Kocası tek çocuk olanlar- Kaynanın oğluna fazla düşkünlüğü

Bana akıl verin yardımcı olun Allah rızası için.

Merhaba
Benim eşim tek çocuk değil ama tek erkek.. Kayınvalidem düşkün değil hatta fazla rahat ama anneannesi ilk torun diye eşime çok düşkün

Bunlar çok mühim değil oğludur ister hergün konuşur ister hafta da bir.. Onu kendi annenle kıyaslama hatasına da düşme. Her birey nasıl farklı ise her anne de farklı olabilir, bu çok doğal..

Ben çok sessiz bir insanımdır ama sessizliğimi saflıkla karıştıranların ağzının payını çok güzel veririm.. Kayınvaliden sana laf sokuyorsa aynı şekilde şakayla karışık gönderme yap.. Herkes nerde durması gerektiğini bilmeli..

Anne dersin demezsin o senin bileceğin iş.. Bu sevgi göstergesi değil zaten.. Daha söz nişan olmadan annecim diyenleri de biliyoruz ama ardından dedikodusunu yapan.. Ben 1 yıllık evliyim eşimin ailesini de severim, anne baba demedim demeyi de düşünmüyorum benim 1 er tane anne babam var.. Ama saygı da kusur etmem tabi..

binbir hayalle evlenmişim, yıllarca emek vermişim, bi aile kurdum diye sevinirken benim kalbimi paramparça eden, oğluyla aramı açmaya çalışan sokak paspası muamelesi yapan kadının kalbini kırarım efendim, sen çözebiliyosan hanımefendilikle çöz arkadaşım

kızlar valla cok guldum ama bu dengesız kv ye.ne demek ayrı yatak yapmak tovbe.benım esımde tek cocuk.hıcc duskun degıller gayette memnunum haftada bır netten torun gosterılır ordada konusulur zaten.yılda bır 20 gun ordayız ama.sevgısızlıklerınden sıkayetcıydım bende vazgectım.ben olsam dırek kv derım ayrı yatak hazırlasa ne bız kardesız nede bekarız evlendık hatırladınmı dugunde sende vardın dıye.cocuk muamelesı yaptırmayın kendınıze.bazı yollardan bende gectım 8 yıllık evlıyım kıdemlı oldum artık.sımdı karısan gorusen yok cunku bısey derlerse cevabını alacaklarını hıssetırıyorum.yeter 8 yıl sustuk.esımle arada konusuyoruz kalbımın kırıklıgının gecmesı ıcın 7 yıl kırdılar 1 yıldır ıyı.7 yılda ıyı davranacaklar kı bakıcaz duruma.kendınızı ezdırmeyın onu bunu begensınler dıye cabalamayın cunku bunları gordukce haklı sanıyorlar kendılerını.rahat olun.allahtan kızım var kız annelerı genelde sevılır.oglum olursa allahım aklımı alma dıye dua edecem kesın.

görmezden gelmek mümkünmü sence?
bence gözüne soka soka inada yapıyorlar...
bir gun bende oturdum yanına elini belime atmıştı bede elimi yandan tututtum tam görecegi mesafede bı dondu yana el eleyizz rengi degişti resmen kadının
sen tilkiysen bende kuyruguyum

Arkadasım cevap veremem diyorsun iyi de sürekli kendinden ödün vererek yola getirilen kayınvalide gördün mü hiç ?

Sana kadınla çata çat kavga et demiyoruz sadece durması gerektiği yeri bildir rahat et diyoruz :)

bende tek çocuğu eşim olan bi kayınvalideye sahibim. hatta benimkinin kocası da yok.

öle kıskandı öle kıskandı ki ilk başta. şaştım kaldım bende. kayınvalideliğini hiç görmedim Allah için :) kayınvalideliliğini görmedim de kumalığını çok gördüm.

insan yeni evli olunca alışma süreci anlamıyorsun tabi. şimdi düşününce komik şeyler yaşadım ya.

biz birde aynı evde yaşıyoruz. 2 hafta eşimin kıyafetlerini kendi odasından çıkarmadı. eşim giyinmeye onun odasına gidiordu :)

Son düzenleyen: Moderatör:

Bizde yeni evliyken ayni seyleri yasadik. Biz daha 1 aylik evliydik ilk kez kv lerde kaldigimizda yataklari ayri yapmisti gorumceyle kv. Esimle yatmak icin odaya girdigimizde sasirdik esim ayri yatmayi kabul etmedi :)) gorumceyle kv biz yatarken odaya girdiler sonra gorumce bana '' ne o ayri yatamiyomusunuz '' demisti. Bende kardesin yatamiyo dedim bozuldu kaldi
Birtanecik ogluslarini yada kardeslerini baskasiyla paylasmak baslarda zorlarina gidiyo ama zamanla alisiyolar merak etmeyin.

Benim kayınvalidenin hayattaki tek akrabası eşim desem
Eşiyle 27 yıl önce boşanmış. Mevcut üç beş akrabasıyla da görüşmüyor, zira daha fazla dayanamamışlar kendisine. İlk tanıştığımız gün kenara çektiler "Allah sabır versin" dileklerini ilettiler. :18:

Canım bende yerinde olsaydım, belki bende tepki vermezdim( şimdi veririm) ama bizim kitabimizdada gelinlerinize laf sokun, kötü davranın, dunyayı ona dar edin yazmıyor.

Eşin madem senin abartısını ve sorun çıkarttığını düşünüyorsa, ona biraz gözlemlemesini söyle, hem senin hemde annesinin tafirlarina dikat etsin, bakalım Ozamanda sevgili anneciği hala bir melekemi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Kayın validen gercekden zavallıymiş!

kuması gibi davranıyo sana desene...
o zaman evlendirmeyip, dizinin dibinde oturtsaymış keşke...
Allah yüzüne bakmış da, altlı üstlü veya aynı mahallede oturmuyosunuz...

arkadasim nacizane fikrim hic yaranayim diye ugrasma eliz biz el kizi napsak olmuyo inan bana..koy tavrini esine..yanimda ol de..sevgi evliligi yapmadinizmi?

Valla arkadaşım bunun tek yada birden fazla çocuk olmasıyla pek alakası yok bana göre.benim eşim 3 erkek kardeşler,kayınvalidem en çok eşime düşkün.eltim bile biz evlendikten sonra demiş,en kıymetlin evlendi diye.nasıl olmasın ki eşim çarşı pazara çıkarmış,ev işlerinde de annesine yardımcıymış hep.ben bunun zararını değil de hep yararını gördüm tabi.annesine yapan karısına da yapıyor haliyle :))

Eşin dolduruşa gelmiyorsa şayet k.valideni tatlı tatlı kendine çekebilirsin bence.yemeklerini mi beğenmiyor ,gittiğinizde annecim ben senin gibi yapamıyorum ya bana da öğret,ya da fırsat buldukça yemeğe sendeyiz de mesela:))ona sadece kendi evladının değilde seninde muhtaç olduğun hissini ver.sık sık ara x neyi seviyor,asıl yapıyorsun sen diye sor ki oğlu için çırpındığını görsün.

Eşin işteyken k.valideni ara müsaitseniz x i arayıp size geleceğimizi söyleyeceğim de ki kendi rızanla ziyaret ettiğinizi anlasın.evet senin oğlun ama benim de kocam ve ben istediğim için sizdeyiz izlenimi vermiş olursun.eşinin gözünde de on numarasın böylelikle İnan.

Çalışmıyorsan arada k.validenle aktivite yapın.alışveriş,ev oturması vs.senede 3-5 kere bunları yaparsan bişey olmaz merak etme.hem böle böle birbirinize yakınlaşır, senin için de keyifli bi durum olabilir.

Eşine ailesi ile ilgili kötü bişey söyleme sakın.annesi sana göre laf mı soktu.aşkım annem böle söyledi acaba yanlış bi izlenim mi verdim, offf öyleyse çok üzülürüm tühh falan dersen kocanın gözünde sen bir meleksin artık.

Evet evlilik bir iş değil dolayısıyla stratejiye de gerek yok lakin yeni girdiğimiz,bizi tam tanımayan insanlara çeşitli yollardan kendimizi sevdirmek ve sayırdırmak zorundayız.takiii önyargılarımızdan kurtulana kadar.nitekim bizler bu yola kadın erkek baş koyduysak eğer adımlarımızı da ona göre atmalıyız.ben öle yapamam böle diyememle olmuyor maalesef.unutma yemek için savaşmak lazım , öle etliye sütlüye karışmadan bişey elde edilmiyor.karşında kötü varsa ezilir sinir hastası olursun,iyi varsa da suistimal eden nankör olursun.

Bırak kim kime düşkün olursa olsun sonuçta annesi,ondan sna zarar gelmez aklını kullanırsan nihayetinde.haaa istisnalar yok mu var elbet, kendi düşen ağlamaz o zaman iyiliğin sana çekirdek ama mutlu bir aile kazandırır,kötü de kendi yağında kavrulur.

Son düzenleme:

çok zormuş gerçekten sizin durumunuz da

Alışır mı gerçekten benim pek umudum yok

Haklısınız ama bu akşam tekrar açtım konuyu, bana sen pesimist bir insansın hep herşeyin kötüsünü düşünüyorsun. Önyargılısın dedi. Karşımdaki beni anlamak istemedikten sonra ne dersem diyeyim sadece annesi. Annenden çekindiğimden yanına bile oturamıyorum dedim. Ağzını açıp tek bir laf etmedi bir de darıldı bana yine zehir oldu gecem (

Benim sevgilim de tek çocuk :/ Henüz ufukta evlilik yok, ama okul bitince düşünüyoruz tabii... Ama biz evlenince neler olacak inanın, tahmin bile edemiyorum.. Çünkü sevgilimin annesi panik atak hastası ve oğluna çok düşkün :/
Yazdıklarınızı okurken acaba benim de akıbetim böyle mi olacak diye düşünüp kaldım. Kadının tek eğlencesi oğlu. Oğlu bir gün onu aramasın, hemen atarlanıp onu arıyor, bas bas bağırıyor niye beni aramadın bugün sen diye :/
Velhasıl, böyle insanlarla geçinmek çok zor...
Çözümü nedir, bilmemekle birlikte konuyu takip edeceğim... Belki ben de bir şeyler öğrenirim sizlerden.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…