kocanın sesini yükseltme sorununu nasıl aşıyorsunuz?

Melendan

Guru
Kayıtlı Üye
3 Ekim 2012
2.228
2.011
333
39
insanlar bağırmadan,ses tonlarını yükseltmeden tartışamazlar mı? kızgınlığı belli etme şekli ses tonunu tavan yapmak mıdır? bu mudur yani... az önce yaşadık yine bu sorunu... annemden anahtar almak için gittik buda benim yukarı çıkmama gerek var mı dedi yok dedim ne diyim o laftan sonra çıktım yukarı o da arabada bekliyordu.... anahtarı aldım indim aşağı annem balkondan bişeyler söylüyordu ona el salladım buda arabanın kapısını açmış ne yapıyorsun sen orada diye bağırıyor... geliyorum neden bağırıyorsun dedim. yolun ortasında durmuş saçma sapan şeyler yapıyorsun çocuk musun dedi. sana bir daha benimle sesini yükselterek konuşma demiştim dedim. babası sürekli bağırıp çağıran biri buda alışmış evin içinde yüksek tempoya arada benim ses tonum böyle diyor ama değil ben kaç yıllık karısıyım normal bir yükseltme şekli değil bu. sanarsın dünya yıkılıyor. o sırada yoldan bir adam geliyordu durdu baktı... arabaya bindiğimde ne yaptığını sanıyorsun sen,burada bağıramazsın böyle dedim. anlıyor mu anlamıyor ... birde üstüne araba çalışmıyor mu bu iyice gerildi senin yüzünden oldu beklettin beni gördün mü diye saçmalamaya başladı.onunla konuşuyorum olmuyor,ne yapmalıyım aynı şekilde karşılık veriyorum olmuyor, aylarca konuşmayayım mı yani ne yapayım... ona rahatsızlığımı doğru ifade edemiyor muyum acaba?

Ne kadar ifade eserseniz edin, değişeceğini sanmıyorum. :KK51:
Sanıyorum önceden de böyleymiş, bilerek evlenmişsiniz

Eşinizin öfke problemi var sanırım. Çünkü davranışınızda bağırmayı geç sinirlenmeyi normal kılacak hiçbir şey yok.
Böyle gelmiş böyle gider hesabı.Bu yaptığına çok kırıldığınızı anlamalı ki önem gösterip dikkat etmeli. Bunu da siz yapacaksınız gerek konuşarak gerek konuşmayarak.

Ne kadar ifade eserseniz edin, değişeceğini sanmıyorum. :KK51:
Sanıyorum önceden de böyleymiş, bilerek evlenmişsiniz
bilerek evlenmek mi? evlenmeden önce bilseydim emin olun ses tonunun bu olduğuna inanırdım.değil bana bağırmak
Bazen benimki de yükseltmeye çalışıyor. Çalışıyor diyorum çünkü benim sesim onunkini bastırıyo. Deli deliyi görünce değneğini saklıyo , ben öyle çözdüm olayı :)

Hoş bişey değil tabiki,konuşarak çözebilirsiniz umarım...
:) malesef ben bunu denedim ama o benden daha yetenekli bu konuda.... birinin durması gerekiyor o da ben oluyorum çünkü gerçek anlamda yüksek sese tahammül edemiyorum... bazen bunu anladığı için bilerek mi yapıyor diye düşünüyorum...

Ne cemkiriyon derim ben ama her iliskinin seviyesi ayni olmayabilir

insanlar bağırmadan,ses tonlarını yükseltmeden tartışamazlar mı? kızgınlığı belli etme şekli ses tonunu tavan yapmak mıdır? bu mudur yani... az önce yaşadık yine bu sorunu... annemden anahtar almak için gittik buda benim yukarı çıkmama gerek var mı dedi yok dedim ne diyim o laftan sonra çıktım yukarı o da arabada bekliyordu.... anahtarı aldım indim aşağı annem balkondan bişeyler söylüyordu ona el salladım buda arabanın kapısını açmış ne yapıyorsun sen orada diye bağırıyor... geliyorum neden bağırıyorsun dedim. yolun ortasında durmuş saçma sapan şeyler yapıyorsun çocuk musun dedi. sana bir daha benimle sesini yükselterek konuşma demiştim dedim. babası sürekli bağırıp çağıran biri buda alışmış evin içinde yüksek tempoya arada benim ses tonum böyle diyor ama değil ben kaç yıllık karısıyım normal bir yükseltme şekli değil bu. sanarsın dünya yıkılıyor. o sırada yoldan bir adam geliyordu durdu baktı... arabaya bindiğimde ne yaptığını sanıyorsun sen,burada bağıramazsın böyle dedim. anlıyor mu anlamıyor ... birde üstüne araba çalışmıyor mu bu iyice gerildi senin yüzünden oldu beklettin beni gördün mü diye saçmalamaya başladı.onunla konuşuyorum olmuyor,ne yapmalıyım aynı şekilde karşılık veriyorum olmuyor, aylarca konuşmayayım mı yani ne yapayım... ona rahatsızlığımı doğru ifade edemiyor muyum acaba?
Bana bak.... diye bi başlıyorum ben bagırıyorum çağırıyorum bastırıyorum onu.Sonrasinda gülme krizine girioz;)Olur canm bole seyler takma.Evlilikte hersey olur.Ama sakın olaki o bagirirken susma daha cok sinirlenirsin.

bilerek evlenmek mi? evlenmeden önce bilseydim emin olun ses tonunun bu olduğuna inanırdım.değil bana bağırmak

:) malesef ben bunu denedim ama o benden daha yetenekli bu konuda.... birinin durması gerekiyor o da ben oluyorum çünkü gerçek anlamda yüksek sese tahammül edemiyorum... bazen bunu anladığı için bilerek mi yapıyor diye düşünüyorum...
O zaman sizin eşiniz huyunu sonradan gösterenlerdenmiş. Dediğim gibi; değişeceğini pek sanmıyorum. Her yolu denemişsiniz. Aynısını ona yapın (yapabilirseniz) belki o zaman bir nebze olsun anlar.

Şimdi siz yapın-yapmayın bilemem, benim yaşadığım bir durumu anlatayım size.
Eşimin annesi sesi yüksek bir kadındır, normal bir şeyler anlatırken dahi bağırır, yani kadının huyu. Eşim de şimdi böyle bir ortamda yetişmiş, haliyle tartışmalara da şahit olduysa, sesler nasıldır artık tahmin etmesi güç değil.
Bizim evde ise tek yüksek ses, tv sesiydi yani senelerce bizim ortam da böyle.

Biz evlenirken kendimizce kurallar koyduk "Seslerimiz yükselmesin, yok 3. şahısların yanında tartışmayalım, küslük olmasın, yataklar ayrılmasın, sofraya küslük olmasın" vs vs...

Ama bunlar yaşanmadı mı? Yaşadık, insan bazen çok sinirlenebiliyo napalım :D (Yanımda okuyor bir yandan tövbe yarabbim yazamıyorum :D )
Birazdan yazayım :D

Bana bak.... diye bi başlıyorum ben bagırıyorum çağırıyorum bastırıyorum onu.Sonrasinda gülme krizine girioz:KK66:Olur canm bole seyler takma.Evlilikte hersey olur.Ama sakın olaki o bagirirken susma daha cok sinirlenirsin.
hamileyim bana daha hassas davranması gerekmez mi? daha geçen gün konuştuk. birbirimize ne olursa olsun sesimizi yükseltmeyelim bak çocuğumuz olacak seslerin yükseldiği bir evde büyütmeyelim onu dedim. tabi ki olur mu öyle şey hiç dedi. bana neden yükseltiyordun o zaman dedim... kızdırma sende o zaman dedi... çocuğun kzıdırmayacak mı seni, kumandayı alıp tv aşağı indirse kızmayacak mısın yani dedim. çocuk o neden kızayım dedi... güldük geçtik hoppp sonra bugün olan bu.. ya ben sağır değilim ki yada anlama zorluğu çeken biri değilim bana sakince yada kızarak ama sesini yükseltmeden söylesene onu anlayabilir ve cevap verebilirim. biraz zoruma gidiyor böyle yapması...

Ben de erkek arkadaşıma sesimi yükseltiyorum o sakince tartışırken maalesef. Konuyu takipteyim.

hamileyim bana daha hassas davranması gerekmez mi? daha geçen gün konuştuk. birbirimize ne olursa olsun sesimizi yükseltmeyelim bak çocuğumuz olacak seslerin yükseldiği bir evde büyütmeyelim onu dedim. tabi ki olur mu öyle şey hiç dedi. bana neden yükseltiyordun o zaman dedim... kızdırma sende o zaman dedi... çocuğun kzıdırmayacak mı seni, kumandayı alıp tv aşağı indirse kızmayacak mısın yani dedim. çocuk o neden kızayım dedi... güldük geçtik hoppp sonra bugün olan bu.. ya ben sağır değilim ki yada anlama zorluğu çeken biri değilim bana sakince yada kızarak ama sesini yükseltmeden söylesene onu anlayabilir ve cevap verebilirim. biraz zoruma gidiyor böyle yapması...
Evet haklısın hamile olduğun için daha çok özen gösterilmesini bekliyorsun ama malesefki hersey öle olmuyor canm.Sen eşini tanıyosan takılma bu konulara derim.Üzme kendini gereksiz seyler icin.Güzel bi hamilelik geçirmen dilegiyle saglicakla al bebegini kucagina inşallah :nazar::KK200:

Nerede kalmıştım, neyse sadete geleyim hemen;
Sesi daha çok mu çıkıyor, uyardın ettin olmadı mı, öyle bir bağıracaksın ki ohh "Şşş sss suuuss rezil oluyoruz" diyecek. Özetle seni bağırtmamak ve rezil olmamak istiyorsa, kendi bağırmayacak. Biz bunu bi yaşadık, 3. şahıslar içinde bi sesini yükseltir gibi oldu boş bulundu, oy bi rezil edivermişim, tövbeler etti.

Ya bazen böyle anlatıyorum da, son öküz bükücü gibi hissediyorum kendimi :D
Yok ama iyidir benim kocam ya, hakkını yemeyeyim canım benim balım (Belli olmaz gelir okur sonradan, azcık öveyim)
Öküz de değil aslında, sadece biraz düz bir adam bazen boş bulunurdu, geçti. ^_^

Şimdi siz yapın-yapmayın bilemem, benim yaşadığım bir durumu anlatayım size.
Eşimin annesi sesi yüksek bir kadındır, normal bir şeyler anlatırken dahi bağırır, yani kadının huyu. Eşim de şimdi böyle bir ortamda yetişmiş, haliyle tartışmalara da şahit olduysa, sesler nasıldır artık tahmin etmesi güç değil.
Bizim evde ise tek yüksek ses, tv sesiydi yani senelerce bizim ortam da böyle.

Biz evlenirken kendimizce kurallar koyduk "Seslerimiz yükselmesin, yok 3. şahısların yanında tartışmayalım, küslük olmasın, yataklar ayrılmasın, sofraya küslük olmasın" vs vs...

Ama bunlar yaşanmadı mı? Yaşadık, insan bazen çok sinirlenebiliyo napalım :KK70: (Yanımda okuyor bir yandan tövbe yarabbim yazamıyorum :KK70: )
Birazdan yazayım :KK70:
ahhaha çok eğlendim.. malesef bizim evde tv seside çok yüksek.... eve gelen misafir başım ağrıdı artık kısalım şunu der.... üstteki yakındır inecek aşağı yukardan vurmaya başlıyor eşime diyorum bak kıs şunu sesini hakketen çok çıkıyor diyorum... ben duymuyorum diyor... Alllahım yaşlandıkça iyice duymamaya başlarsa beni düşünebiliyor musun?

Evet haklısın hamile olduğun için daha çok özen gösterilmesini bekliyorsun ama malesefki hersey öle olmuyor canm.Sen eşini tanıyosan takılma bu konulara derim.Üzme kendini gereksiz seyler icin.Güzel bi hamilelik geçirmen dilegiyle saglicakla al bebegini kucagina inşallah :nazar::KK200:
çok teşekkür ederim inşallah...

Maalesef kendisi zaten çok sesli bir ortamda büyümüş dediğinize göre babası bağıra çağıra konuşuyormuş...

Deneme yapmışsınız değiştirmek adına ama,

Mayası öyle değiştiremezsiniz...

Nerede kalmıştım, neyse sadete geleyim hemen;
Sesi daha çok mu çıkıyor, uyardın ettin olmadı mı, öyle bir bağıracaksın ki ohh "Şşş sss suuuss rezil oluyoruz" diyecek. Özetle seni bağırtmamak ve rezil olmamak istiyorsa, kendi bağırmayacak. Biz bunu bi yaşadık, 3. şahıslar içinde bi sesini yükseltir gibi oldu boş bulundu, oy bi rezil edivermişim, tövbeler etti.

Ya bazen böyle anlatıyorum da, son öküz bükücü gibi hissediyorum kendimi :KK70:
Yok ama iyidir benim kocam ya, hakkını yemeyeyim canım benim balım (Belli olmaz gelir okur sonradan, azcık öveyim)
Öküz de değil aslında, sadece biraz düz bir adam bazen boş bulunurdu, geçti. ^_^
:-) işte rezil oluyoruz kısmını ben düşünüyorum... acaba bu sefer konuşmasam mı? anlar mı acaba?

:-) işte rezil oluyoruz kısmını ben düşünüyorum... acaba bu sefer konuşmasam mı? anlar mı acaba?

Konuşun, uyarınızı da yapın bence tatlı dille hani minik tatlı sevimli tehditçikler halinde...
Yani size insanlar içinde bağırırsa, artık idare etmeyeceğinizi ufaktan çıtlatın.
Biraz da eşiniz düşünsün rezil olmama durumunu ve o toparlasın, çünkü kendi hareketini siz paslayıp yumuşatıp topladıkça rahatlık da gelir, o bağırır siz susarsınız insan içinde. Ama işte o bağırınca üzerine daha beter bi bağırık koyarsanız bu kez o toparlamaya çalışır rezil olmamak adına. Baktınız uyarı işlemiyor, bi kere rezil oluverin ve rezilliğe kalkan olma dengelerini değiştirin.

Maalesef kendisi zaten çok sesli bir ortamda büyümüş dediğinize göre babası bağıra çağıra konuşuyormuş...

Deneme yapmışsınız değiştirmek adına ama,

Mayası öyle değiştiremezsiniz...
iyide yani mayası sadece bana mı öyle... değil mayası öyle... demeyin öyle değildi böyle... o da kolayını bulmuş benim ses tonum bu diyor. değil ben kocamı tanıyorum... benden başka kimseye bağırırken neden görmüyorum onu... bunun tek enayisi ben miyim ama... bence alıştı bağırarak bastırmaya zaten evden alışık ohhh baktı bastırıyor beni ben bilerek yaptığını düşünüyorum artık...

Back
X