Köfteler Köfteler Yemek Yarışması Yarışmacı Röportajları

Tariflerimi beğendiğine sevindim canım.Senin gibi iki birinciliği olan birinden bunları duymak güzel.Yemek yemeği seven güzel de yemek yapar derler.Ben de elimden geleni yapıyorum.Övünmek gibi olmasın fırın sütlacı çok güzel yaparım:)Yarışma için araştırma yapmak güzel de resim çekerken ayy tabak eğri duruyor,ayy domates yamuk duruyor,kaşar şuraya fazla yığılmış derken epey bir yoruluyorum.Az buçuk düzen hastalığım var da.İnşallah katılırım bundan sonraki yarışmalara da.Bakalım zaman ne gösterecek.

Hahah öyle ama baksana her yarışmada herkes 2 çeşit yapıyor. Bi de ben ikilemde kaldım ne yapayım Beş tarif yapacak babayiğit yoktur yahu, olursa oyumu ona veririm valla, helal olsun deyip

Hahah öyle ama baksana her yarışmada herkes 2 çeşit yapıyor. Bi de ben ikilemde kaldım ne yapayım Beş tarif yapacak babayiğit yoktur yahu, olursa oyumu ona veririm valla, helal olsun deyip

Oy vermem beş çeşite desene yahu.Oy veririm dersen milletin aklına girersin mazallah.

bida yarışmaya katılmıcam hayatı tehlikem var herhangi bişi olursa egunalcımı bulun burdan vasiyet ediyorum

beni niye bulcaklar bişi olunca intikamını almak içinmi
iyi bişimi dedin kötü bişimi anlamadım ben

fırın sütlacının tam kıvamında kızarmış olması zaten ilgimi çekti hatta o gün acele bakıp çıkmak zorunda kalmıştım fotosu aklımda kaldı hangi topikte gördüm nerdeydi bilmiyorum döndüğümde tarifini alırım demiştim kaldı öylece...bana yaz sütlacının tarifini olurmu
sunum çok önemli oluyor burda yarışırken tatlarına bakıp karar verilmediği için görsellik ön planda oluyor e bizlerde dediğin gibi yemeği ortaya çıkarırken her aşamasında dikkat etmek durumunda kalıyoruz aynı şeyleri bende yaşıyorum yani

Son düzenleme:

Pişirirken evirip çeviririyorum her tarafı güzel pişsin diye.Onun için güzel kızarıyor.Aslında ben göz kararı yapıyorum sütlacı.Çünkü bir kilo süt az oluyor.Gözüm doyuncaya kadar katıyorum.Ama biri ister diye bir kere ölçmüştüm.Tarif şöyleydi.

1 Kilo süt
1 çay bardağı pirinç
1 bardak şeker
1 paket vanilya
1 yumurta sarısı
2 kaşık nişasta

Pirinci haşlıyorum.Sütü ve şekeri ilave ediyorum.Sonra nişastası sulandırıp koyuyorum.Vanilyasını ekliyorum.Az sütle yumurta sarısını sulandırıp sütlaca yavaş yavaş ekliyorum.Fırın kabına su koyup sütlaçları pişiriyorum.(Şekeri ve nişastası az olursa ekleme yapabilirsin)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…