- Konu Sahibi yenianne26
-
Galiba anası babası olmayan ağaç kavuğundan çıkmış biri olsa ne güzel olurdu değil mi?
Aile yok ohhh ne rahat.
Vallahi yaşlılıktan mıdır nedir ben bu ailelerin istenmemesini anlanıyorum yahu. Hiçbir şey tek taraflı değildir. İnsanın birazda kendine bakması lazım.
Bazen tek taraflida olabiliyor..dusunki sozlusun..hergun ama hergun buyuklerini ariyorsun hal hatir soruyorsun..haftada 1 defa ellerini opmeye gidiyorsun..bir dediklerini iki etmiyorsn..sirf onlara saygindan hurmetinden dolayi..sirf sevdigin insanin ailesi oldugu icin..ve bir gun geliyor ki ufak bir hatandan dolayi onlar seni bir anda silebiliyor..bu hatada onlara karsi olan bir hata degil..sadece kendi kizlariyla bir agiz dalasmasi..dusunebiliyormusun..kendi istedikleri bir kere...ama tam BIR kere olmayinca sen sozlumusun nisanlimisin evlimisin demeden yari yolda kendi evlatlarina baski kurarak doldurarak seni yari yolda biraktirabiliyorlar..buna ancak egoistlik derim ben...vicdansizlik derim..Ama Allah buyuk..elbette genc bir kizin ahi kimsede kalmaz..
Bazen tek taraflida olabiliyor..dusunki sozlusun..hergun ama hergun buyuklerini ariyorsun hal hatir soruyorsun..haftada 1 defa ellerini opmeye gidiyorsun..bir dediklerini iki etmiyorsn..sirf onlara saygindan hurmetinden dolayi..sirf sevdigin insanin ailesi oldugu icin..ve bir gun geliyor ki ufak bir hatandan dolayi onlar seni bir anda silebiliyor..bu hatada onlara karsi olan bir hata degil..sadece kendi kizlariyla bir agiz dalasmasi..dusunebiliyormusun..kendi istedikleri bir kere...ama tam BIR kere olmayinca sen sozlumusun nisanlimisin evlimisin demeden yari yolda kendi evlatlarina baski kurarak doldurarak seni yari yolda biraktirabiliyorlar..buna ancak egoistlik derim ben...vicdansizlik derim..Ama Allah buyuk..elbette genc bir kizin ahi kimsede kalmaz..
aynı dil demek ne demek?onun istediklerini yapmak mı?bunu biraz daha açar mısınız?gecenlerde bi kitapta okudum Kuranda bile birbirimize iyiyi guzeli tavsiye etmemiz emrediliyormus ..
kimse salak yerine konsun demiyorum kimse ezilsinde demiyorum ama bazen cok abartiyoruz
bazilarimiz evde yaptigimiz isin yarisini kayinvalidede yapsak kendimizi hizmetci konumunda hissediyoruz
bi turlu benimseyemiyoruz sirf adi kayinvalide oldugu icin
kayinvalidemizin yaptigi elestrilerin aynisini annemizde yapiyor bize ama onunkiler batiyor
ilk zamanlar bende problemler yasadim
cunku iki ayri kultur iki ayri nesil bir tek insani paylasiyor ve ikiside o insani cok seviyor
inanin onlar icinde kolay degil 25 yasina kadar esime el bebek gul bebek bakmis
ve ben gelince daha ilk haftadan esim surekli bana iltifatlar yagdiriyordu
beni annesine ovuyordu
yaptigim yemege defalarca kez eline saglik askim bebegim harika olmus diyordu
annesine de der eline saglik diye ama benimkini abartiyordu yani evlilik halleri iste
kayinvalidemde ister istemez gicik gicik laflar soyluyordu ve soyledigi laflar bana dokunuyordu
ilk zamanlar bunlar oluyor
ama kayinvalideyle ayni dil konusmaya baslanildigi an hersey yoluna giriyor
aynı dil demek ne demek?onun istediklerini yapmak mı?bunu biraz daha açar mısınız?
katılıyorum size bunları yapıpda yumuşamayan kv.olamaz.ama insanı kendilerinden nefret ettiriyorlar.böyle olunca da ona karşı bişey yapmak gelmiyor.diyeceksiniz eşin için katlan ama oda bazen yetmiyor bide en haklı olduğunuz konulada bile eşiniz size destek vermiyorsa inanın kv her yaptığı gözünüze batarhayir kesinlikle ...
sadece demek istedigim kayinvalide gelin arasinda buyuk bi iletisim sorunu oluyor
annemizle konustugumuz gibi acikca konusamiyoruz
annemiz bi yere goturmek istediginde hayir canimiz istemiyor diyebilirken kayinvalidemiz istedigi zaman mecburen sinir ola ola gidiyoruz ..
ornegin butun kayinvalideler gelinlerinin giyimine karisir ..
sinir olmayin kin tutmayin istediginiz gibi giyinin ve ona giyiminizin bu oldugunu kendinizi boyle begendiginizi acikca soyleyin
orda kaldiginizda ev isimi yapmanizi istiyor yada bekliyo
evinde zaten ev isi yapmayan kadin yoktur ordada elimizden geldigi kadar yapmak insani oldurmez
kayinvalideler 25 30 yasina kadar eslerimizi buyutuyorlar her turlu dertlerine ortak oluyorlarken bir anda biz gelip onlarin yerlerini aliveriyoruz kim ne derse desin ben kiskanmam diyen kayinvalide bile mutlaka gelinini kiskanir en azindan ilk baslarda
ee bu kiskancliklar kiyaslamayi getirir
surekli geliniyle kendisini kiyaslar kayinvalide
ben ogluma sunu yapiyordum soyle yapiyordum boyle davraniyordum ama oglum daha dun gelen karisini benden daha cok seviyor diye dusunur
ayni dili, ortak dili konusmak demek
esinizi sizinde annesininde sevdigini unutmamak demek
kayinvalidenize ogluyla arasina giren bi tehlike olmadiginizi gosterin
ben ilk sene cok cektim cok buyuk bi iletisimsizlik vardi aramizda
ikimizdede surekli ustun olma savasi vardi
bu hem kayinvalidemin acemiliginden hemde benim cahilligimden oldu
sonra ona aranizda bi savas olmadigini davranislarimla kanitladim, hala zaman zaman tek tuk problemler cikiyor annemizle bile ciktiktan sonra gectim kayinvalideyle .. onlarida umursamiyorum ve esime bahsetmiyorum bile ..
denenmis tavsiyelerim
ornegin ondan esinizin sevdigi bi yemek tarifini alin anne oglun bu yemegi senin kadar guzel yapamadigimi soyluyor ne olur bana ogret nasil yaptigini deyin .. cok hosuna gidecektir ..
kayinvalidem cicekleri cok sever bazen hafta sonlari giderken cicek goturuyordum ..
evine gittigim zaman yapilacak isi varsa paiveriyordum ..
fransizcayi iyi bilmedikleri icin mesela bi doktorda sorunlarini tam anlatamiyorlar
menopoza girmisti kayinvalidem baya sorunluydu bi donem doktordan senin icin randevu alicam gidicez dedim
anne ben senin evladinim neden utaniyosun bi derdim olsa ilk ben sana anlaticam, sen ise benden sakliyorsun dedim
gittik doktora.. butun sikayetlerini tercume ettim ilaclarini aldim .. aylardir cekiyormus kimseye birsey diyememis o gun aksama kadar agladi dua etti
bu olay geceli 3 sene oldu ama hala soyler .. hala dua eder ..
gercekten iletisim cok onemli ..
biraz yaklasin kayinvalidelere .. biraz ovün onlari .. egolari tatmin olsun ... sirlarinizi paylasin sirlarini dinleyin .. siz bunlari yaptiktan sonrada hala olmuyorsada bosverin demekki kayinvalideniz gercekten sorunlu bir insan :)
bunlar bana konyada Betul hanim diye bir psikolog var onun tavsiyeleri benim deneyimlerim tecrubelerim inanin ise yaradigini goreceksiniz)
iyide nefretinizin premature bebekler bölümünde ne işi var ?
bi de nedenini yazsan be arkadaşım...
evet eşimden memnunum ama ailesınden nefret edıorummmmm :umursamaz:
ogun sınırım bozuktu kızlar ben erken doğum yaptım kaynanam zengın ama oğluna destek cıkmadı ama çok sukur atlattık sımdı kızım kızım dıbımden ayrılmıooo ama ne yazarkı esım benı çok sevıo bende onu:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?