Kocanız ev işlerine yardım edermi

Yani benim babam normalde katiyyyenn iş yapmaz, mümkün değildir ama bu sene annem şehir dışında olduğu için bir süre yalnız kaldık kendisiyle.

Dünyada kendisinden daha beceriksiz bir kişi varsa onun da ben olduğumu anlayan babam yer de sildi, kendi çapında yiyecek bir şeyler de hazırladı. Meğersem annem her şeyini yaptığından hiç gerek duymamış şimdiye kadar. Ben bilmem deyip aradan çekilmiş.

Benim silmelerimi 'off bak burada hep lekeler kalmış' diyerek beğenmediğinden ya da dilimlediğim domatesi bile yamuk yumuk bulduğundan kendi yaptı her şeyi.

Bana gelince halim böyle nolacak bilmiyorum 😅 Temizlik iyi kötü bir şekilde halledilir anneme de yardım ederim evde ama yemek elimden asla gelmiyor. Bıçak tutmayı bile bilmiyorum. Annem hiç öğretmedi sen karışma ben yaparım diyerek. Şimdi de öğrenemiyorum.

Çıkardığı çorabı sepete koymayan döktüğü çayı temizlenmeyen eşten ev işin yapmasıni beklemekte ütopik gözüküyor biraz.

Temel şeyleri yapmaktan aciz çünkü.

Bu tarz konularda ailelere laf ediliyor ama buna da katılmıyorum, aileden aldığımız kadar değiliz, üzerine birşeyler eklemek bizim elimizde. Kendi sırt üstü yatıp eşinin evde oradan oraya kosturmasini seyreden adamın faturasını sadece kayınvalideye kesmek de işin kolayı tarafı.
Aynı zamanda evde her şeye tek başına yetişmeye çalışmak ve bunlar olurken totosunu kaşıyan adamı oksijen israfı olarak görmemek de normal değil.

Yok bence o kadar da değil 🙄
O kadar kardeşim adam önceden neden titiz çünkü benim evim mutlu olduğum yer tabiki evimi bende temiz tutmalıyım diye düşünüp içinden gelerek yapıyordu şimdi evi niye sahiplenmiyor niye gözüne batmıyor çünkü kendini oraya yabanci ve boşvermiş hissediyor ki umurunda değil

Yok bence o kadar da değil 🙄
yüzde seksen kadının eşi ev işi yapmıyor dürüst olalım değil mi?bu kadınların evlilikleri çok mu kötü şimdi?eşleri onları gözden mi çıkarmış oluyor?hemenn boşatalımm kadınlarıııııııı :KK53:

etmeye çalışıyor hakkını yemeyeyim ama beğenmiyorum yaptığı temizliği ben temizlik yapıyorsam bir odaya 2 saatimi ayırırım en az dip köşe bucak çekmecelerin içi dahil heryeri çamaşır suyu ile silerim mutfağa girdiysem temiz olsun olmasın her eşyayı makınaya atarım o yüzden çoğu kez gelen kadınların yaptığı temizliğin de beğenmem çok üstünkörü yapıyorlar bana göre
Eşimse 2 saat genel temizliğe ayırınca bitti sanıyor. O yüzden o yardım da etse ben zaten üstünden geçerim hatta yeniden yaparım

Benim eşim genel olarak yardım ediyor ama kirlileri kirli sepetine atmama sorunu bizde de vardı. İnat ettim alıp yıkamadım nerde koyduysa orda bıraktım bi süre. Giyecek bir şeyi kalmayınca mecbur tıpış tıpış getirdi artık yıkamayacağımı bildiği için sağda solda bırakmıyor

etmeye çalışıyor hakkını yemeyeyim ama beğenmiyorum yaptığı temizliği ben temizlik yapıyorsam bir odaya 2 saatimi ayırırım en az dip köşe bucak çekmecelerin içi dahil heryeri çamaşır suyu ile silerim mutfağa girdiysem temiz olsun olmasın her eşyayı makınaya atarım o yüzden çoğu kez gelen kadınların yaptığı temizliğin de beğenmem çok üstünkörü yapıyorlar bana göre
Eşimse 2 saat genel temizliğe ayırınca bitti sanıyor. O yüzden o yardım da etse ben zaten üstünden geçerim hatta yeniden yaparım
Kanser olursunuz allah korusun. Hele çocuk da varsa evde. Yazık günah o kadar kimyasal...

yüzde seksen kadının eşi ev işi yapmıyor dürüst olalım değil mi?bu kadınların evlilikleri çok mu kötü şimdi?eşleri onları gözden mi çıkarmış oluyor?hemenn boşatalımm kadınlarıııııııı :KK53:
Ev işi yapmamak büyük bir sorun bana göre.
Kimine göre boşanma sebebi olmayabilir ama ev işi yapan ve yapmak zorunda olduğunun bilincinde olan insanın diğer olumsuz tarafları tolere edilmiyor değil.
Bunu bilir, bunu söylerim.

Bir şey diyecegım pislik zaten pis çorapları ortada bırakmasından belli ama asıl garibime giden şey döküyorsun ve temizlemiyorsun bu ayrı bir pislik
Eşiniz dağınık değil pis hahahh neden sinir yaptım ki?

ya bazı erkekler bence karılarını anası olarak görüyor bir de bazılarında nasılsa evde ev hanımı affedersin g.ümü kaşırım sonra o elimle karnımı kaşırım televizyonun önüne geçerim biraz da apış aramı kaşırım ohhh

muazzam pislik yaparım

Ev işi yapmamak büyük bir sorun bana göre.
Kimine göre boşanma sebebi olmayabilir ama ev işi yapan ve yapmak zorunda olduğunun bilincinde olan insanın diğer olumsuz tarafları tolere edilmiyor değil.
Bunu bilir, bunu söylerim.
iki eş de çalışıyorsa paylaşılmalı buna katılıyorumm.ama biri ağır iş de diğeri evdeysee yüz de elli paylaşım saçma geliyor bana hastalık vs. gibi özel sebepler dışında.benim eşim mesela kahvaltıyı hazırlar yemek yapar ama ev silip süpürmez çamaşır asmaz cam silmez gibi gibi.benim de beklentimm yokkkkk.beklentilerle alakalı biraz da.

Oyle yaptığınızda kızmıyor mu?
Çünkü bende esimin kıyafetlerini utuledigimde beğenmeyip bastan yapardı bende bosa yoruluyorum diyerek yapmıyorum artık dedim o günden beri kendi ütülüyor.

Aynen bende katılmıyorum 👏👏 ev işi yapmıyor die kadın gözden çıkarılmış die birşey yok kadınlar iş için bosansinlar mi birde zamanla olur demek ki adam evlenince herşeyi eşine devretmiş nede olsa arkamı temiyleten olur hesabı yanlış ama bekarken neyse evliken de öyle kalsadi

iki eş de çalışıyorsa paylaşılmalı buna katılıyorumm.ama biri ağır iş de diğeri evdeysee yüz de elli paylaşım saçma geliyor bana hastalık vs. gibi özel sebepler dışında.benim eşim mesela kahvaltıyı hazırlar yemek yapar ama ev silip süpürmez çamaşır asmaz cam silmez gibi gibi.benim de beklentimm yokkkkk.beklentilerle alakalı biraz da.
En ağır işlerden biri evdir, bundan daha ağırları inşaat, maden işçiliği, garsonluk ve hizmet sektörüdür.
Diğer hiçbir iş, ağır iş olarak sınıflanlandırılmaz ve dolayısıyla ‘ağır işte çalıştı evde yatsın’ algısı pek çok erkeğe uygun değil.

Ben gayet doğru buluyorum, bir kadın çalışıp, evinin işinin yapıp bir de üzerine çocuklarıyla ilgileniyor.
Niye erkeklere gelince çalışması ‘ama yoruluyor’ diye etiket alıyor ki?

Sevgi emektir diyoruz ya işte bu da o emeklerden sadece bi tanesidir seven insan emek verir ha ben boşasın demiyorum ama sorunun temeli bu yani durumu genelden özele değerlendirmesi gerek yani temizlik yapmaması ki adam önceden hem çok titiz hem de içinden gelerek yapıyormuş!

En ağır işlerden biri evdir, bundan daha ağırları inşaat, maden işçiliği, garsonluk ve hizmet sektörüdür.
Diğer hiçbir iş, ağır iş olarak sınıflanlandırılmaz ve dolayısıyla ‘ağır işte çalıştı evde yatsın’ algısı pek çok erkeğe uygun değil.

Ben gayet doğru buluyorum, bir kadın çalışıp, evinin işinin yapıp bir de üzerine çocuklarıyla ilgileniyor.
Niye erkeklere gelince çalışması ‘ama yoruluyor’ diye etiket alıyor ki?
Kadın bütün gün evde adam bütün gün işteyse hatun kişi de bi zahmet totişini yayıp yatmasın. O altın günü senin bu komşu kahvesi benim gezip akşama kocaya ev süpürtmesin. Pozitif ayrımcılığın bu kadarına karşıyım ben. İş bölümü değil iş yıkımı oluyor o artık bence 😂

Calişmadigim için eşimden daha fazla iş yapiyorum haliyle. Eşim haftaici sadece kendi ütülerini yapar, kendi ivir zivir daginikligini toplar.
Haftasonu temizlik yapilcaksa onu beraber yapariz, kahvaltiyi hazirlar işte boyle.

Buarada erkekler de gayet temiz ev işi yapar. Temizliği bölüşürken eşime özellikle mutfagi veriyorum benden temiz iş cikartiyor.

ben de bu site de okudukça bazı çalışan kadınların resmen ekonomik şiddete maruz kaldıklarını gördüm.maaşlarını direkt eşin hesabına geçiren mi ararsınn maaş kartını kaptıran mı ararsınn.bir de harçlık alıyorlarmışş akıllara zarar.bahaneleri de :ayy para ve hesap işleri çokk zorrrrr ben uğraşamammmmmmm.bu tip kadınlara ben saygı duyamıyorumm işteee.keşkeee ev işi tek sorunu olsa kadınlarınnn .o kadar çok sorunları var kiiii say sayy bitmezzzz

Back
X