kocanın sesini yükseltme sorununu nasıl aşıyorsunuz?

Eşim sesini yükseltmez bizim evde bir ses yükselecekse o benim sesimdir. Sesim çok gürdür. Kızdım mi çok yüksek perdeden bağırırım. Bu yüzden eşim beni kızdırmaz. Benimle tartışmaya girmez. Kizginsa susar. Kızgınlığı geçince derdini anlatır. Ben de bir şeye kizmissam kavga olmasin diye kendimi tutarım harlayan olmayınca da ses yükselmez. Ama kendini tutmayan bağırmaya bahane arayan biri için ne yapsaniz boş hele ki hamileymissiniz. Tam bağırırken ağzına bir yiyecek tıkamak çözüm olabilir belki:KK48:

iyide yani mayası sadece bana mı öyle... değil mayası öyle... demeyin öyle değildi böyle... o da kolayını bulmuş benim ses tonum bu diyor. değil ben kocamı tanıyorum... benden başka kimseye bağırırken neden görmüyorum onu... bunun tek enayisi ben miyim ama... bence alıştı bağırarak bastırmaya zaten evden alışık ohhh baktı bastırıyor beni ben bilerek yaptığını düşünüyorum artık...

Kocalık taslıyor,ses tonuyla

üstünlük kurmaya çalışıyor.

sizi sindirmeye uğraşıyor diyelim

öyleyse:))

Benim eşimde yüksek sesli bi ailede büyümüş. Ben kayınvalidemle her konuştuğumda bana bağırdığını düşünüyorum eşim onun ses tonu o diyor bana hala garip geliyor:olamaz:
Eşimde öyleydi başlarda. Hala bazen olur. Önce sessiz sakin konuşmaya çalışırım. 2-3 kere bağırma der konu hakkında konuşmaya çalışırım. Sesini yükseltme vs vs diye. Tabi o sırada yükseltmiyorum derken bile bağırır, farketmez. Bir süre sabrettikten sonra ummadığı anda bi bağırmaya başlarım. Sen kendini ne zannediyorsun ne hakla bağırırsın diye açarım ağzımı yumarım gözümü. Artık korkar mı şaşırır mı bilemem ama muhtemelen şaşırır o şokla susar :)
Ciddi anlamda benimde yüksek sese tahammülüm yok. Babam bile bana sesini yükseltse tepki gösterirdim. Eşimde öğrendi sanırım, azaldı bu sorun. En azından insan içinde olmuyor sizin yaşadığınız gibi, çok nadir evde. Tavrınızı net koyun. Elbet öğrenicektir.

Benim eşimde yüksek sesli bi ailede büyümüş. Ben kayınvalidemle her konuştuğumda bana bağırdığını düşünüyorum eşim onun ses tonu o diyor bana hala garip geliyor:olamaz:
Eşimde öyleydi başlarda. Hala bazen olur. Önce sessiz sakin konuşmaya çalışırım. 2-3 kere bağırma der konu hakkında konuşmaya çalışırım. Sesini yükseltme vs vs diye. Tabi o sırada yükseltmiyorum derken bile bağırır, farketmez. Bir süre sabrettikten sonra ummadığı anda bi bağırmaya başlarım. Sen kendini ne zannediyorsun ne hakla bağırırsın diye açarım ağzımı yumarım gözümü. Artık korkar mı şaşırır mı bilemem ama muhtemelen şaşırır o şokla susar :)
Ciddi anlamda benimde yüksek sese tahammülüm yok. Babam bile bana sesini yükseltse tepki gösterirdim. Eşimde öğrendi sanırım, azaldı bu sorun. En azından insan içinde olmuyor sizin yaşadığınız gibi, çok nadir evde. Tavrınızı net koyun. Elbet öğrenicektir.
annem bide konuştu bununla. hamilelikte hormonların etkisi ile belki gergin olabilir, sen onu alttan al, kadın milleti dırdırı sever sen he de geç dedi uzun uzun anlattı ona. bak gördün mü annen nasıl biliyor seni dedi... gerçekten bu konuşmadan anladığın bumu dedim... sesi yükselten o, dırdır yapan o, sürekli canı birşeyler çeken o, benim daha karnım çıkmamışken göbeği 10 aylık önden giden yine o... ben net koyamıyormuyum ne yapıyorum gerçekten anlamıyorum. hatta ben neye kızdığını bile çoğu zaman anlamıyorum... o ses yükselince dünyadan kopuyorum sanki... ne söylediğini anlamıyorum bile...

Benim annem böyle, muhabbet ederken bile yüksek tonda konuşuyor, kızınca siz düşünün :) Bildim bileli böyledir, sanırım bu yapı huy gibi yerleşen bir şey, değişmiyor :(

Benim annem böyle, muhabbet ederken bile yüksek tonda konuşuyor, kızınca siz düşünün :) Bildim bileli böyledir, sanırım bu yapı huy gibi yerleşen bir şey.
ne olur yerleşmesin çok kötü birşey bu... körle yatan şaşı kalkarmış ben onun gibi olmak istemiyorum...

annem bide konuştu bununla. hamilelikte hormonların etkisi ile belki gergin olabilir, sen onu alttan al, kadın milleti dırdırı sever sen he de geç dedi uzun uzun anlattı ona. bak gördün mü annen nasıl biliyor seni dedi... gerçekten bu konuşmadan anladığın bumu dedim... sesi yükselten o, dırdır yapan o, sürekli canı birşeyler çeken o, benim daha karnım çıkmamışken göbeği 10 aylık önden giden yine o... ben net koyamıyormuyum ne yapıyorum gerçekten anlamıyorum. hatta ben neye kızdığını bile çoğu zaman anlamıyorum... o ses yükselince dünyadan kopuyorum sanki... ne söylediğini anlamıyorum bile...
Aa bak o konuda benim eşimde öyleydi benden çok canı bişeyler isterdi hamileliğin başlarında :) ama bunlara çok takılmayın biz.gülüp dalga geçiyorduk. Biz birlikte hamileyiz zaten diye geyikler döndü.
Ama ses yükseltme konusunda tepkinizi koyun. Mesela arabaya binerken bağırdı diyelim. O arabanın kapısını yeter bağırma diyerek çaat diye çarpıp inseniz ne tepki verir?
Yada bağırdı surat asın konuşmayın o sırne tepki verir?

Değişmez ama söyleye söyleye azalır minimuma iner. Bazen karşılık aldığında sus komsular duymasın diyerek bi bakmışsınız o sizi susturmaya çalışıyo. Akşam bağırdı ama neye bağırdı adam geçiyomuş ya belki saçma kıskançlık triplerine girdi de ondan bağırdı. Müsait zemin hazırlamayın nelere sinir oluyo iyice tanıyın ki sizin de huzurunuz bozulmasın.

bir ara sinirlendiğinde eşyalara zarar verme huyu vardı.... birgün bende o öyle olmaz böyle olur diyip onun olta takımını kırmıştım. o gün bugündür hiçbirşeye zarar vermiyor... ses yükseltme konusunda onun kadar başarılı olamıyorum sanırım... alışkın değilim ki.. alışmakta istemiyorum... konuşmayacağım o da neden diye sıkıştırır beni yarın bende dün yaptığını hazmetmeye çalışıyorum biraz sükunete ihtiyacım var diyip sess
Aa bak o konuda benim eşimde öyleydi benden çok canı bişeyler isterdi hamileliğin başlarında :) ama bunlara çok takılmayın biz.gülüp dalga geçiyorduk. Biz birlikte hamileyiz zaten diye geyikler döndü.
Ama ses yükseltme konusunda tepkinizi koyun. Mesela arabaya binerken bağırdı diyelim. O arabanın kapısını yeter bağırma diyerek çaat diye çarpıp inseniz ne tepki verir?
Yada bağırdı surat asın konuşmayın o sırne tepki verir?
bende konuşmadım sonrasında zaten eve geldik gitti yattı şimdi horul horul uyuyor. arabanın kapısın çarpıp inemek gelmedi aklıma ben sorun olsun uzasın büyüsün istemiyorum... ama konuşmayacağım onunla sabah sorucak nasıl olsa ne oldu neden falan diye sinsi sinsi sokulmaya başlıycak biliyorum. bende dün yaptığını hazmetmeye çalışıyorum biraz sükunete ihtiyacım var diyip tıp oynayasım var onunla belki sessizliğe alışır...

Son düzenleyen: Moderatör:
Yani ben evli degilim isinize yararmi bilmem lakin ses perdesini gereksiz yerlerde gereksiz yukseltene (halk arasinda edepsizde denir) arkadas es dost bazen aile ben ilk bir iki la havle diyorum nazikce uyariyorum 3 .de Bir bagiriyorum utancindan kipkirmizi oluyor oyle sokak cadde falanda dinlemiyorum cunku uyarmisim onun bagirdiginin 10 misli bagirma onun yaptigi huzursuzlugun 10 misli huzursuzluk sonuc deli deliyi gorunce sopasini sakliyor hic sekmedi ama oncesinden uyaririm farkinda degilse gereksiz gerilim olmasin konusulsun orta yol bulunsun diye yok essek yerine koyup devam edenide essekten dusuruyorum yalan yok

Yani ben evli degilim isinize yararmi bilmem lakin ses perdesini gereksiz yerlerde gereksiz yukseltene (halk arasinda edepsizde denir) arkadas es dost bazen aile ben ilk bir iki la havle diyorum nazikce uyariyorum 3 .de Bir bagiriyorum utancindan kipkirmizi oluyor oyle sokak cadde falanda dinlemiyorum cunku uyarmisim onun bagirdiginin 10 misli bagirma onun yaptigi huzursuzlugun 10 misli huzursuzluk sonuc deli deliyi gorunce sopasini sakliyor hic sekmedi ama oncesinden uyaririm farkinda degilse gereksiz gerilim olmasin konusulsun orta yol bulunsun diye yok essek yerine koyup devam edenide essekten dusuruyorum yalan yok
çoğu yorum bu yönde ama ben bunu yapamam o da bunu bildiği için işine geliyor nasıl olsa bağıramaz diyip yükseltikçe yükseltiyor... halbuki çok aptalca düşünüyor ben bağırsam sokaklarda düşünsene kadına şiddetten ortalık yıkılıyor kimbilir kaç kişi toplanır etrafımıza ne oluyor rahatsız mı ediyor diye... Allahım rezillik ya... buna mı ihtiyacı var gerçekten...

Agzinin ortasina kurekle vur.
Bizde de anne tarafın da kadinlarda durum bu. Bagirarak konuşuyorlar. Kurekle vurasim geliyor. Ama daha vurmak yemedi malesef :/

Ben yüksek sesten çok rahatsız olurum. Kendim de sesimi yükselttiğim zaman etrafımdaki insanlar rahatsız olacak diye iki katı rahatsız olurum. Bazen erkek arkadaşım veya arkadaşlarım seslerini yükselttikleri zaman, ki heyecanlı bir şey anlatırken veya tartışırken olabiliyor, karşılıklı bir konuşmaysa ben sesimi alçaltırım onlar da anlarlar, ama sadece onlar anlatıyorsa kısık bir sesle uyarırım. Genelde onlar da etrafa rahatsızlık yaratmak istemedikleri için seslerini ayarlarlar. Kendi aramızdaki tartışmayı neden bütün sokak duysun ki ben bilerek yaptığını sanmıyorum açıkçası. Kendine hakim olamıyordur belki. Tartışır bir tonda değil de sakin bir zamanınızda konuşsanız anlamaz mı yine?

Ben yüksek sesten çok rahatsız olurum. Kendim de sesimi yükselttiğim zaman etrafımdaki insanlar rahatsız olacak diye iki katı rahatsız olurum. Bazen erkek arkadaşım veya arkadaşlarım seslerini yükselttikleri zaman, ki heyecanlı bir şey anlatırken veya tartışırken olabiliyor, karşılıklı bir konuşmaysa ben sesimi alçaltırım onlar da anlarlar, ama sadece onlar anlatıyorsa kısık bir sesle uyarırım. Genelde onlar da etrafa rahatsızlık yaratmak istemedikleri için seslerini ayarlarlar. Kendi aramızdaki tartışmayı neden bütün sokak duysun ki ben bilerek yaptığını sanmıyorum açıkçası. Kendine hakim olamıyordur belki. Tartışır bir tonda değil de sakin bir zamanınızda konuşsanız anlamaz mı yine?
konuşmuştuk olur mu canım öyle şey demişti daha bir kaç gün önce ... galiba alışkanlık yaptı benim aynı tepkiyi vermiyor olmam.her sesini yükseltmesine bağırma dedikçe bağırması ha birde ben bağırma diyince daha çok sinirleniyormuş. ne zaman konuşsa bağırma diyormuşum.sesini yükseltme diye güzelce söylemem gerekiyormuş :) bende bu sefer konuşmamayı seçtim...

oh sebilde su bitmiş şimdi gidip bunu kaldırmam gerekiyor... hep konuşmak zorunda kalıyorum işte...

konuşmuştuk olur mu canım öyle şey demişti daha bir kaç gün önce ... galiba alışkanlık yaptı benim aynı tepkiyi vermiyor olmam.her sesini yükseltmesine bağırma dedikçe bağırması ha birde ben bağırma diyince daha çok sinirleniyormuş. ne zaman konuşsa bağırma diyormuşum.sesini yükseltme diye güzelce söylemem gerekiyormuş :) bende bu sefer konuşmamayı seçtim...
Karşılıklı bağırmanın sonu gelmiyor genelde. Sakin sakin söyleseniz işe yaramıyor mu bağırdığında?

insanlar bağırmadan,ses tonlarını yükseltmeden tartışamazlar mı? kızgınlığı belli etme şekli ses tonunu tavan yapmak mıdır? bu mudur yani... az önce yaşadık yine bu sorunu... annemden anahtar almak için gittik buda benim yukarı çıkmama gerek var mı dedi yok dedim ne diyim o laftan sonra çıktım yukarı o da arabada bekliyordu.... anahtarı aldım indim aşağı annem balkondan bişeyler söylüyordu ona el salladım buda arabanın kapısını açmış ne yapıyorsun sen orada diye bağırıyor... geliyorum neden bağırıyorsun dedim. yolun ortasında durmuş saçma sapan şeyler yapıyorsun çocuk musun dedi. sana bir daha benimle sesini yükselterek konuşma demiştim dedim. babası sürekli bağırıp çağıran biri buda alışmış evin içinde yüksek tempoya arada benim ses tonum böyle diyor ama değil ben kaç yıllık karısıyım normal bir yükseltme şekli değil bu. sanarsın dünya yıkılıyor. o sırada yoldan bir adam geliyordu durdu baktı... arabaya bindiğimde ne yaptığını sanıyorsun sen,burada bağıramazsın böyle dedim. anlıyor mu anlamıyor ... birde üstüne araba çalışmıyor mu bu iyice gerildi senin yüzünden oldu beklettin beni gördün mü diye saçmalamaya başladı.onunla konuşuyorum olmuyor,ne yapmalıyım aynı şekilde karşılık veriyorum olmuyor, aylarca konuşmayayım mı yani ne yapayım... ona rahatsızlığımı doğru ifade edemiyor muyum acaba?

Ayni ses tonuyla konuşnca susuyor.

valla yükseltmeye başladığı anda ben daha çok yükselip sesini yükseltme diyorum o anda normale dönüyor :27: ama siz onu da yapmışsınız,bilemedim. ciddi ciddi uzunca bir süre tavır alsanız?

Back
X