kocanın sesini yükseltme sorununu nasıl aşıyorsunuz?

Merhaba canim sanki ben yazmisim o yaziyi aysini bendede var sokak ortasi insan ev demeden bagirmasi yuksek konusmasi 1 bucuk senedir evliyim herseyi denedim ama hala ayni artik psikolojim bozuldu normal biseyde olsa konusasim gelmiyo esimle :KK61:

insanlar bağırmadan,ses tonlarını yükseltmeden tartışamazlar mı? kızgınlığı belli etme şekli ses tonunu tavan yapmak mıdır? bu mudur yani... az önce yaşadık yine bu sorunu... annemden anahtar almak için gittik buda benim yukarı çıkmama gerek var mı dedi yok dedim ne diyim o laftan sonra çıktım yukarı o da arabada bekliyordu.... anahtarı aldım indim aşağı annem balkondan bişeyler söylüyordu ona el salladım buda arabanın kapısını açmış ne yapıyorsun sen orada diye bağırıyor... geliyorum neden bağırıyorsun dedim. yolun ortasında durmuş saçma sapan şeyler yapıyorsun çocuk musun dedi. sana bir daha benimle sesini yükselterek konuşma demiştim dedim. babası sürekli bağırıp çağıran biri buda alışmış evin içinde yüksek tempoya arada benim ses tonum böyle diyor ama değil ben kaç yıllık karısıyım normal bir yükseltme şekli değil bu. sanarsın dünya yıkılıyor. o sırada yoldan bir adam geliyordu durdu baktı... arabaya bindiğimde ne yaptığını sanıyorsun sen,burada bağıramazsın böyle dedim. anlıyor mu anlamıyor ... birde üstüne araba çalışmıyor mu bu iyice gerildi senin yüzünden oldu beklettin beni gördün mü diye saçmalamaya başladı.onunla konuşuyorum olmuyor,ne yapmalıyım aynı şekilde karşılık veriyorum olmuyor, aylarca konuşmayayım mı yani ne yapayım... ona rahatsızlığımı doğru ifade edemiyor muyum acaba?
Bazi insanlar boyle yuksek sese alismislar. Ben haksiz insnlarin daha cok bagirark karsi tarafi ezmeye calistigini dusunurm hep. Ama gercktn bazilarinin da kultrl yada aliskanlik var bunlar. Bi grup erkekte ses yukselmesinden hoslanmaz:) yani kadin erkek cok farketmiyor.

Ben karşımdaki sesini yükseltirse döner giderim. Tartışmaya değer bulmam.

Bu erkekler hep aynı ya azıcık üstelesen bir taraflarını yırtıyorlar. Bir iki sabrettim sonra sinir harbi yaşadım bir tırstı bu daha cesaret edemiyo :)))

Merhaba canim sanki ben yazmisim o yaziyi aysini bendede var sokak ortasi insan ev demeden bagirmasi yuksek konusmasi 1 bucuk senedir evliyim herseyi denedim ama hala ayni artik psikolojim bozuldu normal biseyde olsa konusasim gelmiyo esimle :KK61:
Aynı babam geldi 52. Yaşına hala aynı değişmedi çekilecek çile değil sayesinde sese karşı hassas oldum anksiyete olmuştum aylarca ilaç kullandım evlendim de anca geçiyor Allah sabır versin

kocam sesini yükseltmez yükseltecek gibi olduğunda hayırdır hangi tavuğun yüreğini yidin derim mesajı alır.

Bağırarak üste çıkmaya sizi sindirmeye çalışıyor. Benimki de böyleydi de oradan biliyorum, başlarda sürekli sizin gibi ikaz ettim olmadı, küstüm olmadı. En sonunda onun anladığı dilden cevap vermeye başladım ben de bağırarak o bir bağırıyorsa ben 3 bağırdım şimdi mi o sessiz, sakin, pamuk gibi bir adam oldu. Bense onun bıraktığı yerden tam gaz devam ediyorum. :halay::halay:

Bizde o derece bir ses yükselmesi olmaz çünkü eşim sinirlendiğinde susup sakinleşmesini bekliyorum.

Sakinleştikten sonra da kollarımı sıvayıp savaş boyalarımı sürüp zırhlarımı kuşanıp kendisini itinayla pişman ediyorum :KK53:

kocam sesini yükseltmez yükseltecek gibi olduğunda hayırdır hangi tavuğun yüreğini yidin derim mesajı alır.

:D :D :D

Aynı babam geldi 52. Yaşına hala aynı değişmedi çekilecek çile değil sayesinde sese karşı hassas oldum anksiyete olmuştum aylarca ilaç kullandım evlendim de anca geçiyor Allah sabır versin

Kucuk bebegim var bide benim o bile ara ara agliyo sesinden korkup gercekten cok zor nasil duzelicek bilmiyorum dediginiz gibi kendi aileside oyle en ufacik biseye sinirleniyo bagiriyo kaldıramıyorum artik

Eğer normal konuşurken bağırır gibi konuşuyorsa sesini alçaltamıyorsa yapacak birşey yok benim annemde öyle evde konuşurken telde konuşurken kavga ediyor gibi konuşur biz eşimle yatarız eğer ki biri arasın odaya kadar gelir sesi çok bağırır ama huyu öyle çevresindekiler de der ama düzelmiyor alışmış. Ama kavga etmek sürekli sinirlenmek ayrı şeyler orada hakim olması gerekir kendine

Bizim evde de olur kavga sırasında sesler yükselir.. bagırılır çağırılır
o bağırır ben bağırırım..
ben ona bağırma derim o bana bağırma der :KK53: böyle böyle uzar gider..
baktım olmuyor.. burdaki bir çok söyleneni denedim..
yani o bağırırken uyardım olmadı, bende bagırarak cevap verdim yine olmadı.
çivi çiviyi söker dedim yine fayda etmedi
dün yine bir konu oldu bana bağırmaya başladı..
içimden 6 sayına kadar saydım..
sonra ne bagırıyorsun ? karşında sağırmı var senin dedim :KK53:
gayet sakin bir ifade ile.. sende bağırtma dedi.. eşim bana..
cevap vermedim aldığım cocugumu ,
sonra içeri gittim hatasını anladı ve kuzuya döndü..
sanki bu yol işe yaradı gibi bende..
sizde eşinizin karakterine göre bir çözüm bulabilirsiniz bence..

Bende denedim hepsini ben bagirdikca o daha cok bagiriyo bu sefer sadece ben susar hicbisey denemezsem sakinliyo boyle yapa yapada ben doldum artik bebegim cok kucuk onun için katlaniyorum sadece

Kucuk bebegim var bide benim o bile ara ara agliyo sesinden korkup gercekten cok zor nasil duzelicek bilmiyorum dediginiz gibi kendi aileside oyle en ufacik biseye sinirleniyo bagiriyo kaldıramıyorum artik
Babam hiç düzelmedi hatta yaşlandıkça konuşurken bile tersliyor insanı sesi çok yüksek annem çayını geç verse hemen bağırır sen beni sallamıyosun şu bu. Huylarıda değişti anlayacağınız. Ama bu demek değil ki eşiniz hiç değişmez belki düzelir öfke kontrolünü yenmesi lazım demekki ailesinde olanları normalleştirmiş. Bebeğiniz büyümeden çözüm bulmaya çalışın güzel güzel ikna edin o yavrununda çocukluğu kötü geçmesin.

Babam hiç düzelmedi hatta yaşlandıkça konuşurken bile tersliyor insanı sesi çok yüksek annem çayını geç verse hemen bağırır sen beni sallamıyosun şu bu. Huylarıda değişti anlayacağınız. Ama bu demek değil ki eşiniz hiç değişmez belki düzelir öfke kontrolünü yenmesi lazım demekki ailesinde olanları normalleştirmiş. Bebeğiniz büyümeden çözüm bulmaya çalışın güzel güzel ikna edin o yavrununda çocukluğu kötü geçmesin.

Tesekkur ederim kimseyede anlatamiyorum iyi geldi biraz buraya yazmak insallah duzelir :KK43:

dün gece yine tansiyon yükseldi... hemde anlatmaya bile değmeyecek saçma sapan bir neden yüzünden. bağırmayanında ..... diye küfürler edip bağırırken boynunda şişlik farkettim... dokundum bariz guatr o kadar belli ki zaten eliyle sürekli boynunu siliyor tik gibi... senin tiroidlerin azmış ondan sen böylesin dedim... bak beraber bir endokrine gidelim dedim. rahatsızlık duyuyorum boyunum geriliyor bazen böyle düşünmemiştim dedi. az önce aradı beni... yutkunurken zorluk çekiyorum dedi birde sırt ağrısı varmış... sırt ağrısını bilmiyorum ama öksürükte vardı uzun süredir geçen ay dahiliye,gögüs hastalıkları, kbb, nöroloji ye gittik hiçbirşey çıkmadı. kan değerleri normal, akciger filmi ve tomografisi normal, sürüntü testi normal, eeg normal, alerji testi normal ama geçmedi bu öksürük... hala kendinden geçicek kadar öksürüyor... 2 gibi gelecek doktora gidiceğiz birlikte... tsh değerlerine bakılmamıştı... artık bu sinir bu öfke bu öksürük krizleri tiroit olabilir mi diye düşünüyorum... geçen haftada öksürürken kanlı balgam gelmiş ben korkmayayım diye söylememiş bana... bir kere oldu diyor bogazım tahriş oldu ondan oldu diyor... ya ne olur kötü birşey çıkmasın çok korkuyorum...

Back
X