insanlar bağırmadan,ses tonlarını yükseltmeden tartışamazlar mı? kızgınlığı belli etme şekli ses tonunu tavan yapmak mıdır? bu mudur yani... az önce yaşadık yine bu sorunu... annemden anahtar almak için gittik buda benim yukarı çıkmama gerek var mı dedi yok dedim ne diyim o laftan sonra çıktım yukarı o da arabada bekliyordu.... anahtarı aldım indim aşağı annem balkondan bişeyler söylüyordu ona el salladım buda arabanın kapısını açmış ne yapıyorsun sen orada diye bağırıyor... geliyorum neden bağırıyorsun dedim. yolun ortasında durmuş saçma sapan şeyler yapıyorsun çocuk musun dedi. sana bir daha benimle sesini yükselterek konuşma demiştim dedim. babası sürekli bağırıp çağıran biri buda alışmış evin içinde yüksek tempoya arada benim ses tonum böyle diyor ama değil ben kaç yıllık karısıyım normal bir yükseltme şekli değil bu. sanarsın dünya yıkılıyor. o sırada yoldan bir adam geliyordu durdu baktı... arabaya bindiğimde ne yaptığını sanıyorsun sen,burada bağıramazsın böyle dedim. anlıyor mu anlamıyor ... birde üstüne araba çalışmıyor mu bu iyice gerildi senin yüzünden oldu beklettin beni gördün mü diye saçmalamaya başladı.onunla konuşuyorum olmuyor,ne yapmalıyım aynı şekilde karşılık veriyorum olmuyor, aylarca konuşmayayım mı yani ne yapayım... ona rahatsızlığımı doğru ifade edemiyor muyum acaba?