• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kocayla tartmamann bir yolu var m?

ayymme

oğluma kardeş geliyor
Kayıtlı Üye
1 Şubat 2009
200
0
96
40
Çanakkale
biz eşimle deli gibi sevdik evlendik. sanki kaçırıyorlardı bizi öyle acele ettik evlenmek için. onu çok seviyorum hala,bir oğlumuz var. her şey güzel görünürde. 1buçuk yıl oldu evleneli. ama çok fazla tartışıyoruz. kayınvalidem altta ,eltim üstümde oturuyor. eve girerken annesine uğraması bile bana batıyor resmen. hemen bi tartışma yaşıyoruz. lohusalığımda ailem geldi diye kayınvalidemlerle sorun yaşadık. ailem darıldı gitti. altüst oldum. o da bi tartışma hatta şiddetli bi kavga oldu bizde. ne oldu sonuç? lohusalık depresyonu bende ağır ağır yaşandı. oğlum 5. aya girdi. ben hala çok sinirli biriyim. eşimin yanlış yaptığı ya da istemeden yaptığı bir şeye bile hemen sinirleniyorum. kendimden nefret ettim. hani resmen dırdırcı evhanımlarına döndüm. bi de uzaktan bakardım, evinde karı koca kavga edenlere aslaaaa aslaaa bu kadar şiddetle kavga etmem. ne bu nefret mi ediyorlar birbirlerinden derdim. ama resmen onları yaşıyorum. zaten yapmam dediğim herşeyi yapar oldum. çok sıkıntıdayım.. hergün kavga,arkasından küslük, özürler barış.. ertesi gün aynı senaryo. hata bende.. kendimi tutamıyorum...:kızgın:

öncelikle hayırlı olsun..
lohusalık malesef böyle bir şey..insanı depresyona sokuyor nerdeyse.herşeye takılıyorsun..
biraz gamsız olmanda fayda var..
senin durumunla ilgili tek bir şey söylemek istiyorum.eşimin annesinin oraya uğraması bile batıyor bana diyorsun.
herhalde uğrayacak arkadaşım annesi neticede.sende evlat yetiştiriyorsun.istermisin kapıdan geçerken oğlun uğramasın.çgelmişsin bir yaşa hele hele..
yaptığın yanlış..
bir şeyler olurken hayatımızda önce çuvaldızı kendimizi batıracağız..
sen bence sinirini bastırmaya çalış;birde ailesini içine sindirmeye..:delphin:

hamilelikten öncede sıkıntılarınız varmıydı yoksa sadece lohusa olduğunuz içinmi sıkıntılısınız

bebegin daha 5 aylik,ALLAH bagislasin,
senin yasasiklarin ,SIKINTILARIN normal,fakat esinin ilk once annesine ugramasina alisman lazim,onu bu durumdan vazgecirecem diye,kendine yapiyosun,her gun kavga gurultu,sonuc ne uzulen sensin,,,biraz biseyleri oldugu gibi kabul etmen lazim,kendi kendinin terapisti ol ,,,siz bi yerde oturuyosunuz ,olucak bunlar,ama kayinvalidenin yada esinin ailesinin sizin hayatiniza heleki ailenede karismasina izin verme,agirligini koy,esinide anla,sen nekadar stres icinde isen,oda oyle,,,ve birbirinize patliyosunuz,gecicek bu donemde merak etme,yanlizca biraz sabir ve anlayisli ol,bazi seyleri kabul et artik,hemen patlamayin birbirinize,bu gunler gecince sonra pismanlik sarar icini,,yerimsenibenhersey duzelir ,oglun biraz daha buyusun,,yerimseniben

Ailesinden hoşlanmasan bile katlanacaksın cnm.
Atsan atılmaz, satsan satılmaz... bu bir... Eşini kaybetmek istemiyorsan bunu kabulleneceksin.
Sen eşinin ailesine iyi davrandığın zaman kendi ailen için de aynı şeyleri talep etme hakkın doğacaktır.
Eşinle de senin ailene bidaha saygısızlık yapılmaması konusunda bi güzel konuşursun... bu da iki....
Oğluşunu da Allah bağışlasın cnm...

Cnm niye kaynananla fln aynı apartmanda oturuyosunuzki, ya en iyisi bile olsa husumet çıkar arada illaki , eğer tek sorun ailesi ise başka bi yere taşınabilirsiniz

canım..su annesıne ugreması benıde cıleden cıkarır.alısmalı dıyoruz ama alısılmıyor ıste..daha bu sabah konustum bende esımle...onuda sabah yolcu ederım.hemen ıstıkamet once annesının evı..sabah konustum.eger ben hergun annemı gormeye gıtmıyorsam bu evın kuralı boyleyse sende oyle ol dedım.bı deyıne en sınır oldugum sey dun aksam annesı hemen elıne bı tabak yemek tutusturmus.ay bundan nefret edıyorum.en sınır oldugum sey bu..ogluna yetecek kadar bıraz..seslerı duyuorum asagıdan zaten...oglum dolma yaptım vereyım de ye..ya ben yemegımızı ayarlamısım hazırlamısım...ne karısıyorsun..bende aldım kocamı..aynen soyle dedım.bırdaha asagıdan yemek toplyıp gelırsen gunah demem dokerım..bu son du haberın olsun...hıc sesını cıkarmadı.haklı oldugumun bılıncınde.belkı bunda ne var kı dıye dusunen olabılır..ama eger sabah esım hadı gel beraber ınelım dese yada annesı dese gel sende kızım dıye..hayatta bana kızım demz ayrı konu..yada aksam verdıgı yemege gelınce desekı...sızde yıyın vereyım..yokk..ooglum..oglum...tavrını koy canım..esıne karsı...sadece esınle ılgılı her durum...kaynanan eltınle falan degıl...esının anlaması onemlı.sonra arkası gelır zaten.

canım..su annesıne ugreması benıde cıleden cıkarır.alısmalı dıyoruz ama alısılmıyor ıste..daha bu sabah konustum bende esımle...onuda sabah yolcu ederım.hemen ıstıkamet once annesının evı..sabah konustum.eger ben hergun annemı gormeye gıtmıyorsam bu evın kuralı boyleyse sende oyle ol dedım.bı deyıne en sınır oldugum sey dun aksam annesı hemen elıne bı tabak yemek tutusturmus.ay bundan nefret edıyorum.en sınır oldugum sey bu..ogluna yetecek kadar bıraz..seslerı duyuorum asagıdan zaten...oglum dolma yaptım vereyım de ye..ya ben yemegımızı ayarlamısım hazırlamısım...ne karısıyorsun..bende aldım kocamı..aynen soyle dedım.bırdaha asagıdan yemek toplyıp gelırsen gunah demem dokerım..bu son du haberın olsun...hıc sesını cıkarmadı.haklı oldugumun bılıncınde.belkı bunda ne var kı dıye dusunen olabılır..ama eger sabah esım hadı gel beraber ınelım dese yada annesı dese gel sende kızım dıye..hayatta bana kızım demz ayrı konu..yada aksam verdıgı yemege gelınce desekı...sızde yıyın vereyım..yokk..ooglum..oglum...tavrını koy canım..esıne karsı...sadece esınle ılgılı her durum...kaynanan eltınle falan degıl...esının anlaması onemlı.sonra arkası gelır zaten.

yemin ederim aynı olaylar. sanki ben yemek yapamıyormuşum gibi. hele bir de eşim hasta falan olsun eyvah.yemekler ilaçlar taşınıyor yukarı. evet alışmam lazım bir kere en baştan kabul etmişim ama insanın tuhafına gidiyor. biz de insan evladıyız. biz de hasta oluyoruz. ama benim telefonda annemle konuşmam ona iyi gelmiyor.o evde olmadığı zamanlar arıcakmış annem. bu nasıl bi düşünce ya? ve evler böyle altlı üstlü olunca kocalara bir değişim olmuyor. onlar hala aynı evde. ihtiyaçlar düzen hep aynı.

yemin ederim aynı olaylar. sanki ben yemek yapamıyormuşum gibi. hele bir de eşim hasta falan olsun eyvah.yemekler ilaçlar taşınıyor yukarı. evet alışmam lazım bir kere en baştan kabul etmişim ama insanın tuhafına gidiyor. biz de insan evladıyız. biz de hasta oluyoruz. ama benim telefonda annemle konuşmam ona iyi gelmiyor.o evde olmadığı zamanlar arıcakmış annem. bu nasıl bi düşünce ya? ve evler böyle altlı üstlü olunca kocalara bir değişim olmuyor. onlar hala aynı evde. ihtiyaçlar düzen hep aynı.

nedenmiş o?
valla eşin biraz empati yapmayı öğrenmeli, demekki sen eve uğramadan annemi görcem hergün desen kıyamet kopacak ki telefonda konuşmanıza bile tahammülü yok

tartışmamanın bir yolu var mı demişsin....
duyarsan bize de söyle canım... evlilik yürütmek ne zormuş yaa...
ben de bıkıyorum bazen... dilimi baglıyorum bazen ...

tek yol bu heralde... sadece susmak...

aslında en temiz yol gerçekten susmak. ama insan o zaman da birden bir patlıyor. bütün yuttuklarını kusuveriyor karşısındakine. hemde bu kime olur belli olmuyor. evlilik hakikatten çok zormuş. aslında insan ne kadar çok hevesle , sevinçle , uça uça başlıyor bu işe. bu arada yorumlarınız için herkese çok teşekkür ederim canlarım.hani insan bazen kendini çok yalnız hissediyor ya, ben çoğu zaman öyleyim. çünkü dertleşecek tek bir arkadaşım bile yok. gerçekten 1 tane bile YOK

ya insanlar neden evliliği zorlaştırmak için elinden geleni yapıyor..valla bizde evliyiz,hatta bir sürü elti ve kayınvalide dibimizde ama inanın ufak 1-2 şey dışında 2 yıldır bir sorunumuz yok

ya insanlar neden evliliği zorlaştırmak için elinden geleni yapıyor..valla bizde evliyiz,hatta bir sürü elti ve kayınvalide dibimizde ama inanın ufak 1-2 şey dışında 2 yıldır bir sorunumuz yok

canım böyle söylüyorsun ama kimse evliliğini zorlaştırmak istemez. herkes severek evleniyor.eşimin ailesini de seviyorum. saygı da duyuyorum. ama karakterler huylar çok farklı olabiliyor. herkesin yaşadığı farklı olabiliyor. ben de istemiyorum onun ailesiyle ilgili problemleri tartışmayı. fakat bir kere ağır bir kavga yaşandı mı onun arkası geliyor. insanın içinde unutulmuyo bazı sözler,düşünceler.

canım böyle söylüyorsun ama kimse evliliğini zorlaştırmak istemez. herkes severek evleniyor.eşimin ailesini de seviyorum. saygı da duyuyorum. ama karakterler huylar çok farklı olabiliyor. herkesin yaşadığı farklı olabiliyor. ben de istemiyorum onun ailesiyle ilgili problemleri tartışmayı. fakat bir kere ağır bir kavga yaşandı mı onun arkası geliyor. insanın içinde unutulmuyo bazı sözler,düşünceler.

tabi haklısın..herkes haddini ve yerini bilirse sorunlar olmaz

Cok yazik,hic kolay degil yasadiklarin..Annesine ugramasi kacinilmaz,bastan kabul etmeyecektin.Ask'in gozu kormus bir daha ogrenmis olduk.Hem ustte kaynana hem altta elti..iyi ki gorumce yok.Benim ablam 16 yildir ust katinda kendini en basindan beri hic sevmeyen,istemeyn bir kaynana ile oturuyor.Hala kadin ablami istemiyor..Degismeyecekler soyliyeyim.Ancak esinz bu dengeyi sagliyacak.Ama hata yapiyorsunuz..Siz ona sikayet edip,soylendikce o annesini hakli gorecektir..Dogru yolu izlemek lazim..Siz esinize hic birsey soylemeyin,soyleyen hep karsi taraf olsun o zaman da esiniz size yonelecektir..Daha durun bakalim..!oyle buyuk ask bir senede gume gider mi?Sekerim azcik kendine gel,onun sevdigi kadin sensinyerimseniben,Truvali Helen yuzunden koca imparatorluk yok oldu.!bir kadin nelere kadir.Eger kendini tutar ve sessiz olursan esini kazanirsin.Gereksiz yere kafanda kurup,geldi mi gitti mi yapacagina esine oyle bir davran ki mesaisi bitipte eve nasil gelecegini dusunsun..

sabah sabah sınırlıydım şu konuyu okuyunca daha sınırlendım valla, Allah yardımcınız olsun... sız sakın olmaya çalışın en azından eşınızle aranızı bozmayın...

desteğiniz için çok teşekkür ederim. hani insan evlenince 10 yaş daha büyürmüş. anne olunca 20 yaş daha büyürmüş:) bunu da öğrendim. dengeyi yine ben sağlamalıyım eşim de değil. haklısınız, kendi kendime kurup dır dır eden ben oluyorum. eşim de haklıyı haksızı anlayamıyor. en azından aşkıma sahip çıksam yetecek belki de. hiçbir şeyi dert etmemeliyim. bi doktor bulsam da şu beynimi kemiren kurtları aldırsam:(

Back
X