Kocanz hesabindaki parayı saklar mı sizden?

Bilmem, gelmedi valla. Para işleri eşimdedir bizim evde, ben ilgilenmem. Ödemeleri yaparken, eve ya da bize harcarken nasıl sormuyorsam birikimi nasıl yaptığını da sorma gereği duymuyorum heralde.
Ödemeleri dert yanarak anlatıyor ama bizimki.nereye nasl ne kadar verdiğini söylüyor.. hesabındakilere gelince göstermek istemiyor

Ben de eşimden gizli birikim yapıyorum. Elimden geldiğince ona çaktırmıyorum. Altın alıyorum. Acil bi durum olursa da çıkarıp veriyorum ama.

Ben kendimi garantiye alıyorum kendimce. Kötü bi şey yaptığımı hiç düşünmemiştim.

Normal değil ama eşinizin de huyu böyleymiş demek ki bu saatten sonra da değişmez maalesef.
Ben nişanlıyım ama aldığı maaşa bizim paramız der bankamatiğe gittiğimizde bu kadar paramız kaldı der hatta kartını bile bana zorla verdi ben internetten her işimi hallediyorum diye. Bana kalırsa nişanlım da çok abartıyor bir kere bile kullanmadım ama her seferinde git bir şeyler al istediğini ye istediğini giy diyor.

Ne saçmalık ya kusura bakmayın. Erkek dediğinin kenarda parası olması lazımsa, kadının niye olmasın? Bilmemeniz ne işine yarayacakmış? Abuk sabuk yerlere harcama niyeti var da, hesap sorulamasın diye planlıyor derim ben olsam. Şuncacık şeyde bile şeffaf olamayan insana şüpheyle yaklaşırım. Özellikle saklamak filan... Abes yani.

Normal değil. Eşim tüm gelirını evde belirli bir köşemıze koyar. oradan harcamalarımızı yaparız bittikçe benden ister aralıkla.. bırıkımımız oradadır bır sakız alsa dahi bana söyler. Böyle beraber olmalı. kaldı ki ben çalışmıyorum ama yönetım sadece onda değil. gizli saklı bişeyler yanlış

Benimkinin söylemesine gerek kalmaz,şifresini biliyorum zaten online bakarim istersem,oda benimkine bakar

Benim eşim saklamaz
İkimiz de çalışırız bir yere ekstradan 100 tl bile verilecek olsa bana haber verir

Benimkinin söylemesine gerek kalmaz,şifresini biliyorum zaten online bakarim istersem,oda benimkine bakar
Ama burda şu var, ortak hesaba bakılır da
Bireysel hesaba bakılmaz, ben uygun bulmuyorum.
Banka hesabına kadar didiklemek hoşuma gitmez, takip edilmek de.

Bana ailem hiç bir konuda karışmadığı, sorgulamadığı için hayat alışkanlığıma aykırı yani.

Bende çok kirildm zaten .. sırf yanındayım dye bankamatige gitmedi sanki ben bilsem napacam ki. Konuşuyorm ama benim bseyimi eksik etmiyorms o yüzden ne kadar para olduğunu sorgulamam doğru değilmş!!
Eşiniz ayıp etmiş, birikim yapması elbette güzel ama yapılan birikimlerle nasıl bir yatırım yapılacağının kararı birlikte verilir, bilirseniz yatırım yapmaya niyetlendiğinizde ona göre bir karar almasına yardımcı olursunuz, ne kadar birikim yaptın diye hiç sormam eşim kendi söyler zaten, herkesin evlilik dinamikleri farklıdır fakat bizde hiç gizli saklı birikim olmaz, herkesin parası da birikimi de ortadadır.

Para konusunda çok hassasımdır, 25 yıllık eşimden para istemeye de çekinirim, senin paran benim param sözlerinden de çok rahatsız olurum, birikim yaparken veya yatırım yapılacağında beni dışarıda bırakırsa kırılırım çünkü para benim için güven meselesidir, gözüm kapalı tüm variyetimi eşimin üzerine devrederim, o da aynı şekilde, o yüzden kırılmanıza hak verdim, çok kırıldığınızı açıkça dile getirin, siz ondan gizli birikim yapsanız, bir şeyini eksik etmiyorum, ne kadar biriktirdiğimi sorgulaman doğru değil deseniz size hoşgörüyle yaklaşacak mıydı?

Tabi ki herkesin evliliği farklıdır. Biz eşimle hiç bir konuda ayrı gayrımız yok. Ben çalışmıyorum,eşim çalışıyor,ikimizin de hesaplarinda iyi miktar para vardır. Bir birimizin harcamalarına karışmayız asla hesapta sormayız bir birimize. Özelikle getir hesabına bakayım olayı yok denk gelirsek gösteririz bir birimize. Kimse de rahatsız olmuyor bundan açıkcası :) sizinki farklı olabilir. Benim ailemde asla hiç bir zaman sorgulamadı.

Bunu kadının bilmesine gerek yokmuş.. ben senden bseyi eksik ediyor muyum sanki diyo..
Bu anneden alınan akıl...

genelde anneler oğullarını "karının birikiminden haberi olmasın" diye öğütlerler...bununda kaynanalara göre haklı haklı gerekçeleri vardır...olaki borç yada karşılıksız para isterlerse kadının haberi olursa sorun çıkar yada kadının paradan haberi olursa eşyaları yenilemek ister yada kadının ailesinin haberi olur borç isterler gibi korkular...

Kadınlar gizli birikim yapmalı zaten... maalesef kadınlar olası bir boşanma durumunda dımdızlak ortada bırakılıyor..

Eşim benden asla para esirgemez, maaşımın hesabını sormaz, harcadığıma karışmaz...ama gel gelelim "boşanırsan sana hiçbirsey vermem; yediğin içtiğin, giydiğin, gezdiğin yanına kâr" der....bende bu cümleye istinaden gizli para birikimi yaptım yıllarca, en sonunda baktım çok ciddi bir rakama ulaşmış, değerlendirmek lazım, kendime babamın hediyesi diyerek sıfır araba aldım...

Nişanlıyken atm den para çektiğind3 uzaklaşırdım tersti bana o zaman bakmak. Sonrasında ayrı gayrı olmadığını söyledi. Evlendik maaş kartının ek kartını çıkarttı bana. Onun dışında kredi kartı var. Faturaları vs. Online öderken beraber bakarız paranın eksilişine :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…