kocamla ilişkimiz....

ben yeni kıyafetler alıp veririm zaten ihtiyaç sahiplerine. evimde ne pişerse onlara da veririm. vicdanlı insanımdır. nefsimi düşünmem

Olsa +1 yapsam yazınıza inanin hiç öyle bişey düşünecek bir insan değilim karşımdakini de öyle sanırım hep bu yüzden kaybediyorum zaten ben bu kadar ince düşünürken neden bunlar sevgi eksikliği kavgalar...

Uslubunuzdan çok rahatsız oldum. Konuyu sabote ettiniz resmen. Şuraya diyanet açıklamasını koyayım. İmam nikahına inanmam ama bilgiyi her zaman emin elden almak önemlidir.

Böyle bir boşamanın tek talâk olacağı görüşünü savunanlar, İbn Abbas’ın rivayet ettiği “Hz. Peygamber (s.a.s.) devrinde, Hz. Ebubekir’in devrinde ve Hz. Ömer’in hilâfetinin ilk iki senesinde üç talâk bir talâk sayılırdı” haberini (Müslim, Talak, 15; Ahmet b. Hanbel, Müsned, I, 314) ve yine İbn Abbas’ın rivayet ettiği, “Rükâne, karısını bir mecliste üç talâk ile boşamıştı ve bunun için çok üzülüyordu. Hz. Peygamber (s.a.s.) ona, “Onu nasıl boşadın? “ diye sordu. Rükâne “üç talâk ile boşadım” dedi. Rasulullah (s.a.s.) ona, “Tek mecliste mi? “dedi. O da “evet” cevabını verdi. Bunun üzerine Rasulullah “O bir talâktır. İstersen ona dönebilirsin” buyurdu anlamındaki hadisini (bkz. Ebû Dâvûd, Talâk 10; Tirmizî, Talâk 2; Ahmet b. Hanbel, Müsned, I, 265) delil getirmişlerdir.

Bu ikinci görüşe göre aynı anda veya aynı temizlik süresi içinde verilen “üç talâk”, “bir talâk” olarak gerçekleşir. Din İşleri Yüksek Kurulu da bu görüşü benimsemektedir.

Bu durumda boşama ric’î ise taraflar, iddet içinde yeni bir nikaha gerek olmaksızın, boşama bâin ise veya iddet bitmiş ise tarafların rızaları ile yeni bir nikah kıyarak evliliklerini sürdürebilirler.

hayat343434 evliliğin ilk ayları çoğu insan için sıkıntılı geçer. Bu aşamayı en az hasarla atlatmak için ailelerinizi evliliğinizden uzak tutun. Alışma evresinde bir de aile sorunları girerse iyice yıpranırsınız.

Bir gece baskalariyla kalmalari gerek oldugunu biliyorum evet. Peki o gece illa biseyler yasanmalimi? Bisey yasanmamasi tekrar eski esle evlenmeye engelmi?
Benim bildigim erkek " al bak cahil/ benim sozumu dinliycek birini getirdim, sana dokunmuycak asla, bir gece evlenin sonra bosanin ve biz tekrardan evlenelim" diyemezmis asla erkek. Bu katiyen olamazmis diye duydum.

vallahi imama ben bu soruyu soramadım:) sadece bir gece nikahlı kalacaklarını biliyorum

ben yeni kıyafetler alıp veririm zaten ihtiyaç sahiplerine. evimde ne pişerse onlara da veririm. vicdanlı insanımdır. nefsimi düşünmem
Hanımefendi nereden biliyorsunuz bizim yapmadığımizi tekrar söylüyorum bilmeden yargılamayın.. Ve hiçbir zman kimsenin Vicdanıni ölcmeyin

Üç hak filan yok . Boş ol , boş ol , boş ol dedimi nikah düşmüştür . Yani şuan nikahınız yok . Kadın derse düşmüyor ama erkek evden git , defol gît kadını kovarsa bile , sinirle söylenmiş olsa bile nikah düşüyor . Ve eşiniz sizi resmen boşamış . Nikah tazelemeniz lazım . Ayrıca cok yeni evlisiniz daha birbirinizi bile tanımıyorsunuz . Birbirinizin iyice karakterini ögrenmeniz için bir kac seneye ihtiyacınız var . Sizde onun ailesine mesafeli ve soguk olun . Kıyasa kısas eşinide taviz verme . Sonra verdiğin tavizler eksi olarak döner sana ve lütfen cocuk filan yapmayı düşünmeyin . Önce evlilik bi otursun .

ihtiyaç sahibi yerine kıyafeti kardeşime veririm demek nefsine yenik düşmektir. kardeşin ihtiyacı da yok bu arada. sırf zevkine... inşallah anlamışsınızdır. zira sizinle bu konuyu tartışmak istemiyorum. iyi geceler...

Tabiki öyle sırf evliligimiz sorunsuz gitsin diye ben ailemle sık görüşmuyorum iletişimiz çok az.. biliyoruM sorun olabiliyor ama insan ailesiyle de vakit geçirmek istiyor iletişim de olmak istiyor..

Tabiki öyle sırf evliligimiz sorunsuz gitsin diye ben ailemle sık görüşmuyorum iletişimiz çok az.. biliyoruM sorun olabiliyor ama insan ailesiyle de vakit geçirmek istiyor iletişim de olmak istiyor..

Tabi ki iletişimde olacaksınız ama eşinizi buna zorlamayın bir müddet. Sizi ailenizden koparmasına da izin vermeyin. Eğer öyle bir çabası varsa yol yakınken siz boş ol deyin ona

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…