsüyorduk defalarca konuştum yapma etme sevgimi saygımı kaybediyorsun sevgim biterse çeker giderim diye aynı şey sürekli yaşanıyordu malesef yetiştiği ailenin ruhunda açtığı yaralar bence evlilik hayatını birebir etkiliyorneyse 3-4 sene bu şekildeydi sonra yavaş yavaş düzelmeye başladı bu yıl 9. yılımız 2-3 senedir eski huyları kalmadı çok daha olumlu bir insan oldu sinirlendiği zaman bile kendini tutabiliyor zaten eskisi gibi de sinirlenmiyor ve annesine çok tepkili hayatında açtığı yaralardan dolayı Allaha şükür her şey yoluna girdi. Benim de o 3-4 yılllık süreçte boşanmanın eşiğinden döndüğüm anlar oldu ama şükür düzeldi inşallah siz de atlatırsınız benim de bir oğlum vardı oğlum bebekken de sorunlar vardı ayrılmayı cidden düşünmüştüm ama sonra her şey o kadar yoluna girdi ki anlatamam şu anda aile huzurumuz çok yerinde ve çok mutlu bir çocuk oldu 4 yaşında bir de kızım oldu şu an 6 aylık eğer boşansaydım en çok çocuklarımın elinden bu huzurlu aile şansını almış olacağımdan dolayı üzülürdüm ama o zamanlar düzeleceğine dair hiç inancım yoktu ama olabiliyormuş aslında eşim ailesi ve dahaçok annesiyle ilgili içindeki öfkeleri bana itiraf edip paylaştıktan sonra değişti diyebilirim bana göre annesine duyduğu ve hiç belli etmediği nefret (ana babasına çok saygılıdır) onu boğuyordu ne zaman bu konuları bana açmaya ve paylaşmaya başladı ben de yardımcı olmaya çalıştım dinledim ortak oldum derdine ondan sonra adam acayip değişti sanırım anne gibi bir kutsal değere karşı yüzleşemediği duygular onu çığırından çıkarıyordu şu anda annesi hala bilmez benden başkasıyla paylaşmadı bu durumu yani anlayacağınız terapistin yapacağını ben yapmış oldum :)) şaka bir yana psikolojiye ilgim vardı hep ve insan davranışlarının arkasında görünmeyen başka şeylerin olduğuna inanıp gözlemlerdim iceberg meselesi işte, bu şekilde yaklaşınca adam da kendini açtı yavaş yavaş inşallah sizin de durumunuz düzelir ve böyle bir sonuç alırsınız çocuğunuz huzurla büyür çoğu kişi o adamla evli kalma düzelmez falan diyor ama benimki gibi örnekler de var bunu bil istedim..

bu arada kız uyuyor uyanmadan yetiştireyim diye hızlı ve noktalamasız falan yazdığım için anlattıklarım biraz karışık gelebilir kusura bakma iki çocuk bir ev bir iş arasında bu kadar yetiştirdim :))

bu arada kız uyuyor uyanmadan yetiştireyim diye hızlı ve noktalamasız falan yazdığım için anlattıklarım biraz karışık gelebilir kusura bakma iki çocuk bir ev bir iş arasında bu kadar yetiştirdim :))

sevgili seli54 inan yazdıkların bana o kadar iyi geldi ki
umuda ihtiyacım var benim de gercekten
cunku bunu yasamayanlar haklı olark beni anlayamıyor mutlu olurum ki bazen
değişebilirse o kadar
mutlu olurum ki
eslerimiz nerdeyse aynı evlilik sureclerimiz bile
o nedenle sen benim icin umutsun
benim esim de babasını cok yuce bir yere koymus
bu ara psikiyatrist arkadasımla konusuyorum
basemediğim anlardda ona danısıyorum
o kadar faydası oluyor ki ruh saglıgıma o kadar iyi geldi ki
dedim ki nasıl olurda babasını o kadar yuce görür
o da dediki
kucuklukte yasadıgı catısmadan tek kurtulus yolu buydu yoksa
hayatına devam edemezdi
cocukken babasını haklı görerek kendisi de erkek oldugu icin onu ornek olarak
basamakları cıktı
zaten 20 yasında da bu kemikleşmiş oluyor dedi
ama cocuklarda cok kolay cozuluyor sorunlar dedi
yani oglum icin kesinlikle gec değilmiş
bi de mesela esime demiştim ki ben sana evliliğimizin devam edeceği garantisini asla veremem, ama bu iki aylık dönemi en az hasarla atlatmam icin, yani cocugunun annesinin ruh saglıgının korumaı icin çabalamak isteyip istememek senin elinde demiştim
esim de bana ne dediğini anlamadım diyerek 5-6 kez sormustu, ben de anlamamazlıktan geliyor sanmstım
arkadasıma esime boyle dedim diye anlattım
bana sen erkekler icin cok zor bir cumle kurmussun, bu cumleyi anlamak icin bayan olmak lazım
onlar daha ilkel duusunur anlayamaz dedi
hakkaten anlamamıs mesela
ben de artık basit cumleler kuruyorum
ondan hic bisey istemiyorum yardım adına
bu ara kendi bieseyler icin cabalıyor
ben iki ay bu adamı gozlemliycem, bu arada kendi psikolojimi toparlıycm ki herseye gögus gerebileyim
ve kararımı vericem bakalım

evet bir ortak noktamız daha benim eşimde babasını çok üst bir yere koymuştu gerçekten annesine olan tepkisi nedeniyle babasına yaklaşmış yalnız biz de baba modeli iyiydi nispeten sorun annedeydi erkek çocukların anneye olan düşkünlüğü ve bağı malum anne de bu şekilde bir model olunca çocukta (eşim) kişilik bölünmesi yapmıştı nerdeyse çift kişilikli gibiydi önceden hem altın gibi bir tarafı hem de sinirlendiğinde çığrından çıktığında afedersin hayvan gibi bir tarafı vardı ama şimdi çok şükür 3 senedir dengeye ulaştı ve her şey yolunda...
eşimin bir yönü, en azından çift kişilikli gibi olduğunu bazı sorunlar olduğunu ruhsal durumunda kabul ediyordu ama annesiyle ilgili düğümü çözmesi kaç yılı aldı sanırım senin eşin de bir yüzleşse çocukluğundaki problemlerle içinde yatan esas duyguları itiraf etse rahatlayıp değişebilir belki, ama şu an savunma yapıyor sanırım sana karşı hala, ne varki bunda diyerek, biz bu sorunları konuşa konuşa konuşa konuşa aştık an oldu saatlerce gece 2,3 lere kadar konuştuk başlangıçta her konuşma denememiz üstün çıkma mücadelesine dönüşüyordu ve kavgayla noktalanıyordu biz 2-3 seneden sonra eleştirmeden yargılamadan suçlamadan sadece dinleme ve karşındakini anlama adına konuşup tartışabilme yeteneği kazandık(aslında psikologlar da bunu yapıyorler) ve ondan sonra yol katetmeye başladık şu anda en aykırı duygu ve düşüncelerimizi bile uygun an geldiğinde paylaşabiliyoruz
sana önerim, asla kabullenme eşinin bu yönlerini kabullenirsen ve sabredeyim dersen gün gelir hiç değişmeyeceği için sen patlarsın ve biter, zor olacak ama eşine sabırlı ve güzellikle yaklaşarak yargılamadan suçlamadan bıkmadan usanmadan konuş onunla eğer yavaş yavaş doğru iletişim kurmaya başlarsanız düzelmeler olacaktır ama kolay olacağını sanma sakın gün gelir gemilerini yaktığın da olacaktır ama pes etme ona ve evliliğinize yardım etmeye çalıştığına güvenirse açılabilir
bir de demişsin ki işimde çok başarılıyım malesef erkekler başarılı kadından haz etmiyorlar hele kadın biraz onların önüne geçiyorsa bu konuda bunu açıkça itiraf etmek erkekliklerine dokunduğu için kadını sürekli aşağılayıp ezerek kadının da aşağıda olduğuna inanmasını sağlamaya çalışıyorlar yani akıllarınca haddini bildiriyorlar kadına bu konuda önerim evliliğin ve çocuğun için biraz kurnazlık yapabilirsin mesela onun olduğu ortamlarda fazla öne çıkmazsan özellikle iş yerinde sivrilmen onu rahatsız ediyor olabilir, pozisyonun ondan üstte mi inşallah değildir öyleyse işin daha zor ama şunu söyleyim öyle olmasa da erkeğe sanki ailede son sözü söyleyen kendisiymiş gibi davranmak ve biraz geride durmak çok işe yarıyor bazen bırak o öyle sansın biz de eşimle aynı meslekteyiz iş yerlerimiz ayrı Allahtan ben girdiğim sınavlarda onu 2 ye katlardım hep ama evlendiktan sonra biraz geri plana aldım kendimi ne zamanki o da kendini geliştirmeye başladı bariz farklılık oluştu tavırlarında, yüksek lisansa girememişti 2-3 sene uğraştı o arada ben bitirmiştim y. lisansı neyse sonra o da girdi bitirdi şu an doktora yapmak için hazırlanıyor ben de ŞİMDİLİK çocukları büyütüyorum demem o ki kadın başarı olarak üstün olursa erkek ezme ihtiyacı hissedebiliyor eşitlenince rahatlıyorlar ALLAH KOLAYLIK VERSİN

eşini seviyorsan evliliğine şans vermek istiyorsan evlilik terapistine yada psikiyatra gidin. mutlaka faydası olacaktır eşin belki daha kontrollü davranır çocuğunda varmış bence uzman desteği alın umarım herşey gönlünce olur:31:

Evet arkadaslar eşimle ilgili konu acmak sonunda bana nasip oldu
Ben benim durumumdaki bayanlar acıkcaı var mı varsa evliliklerini düzeltmek icin neler yaptılar merak ediyorum
Evliliğimde bildiğim kadarıyla aldatma, alkol, kumar yok
Ama esimle bir türlü anlasamıyoruz, cocugumuz var ve ben cocugumun bu kavgalardan etkilendiğini görüyor ve cok uzuluyorum.
Esim hep beni cok sevdiğini iddia etse de ki artık inanmıyorum, bana karsı ani cıkıslar yapıyor hem de suya sabuna dokunmayacak sebeplerden. Ben cocukla ilgilenirken veya herhangi bir konuda birsey istesem mesela su getirir misin gibi ona bile itiraz ediyor. Bana sürekli adam değilsin, şerefsiz diye hştap ediyor, uyarıyorum bak yapma diyor sonra tekrarlıyor. İşte basına gelen bir sıkıntıda acısı benden cıkıyor, arkadaslarının yanında bile bu tavırlardan nasibi aldım. Aynı is yerindeyiz, bugun kotu bir haber aldı ve arkadasının yanında seni burda görmek istemiyorum konusmların beni rahatsız ediyor bana bir rahat ver yalnız kalıcam dedi, ben de kendimce ona destek olmaya calısıyorum, cok üzüldüm hele bir baskasının yanında olması
sen bensiz bisey yapamıyorsun, ben olmasam ne yaparsın demeler, aileme laf soylemeler, nnolur benimle bir sıkıntın varsa cocuk yattıktan soonra konusalım dememe rağmen asla hicbir konuda lafını sakınmaması
Hasta oldugumda sen de cok curuksun demesi, hep hastasın demesi
Cok zoruma gidiyor
Elimde iyi bir mesleğim var, ukalalık olmasın ama cok basarılıyım da, cocugum olmasa devam etmezdim, ama ah cocuk elimi kolumu baglıyor
Sizde de benim gbi sorunları olanlar var mı arkadaslar, ben napıyım bu adamla peki, önerilerinizi bekliyorum
Merhabalar. Yıllar geçmiş umarım iyisinizdir ve hayatınız olumlu yönde değişmiştir. Bu konu başlığınız benim bugünkü halimi anlatıyor. Hayatınız da bir değişiklik oldumu eşinizle ilgili merak ettim.

Evet arkadaslar eşimle ilgili konu acmak sonunda bana nasip oldu
Ben benim durumumdaki bayanlar acıkcaı var mı varsa evliliklerini düzeltmek icin neler yaptılar merak ediyorum
Evliliğimde bildiğim kadarıyla aldatma, alkol, kumar yok
Ama esimle bir türlü anlasamıyoruz, cocugumuz var ve ben cocugumun bu kavgalardan etkilendiğini görüyor ve cok uzuluyorum.
Esim hep beni cok sevdiğini iddia etse de ki artık inanmıyorum, bana karsı ani cıkıslar yapıyor hem de suya sabuna dokunmayacak sebeplerden. Ben cocukla ilgilenirken veya herhangi bir konuda birsey istesem mesela su getirir misin gibi ona bile itiraz ediyor. Bana sürekli adam değilsin, şerefsiz diye hştap ediyor, uyarıyorum bak yapma diyor sonra tekrarlıyor. İşte basına gelen bir sıkıntıda acısı benden cıkıyor, arkadaslarının yanında bile bu tavırlardan nasibi aldım. Aynı is yerindeyiz, bugun kotu bir haber aldı ve arkadasının yanında seni burda görmek istemiyorum konusmların beni rahatsız ediyor bana bir rahat ver yalnız kalıcam dedi, ben de kendimce ona destek olmaya calısıyorum, cok üzüldüm hele bir baskasının yanında olması
sen bensiz bisey yapamıyorsun, ben olmasam ne yaparsın demeler, aileme laf soylemeler, nnolur benimle bir sıkıntın varsa cocuk yattıktan soonra konusalım dememe rağmen asla hicbir konuda lafını sakınmaması
Hasta oldugumda sen de cok curuksun demesi, hep hastasın demesi
Cok zoruma gidiyor
Elimde iyi bir mesleğim var, ukalalık olmasın ama cok basarılıyım da, cocugum olmasa devam etmezdim, ama ah cocuk elimi kolumu baglıyor
Sizde de benim gbi sorunları olanlar var mı arkadaslar, ben napıyım bu adamla peki, önerilerinizi bekliyorum
Elinde mesleğin var, çektiğine değmez.

yeteri kadar cabalamamaktan korkuyorum, o kadar ucra bir yerdeyim ki evlilik terpistine de gidemiyorum
ilerde cocugum niye ayrıldın derse beni hor göruyordu demekten baska ne diyebilir miyim bilmiyorum
Siz tek başınıza ayrılmış değil, karşılıklı boşanmış olacaksınız ve bu sorunun muhatabı olarak bile kendinizi görüyorsunuz.
Şu saydığınız şeylerin sadece birini siz eşinize yapsanız, eşiniz sırf çocuğu için size katlanır mıydı?
Neden sabırlı olması gereken hep kadınlar?
Lütfen kendinize saygınızı yitirmeden boşanın bence çünkü anlattıklarınız insanlık dışı.
O ortamda sizce çocuğunuz çok mu mutlu?
Ve ebeveyn olarak bunu ona aklı erdiği zaman zaten güzellikle anlatırsınız.
Çocuğunuzu mağdur etmediğiniz ölçüde, hayatınıza sahip çıkma hakkınız var.
Niye ayrıldınız derse de, sakın "beni hor görüyordu" demeyin.
Çıkın o kurban bilincincen. Biz seninle daha mutlu bir hayatı hak ettiğimiz için babanla ayrıldık ama sonuçta senin halen annen ve babanız diyeceksiniz.

Back
X