yaa kızım zaten deprasyona girdim tam 17 kilo aldım ...Gidişatım iyi değil aman ne yapayım ya...Akşamada fırında karnıbahar var kaşarlı....
ben çorbamı unla terbiye ederim genelde yumurtayla etmem.. şekerim
tatlım bende kırmızı yemek yaparım severimkonu yemekten açılmışken soru soram ozman..
Kızlar.. şimdi iskenderun hatayda beyaz yemek makbul değildir..
Hep salçalı şeyler kırmızı yemekler vardır
ama şu beşamel sos dedikleri zıkkımı ben çok seviorum..
Onun fırında patites le oln denenmiş güzel tarif verin la bana...
alya hangi çorbadan bahsettiğini bilmiorum kuşum ama..
Ben yayla çorba yaparım.. Yoğurtla onu yumurta ile terbiye ederler ben unla..
şehriye çorba yaparım.. Onu terbiyelemm.. Domates çorba unla kıvam veririm..
Mercimek .. Yaparım..
Tuzlu yoğurt çorbası yaparım..tarhana yaparım başkada yapmm..
Bunlardada yumurta kullnamm.. Yayla çorbası yumurtalı terbiyelnmişse bilirim.. Yemem...
yaa kızım zaten deprasyona girdim tam 17 kilo aldım ...Gidişatım iyi değil aman ne yapayım ya...Akşamada fırında karnıbahar var kaşarlı....
HOŞGELDİNNN ÇITIR ANNECİKK
MAŞALLAHHH ÇAĞANAGÖSTERDİ YÜZÜNÜ GELCEK YA AYIP OLMASIN DİYE GÖSTERİYODUR
ay ben yiyemem sanırım kaşarlı karnıbahar midem kalktı nedense..yapmadığım bi yemek diye belkide cnm..
baya kilo almışsın tatlım yaason günlerinde dahada alıcaksın.Bi sorununmu vardı..
e çok haşlıyosun sen o zaman :2: 10 dk haşla fazlasına gerek yokcnm parçalanıyor denedim kırılyo haşladığımdan herhalde bende ayrı ayrı batryom şekli düzgün kalıyor
ayy ben bugün ne yemek yapıcam bunu geçen yaptım daha
Seni sefiyorum lan...Umarım.....cenım gebelik şekeri sende çıkmıştı sanırım..
eğer sende ise kilon normal kuzum..
doğumdan sonra balon gibi patlıcaksın... ödemleri atıcaksın vucudundann..
şuan o kilo senin gerçek kilon değil..
faydalı şeyler yemeye devam et..
Esmoş beşamelli patates ben şöyle yapıyorum
patatesleri halka halka çok da kalın olmayacak şekilde doğruyorum, yağlanmış fırın tepsisine diziyorum
fırına atıyorum.. (2-3 kaşık su serpiyorum kurumaması içinn)
bu sırada 1 iri soğanı yağda kavuruyorum, isteğe göre bir-kaç sivri biber ekliyorum (biz pek sevmiyoruz biberlisini) sonra 200-300 gr. kıyma ekleyip kavurmaya devam ediyorum.
sonra da 2-3 tane kabuğu soyulmuş doğranmış domates ekliyorum. bu harcı yumuşayan patateslere ekliyorum.
sonra da 1 yemek kaşığı tereyağını 1,5 yemek kaşığı un iel kavuruyorum un kokusu kalmayacak şekilde sonra da 2 bardak süt ekliyorum bu sosu da kıyma ve pattisin üzerine gezdiriyorum.
pattisler iyice yumuşayınca da üzerine rendelenmiş kaşar serpip kaşarı kızarınca fırından alıyorum.
biz seviyoruz bu yemeği :)
ama pattisi genelde şöyle yaparız, o halka halka dilimlenmiş patateslere 1 paket krema döküp fırına atıyorum, fırından çıkmasına yakın kaşar rendeliyorum bu süper oluyo ama çook kilo yapıyo ayda 1 en fazla yapılır bizim evde artık
konu yemekten açılmışken soru soram ozman..
kızlar.. şimdi iskenderun hatayda beyaz yemek makbul değildir..
hep salçalı şeyler kırmızı yemekler vardır
ama şu beşamel sos dedikleri zıkkımı ben çok seviorum..
onun fırında patites le oln denenmiş güzel tarif verin la bana...
bikere Çınar daha güzel niye içine sinmiyo kiyaa çağan diyince içim gitti alya neymniş zor söyleniyomuş dün kaynanan görümce eşim yemek yedik ne güzel eşim alışmıştı çağana görümce dio bence çağan olmasın söylenişi çok zor kaynanada dio evet hem güzel değil dio bide bana dönüp ben çınar istedim yaa koymasın artık dio dedim ne lakası ar ben çağan ismini çok beğendim anlamı güzel eşim demeye başladı evet söylenişi zor çınarmı koysak die gerildim resmen yaaa dedim bakalım hayırlısı ben çağana sıcak bakıyorum dedim..
herhalde çınar olacak bu gidişle hiç içime sinmiyo yaaa:26:
merhaba karnıbahar kızartması yapan yiyen nasıl yapan varsa yazabilirmi
muhabbetinizi bölüyorum amaa
kızlar sabah uyandım önce sağlık ocağına gittik orda tetanoz aşımızı muayenemizi ve tansiyonumuzu olduk 56 kilo olmuşum buarada iyi dedi ebe hnm
gitmişken sağlık ocağınada gitmiş oldum onu oyüzden yazıyorum neyse ödem başlamış ayaklarımda tuz yasaklandı ve ayaklarımı yükseltiyorum bundan böleee.....
neyse doktora gittik görümcede geldi doktor bekletti bizi baya odasında yoktueşim çok heyecanlıydı hatta sabah elinde çorap halay çekti ayna karşısında bakkal amca bakkal amca suyun varmı şekerin varmı e neduryon helva yapsana die aptalca bir türküyle halay çekti delirdi zaaar kocam kafayı yedi..
eet oğlumun yüzünü gördük tombul yanakları var kilosu baya çıkmış ve boyu 43 cm miş inanamadıkboyu uzun olcakmışşş
beklenen muhtemel doğum tarihi 7 haziranmış ama mayıs sonuda gelebilir gelişimi iyi dedi...kan ilaçlarına devam haaa bebebk doğum pozisyonuna giröiş kafa aşağıda ayaklar kaburgamda bu sefer ult. cihazından nefret edio çok asık suratla karşıladı bizi ne tuyon kardeşimşunu gözüme der gibi çattı kaşlarını
miroşşş benm doktorum son aylarda boyunuölçmüordu..
doğru yanıt vermez.. bebek büyüdü artık.. ultrason aletinin üzerinde tam görünmez ki demişti..
kilo söyluodu... hep zayıf diordu...
kız ne dicem evet bu haftalar çook dikkat etmen lazım 32. haftadan sonra.. korkma ama bu haftalar tehlikeli.. dikkat et.. parisi koşuşturmayı azalt
noldu laaa çok resmisin bişzimleeee
Kız ben karnıbaharı haşlarım az bişiy
yumurta un az bişiyde soda dökerim çok az
ona bular kızartırım
sodasız da olur önceden koymuyodumm
üstünede sarımsaklı yoğurttt ımm etten daha lezzetli olurrrr
belli bişlr olmus az takıldım suraya su haftaaa noldu anlatın bakmheeeeee o zaman tyumurtayla terbiyelenmiş çorbada içmezsin demek sennn
esmoş benimde hedefim en fazla 15 kilo cnm
inşallah öyle tamamlamak nasip olur.ama sağlık olsunda tabi önce..
evet var, 200 ml olan minik paketleri yeterli oluyo zatentşk ederim cnm...
denicem mutlaka.. kremalıda hiç yapmadım migrosta satılırmı acep..
ay ben yiyemem sanırım kaşarlı karnıbahar midem kalktı nedense..yapmadığım bi yemek diye belkide cnm..
baya kilo almışsın tatlım yaason günlerinde dahada alıcaksın.Bi sorununmu vardı..
bn böreklerede yumurta sürmm üzerine yoğurtla yağ.. yumuşak olsun die..
çıtır istiyorsam.. sadece yağ sürerim..
hele bazı kurabiyelerde böle yumurta tadı gelirr böğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğ
hamişlikte ideal kilo alımı 12 dior doktorlar.. kalanı fazladın dior..
ama bir çok hamile ödem oluşturabilior vucudunda..
benm gibi... o yüzden.. ödem oluşursa 20 kiloyu bile görebilirsin şekerim..
ama dediğim gibi onlar senden hemen gidicek kilolar.. şişliklerin..
emzirdikçe ödemlerinide atıorsun kalanınıda..
doğumdan sonra süt olsun die homi gırtlak yemessen aldıkların hepsi verilıor kuzum
ben doğurduktan sonra ekmeği ağzıma süremedim..
çocuklarınız sağlıklı olsunda.. önmli değil..
zaten zayıf başlamışsınız... kilolu başlayanlar.. kilo alınca doğum zor oluyor..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?