- 24 Ekim 2019
- 731
- 1.536
- 63
- 29
- Konu Sahibi Durummleyla
maddi durumdaki tavrınızı es geçerek yazıyorum. Benim ailemi ağzına alma, kendi hayatına bak der geçerim. Aman şu üzülmesin , aman bu kırılmasın sonuç ezdikçe ezmeye çalışan bir kitle.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Yalnız atladıgınız bir konu var eniştemle aram cok iyidir hatta aralarında en cok beni sever cünkü ben mudahele etmem hiç birşeye.karısmam.horgörsek en basta annem babam ortalıgı yıkar siz horgöremessnz diye asla izin vermezler kaldıki karsımdaki kardesm kendi kanımdan biri mümkün mü sizce horgörmemBenim babam da çok konuşmayı sevmez ama gelen misafire de gerektiği gibi davranır. Sizin eşinizle aranız iyi olabilir ama gelen misafire gerektiği gibi davranmıyorsa gelen misafirin aklına gelebilecek bazı şeyler vardır, mesela bunlardan bazıları bizi kendinden düşük seviyede görüp kaale almıyor veya eşi ile arası bozuk ondan bize de kötü vs.
Ama sizin beklediğiniz cevap şu: sizi kıskanıyor. Farkında mısınız bilmem ama içten içe hor görüyorsunuz eniştenizi ve yüksek ihtimal eşiniz de öyle görüyor, davranışlarına yansıyor. Bizim de Allah'a şükür maddi durumumuz yerinde, teyzelerimin ise gerek maddi gerekse manevi hiç yüzleri gülmedi ama biz hiç böyle düşüncelere girmedik. Bende eşiniz ve sizde problem var.
Aa dogru haklısınız valla şimdi farkettim maddi manevi ilgisini sevgisini hiç eksik etmez sadece maddi kısmı yazmısım inanın cocuklarla ilgilenerek yazmaya calıstm okumadan paylastmBirçok kişinin aynı noktaya takılmasından anlayın bence: artı eksi dediğimiz şey şöyle olabilir, içine kapanıktır, pek sosyal değildir ama bana ve ailesine SEVGİSİNİ İLGİSİNİ asla şüphe ettirmez deseniz okeydi, içine kapanıktır sosyal konuşkan değildir ama sayesinde evimiz arabamız var iyi bir hayat yaşıyoruz derseniz o zaman öyle anlaşılmıyor. Neyse beni ilgilendirmez zaten sizin için söyledim.
Aynen öyle oldu senn eşini savunuosun dedi cok güvenme kimseye kalırsın bir gün dedi.pek etki etmiyo konusmak malesef.halbuki benm eniştemle aram cok iyidir hiç kötü konusmam hiç ters davranmam oda beni cok severKardeşinizle konuşun o zaman.Benim eşimle ilgili sorunun ne senin. Niye, ikide bir bir şeyleri bahane edip, onu kötü görmeye veya göstermeye çalışıyorsun?Diye bir sorun bakalım, ne diyecek. Sen kocanı savunuyorsun deyip, size küsecektir mutlaka. Ağzına ayar vermesini, dedikodu yapmamasını, varsa bir sıkıntısı gelip yüzüne söylemesini, bir daha böyle laflar duymak istemediğinizi net şekilde söyleyin kendisine.
Yalnız atladıgınız bir konu var eniştemle aram cok iyidir hatta aralarında en cok beni sever cünkü ben mudahele etmem hiç birşeye.karısmam.horgörsek en basta annem babam ortalıgı yıkar siz horgöremessnz diye asla izin vermezler kaldıki karsımdaki kardesm kendi kanımdan biri mümkün mü sizce horgörmem
Zaten farkında mısınız bilmem demişim. Demek ki siz karşı tarafa yansıtmıyorsunuz.Farkında mısınız bilmem ama içten içe hor görüyorsunuz eniştenizi
Ama eşinizin umrunda değil belli ki onların ne düşünecekleri ve yansıtıyor.yüksek ihtimal eşiniz de öyle görüyor, davranışlarına yansıyor.
Evet onu paylastgm yazıyı bastan okuyunca farkettim maddi manevi bizi güzel yasattı demem gerekirken sadce maddi kısmı yazmısım k.bakmayın cocuklarla ilgilenirken yazdm okumadan paylastmKardeşinizi konuşturmayın madem, ben senin kocanla ilgilenmiyorum sen de benimkiyle ilgilenme alan memnun satan memnun deyin.
Ama konudan bağımsız olarak, açıkçası sizin de ilişkilere bakış açınızın çok sağlıklı olmadığı kanaatindeyim naçizane. Neden derseniz konuyu anlatış şeklinize bir bakın: kocam kendi halinde pek konuşmaz etmez ama sayesinde maddi durumumuz iyi evimiz arabamız var... Kardeşimin kocası ise maddi anlamda yetersiz, hep sıkıntı yaşadılar. Maddi olarak iyi durumda olmanız / ya da kardeşinizin aynı standartta bir hayat yaşamıyor olması mutlu ya da mutsuz bir evlilik göstergesi değildir. Bu da sizin sıkıntılı olduğunuz nokta, belirtmeden edemedim.
Çok güvenipte, ne yapacakmışsınız. Onun aslı astarı olmayan hezeyanlarını destekleyip, eşinizle kavga mı edecekmişsiniz. Kardeşiniz ağır saçmalıyor.Gördüğü muameleden memnun değilse bile, bunu dedikodu malzemesi yaparak, eşinizi kötü göstermeye çalışarak çözemez.Ailelerin bazısında böyle tipler olabiliyor. Ortada bir gelin varsa, genelde o hedef seçilir, onun davranışları, yaptığı veya yapmadıklarının dedikodusu yapılır. Bu sefer enişte vasfındaki, sizin eşiniz seçilmiş. Eşinizin kimseye bir saygısızlığı, kötü bir yaklaşımı, art niyeti ve düşüncesi yoksa ki, siz bunu zaten anlarsınız, bilirsiniz. O zaman tabiki eşinizin arkasında duracak, onun lafının edilmesine karşı geleceksiniz.Aynen öyle oldu senn eşini savunuosun dedi cok güvenme kimseye kalırsın bir gün dedi.pek etki etmiyo konusmak malesef.halbuki benm eniştemle aram cok iyidir hiç kötü konusmam hiç ters davranmam oda beni cok sever
Acıkcası eşimin aileme saygısızlıgnı görmedm görsem cıngar cıkarırım cünkü heekes birbrne saygı duymak zorunda sevmek zorunda degil.kocamın eksisi az konusur cok muhabbet etmez daha dogrusu genetik onlardaÇok güvenipte, ne yapacakmışsınız. Onun aslı astarı olmayan hezeyanlarını destekleyip, eşinizle kavga mı edecekmişsiniz. Kardeşiniz ağır saçmalıyor.Gördüğü muameleden memnun değilse bile, bunu dedikodu malzemesi yaparak, eşinizi kötü göstermeye çalışarak çözemez.Ailelerin bazısında böyle tipler olabiliyor. Ortada bir gelin varsa, genelde o hedef seçilir, onun davranışları, yaptığı veya yapmadıklarının dedikodusu yapılır. Bu sefer enişte vasfındaki, sizin eşiniz seçilmiş. Eşinizin kimseye bir saygısızlığı, kötü bir yaklaşımı, art niyeti ve düşüncesi yoksa ki, siz bunu zaten anlarsınız, bilirsiniz. O zaman tabiki eşinizin arkasında duracak, onun lafının edilmesine karşı geleceksiniz.
Eşiniz çok muhabbete girmiyorsa, konuşmuyorsa, karşı taraf böyle, bizi istemiyor, sevmiyor gibi algılayabilir. Ama, herhalde ilk defa görüşmüyorlar ve karşılaşmıyorlardır. Neticede, adamın yapısının böyle olduğunu, art niyetli olmadığını halen anlayamamış mı? Yoksa, böyle iki de bir onun lafını etmek hoşuna mı gidiyor? Bir tek ona karşı değil, hep böyle, bu da onun yapısı, ne yapacakmışsınız. Adamın duruşunu, yapısını mı değiştirecekmişsiniz.Eşinizden eminseniz, kardeşinizin lafına bakmayın.Eşinizi tabiki savunun. Ama, kardeşiniz ve ailesiyle de görüşün. Her zaman gelin, gidin.Araya nifak sokmaya çalışan tavırları olursa, o zaman bir daha düşünürsünüz.Acıkcası eşimin aileme saygısızlıgnı görmedm görsem cıngar cıkarırım cünkü heekes birbrne saygı duymak zorunda sevmek zorunda degil.kocamın eksisi az konusur cok muhabbet etmez daha dogrusu genetik onlarda
Yok canm kac yıl oldu evliyiz hep anlattm eşimin yapısı bu herkese karsı tavrı böyle kendi ailesinede böyle dedm.az konusur öz konusur agırbaslıdr.tavrı kişiliği bu.bense eniştemin hiç bir eksiğini acıgını aramam ne gerek var ki neden kötü olayım neden arıza cıkarıyım yada eniştemi neden kötü gösteriyim ki.tesekkür ederm buarada yorumlarınız için tavsiyelernze uyucamEşiniz çok muhabbete girmiyorsa, konuşmuyorsa, karşı taraf böyle, bizi istemiyor, sevmiyor gibi algılayabilir. Ama, herhalde ilk defa görüşmüyorlar ve karşılaşmıyorlardır. Neticede, adamın yapısının böyle olduğunu, art niyetli olmadığını halen anlayamamış mı? Yoksa, böyle iki de bir onun lafını etmek hoşuna mı gidiyor? Bir tek ona karşı değil, hep böyle, bu da onun yapısı, ne yapacakmışsınız. Adamın duruşunu, yapısını mı değiştirecekmişsiniz.Eşinizden eminseniz, kardeşinizin lafına bakmayın.Eşinizi tabiki savunun. Ama, kardeşiniz ve ailesiyle de görüşün. Her zaman gelin, gidin.Araya nifak sokmaya çalışan tavırları olursa, o zaman bir daha düşünürsünüz.
horgörsek en basta annem babam ortalıgı yıkar siz horgöremessnz diye asla izin vermezler kaldıki karsımdaki kardesm kendi kanımdan biri mümkün mü sizce horgörmem
Zaten yazdm bunu kardesm söylüyo bizimkilerde inanıyo diye.bense asla eniştem hakkında bişey demem çünkü beni ilgilendirmez onların hayatı.eniştemi karalasam elime ne gececek kiKız kardeşinizin burda size cevap verme seçeneği olsa kimbilir o neler anlatırdı
Herkes kendine göre uyarlıyor işte ben inanmadım kusura bakmayın kız kardeşler arasında daima kıskançlık olur ama kız kardeşten öte arkadaşta olmaz ayrıca herkesin eşinin durumu aynı olmak zorunda değil ve siz eniştenize maddi durumundan ötürü bir baltaya sap olamamış demişsiniz resmen ve bu bana göre yanlış.
Siz kız kardeşinizle aileniz arasındaki samimiyeti ve onun söylediklerini ciddiye almalarını biraz kendinize sorun etmiş olabilir misiniz ?
Çünkü kardesimde ortalığı yıkar büyük küçük demez hemde sinirlidirSiz hor görseniz anne babanız ortalığı yıkar madem kardeşiniz yaptığında niye ortalığı yıkmıyorlar?
Çünkü kardesimde ortalığı yıkar büyük küçük demez hemde sinirlidir