Kocası tek çocuk olanlar- Kaynanın oğluna fazla düşkünlüğü

kuzum açıkçası kv seni kıskanıyor oğlundan net olan bu sen eşinin gözüne girmeye çalış sakın eşine şikayet etme ekmeğine yağ sürersin iyi niyetli olduğunu kanıtla

Evet ben de yeni yeni anlıyorum. Saçlarım uzundur düğün topuz vs derken uzattım baya. Kv kestir saçını çok uzun ne öyle dedi. Ben de bir gün eşimin yanında annen saçını kestir diyor dedim. Eşim nasıl yani anne sen de biliyorsun uzun saçı sevdiğimi neden öyle diyorsun dedi. Kayınvalidem kıs kıs güldü. Hiç bir şey demedi.

eşiniz ne diyor bu duruma, farketmiş mi yada konuştunuz mu hiç? çok klişe ama kötüemeyin bari kayınvalideyi yani "annen şöyle böyle" diye. eşiniz ayrı yatak konusunda hiç bişey demedi mi? birde eşinizin yanında sıcak mı size? eğer öyleyse kadına direk içten pazarlıklı damgası koyacağım.

Eşime dedim annesi fazla kontrolcü bir kadın annen üstüme geliyor sanki dedim bir kez ağzından psikolojik tedavi gördü diye laf kaçırdı. Bir daha da açmadı. Eşim ayrı yatak konusunda güldü sadece olsun ne olacak dedi. Ama daha başındayız baştan nasıl olursa sonrası öyle gider.

Eşim kayınvalidemin yanında sıcak davranıyor ama kv o kadar surat asıyor ki çok rahatsız oluyorum eşimin yanına bile oturamıyorum onlara gittiğimizde. Çok kötü bakıyor bana.

öyle çok isterdim ki demeyi ne zaman ağzıma gelse diyeyim desem başka bir şokla karşılaşıyorum.

anne dememekte kötü bişi bence :/ yani zaten kendi annenizn yerine koymuyorsunuz böyle düşünün. anne denmeli bence. zorda olsa arada sıkışırın lafların arasına alışırsınız. belkide tepkisi bu ve buna benzer şeylerdendir.

Evet ama evlenmeden önce de aynıydı tepkisi. Demekle düzeleceğini sanmıyorum. Psikolojik bir durum.

keşke o gün inadına "ayrı yatağa gerek yok anne, biz sıkışarak bile yatarız deseydiniz. o zaman ne cevap verecekti düşünsenize bişey diymezdi. ayrıca eşinizde bişey demezdi buna. sevimli bi şekilde gerek yok başka yatağa deseydiniz yanlız kalınca.giriverseydiniz koynuna :)

ayrıca size kötü baksın neden önemsiyorsunuz, bakmayın ona konuşmadığnız sürece. eğer böyle sinir olduğunuzu çekindiğinizi belli ederseniz daha da beter olur kadın.
sanırım biraz sessiz sakin bir yapınız var. kayınvalidenize bunu belli edip koz vermeyi bence.
birde sormak istediğim kayınvalide oğlunun yanındada mı öyle davranıyor? eşinizi sormamıştım, kayınvalideniz oğlunun yanında nasıl size?

Kv eşimin yanında da sıcak değil çok soğuk bir kadın. Zaten sadece oğlunu görüyor gözü. Kv sadece kendi ailemin yanında bana iyi davranıyor.

birde o lafta bile eşiniz psikolojik sorunu olduğunu dile geitridyse yani bunu biliyorsa çok korkmayın, demek ki anneseini tanıyor. sorunları farkedecektir. siz sadece şikayet etmeyin. mağduru oynamak her zaman iyidir.

Son düzenleme:
ayyy en korktuğum kayınvalide tipi allah sana yardım etsin çok zor çoook
oğluyla kafayı bozmuş
valla bunları yaşasam benimde içimden anne demek gelmezdi ne yalan söyleyeyim...
ama daha yeni evlisiniz ya ondan da yapıyordur biraz alışamamıştır henüz bu fikre
zamanla taşlar yerine oturacaktır biraz sabırlı olmaktan başka çaren yok gibi
yinede ben olsam eşimi karşıma alır konuşurdum birbirlerine olan bağlılıklarını anladığımı fakat artık sizin ayrı bir aile olduğunuzu her hafta sonunda onlarla olamayacağını annesinin davranışlarına bir de senin gözünden bakması gerektiğini vs. vs.....

allah esirgesin böyle kayınvalidelerden biziiiiiiii

Evet malesef sessiz sakin olduğum için laflara karşılık veremiyorum. Saygısızlık da yapmıyorum ama gittikçe davranışlarının sözlerinin dozu artıyor.

Amin, sağolun umarım geçer diyorum ama çok üzülüyorum artık.

Eşime anlattım bunu ama hiç bir şey demedi. Dediğim gibi tek taraflı bir düşkünlük değil bu.

İlk önce anne demen konusunda ısrarıma devam ediyorum.
Biz de (türklerde) evlilik mantığı şu değil midir;
evlenirsin, eşinin ailesi de ailen olur, sen onlardan birisi olursun.Artık kendi ailenden daha çok ilgilenirsin onlarla ve kendi aileni 2. planı atman konusunda baskı görürsün..
Kayınvalidene anne demiyor olman senin için her açıdan dezavantaj.Eşin yarın bi gün bunu başına kakabilir, kayınvaliden "bizi hiç kabullenemedi, bana hala anne bile demedi" diye eşini doldurabilir.Ayrıca sen de anne demediğin müddetçe onlara uyum sağlayamazsın.Yapılacak bişey yok, anlamını düşünmeden lapp diye çıkıverecek ağzından :)

Ben kayınvalide olsam ve gelinim bana anne demese hakkaten çok alınırdım.
Ama bir gün bile acaba ben mi çok kötüyüm de ondan anne demiyor diye de düşünmezdim.
Bence kimse düşünmez!

Siz sessiz kalmaya devam ettikçe kayınvaliden sizi sürekli ezecek.Sizi kıskandığı çok belli,kayınvalidenize fırsat vermeyin.Hiç bir lafının altında kalmayın,saygı çerçevesinde cevabınızı verin ki sizi ezemeyeceğini anlasın.

ne söylerse söylesin kluagını tıkayıp eşinle mutlu olmaya bakıcaksın.. mutlulugunu gölgelemesine izin vermıyceksın. konussun dursun, takma kafana söyledıklerı aklına gelınce hemen kafanı baska bıseye ver..

eşine sikayette bulunma ters tepebilir.. bızımde cok seyımız oldu ama yoklarmıs gıbı davrandım hep sıldım hayatımdan cıkardım.. eşimide asla bısey soylemedım.. kendısı gördü çünkü..

sen söyledıklerını kafaya takmamayı ögrenceksin.. eşinle seyahet etmenemi soylendı, eşim istiyor diyip konu kapat..

kaynanaya degil eşine bak sen..

ayrıca bazı annelerin çocuklarını dunyanın merkezi görmesine anlam veremiyorum. hayat sadece cocuk büyütüp yetiştirmekmidir ya.. sonra evlenip evden ayrılınca gelini oglunun elinden almış bi canavar olarak görüyorlar..

ya bi kurssa gidin bi hobi edinin.. yapamadıgınız seyleri yapın takmayın kafayı geline..

oglum gelinimle mutlu olsun ben baska ne ısterım yesın ıcsın gezsın tozsunlar bunlar bı anneyı mutlu etmesı gereken seyler..

Tamam anne diyeceğim peki sonra?

Umursamasam, gidip eşimin yanına otursam surat asacak. Daha çok fenalık yapacak.

Öyle garip çelişki ki onun dediği gibi olsa her şey uzak dursam oğlundan, onlara gidince birlikte yatmasam yine galip o olacak.

ne ben anne baba diyorum ne eşim diyo, saygısızlığımızda yok, yani onun ailesi beni çok konuşuyorum diye saygısız bulabilirler ama bence değil, anne gibi davranmalı ki anne densin formaliteleri sevmiyorum ben anne demiyorum diye hayat standartlarında bi değişme olmuyo ya da benim ailem eşim onlara anne baba demiyo diye yatırlara çaput bağlıyo değiller, şu formalite ve tribünlere oynama işi bitse daha samimi ve daha güzel olur bence ilişkiler

Öncelikle Allah sabır versin. Bende tek çocukla evliyim ve aynı yollardan geçtim. Kaç kere ayrı yatın dedi kaç kere..

Görmezden gelip, mazlumu oynayın demiş ya birisi aynen katılıyorum. Ama şunu da ekliyim işin çok zor arkadaşım Aynı benim kv yi anlatmışsın.

Daha geçtiğimiz pazar bir akraba ziyaretini burnumuzdan getirdi, ve aynen benim eşimde annesine fazlasıyla düşkün. En güzeli sana dokunmadıkça aralarındaki bu yapışık ilişkiyi görmezden gelmek..

Zaten hayatta başka meziyeti olmayan, sadece annelikle kendilerini üstün gören tipler bunlar.. Off çok sinirlendim akşam akşam...

Kalp kırmaktan saygısızlık etmekten çok korkuyorum. Oturmama kalkmama konuşmama her şeyime dikkat ediyorum. Allah a şükür ailemde gördüm her şeyi bir kere şunu isterim diye tutturmadım. Bu davranışları ve lafları haketmediğimi düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…