- 26 Ocak 2011
- 322
- 1
- 116
- Konu Sahibi aysimaaaaa
-
hepsini denedim yok diyo babamin adi olcak gelds sinirlenme naptiysam vazgecmiyo
Böyle kendi babasının adı için hamile eşlerinin kalbini kıran erkeklere gerçekten çok gıcık oluyorum.
Nedir yani bu despotluk, babanın adını koyunca başın göge mi erecek?
O kadın hamileyken kendisine yapılan bu zorlamayla ve bir ömür kendi çocuğuna seslenirken,
eşinin yaptıklarını hatırlamayacak mı?
Neden hiç kadının babasının ismini koyalım denmez de erkek babamın adını koyacağım diye tutturur?
Tabi soy erkekten devam ediyor ya, üstün cinsiyet!
Poffffff, eşin uzlaşma yoluna giderse ne ala, gitmezse de işi iyice inada bindirir,
sonra da gider nüfus cüzdanını çıkartır.
Tek seçenek iki isimli olmasını tercihler arasında sunman...
Gerçi onu da kabul etmez böyle tipler...
Kesinlikle! Zaten erkeğin soyadını alıyoruz daha ne bu inat. Kızın babası gönül koyar bu seferde haklı da olur.
Herkes küçük bi'sorun demiş ama bana kalırsa hiç değil, gayet büyük bi'sorun.
Büyük konuşmayım ama ben okadar zorluğunu çekicem, 9 ay taşıycam, sancısı osu busu doğurucam eşim benim rızam olmadan gidip nüfus cüzdanını çıkaracakBu resmen yok saymak, değer vermemek başka bi'şey değil oldu olacak kendi yapsın bebeği de kendi doğursun tek başına. Ben evlenince bile kendi soyadımı da almak istiyorum babamın sadece 3 kızı var öyleyse böyle
"Eski sevgilimin ismi de aynıydı ama..." diyebilme olasılığınız olsa konusu bile bir daha açılmazdı sanırım.
benim eşimde dedesinin ismini koymak istiyor ve daha nişanlılıktan beri süre gelen bir muhabbet bu.
bende her zaman senin ismin bile daha modern olmaz diye söylüyorum. (daha bebek yada hamilelik yok ) benim kendi ailemde yok öyle dede ismi vermek falan karı koca karar verir çocuğuna koyacağı ismi ama kv kız olursa annesinin erkek olursa babasının ismini koyacakmış! bana öyle söylüyor. Sen hamileliğinin tadını çıkar karnındaki meleği üzme böyle saçma sebepler için ayrıca
bir yerden duymuştum doğum yapacağın hastahaneden bir kağıt veriyorlarmış ve o kağıtta da bebeğin ismi yazıyormuş aksi taktirde nüfus cüzdanı çıkmıyormuş. doktoruna hemşirene rica et öğren bir detayları. (sonra bana da yaz ki bileyim hatta lazım olacak çünkü belki bende 3 5 ay sonra böyle konular açacağım imdat diye )
bu isim mevzusu bana da saçma geliyor çünkü büyüklerin ismini vermek ama laf aramızda düğün davetiyemize bile yazdırmışlardı dedelerinin adını sünnet davetiyesi gibi :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?