Kocanız ev işlerine yardım edermi

Yardım eder, hep yardım etti. Alın karşınıza konuşun, olmadı çıngar çıkarın küsün, bebek olana kadar bile yardım ederken şimdi çorabını bile kaldırmayan adamla yatağımı bile ayırırım, anne olunca köle mi olunuyormuş. Yıkamayın sepete atmadığı çamaşırları mesela, çay çöpü için de demlik poşeti tavsiye ederim.

Esim evde bütün islere beraber bakariz. Benden düzenli diyebilirim, ama bende düzen konusunda kendimi de gelistiriyorum :D Adam benden iyi pasta yapiyor. Ama oda kendisi yapmaya alisik. Uzun süre tek yasadi ailesinden. Bence ev işlerini tek sizin göreviniz gibi görmeyin. Coraplari her yere atmak ve birakmak önce insanin kendisine.sonra karsidakine saygisizlik. Sahsen öyle hicbirseye yardim edilmemesini kabul etmem, herseyi de arkasindan tasimam. Elimden geleni yaparim, ama herseyde tek bir kisiye yüklenmez..esimle ev işlerini nasil beraber hallediyorsak, islerine de yardim ediyorum. Böylece ikimizde yipranmiyoruz

Anneleri suçlamayalım lütfen:KK14:Bi bomba da bende var katiyyen bir iş yaptıramıyorum evlenirsen karın seni çekmez diyorum evlenmiycem diyip kurtuluyor.Hangi yolu denediysem başaramadım.Ruhu tembel tek umudum zamanla kendini düzeltmesi içten gelmezse dışarıdan olmuyor.
Ne zamandan beri iş yaptırmaya çalışıyorsunuz?

Anneleri suçlamayalım lütfen:KK14:Bi bomba da bende var katiyyen bir iş yaptıramıyorum evlenirsen karın seni çekmez diyorum evlenmiycem diyip kurtuluyor.Hangi yolu denediysem başaramadım.Ruhu tembel tek umudum zamanla kendini düzeltmesi içten gelmezse dışarıdan olmuyor.
İşini yapmayı bırakın ki mecbur kendi halletsin.

Yani insan bir şeyleri dökebilir ama toplasın yani mesela çayı döküyor görüyor sonra normal normal gidiyor mu? Bu pislik işte
Çoraplarını da kirli sepetine atsın bunu yapmayan insan da normal değil

mesela bu temizliğe yardım etmek değil kendisiyle alakalı olan işleri yapmak
Kendi çıkardığı çorabı kirli sepetine atmaktan aciz
Bana bunlar normal gelmiyor.

İş yapsada yemek yapsada Kadınlar gibi temiz ve dikkatli yaPamayabilirler, bunu kabul etmiyorsanız yaptırmayın zaten, ben çalışırken eşim yapar o çalışırken ben yaparım. Ama ben evdeysem o işten gelince hadi iş yap demem.
Ben ona orayı burayı temizle demiyorum ama biraz derki toplu olmasını bekliyorum iki yaşında zıpır bi bebeğim var zaten bütün gün onun arkasındayım ama yetişemiyorum sadece korusa yeter bana

Ben ona orayı burayı temizle demiyorum ama biraz derki toplu olmasını bekliyorum iki yaşında zıpır bi bebeğim var zaten bütün gün onun arkasındayım ama yetişemiyorum sadece korusa yeter bana
Yok hani demişsiniz ya bir çay demledi onuda dökerek yapmış diye ona istinaden söyledim

Kendi işini yapar, yani kirlisini sepete atar. Temizliğe düzene dikkat eder.
Çayı koyar.
Kahvaltı hazırlar.
Çocuk bakar, çocukla oynar, çocukları doyurur.
Ben hasta isem veya yardıma ihtiyacım varsa süpürge yapar.
Misafir varsa ikram servisi çay servisi de yapar.
Kimini ben söylerim kimini kendisi yapar.
Çalışan kadın değilim bu arada.
İlle de yapsın demem yani.
Çocuk eğlemesi kafi benim için 😄

Sormuşsunuz yazdım.

Bence yetişme tarzıyla da alakalı.Anneden gördüğü yani.
Ama şimdi yeni kurulan evde de belli kurallar koyar bir düzen tutturursanız sorun çıkmaz. Söyleye söyleye yaptırın. Huyunu suyunu siz bilirsiniz, neyden anlıyorsa artık.

Yani insan bir şeyleri dökebilir ama toplasın yani mesela çayı döküyor görüyor sonra normal normal gidiyor mu? Bu pislik işte
Çoraplarını da kirli sepetine atsın bunu yapmayan insan da normal değil

mesela bu temizliğe yardım etmek değil kendisiyle alakalı olan işleri yapmak
Kendi çıkardığı çorabı kirli sepetine atmaktan aciz
Bana bunlar normal gelmiyor.
Anlatmak istediğimi özetlemişsiniz

Eder. Bazen ben söylerim yapılacak bir şeyi bazen kendi yapar. Ev süpürme ve silmeyi asla yaptırmam ona😂 çünkü o konuda uyuşuk biraz beceremiyor gibi de

Çorabını kirli sepetine atmak falan yardım değil yalnız. Olması gereken şey bu. Nereye atılır ki başka? Siz çalışıyor musunuz? Eşiniz uzaktan çalışmıyorsa kacta geliyor işten?
Canım ben ev hanımıyım 2 yaşında çoçugum var 1 tane eşim saat 4 5 suları evde

Benim eşim yemek yapmayı sever evde olduğunda yemek ondadır canlarım Fransız balkon zorlandığım için o siler perdelerimi takar çocuğa bakar bazende evi süpürür yapmak istemediği zamanlar dinelin başına verin eline süpürgeyi supursun bezi verin silsin hayat müşterek diyerekten girin lafa yaptırana kadar yılmayın 😊

Küçüklüğünden beri zaten 13 yaşında.Yatağı toplatmaya çalışmakla başladık hala daha o aşamadayız bi ilerleme kaydedemedik:KK47:
E geç kalmışsınız.
Geçen akşam küçük oğlum bile isteye tabağını yere fırlattı.
Eline şarjlı süpürge verdim, süpürttüm bir de üzerine vileda hazırladım, sileceksin her yeri kendi işini göreceksin deyip sildirttim.
Çocuk günlerdir evde yemekten sonra ben demeden vileda istiyor dökülenleri silmek için, bugün abartıp salonu koridoru falan da sildi.

Yineliyorum tam 3 yaşında...

Back
X