Kocası tek çocuk olanlar- Kaynanın oğluna fazla düşkünlüğü

samanthaa

Guru
Kayıtlı Üye
17 Eylül 2012
605
95
298
İstanbul
Merhaba,

3 aylık evliyim. Eşim evin tek çocuğu. Annesi oğluna normal bir anne-evlattan çok fazla düşkün. Aynı şehirde farklı yakalarda yaşıyoruz ama her gün oğluyla konuşuyor. Eşim annesiyle benim yanımda konuşmuyor. Ben bile annemle annem başka şehirde olmasına rağmen her gün konuşmuyorum. Süsü püsü abartıyı çok seviyor. Ben sade olduğum için beni beğenmiyor. 2 üniversite mezunuyum henüz işe giremedim beni hor görüyor. Ailemin hali vakti onlardan daha iyi, evlilik öncesi hazırlıklarda ailem üstüne düşeni fazlasıyla yaptı. Ama kayınvalidem ne beni beğenir, ne iltifat eder. Ne yaptığım yemeği beğenir. Kayınvalidemlere yemeğe gideriz önce oğluna yemek koyar oğluna ye ye diye ısrar eder bana rağbet etmez. Oysa annem damadı geldiğinde onu iyi ağırlamak için elinden geleni yapar.

Ve son olarak bir akşam onlarda kaldık eşim ve bana ayrı yatak yaptı ne diyeceğimi bilemedim. Her gün arıyor ne yaptık ne ettik her şeyi biliyor. En kötüsü de sürekli alttan alttan laf sokup beni iğneliyor. Daha yeni evliyiz çok ağırıma gidiyor. Onun bu davranışları beni rahatsız ettiği için gidesim göresim gelmiyor anne bile diyemiyorum. Ne yapmalıyım daha baştan böyle olursa sonrası ne olur bilmiyorum ne olur yardımcı olun.

ilk önce yat kalk haline şükret ki birbirinize yakın oturmuyorsunuz ya hergün görmek zorunda kalsaydın.
herşeyi oğlundan öğreniyordur eşini bu konuda tatlı bir dille uyarabilirsin bu evde olnlar bu evde kalsın vs diye.
sonra kv gittiğinizde ilgi beklemeyin kendinize bir kere ne kadar beklentiniz yüksek olursa o kadar çok yıpranıp acı çekebiliyorsunuz.
kv ayrı yatak hazırladığında neden böyle yaptığını sormadınız mı ayrı hazırladı diye ayrı mı yattığınız ben olsam tek kişilik yer bile olsa gider eşimin yanına sıkışır yatardım .

Ayrı yatak yapınca ikinci yatağa gerek yok annecim
biz zaten alışkınız sıkışıp yatmaya yatak geniş olunca uyku tutmuyo bizi deseydin
ifrit oluyorum böyle kv lere

uyardım ama annem ne yapsa sana batıyor sen annemi sevmiyorsun diye bir şey dedi kalakaldım. Soramadım ilk defa yatıyorum evlerinde üstelik evliyiz nişanlı olsak anlarım eşimin yanına sıkıştım ama gözüme uyku girmedi.

Ayrı yatak yapınca ikinci yatağa gerek yok annecim
biz zaten alışkınız sıkışıp yatmaya yatak geniş olunca uyku tutmuyo bizi deseydin
ifrit oluyorum böyle kv lere

ailemde görmedim öyle büyüklere karşılık vermek laf sokmak gibi davranışlar. O kadar karışıyor o kadar çok biliyor ki her şeyi bir şey yapıyor ya da laf sokuyor ben öyle kalakalıyorum. Hayır ben de bir şey yapsam tamam cevap veriyor diyeceğim. Ne istiyor anlamıyorum ki.

evet kayınvalidelerde bi ayrı yatırma merakı var, sanki aynı evde ayrı yatıyolar, kayınvalidemde öyle bi işe girişmişti ben nanik yaptım eşimin tek kişilik genç odası yatağında yattık sağım solum tutuldu ama ayrıda yatmadım

Bir dahaki kayınvalide ziyaretinde kocacığım kocacığım diye
yanaklarından makas al paşamı iyiki doğurmuşsun annecim
de ne bileyim eşinin yanına otur hep eşine söylemişsin ama oda anlamamış seni bundan sonra
sende randını al ona karşı

Kayınpederim çok efendi bir adam etliye sütlüye karışmaz. Zaten kv sadece oğlu için yaşar kocasını umursamaz. Yıllarca eşimin her hareketine o karar vermiş şimdi beni yönetmeye çalışıyor. Yediğime içtiğime bakıyor. Hiç bir giydiğimi beğenmiyor. Eşim yurtdışına iş için gidiyordu yeni evli olduğumuzdan beni de götürmek istedi. Kv kıyameti kopardı neden gidiyormuşum ne yapacakmışım diye eşime söyleniyor. Eşim de gezer dolaşır evde tek kalıp ne yapsın dedi ben mutfaktayken. Hızını alamadı yanıma geldi kayınvalidem bana söyleniyor bir de sen neden gidiyorsun ne yapacaksın sıkılırsın sen diyor.

En acısı da bunları anneme babama üzülmesinler diye anlatamıyorum. O kadar üzgünüm ki. Sürekli laf söylüyor hep içime oturuyor

Önce kayınvalidenize anne deyin, benimsediğinizi gösterin.
Sonrası çorap söküğü gibi gelir.

iyi diyorsun da ben yapamam ki öyle.

ama onlara gittiğimizde eşimin yanında oturuyorsam bana öyle bir bakıyor ki. Mutfağa hizmet etmeye gidiyorum bir dönüyorum oturmuş oğlunun yanına oğlunu seviyor ben üvey gibi kalıyorum gidip başka koltuğa oturuyorum.

boşver evin yolun ayrıymış zaten hiç umursama
eşine annesini ne kadar çok şikayet etsen o kadar değerlenir gözünde
en iyisi takmamak umrsamamakzamanla bu olaylar azalır belki birbirinize alışırsınız

Evet gıcık bi durum ama hemen degıstıremezsın belki de hiç. Her gün konuşmaları normal bence kadının başka hayat mesgalesı yoksa napsın yazık ona da. Yatak ayırma falan saçma amaarkadasın dediği gibi ayrı yatak yapsa bile git kocanın yanında yat ertesi gün diğer yatağın dokunulmamış oldugunu görsün :)
birde haline sukret beraber değilsiniz yakın bile değilsiniz. Bnmkı annesini bırakmıyo yaşadığı şehirden ayrılmıyor bnmde orda iş bulma imkanım yok napıcam bilmiyorum

evet ilk önce anne demeye çalışın zor ama zorlayın kendinizi eğer hem anne demez hemde eşinize annesini şikayet ederseniz taibki eşiniz size öyle tepki verir.
ayrıca eşinize söylerken şikayet eder tarzda söylemeyin.
kvde bir kere bizi evinde yatırmak istedi bütün kış boyunca yataklar geniş değil iki ayrı yatak açarım dedi bir gün değil hemde bütün kış =) bu sırf sizin kv özgü birşey değil :d

Son düzenleme:

Eşim avrupa yakasında çalışıyor ailesi anadolu yakasında oturuyor. Bekarken de arkadaşlarıyla birlikte diğer yakada kaldıkları ev vardı eşim haftasonları ailesinin yanında kalırdı. Şimdi evlendik iş dolayısıyla avrupa yakasındayız. Daha evlendiğimizin ilk haftasında kv lere gittik. İstiyor ki her hafta sonu gidelim. Eşime bizim kendi düzenimiz olmayacak mı dedim bir hafta sonu var tatilin onu da birlikte geçirelim dedim. ne var annemlere gitsek haftasonu ne olur ki diyor.

Ben önceden sanıyordum ki kayınvalidemden kaynaklanıyor şimdi anlıyorum ki karşılıklı eşim de ona çok düşkün. Ama maddi manevi her şeyi annesine söylüyor sanki annesi patron. Ben kendimi dışlanmış hissediyorum.

Çok haklısın her hafta bir de kalmali gitmek saçma. Senin ailen istanbulda değil sanırım, burda olsaydı aynısını ona yap derdim.
her hafta gidin ama kalmayın ya bi şekilde ikna et, bir de her hafta gittiğiniz halde ayrı yatabılecegınızı nasıl düşünüyor kayinvalide çok ilginç.

Sen cuma ctesı için esinle bir plan yap eğlenceli olsun. Pazar günü de onları evine çağırın oturun. En azından alışkanlığını degistirmeye baslayabılırsın inşallah

hımmmm eşinde annesine düşkünse işte burda işin biraz daha zor gerçi seni ezdirmedikten sonra düşkün oluversin seni ezdirmiyorsa takma
hem erkekler evliliğe çok zor adapte oluyorlar bi de erkekler evlenince annesine daha bir düşkün oluyorlar ama şikayet etmedne tatlı dille eşinizi her hafta gitme yönünden ikna edebilirsiniz.
zaten zamanla o da bırakır her pazarını orda geçirmeyi =)

Evet ailem istanbulda değil. Evlendiğimizden beri annemlere 1 kez gittik kayınvalidemlere her hafta. Açıkçası bilmiyorum o kadar kontrolcü bir kadın ki sadece üzülüyorum.

kuzum açıkçası kv seni kıskanıyor oğlundan net olan bu sen eşinin gözüne girmeye çalış sakın eşine şikayet etme ekmeğine yağ sürersin iyi niyetli olduğunu kanıtla

Bir de kayınvalidemin garip uydurmaları var. Örneğin; bir gün bana oğlum tereyağlı yemek yemez bizim evde tereyağıyla yemek pişmez dedi. Oysa ben pilavı hep tereyağıyla yapıyorum eşimin de öyle hoşuna gidiyor. Bunu kayınvalideme söyledim pilavı tereyağıyla yapıyorum diye bana demediğini bırakmadı. Eşime dedim annen böyle dedi diye saçmalama dedi bana.

Bir gün de oğlum bir gün trafik kazası geçirdi ölümden döndü ben o yüzden çok düşkünüm oğluma dedi. Eşime sordum yok öyle bir şey sen nerden uyduruyorsun dedi bana.

Kayınvalidem sayesinde her gün bir yaşıma daha giriyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…