Kocanın eski askını unutamaması

çok zor yaa heralde ayrılırdım arkadaşınız eşine bundan sonra güvenebilirmi zannetmem

Ondan once merak ettigim sey konuyu neden konu sahibi yazmiyor, neden kendisi yazmiyor? Yeni moda mi bu baskasina adina konu acmak?

Alkol ve ya degil, bir insan bu denli duygunun temelde oldugu bir hususta yalan ya da uydurmaca konusmaz. Hic bir sart bana esimi severken baskasini sayiklatmaz. Narkoz bilincsiz, suursuz konusmaya sebep olabilirken bile esimi sayiklamisim, bosanma kararindan donmesin derim ben. Ama gercekten cok uzucu, o sozleri duyarken empati kurdum da, Allah sabir versin.

Onun açmamasının sebebi olanları dile dökmek zor geliyor dedi aynı cümleleri tekrar söylemek hatırlamak Canımı yakıyor sen anlat dediği için benim ağzımdan yazıldı

Alkollü adam ciddiye alınır mı ya
Hiç içmedim gerçi ama sarhoşsa zaten saçmalaması normal değil mi

Pskolojik bi rahatsızlık yaşıyor olabilir mi m aksine eşini kıskanmış ve kaybetmekten korkmuş bu nedenle onu kiskandirmaya ve özgüvenini kırmaya çalışıyor olabilir diye düşündüm bir an. Karşısındakini kendisinden üstün gören insanların ona hakaret ederek degersizlestirmeye çalışması malesef bazı insanlarda var onun gibi bisey olabilir. Umarım geçicidir.

Buna benzer bir açıklama yaptı ayılınca kıskanman için yaptım ilgisizliğinden dolayı biraz ilgilen istedim falan dedi ama arkadasım inanmadı neden normal zamanda yapmıyor

Buna benzer bir açıklama yaptı ayılınca kıskanman için yaptım ilgisizliğinden dolayı biraz ilgilen istedim falan dedi ama arkadasım inanmadı neden normal zamanda yapmıyor
Çünkü alkollüyken deli cesareti gelmiştir amator olarak tabi insan psikolojileriyle ilgilendim çok makale okudum gözlem yaptım konferanslara katıldım hislerimde kuvvetlidir:) ben böyle yorumladım buda hoş birşey değil asla unutamamasi gibi yani tekrarlama ihtimali yüksek ve ilerleyen vakalarda karşı tarafa siddet pskolojik şiddet uygulayan örnekler var. Eşini telkin etmeli arkadaşınız ama malesef ilerleyen vakalar özgüven eksikliği nedeniyle karşı tarafa güven duygusundan mahrum oluyorlar ve süpheci oluyorlar zor keşke pskolojik tedaviyi kabul etse aşılamayacak birşey değildir tedaviyle.

Sarhosun mektupu okunmaz diye bir laf vardir. Cok dikkate almasin bence benim kuzenim sarhoslen surekli icer kendisi hic olmayan seyler soyler alakasiz sacma sapan. O an aklina gelmistir sacmalamistir bence.

Ortada uzun bi evlilik var. Ben olsam arkadasinizin yerinde yaptiklarini kayda alirdim. Cunku ne kadar cicek cikolata da alsa adam ne yaptigini hatirlamiyo. Dusunsun bi arkadasin irtibati varmi arastirsin. Varsa o zmn bitirsin. Insanlar bazen gecmisteki yasadigi iliskileri unutamayabilir bu cok normal. Ve icen bi insanda normal dusunemez davranamaz. O zmn ickiyi biraktirsin.

Eşim de geçen bi kere çok sarhoş oldu
Zaten son oldu daha da içmedi.

Çok garip şeyler söyledi sabah da hatırlamıyordu
İnkar eder diye kameraya çekmiştim.

"Şimdi o istese bi sürü kızlar ona gelirmiş ama o kimseye dönüp bakmazmış
Çünkü beni seviyomuş ama çağırsa gelirmiş kızlar yani hemen
Bir de berrak tüzünataçı beğenen erkekleri anlıyormuş"

Ben güldüm geçtim çünkü illaki insanın aklına zaman zaman böyle şeyler düşer
Önemli olan bunu bastırabilmek ve hayatındaki kişiyi gerçekten seviyorsan bilinçaltını çok da kurcalamamak lazım. Beynimizin çöplüğü gibi. Her şey çıkabilir içinden

Ama bu konu konuda adam aslında o kadını hiç unutamadığını söylüyor. Bu çok ciddi bişey. Kabullenmesi zor. Artık hiçbir şey eskisi gibi olmaz bence bu evlilikte

Arkadaşını çok iyi anlıyorum.Çünkü neredeyse birebir aynısını yaşadım.Hatta benimki nefesinin ömür boyu ensesinde olacağını, hayat şartları değişirse onunla evlenebileceğini bile söyledi. (Ki kadın evli çocuklu..Benimkine eşini de sevmediğini mecburi bi evlilik olduğunu söylemiş.)
Bu konuşmalara nasıl geldiğimizi de anlatayım.
Evimizde kuytu bir köşede bu hanımefendiye ait ufak tefek hatıraların ( mektup,sim kartlar, flashbellek, saç, vs )olduğu bir kutu var.Bunu bulduğumda ortaya döktüm, eski unutulmuş bir hatıra olduğunu söyledi.Ama bu hatıra kutusunu atmadı da, bana istersem atabileceğimi söyledi.Yine de eşimin hatırasıdır, bana düşmez atmak dedim ve atmadım, kaldırdım kuytu bir köşeye koydum.
4 ay kadar sonra internet geçmişinde facebook üzerinden benim evde olmadığım zamanlarda bu kadının profiline baktığını farkettim.Resminden tanıdım.İsmine dair hiçbir bilgim yoktu. Ne kadar üzülsem de ilk 3-4 seferinde lafını açmadım, ona da söylemedim. (Ne kadar kıskansam da sonuçta onun geçmişi ve bir araya gelmek için çok mücadele etmişler ama aşılamayan sebeplerden dolayı ayrılmak zorunda kalmışlar.Finali yaptıran da şehir değişikliği olmuş zaten.)
Yukarıda anlattığım şeyleri farketmemden 1 ay sonra, eşime çok ihtiyacım olduğunu fakat benden uzak olduğunu hissettiğim bir gün, iş dönüşü evde yalnız olduğumda yine internet geçmişini kurcaladım ve bu kadının profiline bakıldığını gördüm.Ben de profil resmini alıp ekrana duvarkağıdı yaptım. Eve gelip bunu farkettiğinde sinirlendi, monitörü yere attı, beni tartakladı..Kabus gibiydi.Eşim o kadını teşhis etmediğimi sanıyordu..Ama onun unuttuğu bir fotoğraf bulmuştum evde ve facete aynı kişi olduğunu hemen anladım.Tabi eşim bunu biliyor olmama şaşırdı, kızdı.
Gelelim sonrasına..Birşey değişmedi, eşimin düşünceleri de..Sadece dillendirmiyoruz.Biliyorum ki bunun çaresi yok..Sanırım erkekler, biz kadınlardan farklı olarak birini çooook sevince derinlerinde saklayıp unutmuyorlar...En büyük aşkı ben olmadığını biliyorum neticede..(onunsa benim en büyük aşkım olduğunu hissediyorum)
Çok uzattım ama sonuç olarak fikrimi söyleyeyim..
Sorunlarımız bu konudan ibaret değil..Arkadaşınızın da belki ilişkisinde farklı sorunları da vardır. Bunlar birikiyor birikiyor sevgiyi bitirmese de inancımızı ,güvenimizi bitiriyor. Zayıf olduğumuzda üzülmekten başka birşey yapamıyoruz..Ama psikolojimizin güçlü olduğu ve bu durumun sürdüğü bir anda çürüyen bir kol gibi kesilmesi gerektiğini düşünüyorum. Bir de bu adamlar öyle zampara adamlar da olmuyor.Çok iyi birer insandırlar, akıllıdırlar,ilgilidirler, bir sürü iyi özellikleri daha vardır...Yine de bunlar vazgeçmeye engel değil.Çünkü içimizdeki yaraların kökleri o kadar derinde ki..Acısı hep orda duruyor.
Arkadaşınızın gücü varsa terketsin. Ama belli ki bir süre sonra eşine geri dönücek..Başka bir olay olduğunda bu da üstüne eklenip mutsuzluklar büyüyecek. Gerisi bitmeyen bir yalnızlık hissi..Yazdıkça bile midem bulandı.Sorunun hala içimde aynı yerde olduğunu hissettim.
Bazen sevmek de yetmiyor.inceldiği yerden kopar heralde..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…